Seier på overtid

En jevnspilt og tøff kamp mot Lillestrøm ender med seier etter en sen scoring av Wadji.

De fremmøtte i bursdagsfesten til Aker Stadion fikk spenning helt til siste slutt i søndagens Eliteseriekamp mot Lillestrøm.

For 20 år siden slo vi samme motstander 4-0 i første kamp på Molde nye stadion, og mange drømte nok om at de samme tallene skulle stå på tavla da dommer Moen blåste av for full tid.

Så enkelt skulle det ikke bli.

Molde best i gang

Molde kommer best i gang. Allerede etter tre minutter skaffer de seg dagens første corner etter at Moström og Aursnes kombinerer fint på høyrekanten. Innlegget blokkeres til corner.

To minutter etter kommer dagens første, store sjanse. Igjen er det Moström som slår en god pasning til Etzaz Hussain som fosser inn i 16-meteren. Avslutningen er dessverre litt for løs, og Lillestrøms sisteskanse plukker enkelt.

Etter syv minutter felles Thomas Amang av Simen Rafn inne i feltet. Publikum roper på straffe, men dommer Moen vinker kameruneren opp igjen.

Lillestrøm i ledelsen

Etter Moldes gode start tar Lillestrøm mer og mer tak i kampen. Etter 27 minutter får de lønn for strevet.

Erling Knudtzon fosser nedover Moldes venstreside og slår 45 grader ut til Fredrik Krogstad som breisider ballen i nærmeste hjørne. Dermed står det 1-0 til de gule fra Lillestrøm.

Klokka går, og det ser lenge ut til at dette skal bli pauseresultatet.

Men så;

Venstreback Kristoffer Haugen felles inne i boksen, og straffen er soleklar. 17-åringen Erling Braut Håland tar ballen, legger den på krittmerket og setter en straffe som kunne stoppet klokka. Dermed går vi til pause med 1-1.

Hvis John Carew kan score slik i Champions League, kan jeg gjøre det på Aker Stadion.

— Erling Braut Håland

Mer skjerpet i andre omgang

Det virker som et litt mer fokusert og tent hjemmelag som entrer banen for de siste 45. Tenning og dueller er stikkord i det som er en skikkelig knokkelkamp til tider.

Etter 66 minutter er igjen Etzaz Hussain farlig frempå. En corner ender i volley fra Petter Strand, det som så ut til å bli en grov sleiv, blir i stedet en glimrende pasning til Hussain som plutselig får veldig god tid. Skuddet blokkeres av Lillestrøm-spillere som kaster seg ned i blokka foran keeper.

Molde erstatter Hussain og Moström med Wadji og Gregersen etter 73 minutter.

80 minutter er spilt når Babacar Sarr er farlig nære å sende de blå i ledelsen. Fredrik Aursnes slår en perfekt corner fra høyre, Sarr knuser alle i lufta og stanger ballen like over mål.

Det hele ser ut til å ende med poengdeling, men en 17-åring og en innbytter vil det annerledes.

Innbytter Fredrik Brustad vinner en hodeduell på høyre side. Ballen triller nedover langs kanten, og der er Erling Braut Håland våken. Målscoreren fra første omgang knuser forsvareren i løpsduellen, vinner ballen og stormer inn i boksen. Unggutten slår knallhardt inn på fem meter, der er innbytter Wadji og får kranglet ballen over streken, og Molde tar ledelsen når det står 91.30 på klokka.

Dermed ender det 2-1 i stadions jubileumskamp, og tre nye poeng til de blå!