2017 - September

2.september:

MOLDEDAMENE LAGET MÅLSHOW

NIDELV-MOLDE: 1-6

Når fem serierunder gjensto, ledet MFK-damen med fem poeng til andrelaget. Bunnlaget Nidelv var slått på hjemmebane med sifrene 1-6. Molde ledet 3-0 ved pause. Målscorere i første omgang: Julie Belden Rasmussen, Guro Dahle og Hanna Lyche. Julie Benden Rasmussen scoret to ganger i andre omgang, og Sandra Vik scoret det siste MFK-målet. Emma Stølen Godø hadde tre målgivende pasninger. Andrine Outzen og Julie Rasmussen ble dagens Molde-spillere.-Vi spilte 60 minutter med god fotball, sa trener Jørund Svensli til RB.

G18-landslaget:

NORGE-SVERIGE: 4-2

Molde-spissen Erling Braut Håland var med da Norge sikret seg tredjeplassen i lanslagsturneringa i Sandefjord. Moldespilleren scoret ett av Norges fire mål. Erling ble tatt av banen etter 61 minutter. Moldes Eman Markovic ble byttet ut samtidig. Tobias Svendsen meldte forfall til turneringa.

MOLDE 2- VERDAL: 7-1

Det ble målkalas da Molde 2 og Verdal møttes på Aker Stadion. Kampen var lenge jevnspilt, men så slo hjemmelaget til. Ved pause ledet hjemmelaget 3-0 etter scoringer av Thor- Olav Moe, Sivert Stenseth Gussiås og Magnus Langset. I andre omgang scoret hjemmelaget tre mål på fire minutter! Ibrahima Wadji sørget for 4-0, og så viste Tobias Hestad seg fram. I løpet av to minutter laget han to fantastiske mål. Unødvendig å si at trener Daniel var stolt av sønnen! Moldes sjuende mål var det Lars Josef Ranheim som satte inn.

10. SEPTEMBER:

21. SERIERUNDE:
MOLDE-ODD:1-2

Det var skuffende få tilskuere på Aker Stadion da de blåhvite skulle sørge for at MFK skulle henge med i toppen av eliteserien. Skylden for dårlig publikumsoppmøte skyldes nok at dette var mandagskamp, og dessuten var det Stortingsvalg.

Det ble en kjedelig førsteomgang, og hjemmelaget hadde ikke et eneste skudd på mål. Begge lagene hadde god kontroll defensivt, men det betyr ikke så mye for publikum som var kommet for å se mål og MFK-seier. 0-0 kan være kjedelig!

Nå ble det heldigvis mer liv i kampen i andre omgang. I det 49. minutt skjøt bergenseren Petter Strand hjemmelaget til ledelse. Et par minutter trodde vi Martin Ellingsen skulle doble ledelsen, men skuddet gikk like utenfor stolpen. I det 59.minutt rev Babacar Sarr Olivier Occean over ende, og dommeren dømte straffespark. Jone Samuelsen sørget for 1-1. Odd hadde flere sjanser til å sikre seg seieren, men heldigvis voktet dagens beste MFK-er målet.

I det 90. minutt sørget Thomas Amang for hjemmeseier, og MFK var fortsatt med i kampen om de beste plassene i eliteserien.

VG brukte to helsider på kampen, og i headingen siterte Osloavisen Ole Gunnar Solskjær: -Vi har de riktige folkene som kan avgjøre. Og Ole Gunnar var naturligvis fornøyd:-Vi har sjans på medalje. Alt er i våre hender. Vi har mange hjemmekamper, så alt er opp til oss!

Dag-Eilev Fagermo var ikke like fornøyd, og han mente Odd var det beste laget på Aker Stadion denne dagen.

VGs kampstatistikk: Sjanser: 4-4. Skudd på mål: 2-5. Frispark mot: 19-10. Cornere: 6-7. Utenfor: 7-5. Ballinnehav: 50-50.

4,00

Innbyttere: Ibrahima Wadji 24 min. for Fredrik Brustad, Thomas Amang 15 min. for Erling Håland, Fredrik Aursnes 8 min. for Martin Ellingsen

MOLDE-KONGSVINGER: 3-1

MFK-juniorene har nok en gang muligheten til å spille seg til NM-gull. I kvartfinalen på Aker Stadion slo Molde-guttene Kongsvinger 3-1. Eman Markovic scoret to av målene, mens Elias Mordal var ansvarlig for det første målet. Da var det spilt i 13 minutter. To minutter etter satte Eman Markovic inn sitt første mål. Det sto 2-0 ved pause. Sju minutter ut i andre omgang satte han inn sitt andre mål for dagen. Kongsvingers mål kom på overtid.

Trenerne Daniel Berg Hestad og Thomas Mork var naturligvis fornøyd med elevene sine.-Vi kunne fort scoret flere mål på de store sjansene vi skapte, sa Thomas. Om kommende motstandere sa Daniel: - Stabæk er kanskje det sterkeste laget. Å møte dem borte vil nok være den vanskeligste semifinalen vi kan få.

17. SEPTEMBER:

22. SERIERUNDE:
VIKING-MOLDE: 2-3

Vi håper de unge fotballspillerne tåler ros. Etter seieren over Viking slo Romsdals Budstikke til med denne headingen på sitt referat: Fotball-Norges tøffeste 17-åring. Det var Erling Håland det dreide seg om, og RBs utsendte hadde mere ros til unggutten:-Det er bare å nyte Erling Hålands herlige tilstedeværelse på fotballbanen hver eneste gang han slipper utpå. Det er ikke sikkert han blir så lenge i Molde.

Det var spilt i 63 minutter da Håland kom på banen. Lengre tid trengte ikke 17-åringen på å bli kåret til Moldes beste i Romsdals Budstikke! Unggutten har en far som var toppspiller for noen år siden, og forhåpentligvis vil han fortelle at i fotball får man både ros og ris.

Det begynte ikke bra for de blåhvite i Stavanger. Det var spilt i to minutter da Babacar Sarr laget selvmål! Ti minutter senere fikk Molde Straffespark, og Bjørn Sigurdarson sørget for utligning. Jose Cruz ble utvist etter felling av Fredrik Brustad. Etter 33 minutter scoret Martin Ellingsen, og vi trodde nå at seieren over divisjonens svakeste lag var sikret. Men der tok vi feil!78 minutter var spilt da hjemmelaget utlignet ved Tommy Høyland. Heldigvis ble ikke den gamle MFK-spissen matchvinner. I det 80.minutt kom seiersmålet til MFK. Ruben Gabrielsen slo en pasning til Fredrik Aursnes, og han spilte inn foran mål. Der kom Moldes 17-åring og sørget for at alle poengene ble med hjem til Molde. Og da er det bare å håpe at Erling Håland ikke er så god at han forlater Molde!

--55,00

Innbyttere: Christopher Telo 28 min. for Mathias Normann, Erling Braut Håland 27 min. for Fredrik Brustad, Thomas Amang 7 min. for Petter Strand.

Gule MFK-kort: Mathias Normann, Christopher Telo.

TROMSØ-ODD: 2-2

Korrigert tabell etter poengdelingen til Tromsø og Odd-kommer etter neste serierunde, Molde-Sandefjord.

21.september:

SEMIFINALE CUP

MOLDE-LILLESTRØM: 0-3

Etter semifinalekampen på Aker Stadion brukte lokalavisa hele forsiden: Molde-Lillestrøm 0-3. Pinlig cuptap.

En flau forestilling knuste cupdrømmen til MFK, og en ekstra mulighet til å nå Europa neste år. Lillestrøm skapte sjansene og satte målene. Nå må Molde bli minst nummer tre i serien for at 2017 ikke skal bli en ny fiasko for klubben.

Sportssjefen i Romsdals Budstikke var skuffet- og han var krass i kritikken:-Det er åpenbart at dette er alvorlig for hele klubben. Også for dem som er øverst ansvarlige for at MFK leverer resultater opp mot klubbens ambisjoner. Det vil si Ole Gunnar Solskjær og Øystein Neerland. For flauere enn dette blir det ikke.

Hjemmelaget gikk til pause uten en eneste målsjanse.

Romsdals Budstikke: -Etter 74 minutter skjedde det helt unødvendige. Strand rotet bort ballen. Ssewankambo sto og kikket på at Simen Kind Mikalsen trillet inn 0-1 forbi en fryktelig passiv Linde. Så skjedde det en gang til. Og da jeg trodde ydmykelsen ikke kunne bli større. En gang til. 0-3 hjemme mot Lillestrøm var det umulig å forestille seg før denne kampen.

Lokalavisas MFK-børs: 6 poeng: Vegard Forren, Babacar Sarr, Mathias Normann, Eirik Hestad. 5 poeng: Ruben Gabrielsen, Christoffer Remmer, Erling Håland, Bjørn B. Sigurdarson. 4 poeng: Petter Strand, Fredrik Brustad. 2 poeng: Andreas Linde, Isak Ssewankambo.

24. SEPTEMBER:

23. SERIERUNDE:
MOLDE-SANDEFJORD: 3-1

SOLSKJÆRS REVANSJE

Det ble mye ros til MFK-spillerne etter at de sendte Sandefjord hjem med 1-3-tap. Ros fikk naturligvis også treneren, og dette sa han til Eurosport etter kampen: - Man vil ha glede og spillelyst, og det får vi i dag. Det var en super respons av de seks som kom inn. På Aker Stadion denne kvelden stilte MFK-treneren med seks spillere som ikke var med da Molde røk ut av cupen. Thomas Amang var ikke med på cuptapet, men da Sandefjord kom, var kameruneren på plass- og takk for det! Han scoret to av Moldes mål, og avisenes sportskommentatorer var enige om at han var banens beste. Ole Gunnar hadde dette å si om kveldens helt på Aker Stadion:- Når han er som i dag, er han nesten umulig å stoppe. Det er et utrolig potensial i gutten.

Thomas satte inn sitt første mål etter 14 minutters spill. Etter 21 minutter gikk Rodriguez over hele banen og sørget for utligning. Heldigvis slo ikke Thomas Amang seg til ro med bare EN scoring. I det 55 minutt satte han inn sitt andre mål for dagen. Martin Ellingsen sikret seieren ved å gjøre 3-1 i det 78.minutt.

-Vi var nest best i dag, konkluderte Lars Bohinen før han tok med seg laget sitt hjem til Sandefjord.

-Han kan sende MFK til Europa, skrev Romsdals Budstikke etter suksessen på Aker Stadion. Og man siktet naturligvis til tomålscorer T&homas Amang. Martin Brøste i lokalavisa mente at Amangs spill i første omgang var alene verdt inngangspengene.-19-år gamle Amang er utvilsomt et vanvittig talent, og med sin ekstreme eksplosivitet var han rett og slett et mareritt å møte for Sandefjordforsvarerne, skrev Budstikkas referent. Og etter denne kampen kom en Moldespiller på Rundens Lag i VG: Thomas Amang, og det var ingen overraskelse!

Budsstikka om Ole Gunnar:-Flere ganger kom Ole Gunnar Solskjær ned fra trenerbenken og oppildnet spillerne til å ta hurtige frispark, flytte ballen raskt, og komme seg inn bak bortelagets forsvarere.