- Vi skal være et bedre lag enn i fjor

Ole Gunnar Solskjær om fjoråret, de nye spillerne og om hva vi kan forvente å se i årets utgave av Molde.

Etter 1-0 i treningskampen mot Ålesund lørdag, er neste utfordring Sandefjord hjemme på Aker Stadion søndag 11.mars. 

Det er ingen treningskamp, det er seriestart, og alvoret er virkelig i gang.

- Publikum skal kunne glede seg

I fjor havnet Molde på sølvplass, sju poeng bak de hvitkledde fra Trondheim. Ole Gunnar Solskjær vil vi skal fremstå som et bedre lag enn i fjor.

- Hverken vi eller omgivelsene var helt fornøyde med måten vi spilte på. Sølvmedalje, ja, men vi kan så mye bedre. Vi vil at publikum skal glede seg til å komme på Aker Stadion, og de skal vite hva de får. I fjor var vi litt for ustabile, men i år skal vi fremstå mye bedre.

Bestemt og tydelig

Etter en sesongoppkjøring med to treningsopphold i Spania, ni treningskamper og mye godt spill, ser sjefen konturene av de endringene som er gjort på bakgrunn av prestasjonen forrige sesong.

Vi er tydeligere og mer bestemte. Vi har tenkt annerledes enn i fjor og året før, og systemet vi legger opp til nå passer nok spillerne bedre enn det vi startet med i fjor. Vi har trent hardt, og vi har trent stort i form av mye 11 mot 11, og gutta har fått en smak på hvordan vi vil ha det.

I høst slo vi Sandefjord 3-1 på Aker Stadion (scanpix)
I høst slo vi Sandefjord 3-1 på Aker Stadion (scanpix)

Første serierunde i fjor endte med seier borte mot naboene fra Kristiansund. I år spilles første runde hjemme mot Sandefjord som vi slo 3-1 på Aker Stadion i fjor høst, og Solskjær mener startene av kampene må bli bedre.

- I fjor var det alt for mange kamper der vi ble liggende bakpå tidlig, så vi må starte kampene bedre. Vi må være fra start av, og være mer stabile over hele linja. 

Om de to nye spillerne

Fra overgangsvinduet åpnet 1.januar har to nye fjes kommet inn dørene på Aker Stadion. Den ene er Kristoffer Haugen fra Viking, som kommer inn i en posisjon som var rammet av skader forrige sesong. 

- Kristoffer ser veldig bra ut. Nå har vi to venstrebacker som vil kjempe om plassen, og det er bra. Dette var den posisjonen vi slet mest på i fjor, så det er veldig bra at vi nå har god dekning der. 

Den andre er en gammel kjenning; Daniel Chima Chukwu, og Ole Gunnar er svært fornøyd med å ha sin gamle elev tilbake i Molde-trøya.

- Chima er en kjempegutt. Med den erfaringa han har blir han automatisk en ledertype. Han gjør noe med spillerne også utenfor banen med sine gode holdninger, sin erfaring og sin flotte personlighet. Han gir alltid 100%, og vet virkelig hva som skal til.

IMGL6056
Chima scoret vinnermålet mot Ålesund (foto: Per Tormod Nilsen)

Seriestarten mot Sandefjord blåses i gang klokken 18.00 søndag 11.mars. Billett til denne kampen får du kjøpt her, og dersom du ønsker sesongkort kan du trykke her.


Annonse fra Eliteserien: