Storseier mot Eide/Omegn

Molde FK slo til med en storseier mot Eide og Omegn FK i den første runden i cupen. Sluttresultatet ble 0-5.

Onsdag 1. mai møttes Molde FK og Eide og Omegn FK til dyst 1 1. runde av NM, på Eide Kunstgressbane. Det var rundt 1000 mennesker som møtte opp for å se lokaloppgjøret, til tross det dårlige været onsdag kveld.

lagoppstilling_eide-mfk
Her er laget som møtte Eide. Artwork: TINGH

Det gikk ikke lang tid før Molde gikk opp i ledelsen. Leke James headet inn kampens første mål etter drøye 9 minutter.

IMG_4382
Leke James stanger inn sitt første mål. Foto Per Tormod Nilsen

3-målsledelse til pause

Molde fortsatte å styre kampen og økte ledelsen med Eirik Ulland Andersen etter 18. minutter. Nysigneringen til MFK fikk stå alene innenfor 16-meteren og plasserte ballen kontant i mål. Etter 26 minutter var han nære igjen, men denne gang keepren stod i vegen, men måtte gi retur ut i feltet, Der stod målsniken Leke James og satte inn sitt andre mål i kampen. Venstreback Christopher Telo måtte tusle inn i garderoben med en skade etter 26 minutter. Inn kom kaptein Ruben Gabrielsen. Resultatet 0-3 stod seg omgangen ut.

Molde gjorde ett bytte i pausen. Erling Knudtzon ut og Eirik Hestad inn. Molde fortsatte å styre spillet og Sjølstad var nære scoring, men ballen gikk i treverket. Etter 61 minutter fikk unggutten Emil Breivik prøve seg, da han kom innpå for Fredrik Aursnes. Leke James var nære hatrick etter 66 minutter, men igjen stod treverket i vegen for blåtrøyene.

Hat-trick på Eirik!

Etter 67 minutter ble det blåst straffe til MFK etter at Ulland Andersen ble felt. Nr. 23 tok straffen selv og økte ledelsen. Stillingen var da 0-4 på Eide Kunstgressbane. 5 minutter fikk Eirik sitt hat-trick, med kampens fineste mål. På venstresiden finter han av en Eide-spiller og skrur ballen inn i høyre hjørnet. 0-5 etter 72 minutter.

Eide-spillerne ga aldri opp, men klarte heller aldri å komme til de virkelig store sjansene. Moldelaget tok aldri lett på motstanderen og kjempet godt for å få et godt resultat i lokaloppgjøret. Like førpause måtte en av kampens beste spillere, Eirik Ulland Andersen, ut på båre.

Kampen endte til slutt 0-5 og Molde tok seg komfortabelt videre til runde 2 i NM! Nå venter bortekampen mot Haugesund på søndag!