2018 - August

17.serierunde: 5/8:

LILLESTRØM-MOLDE: 2-2

VG-sporten ofret nesten en dobbeltside på kampen mellom Lillestrøm og MFK. Mesteparten dreide seg om Erling Braut Håland.-Jeg stresser ikke, far styrer opplegget  sa unggutten. Det var nemlig det de fleste fotballinteressert var opptatt av nå: Hvor går Håland?

Ole Gunnar Solskjær slapp også til:- Vi får se, kanskje jeg vet mer enn dere, sa Molde-treneren til VG. Osloavisen spanderte også på et helsides bilde av unge Håland.

18-åringen så ut til å ta alt oppstyret med ro, og han var servitør da Etzaz Hussain skjøt MFK opp i ledelsen 2-1. Godt gjort av Håland å beholde roen med spioner fra Manchester United og Borussia Dortmund på tribunen. .

VGs utsendte syntes Håland virket frustrert. Han fikk følgende forklaring fra Ole Gunnar: -Det er kroppsspråket hans. Han er ung og vill at alt skal være perfekt. Han vil gjerne vise verden hva han kan.

Kampen startet ikke bra for MFK. Allerede etter 17 minutter tok vertene ledelsen ved Arnor Smarason. I det 39.minutt utlignet Fredrik Aursnes. Uavgjort ved pause.

VGs korte kommentar til andreomgangen: Molde brukte mer muskler etter pause, og fikk ledermålet etter en drøy times spill. Etter det la Molde seg lavere og satset på kontringer.

5,++

Innbyttere: Brustad fra 60.min. for Pavel Cibicki, Magnus Eikrem fra 64.min. for Fredrik Aursnes

7

KAMPEN OM GULLET ETTER 17. SERIERUNDE I 2011/2012/2013/2014/2015 /2016/2017/2018

STORSLÅTT!

Dette var VG-sportens beskrivelse av oppgjøret mellom Molde og  Brann i 18.serierunde. Brann fikk regelrett rundjuling på Aker Stadion, og Ole Gunnar Solskjær var naturligvis en overlykkelig trener: -Det er den beste prestasjonen et lag jeg har hatt, har spilt noensinne. Det var et halvt sekunds «ukonsentrasjon» rett før pause, men resten er «outstanding», Nå er jeg stolt, sa en smørblid Ole Gunnar til Euro-sport.

Og VG-sporten ga Moldes gode trener mer spalteplass:- Jeg sto før kampen og pratet med sponsorene. Da jeg sa at «det skjer ikke igjen» (om 4-0-seieren i Bergen), og så skjer det! Sier Moldetreneren mens han gliser fra øre til øre.

-Det er litt surrealistisk  at vi har slått serielederen, det beste laget i år, 9-1 over to kamper. Da er du ganske fornøyd som trener.

Målshovet startet med straffespark etter tre minutters spill. Erling Håland ble felt, og han satte sjøl straffesparket i mål. Cibicki gjorde 2-0 i det 20. spilleminutt. Det tredje MFK-målet kom etter 25 minutter. Og det var det Fredrik Aursnes som satte inn. På overtid i første omgang reduserte Brann. Moldes fjerde mål kom etter 69 minutters spill og scorer var Fredrik Aursnes. Mål nummer fem satte Kristoffer haugen inn.

-Flaut og pinlig, sa Branns Fredrik Haugen om sitt lags prestasjoner i møtene med MFK. Branntrener Lars Arne Nilsen hadde det ikke godt: - Det er tungt, spesielt når vi er så svake. Vi møter det beste laget vi har møtt i år, men vi gjør de veldig gode. Vi gjør så mye rart i dag sa Nilsen til VG-sporten etter Målshowet til Solskjærs gutter!

5,66

Innbyttere: Petter Strand 25 min. for Pavel Cibicki, Leke James 18 min. for Erling Braut Håland, Magnus Wolff Eikrem 17 min. for Etzaz Hussain.

• 7 poeng: Ruben Gabrielsen, Etzaz Hussain, Erling Braut Håland
  • 6 poeng: Andreas Linde, Stian Gregersen, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad, Christoffer Remmer, Pavel Sibicki, Kristoffer Haugen, Magnus Wolff Eikrem.

VG-sporten spanderte hele forsiden og nesten hele andre og tredje side på MFK-triumfen. Suksesstrener Ole Gunnar Solskjær ble sitert med store bokstaver over to sider:- Jeg tror de fleste som følger Erling ser utviklingen han har ved å være her.

VG om Haaland:- Den Leedsfødte 18-åringen fra Bryne- som har begynt å skrive navnet med dobbel A istedefor Å-lagde haggis av Hibernian med to varemerkescoringer og en målgivende. Hanvar først på ballen, godt plassert og fullstendig iskald i gjerningsøyeblikket. Først headet han inn Ruben Gabrielsens innleggsnikk på Fredrik Aursnes sitt frispark ti minutter før pause, deretter trillet han samme Aursnes på blank goal midtveis i andre omgang- og til sutt snappet han opp en mislykket Magnus Wolff Eikrem-avslutning, gikk av keeper Ådam Bogdan (utlånt fra Liverpool) og satte 3-0, som betyr at Molde er to kamper mot russiske Zenit St.Petersburg fra å spille Europa-League igjen.

19. SERIERUNDE: 19/8:

STABÆK-MOLDE: 3-1

VG-sporten: -Moldes trener var først og fremst skuffet over marginer imot da han VG etter tapet.- I dag scorer på sine tre første sjanser, og vi har alle marginer mot oss.

Med to tverrligger-treff følte Solskjær at laget hans fortjente mer.- Vi har kjempestore sjanser og har vunnet kamper hvor vi har skapt mindre før.

For etter Demidovs elegante 1-0-scoring var det molde som styrte spillet. Stabæk kontret derimot inn 2-0 etter en nydelig pasning fra nylig signerte Aboubakar Keita som fant Polli på veg gjennom.

3-0 kom i andre omgang, på nok en kontring, da Ohi spilte Njie som fant Bolli på bakerste stolpe. Han scoret sitt andre for dagen og Stabæks tredje. Molde reduserte ved innbytter Eirik Hestad halvveis ut i andre omgang, men det var for lite og for sent for romsdalingene.

4,00

Innbyttere : Erling Braut Haaland 45 min. Cristoffer Remmer, Eirik Hestad 45 min. for Mathias Mostrøm, Isak Ssewankambo 23 min. for Pavel Cibicki.

BEST JEG IKKE SIER SÅ MYE NÅ

Det sa Ole Gunnar Solskjær til pressen etter tapet mot Ranheim. -Vi kan ikke gi vekk mål som det der, og det vet de selv. Det er uvant at de gjør slike feil som i dag, la treneren til. Humøret var langt fra på topp etter to Ranheim-mål som følge av forsvarstabber.

Vegard Forren til pressen: - Vi var elendige. Det er ikke godt å si hva som er forklaringen, men de vil dette mer enn oss og det betaler seg. Vi er dårlige.

Som mange andre, var også Vegard misfornøyd med dommeren.  Den mest omdiskuterte dommersituasjonen var da Trygve Kjensli ikke blåste straffe til Molde etter 66 minutter da Aleksander Fosnæs blokkerte et innlegg med hånden.

Det var 0-0 ved pause, og første mål i andre omgang var det gjestene som fikk. 0-1 ved Michael Karlsen etter 56 minutters spill. To minutter etter sørget Eirik Hestad for utligning. I det 84.minutt skjøt Andreas Helmersen gjestene i føring igjen. To minutter etter scoret Erik Tønne. 1-3! I det 90.minutt reduserte Chukvu for hjemmelaget.

VG-sportens statistikk:

Sjanser: 4-6. Skudd mot mål: 7-5. Frispark mot: 9-4. Cornere: 10-3. Utenfor: 10-5. Ballinnehav: 49-51.