4/8-2019:

VIKING - MOLDE: 0-2

tdcab71b
.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Romsdals Budstikke 6.august: - Molde dominerte mot Viking, uten at noen leverte opp mot sitt beste. Molde var det klart beste laget mot Viking søndag. Gjestene hadde stor ballbesittelse og skapte de beste sjansene, selv om hjemmelaget hadde den største muligheten mens stillinga var 0-0. Mot slutten fikk MFK endelig hull på byllen med flotte scoringer av innbytterne Leke James og Magnus Eikrem.

VG 5.august: SUPERBYTTE SIKRET SEIER. – Det var lite som tydet på at det var serielederne som var på besøk i Stavanger, for Molde slet med å komme til sjanser mot et defensivt og kompakt Viking. Mye av grunnen er at to av deres mest giftige spillere startet på benken: Magnus Wolff Eikrem og Leke James. Men så fikk endelig superduoen entre gressmatta. —James fintet vekk en Viking-forsvarer og plasserte ballen i lengste hjørne. Og rett etterpå var det Wolff Eikrem sin tur. Han vippet ballen lekkert over Viking-målvakt Iven Austbø til 2-0.

Bare en MFK-spiller på VGs Rundens lag: Fredrik Aursnes 7.

6,00

Innbyttere: Wolff Eikrem i 31 min for Hestad, Bolly i 23 min. for Ohi, James i 11 min. for Sjølstad.

Tabellen etter 17 serierunder:

Bare to lag hadde spilt 17 kamper! Molde og Brann.

IMG_5796

Molde og Magnus Wolff Eikrem står med en halv fot i play-off-runden til Europa League etter å ha utmanøvrert sin greske motstander på hjemmebane.

-Vi er middels fornøyd med å ikke få et til mål mot et lag som henger såpass i tøylene. Men vi skal uansett si oss godt fornøyd med 3-0 hjemme, sier Erik Hestad som scoret Moldes mål nummer to til Eurosport etter kampen, før han skråsikkert avslutter med: - Alle skjønner at vi skal gå videre nå.

– DET KLART STERKESTE LAGET

Den norske serielederen overbeviste stort mot Aris Thessaloniki i den første kampen i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde i går kveld. To scoringer av Magnus Wolff Eikrem, som fylte 29 år i går, og Hestad i 1.omgang la grunnlaget, og en Aris med utvisning drøyt halvtimen før slutt gjorde at de blåkledde kunne senke skuldrene.

Molde-trener Erling Moe var i godt humør, men lot ikke til å være klar til å sprette champagnekorken da han tok seg en prat med Eurosport etter kampen: - Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen og at vi holder et godt lag borte fra målgården vår.

Romsdals Budstikke om kampen mellom MFK og Aris Thessaloniki:

Kapteinen best på børsen. Fire Molde-spillere belønnes med karakteren sju på børsen etter tremålsseieren over Aris Thessaloniki. Den beste av dem sto fjellstøtt bakerst. (Kapteinen, Ruben Gabrielsen).

RBs vurdering av spillerne:

7 poeng: Ruben Gabrielsen, Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain, Magnus Wolff Eikrem.

6 poeng: Alex Craninx, Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørbak, Eirik Hestad, Leke James, Ohi Omoijuanfo.

5 poeng: Kristoffer Haugen.

Trener Erling Moe var naturligvis fornøyd da RB intervjuet ham etter kampen:

-Er 3-0 et perfekt resultat å ta med seg til Hellas?

-Tja. Spør du meg hadde 10-0 vært et perfekt utgangspunkt, sa Moe med et smil.

Fire kamper i Eliteserien ble spilt 12.august:

Bodø/Glimt - Viking: 2-1.

Kristiansund - Odd: 1-1

Haugesund - Ranheim: 0-1

Strømsgodset - Vålerenga: 3-2

MFK lå fortsatt på topp med 36 poeng (17 kamper). Bodø/Glimt lå på andreplass med 35 poeng (16 kamper). Odd lå på tredjeplass med33 poeng (17 kamper).

Lillestrøm - Mjøndalen: 3-2

Ingen forandringer i toppen. Lillestrøm lå nå på 9.plass. Mjøndalen lå på 12.plass.

RB 13.august:

DERFOR VALGTE TOBIAS CHRISTENSEN MFK.

0E40F3D0-3F00-4D6E-8374-7A4A7B2EF427

Romsdals Budstikke kunne fortelle at 19.årige Tobias Christensen hadde fått ønsket sitt oppfylt: Blitt medlem i MFK. Unggutten kom fra Start.

I et intervju med avisen Fædrelandsvennen fortalte Tobias hvorfor han hadde valgt MFK. Han var der tydelig på at hans overgang ikke hadde med penger å gjøre. Men han var imponert over klubbens evnet til å utvikle unge talent.

23-årige Henry Wingo var også klar for MFK. Han kom fra Seattle Sounders i MLS.

RB 15.august:

-En skandale om vi ikke går videre.

Det sa Eirik Hestad før MFK reiste for å møte Aris Thessaloniki. I et tidligere møte med RB følte ikke trener Erling Moe seg helt sikker på at 3-0 mot Aris ville være nok når MFK skulle møte Aris på deres hjemmebane. Erling Mo hadde likt bedre med 10-0 på hjemmebane.

VG 15.august:

VG hadde referat fra tre kamper som var spilt 16.august:

Stabæk - Vålerenga 1-1

Viking - Sarpsborg 2-1

Kristiansund - Bodø/Glimt 1-2

Nå hadde alle lagene i Eliteserien spilt 17 kamper. Med sin seier over Kristiansund, tok Bodø/Glimt over ledelsen i Eliteserien. Molde lå nå to poeng bak Bodø/Glimt.

13

KAMPEN OM GULLET ETTER 17. SERIERUNDE I 2011/2012/2013/2014/2015 /2016/2017/2018/2019/

qlZQ2mDIhxM

Ruben Gabrielsen legger ikke skjul på at Molde var heldige da de gikk videre mot Aris. Nå skal spillerne lære av denne erfaringa inn i playoffen mot Partizan.

Trener Erling Moe var glad for seieren og misfornøyd med prestasjonen: - Molde leverte en sjeldent svak kamp, men klarte å dra i land sammenlagtseieren. Det var det viktigste. Det viktigste er i boks, og det er avansementet. Nå skal vi være kjempeglade for det, men så skal vi også se på prestasjonen bak resultatet.  I dag er vi ikke fornøyd med den. Vi taper for mange første-andre og tredjeballer. Da begynner vi å henge etter, og sliter i pasningsspillet. Vi får bølge på bølge mot oss, og da blir det tøft. Det skal vi hjem og rette på til neste gang. Men nå skal vi først og fremst være glad for at vi har playoffen foran oss.

18. SERIERUNDE:

RANHEIM - MOLDE: 2-3

tdcbeb2a

Romsdals Budstikke: Molde var hardt presset i perioder, men viste effektiv klasse foran mål og tok en sterk og viktig borteseier søndag. Her er vår vurdering av Leke James som topper børsen etter sine to avgjørende mål: Scoret det viktige målet etter seks minutters spill. Da dukket han opp rett sted i boksen og nikket ballen sikkert i mål forbi Ranheim-keeper Even Barli. Klinisk og effektiv også på sin neste sjanse, som han banket bort i hjørnet. Høy klasse igjen. Kanskje eliteseriens beste avslutter i slike situasjoner. Nær ny scoring etter formidabel enkeltmannsprestasjon på overtid. Gjorde manns jobb ellers i kampen også.

VG 19.august: Etter den dramatiske fem-målskampen i Ranheimsfjæra, sier Moldetrener Erling Moe at man må slutte å snakke om «lille Ranheim». Ranheim-trener Svein Maalen er uenig.

Et reserve-preget Molde hvilte seks spillere fra start av, blant dem Magnus Wolff Eikrem, Martin Bjørnbak og Ohi Omoijuanfo.  Men to mål av Leke James - ett i hver omgang - og ett av Martin Ellingsen var nok til at Molde gjenerobret førsteplassen i Eliteserien.