Viktig borteseier mot Haugesund

MFK seiret i en viktig bortekamp på Haugesund stadion, og tok med seg 3 poeng hjem til Molde. Kampen endte 1-2 søndag kveld.

Molde FK hadde en tøff bortekamp mot FK Haugesund i vente, søndag kveld. MFK ledet tabellen etter den sterke hjemmeseieren mot Rosenborg i forrige runde, og storseieren i cupen noen dager før. Haugesund lå på en 8.plass før 6. runde, etter et en vanskelig bortekamp mot Lillestrøm som endte i en 1-0-seier til gultrøyene.

lagoppstilling_fkh-mfk
Her er laget som møtte Haugesund. Artwork: TINGH

Det ble en ganske åpen start på Haugesund Stadion, uten de virkelig store sjansene til noen lag. Nærest etter 15 minutter var Alexander Stølås med et skudd som Molde-keeper Andreas Linde reddet greit.

Molde opp i ledelse

Etter 16 minutter går Ohi Omoijuanfo i bakken og dommer dømmer straffe til blåtrøyene. Ohi tar straffen selv og setter den sikkert i mål! Stillingen var da 0-1 på Haugesund stadion. Etter målet fortsatte lagene å presse hverandre. Haugesund fortsatte å jakte utligning, men kom aldri til de virkelig store sjansene. Reslitatet 0-1 stod seg ut omgangen.

tdc00eb8
Ohi Omoijuanfo scorer på straffe etter 16 minutter Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ohi med ny scoring

Erling Moe gjorde et bytte i pausen: Martin Ellingsen inn for Fredrik Sjølstad. Dette var Sjølstads første kamp fra start for MFK. Etter 50 spilte minutter skrev Moldes nye storsignering seg på scoringslisten igjen. Ohi dro seg forbi Haugesund-forsvaret og plasserte ballen iskaldt i mål med venstrefoten. Imponerende gjort av spissen, og hans andre mål for kvelden!

Redusering fra vertene

Haugesund fortsatte å jakte redusering og til slutt fikk de hull på byllen. Etter 81 minutter slo Stølås ballen inn i feltet hvor Ibrahima Koné saksesparket ballen i mål. En flott scoring av vertene.

Heldigvis klarte Molde å holde på ledelsen og kampen endte 1-2. Dette er deres femte seier på syv kamper så langt i Eliteserien, og blåtrøyene topper tabellen etter 6 runder, med en kamp mer en majoriteten.