Tilbake på topp

Molde FK seiret på Consto Arena og er tilbake på toppen av tabellen. 1-3 ble resultatet i Mjøndalen.

Molde FK måtte raskt glemme torsdagens oppgjør mot Partizan og fokusere på neste kamp i Eliteserien. Søndag kveld møtte de Mjøndalen på bortebane. For å kunne ta tilbake tabelltoppen fra Bodø/Glimt, som tapte mot ODD fredag kveld, måtte de seire mot Bruntrøyene.

Ledelse til pause
MFK holdt på å få en kanonstart da Aursnes hælflikket ballen til Ohi, som leverte et bandittskudd mot mål. Desverre fikk avslutningen like utenfor.
Det var en åpen kamp de første 20 minuttene, med sjanser til begge lag.  MFK slet med å ta kontroll over kampen og Mjøndalen kom til flere skumle sjanser i Moldes boks. Men etter 24 minutter leverte MFK et kjempeangrep. Knudtzon ble spillt gjennom på venstrekanten og leverte et hardt innlegg på bakerste stolpe. Der var selvsagt Ohi som satte inn kampens første mål. 0-1 stod seg inn til pause.

Perle av et mål
Molde hadde full kontroll i første del av 2. omgang og etter 55 minutter skulle vi bli vitner til et av sesongens fineste mål. Erling Knudtzon fintet seg gjennom på sin venstre side i hjørne av 16-meteren. Vingen tok bare å kølet ballen i lengste hjørnet og økte ledelsen til bortelaget.

Redusering
Seieren virket å være sikret for bortelaget, men Mjøndalen fortsatte å presse redusering og til slutt fikk de belønning for strevet. Etter 90 minutter scoret Liseth og skapte spenning i kampen igjen.

Hestad-show
Den spenningen skulle bare vare i ett minutt, for innbytter Eirik Hestad hadde planer om å avgjøre kampen. Molde fikk kontret et Mjøndalen-angrep og plutselig fikk Eirik ballen på Mjøndalens halvdel. Han fintet seg inn i boksen, satte en tunnell på en MIF-forsvarer og plasserte ballen i mål. Sluttresultatet ble 1-3 og Molde tok tilbake tabelltoppen fra Glimt!