1997 Aagemfl

1997 Høst

1997 - høstsesongen

MOLDE PÅ SØLVPLASS

6.juli spilte Molde seg opp på andreplass på tabellen. Det skjedde på hjemmebane, og Strømsgodset var motstander. De blå-hvite spilte sin beste kamp for sesongen, og det ble en forrykende førsteomgang. Midtbanetrioen Karl Oskar Fjørtoft, Petter Rudi og Trond Andersen spilte i stor stil, og drammenserne hadde kun en eneste målsjanse i første omgang. Odd Inge Olsen ga Molde ledelsen etter sju minutters spill. 1-0 ved pause var for lite etter det solide Moldeovertaket. I pausen måtte Ole Erik Stavrum gå ut med brukket nese, og Dennis Schiller måtte også gi seg på grunn av en leggskade. Åge Hareide måtte endre formasjon, og fremdriften til Moldelaget ble svekket. På slutten av kampen kom Strømsgodset mer med, men lagets lange fremspill til Jostein Flo førte ikke til noe. Da seks minutter gjenstod, la Bjarki Gunnlaugsson på til 2-0, og det ble også sluttresultatet.

Verdens Gang mente Karl Oskar Fjørtoft var banens beste. Dagbladet valgte Petter Rudi.

4835 tilskuere så hjemmelaget erobre sølvplassen.

Odd Inge Olsen7

Innbyttere: Trond Strande 45 min. for Dennis Schiller, Bjarki Gunnlaugsson 45 min. for Ole Erik Stavrum, Sindre Rekdal 16 min. for Petter Rudi.

FULLSTENDIG KOLLAPS

-Jeg er forbanna på meg selv. I ettertid er det lett å se hva som kunne ha vært gjort annerledes.

Det sa Åge Hareide etter at laget hans hadde spilt 3-3 mot Skeid på Molde Stadion 13.juli. De blå-hvite ledet nemlig 3-0, og Åge fikk kritikk for at han da tok ut Daniel Berg Hestad og Petter Rudi . Alle trodde seieren var sikret, og treneren ville spare slitne nøkkelspillere. Da de to nøkkelspillerne gikk ut, stod det bare 14 minutter igjen å spille. All kreativitet og seiersvilje forsvant hos de blå-hvite, og Skeid scoret tre ganger. Daniel Berg Hestad scoret Moldes to første mål etter etter ni og femtifire minutter. Sindre Rekdal la på til 3-0 etter sekstien minutters spill. Og etter at Molde hadde hatt fullstendig kontroll i 75 minutter, så slo Skeid tilbake med scoringer i det 61., 75. og 83.minutt. Daniels andre mål kom på straffespark, og de blå-hvite ble etter manges mening snytt for et straffespark også i første omgang. I løpet av de første 75 minuttene hadde hjemmelaget mange sjanser til å øke ledelsen. Men så ble det altså fullstendig kollaps, og Molde ga bort to verdifulle poeng.

4887 tilskuere regnet med storseier, men gikk skuffet hjem etter poengdelingen.

Dagbladet mente Daniel Berg Hestad var banens beste, mens VG holdt en knapp på Skeids Freddy dos Santos.

Bjarki Gunnlaugsson3

Innbyttere: Bjarki Gunnlaugsson 45 min. for Trond Strande, Ronald Wenaas 15 minutter for Petter Rudi, Lee Robertson 20 minutter for Daniel Berg Hestad.

DANIEL BANENS BESTE MOT VIKING

En sur vind gjorde det vanskelig å få til det store spillet da Molde møtte Viking i Stavanger 27.juli. Det ble en jevn kamp der de to lagene førte hver sin omgang. Molde hadde full kontroll med vinden i ryggen i første omgang. Det gikk imidlertid hele 27 minutter før Karl Oskar Fjørtoft kunne gi de blå-hvite ledelsen. 10 minutter etter la Daniel Berg Hestad på til 2-0. Dette var også pauseresultatet,

I andre omgang hadde Viking fordelen av å spille med vinden i ryggen. Ti minutter ut i omgangen reduserte Viking til 1-2. Det neste kvarteret bød på stor angrepsvilje og gode målsjanser til begge lag. I det 70.minutt førte Daniel Berg Hestad Molde opp til 3-1. Ti minutter senere reduserte Viking igjen, men Molde-ledelsen holdt kampen ut, og tre verdifulle og uventede poeng var sikret.

Ifølge Verdens Gang skyldtes Moldes seier i den jevne kampen at laget hadde enerne, først og fremst Daniel Berg Hestad.

Bjarki Gunnlaugsson4

Innbyttere: Sindre Rekdal 21 min. for Petter Chr. Singsaas, Per Olav Sætre 18 min. for Bjarki Gunnlaugsson.

ODD INGE SENKET BRANN

3.august fikk bergenserne en skikkelig oppvisning i effektiv fotball. Molde var på besøk på Brann Stadion, og de blå-hvite fikk en herlig revansje for 0-4 tapet året før. 9998 patriotiske bergensere fikk se byens fotballstolthet bli ydmyket, og de aller fleste tilskuerne forlot stadion før kampen var slutt.

Molde gikk opp til 1-0 etter 16 minutter da Daniel Berg Hestad scoret etter et ypperlig forarbeid av Petter Rudi.

Etter dette presset Brann på for å få en utligning, men Norges kanskje beste målmann Morten Bakke var som vanlig en sikker sisteskanse. De blå-hvite hadde vansker med et aggressivt Brann-angrep, og moldetrenerne erstattet derfor Bjarki Gunnlaugsson med Ole Erik Stavrum. Dette viste seg å være et klokt trekk, lukene ble tettet og de blå-hvite fikk kontringssjanser. I denne perioden fikk Petter Rudi vist hvilken verdifull spiller han var .

Og så slo Odd Inge Olsen til med ekte hat trick. Han satte ballen bak Brannkeeperen i det 61., 66. og 72.minutt.

Petter Rudi gjorde et flott forarbeid til Odd Inges første scoring. Den andre scoringen kom etter at Knut Anders Fostervold hadde spilt Odd Inge elegant gjennom Brannforsvaret. Odd Inges siste scoring kom på et overraskende skudd da to Brannforsvarere ikke fikk bestemt seg for hvordan de skulle stoppe moldenseren.

Laget som hele sesongen hadde slitt med spissproblemer, viste seg denne dagen å være utrolig effektivt. Fire mål på åtte sjanser!

Ole Erik Stavrum4

Innbyttere: Ronald Wenaas 12 min. for Karl Oskar Fjørtoft, Thomas Mork 3 min for Daniel Berg Hestad, Ole Erik Stavrum 60 min for Bjarki Gunnlaugsson.

DANIEL BRENTE VIKTIG STRAFFE

Det ble bare ett poeng på de blå-hvite da laget hadde besøk av Lillestrøm 9.august. Det begynte bra for Molde på søkkvåte Molde Stadion. 2456 tilskuere fikk se at Odd Inge Olsen nok en gang fant vegen til nettmaskene. Det skjedde etter 28 minutters spill, og publikum ante nå at hjemmelaget ville sikre sølvplassen. Helt fra start la Lillestrøm seg bakpå og ventet på kontringsmuligheter. Molde hadde ballen mest og hadde de fleste målsjanene.

Hjemmelaget burde ha scoret flere ganger,og LSK-trener Even Pellerud, var glad for at de blå-hvite ikke var flinke nok til å bruke mulighetene til gjennombrudd.

Moldes scoring kom etter flott forarbeid av Petter Rudi som lobbet ballen fram til Odd Inge. Like før pause var det nære på at de to laget reprise på scoringen, men Odd Inges skudd gikk utenfor.

I andre omgang ble Lillestrøms Mamadou Diallo utvist, og med en spiller mer på banen burde hjemmelaget sikret seg de verdifulle poengene. Og da MFK fikk straffespark, var ingen i tvil om hvor seieren skulle gå. Men den ellers så sikre Daniel Berg Hestad misset på straffesparket. Og så-ti minutter før slutt-utlignet Lillestrøm.

Både Odd Inge Olsen og Dennis Schiller hadde deretter sjanser til å gi hjemmelaget ledelsen igjen, men kampen endte med poengdeling.

Morten Bakke3
Ole Erik Stavrum3
Daniel Berg Hestad3

Innbytter: Dennis Schiller 10 min for Trond Strande.

LEDET 4-1 OG KOLLAPSET

"To null er en farlig ledelse", heter det i en fotball-klisje. For MFK ser det ut til å være farlig uansett hvor mye laget leder.

Dette skrev Romsdals Budstikke etter at Molde hadde spilt 4-4 mot Tromsø på Alfheim stadion 24.august. Da 25 minutter gjenstod av kampen, ledet Molde 4-1. 2958 forbausede tilskuere fikk se hjemmelaget ta igjen de blå-hvites store forsprang og sikre seg poengdeling.

Første omgang ble sjansefattig, men MFK sørget for 1-0 ledelse ved pause. Knut Anders Fostervold headet i mål fra 10 meter etter godt forarbeid av Karl Oskar Fjørtoft og Daniel Berg Hestad.

Tre minutter ut i andre omgang lobbet Petter Rudi over Tromsø-forsvaret, og Karl Oskar Fjørtoft kunne gjøre 2-0. Etter 56 minutter reduserte Tromsø til 1-2. Seks minutter senere fikk Odd Inge Olsen ballen fra Daniel Berg Hestad, tok den med seg på hælen, løp fra forsvaret og lobbet over keeper. Bare fire minutter senere fikk Petter Rudi ballen fra Knut Anders Fostervold. Han rundet keeper og gjorde Moldes fjerde mål.

I sluttminuttene så det ut til at de blå-hvite mistet hodet, og Tromsø begynte opphentingen. 2-4 ble det etter 72 minutter. To minutter før slutt scoret Steinar Nilsen på et frispark fra 20 meter, og to og et halvt minutt på overtid kom utligningen.

BITTERT HJEMMETAP MOT KIL

Molde falt ned på fjerdeplass etter at laget tapte 0-1 for Kongsvinger på Molde Stadion siste dag i august. Hjemmelaget hadde taket på kampen og hadde de fleste målsjansene, men Kongsvinger scoret kampens eneste mål etter 61 minutters spill.

Petter Rudi hadde to skudd i tverrliggeren, og det var det nærmeste hjemmelaget kom scoring. De blå-hvite hadde store vansker med et patent Kongsvinger-forsvar. Og Kongsvinger gjorde jobben sin: La seg bakpå og satset på kontringer. Laget kom til Molde for å sikre seg ett poeng. Svein Erik Sætre sørget på en enkeltmannsprestasjon for at alle poengene gikk til Kongsvinger. Mange mente at Molde skulle hatt et straffespark da Knut Anders Fostervold ble revet over ende, men det mente ikke dommeren.

Så i stedet for å sikre seg sølvplassen, lot de blå-hvite seg spille ned av pallen.

Knut Anders Fostervold3
Karl Oskar Fjørtoft1
Trond Andersen2
Odd Inge Olsen1
Daniel Berg Hestad2

Innbyttere: Stian Ohr 6 min. for Trond Strande, Ronald Wenaas 20 min for Karl Oskar Fjørtoft, Sindre Rekdal 26 min. for Bjarki Gunnlaugsson.

LEDET 2-0, MEN..

Så skjedde det igjen. Molde hadde en klar ledelse, men greidde ikke å holde på den. I kampen mot Sogndal på Fosshaugane 14.september ledet Molde 2-0. Da dommeren blåste av kampen, var resultatet 3-3 !

Molde møtte et hardt kjempende Sogndal-lag, men hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen i første omgang. Etter en halvtimes spill fikk Molde tre cornere på rad. På den tredje corneren fra Petter Rudi headet Petter Christian Singsaas inn ledermålet. Ti minutter etter gjorde Knut Anders Fostervold 2-0 på et innlegg fra Trond Strande. Sogndal reduserte tre minutter før pause.

I andre omgang startet Sogndal best, og etter ti minutter stod det 2-2. Etter 68 minutter gikk hjemmelaget opp til 3-2 på et frispark som ble skrudd forbi Molde-muren. Det siste kvarteret satte MFK inn sluttspurten, og i det 79.minutt kom utligningen. Geir Televik lobbet over Sogndalforsvaret, og Knut Anders Fostervold levnet ikke keeper noen sjanse.

Etter kampen fortalte trener Åge Hareide at han gjene ville ha Sogndals Eirik Bakke til Molde. Den unge Sogndal-spilleren var nemlig kampens dominerende spiller og ble kåret til banens beste av Oslo-pressen.

Morten Bakke2
Ole Erik Stavrum2
Trond Strande2

Innbytter: Geir Televik 12 min. for Karl Oskar Fjørtoft.

PÅ BRONSEPLASS IGJEN !

Et av bunnlagene, Lyn, var gjest på Molde Stadion 21.september. Molde vant 3-0, og dette var den første seieren på hjemmebane siden begynnelsen av juli da Strømsgodset ble slått 2-0. De blå-hvite viste periodevis angrepsspill av godt merke, men uttellingene stod ikke i stil med sjansene. Det ble med bare en scoring i første omgang. Den kom etter et kvarters spill. Bjarki Gunnlaugsson scoret etter godt forspill av Petter Rudi og Karl Oskar Fjørtoft. Banen var våt og vanskelig å spille på, men 2005 tilskuere fikk i første omgang se to angrepsvillige lag.

Kvaliteten sank i andre omgang. Etter 58 minutter scoret Odd Inge Olsen, og denne gangen var det Karl Oskar Fjørtoft og Bjarki Gunnlaugssom som stod for forarbeidet. I minuttene etter hadde Odd Inge flere gode skuddforsøk uten å få ballen i mål.

Midtveis i andre omgang fikk Andreas Lund forsøke seg etter skadefravær, og han takket for tilliten da han ett minutt før slutt fastsatte resultatet til 3-0 på et frispark fra 20 meter. Og da var det bronseplass igjen.

Verdens Gang mente Trond Andersen var banens beste, mens Dagbladet valgte Petter Rudi.

Pål Lydersen4
Karl Oskar Fjørtoft5
Trond Andersen6
Geir Televik3
Dennis Schiller4

Innbyttere: Dennis Schiller 45 min. for Geir Televik, Andreas Lund 20 min. for Bjarki Gunnlaugsson.

UT AV SØLVKAMPEN?

Molde spilte seg sannsynligvis uta av medaljekampen da laget tapte 1-2 mot Haugesund på bortebane. Molde spilte en strålende førsteomgang, og en klar seier burde vært sikret alt før pause. De blå-hvite spilte variert og effektivt, og det var et under at det ble med bare ett mål de første 45 minuttene. Petter Rudi og Daniel Berg Hestad løp hjemmelagets midtbane i senk, og i forsvaret hadde Pål Lydersen og Petter Chr. Singsaas full kontroll. Men foran mål sviktet det. De blå-hvite fikk sjanse etter sjanse, men ingen lyktes før det var gått 25 minutter. Petter Rudi tok med seg ballen fra egen halvdel og passet til Dennis Schiller. Innlegget fra ham slo Daniel Berg Hestad i bakken og i mål.

I andre omgang snudde kampen, og ifølge Verdens Gang løp de blå-hvite forvirret rundt uten å få til noe som helst. Etter 62 minutter utlignet Haugesund, og seks minutter senere scoret hjemmelaget seiersmålet på straffespark. Dette straffesparket var omdiskutert, og Molde-spillerne mente den felte Haugesundspilleren gikk alt for lett i bakken. Moldes Andreas Lund ble dyttet av Haugesundkeeperen i sluttminuttene. Hadde han falt, ville sikkert også dette blitt straffespark. Men den store sørlendingen la seg ikke ned. Ifølge lagkameratene holdt den storvokste spissen seg på beina for at grasmatta ikke skulle få varige men. Andreas sa det slik:-Jeg kunne sikkert fått straffespark, men tenkte ikke tanken. Jeg "filmer" aldri !

3336 tilskuere gledet seg sikkert over de blå-hvites manglende effektivitet.

Dennis Schiller3
Petter Chr. Singsaas5
Ronald Wenaas3
Andreas Lund3

Innbyttere: Geir Televik 6 min. for Dennis Schiller, Andreas Lund 36 min. for Ronald Wenaas.