2017 - Oktober

1. Oktober:

SOGNDAL-MOLDE:2-2

HVORFOR HØRER DE IKKE PÅ SOLSKJÆR?

Det spørsmålet stilte Romsdals Budstikkes sportssjef Trond Hustad etter oppgjøret i Sogndal. Ifølge RB hadde Ole Gunnar hele siste uke forsøkt å få spillerne sine til å unngå en ny blemme på Fosshaugane. I fjor lå MFK under 1-4 i møtet med Sogndal, og det ble Molde-tap 3-4. Ole Gunnar ville få spillerne sine til å opptre som mannfolk i duellspillet og demme opp for Sogndals fysiske styrke. Dessverre måtte Ole Gunnar trass i mange advarsler få en start på kampen som lignet mye på fjorårets oppgjør. Det var gått bare tolv minutter da Babacar Sarr kom for sent inn i duellen med Even Hovland. Samtidig greide ikke Christoffer Remmer å hindre at Stanisa Mandic løp seg fri og scoret. RB mente det var en helt unødvendig scoring som skyldtes slurv og dårlig konsentrasjon. En ny gavepakning fikk hjemmelaget etter 23 minutters spill. Heldigvis var Sigurdarson med til Sogndal, og han ga romsdalingene nytt håp da han reduserte etter 36 minutter. Like etter finn islendingen sjansen igjen, men denne gangen satte han ballen i stolpen. Tre minutter på overtid sørget han for utligning på et fantastisk frispark. Sigurdarson hadde et par gode målsjanser også i andre omgang, men kampen endte med poengdeling.

VGs statistikk: Sjanser: 5-5. Skudd på mål: 7-7. Frispark mot: 11-7. Cornere: 5-9. Utenfor: 7-11. Ballinnehav: 38-62.

4,33

Innbyttere: Eirik Hestad 21 min. for Martin Ellingsen, Ibrahima Wadji 4 min. for Fredrik Aursnes

MOLDETALENTENE FÅR ROS AV LANDSLAGSSJEFEN

Norges G18-landslag vant 3-0 i EMN-kvalifiseringskampen mot Montenegro. Tre Molde-spillere scoret hvert sitt mål! Eman Markovic scoret Norges første mål etter 26 minutters spill. Erling Braut Håland gjorde 2-0 etter 63 minutter. Norges siste mål satte Tobias Hammer Svendsen inn seks minutter før full tid. Leo Østigård var en «klippe» i forsvaret ifølge landslagstreneren.-Hadde jeg vært Molde i dag, ville jeg vært stolt, sa treneren.

RB 7.oktober:

MOLDE 2-MO: 2-1

Det ble en knepen seier til MFK på Reknesbanen da Mo var på besøk. Men kampen startet fint med MFK-scoring før det var spilt i fem minutter. Sivert Stenseth Gussiås satte ballen i mål. Mo kom etter hvert bedre med i kampen, og midtveis i første omgang utlignet gjestene. Et kvarter ut i andre omgang kom hjemmelagets seiersmål. Emil Varhaugvik fikk æren for det, men innrømmet etter kampen at ballen gikk via en Mo-spiller. Etter denne seieren gikk Molde 2 opp på andreplass i 3.divisjon. Laget: Mathias Eriksen Ranmark, Emil Varhaugvik Breivik, Ruben Gabrielsen, Simen Bakkemyr Hagbø, Elias Mordal (Henrik Frisvold Jenset fra 61., Tobias Hestad (Lars Josef Ranheim fra 78.), Christian Dahl, Mattias Mostrøm, Christopher Telo (Mikael Wennaas fra 83.), Ibrahima Wadji, Sivert Stenseth Gussiås (Magnus Langset fra 66.)

RB 9.okt:

MOLDE-BYÅSEN 2: 6-1

MFKs kvinnelag avsluttet 2.divisjonsserien med fantastiske 6-1 mot Byåsen 2. Dessverre var det ikke nok til å sikre seg tabelltoppen. I den siste serierunden måtte MFK hente inn ett poeng mer enn Fortuna, men Sunnmørslaget slo bunnlaget Nidelv 8-0. 6-1-seieren over Byåsen på Reknesbanen smakte godt, men det var surt å ha forspilt sjansene til opprykk i to to tidligere kamper. Julie Belden Rasmussen skjøt Molde i ledelsen før det var spilt to minutter på Reknesbanen. Emma Stølen Godø gjorde 2-0 på corner som gikk i mål via en motspiller. Så slo Julie Belden Rasmussen til igjen og sørget for 3-0-ledelse. Halvveis i første omgang økte Kaja Kristiansen til 4-0 på straffespark. Etter en halvtimes spill brente MFK et nytt straffespark. I sluttminuttene av kampen sørget Kristin Sporsheim og Fride Heggdal stølen for de to siste scoringene til hjemmelaget. Elise Johnsen scoret trøndernes trøstemål.

-Skal bli bedre neste år, sa MFK-trener Jørund Svensli som naturligvis var skuffet over at laget hans ikke greide å spille seg til opprykksmuligheter.  Fortuna vant serien med ett poengs margin. En av lagets seire kom på walk-over mot tabelltreer Trondheims-Ørn.

G18-lanslaget:

NORGE-UKRAINA: 2-1

Moldes Erling Braut Håland scoret Norges eneste mål da G18-landslaget tapte mot Ukraina. Målet kom allerede etter åtte minutters spill. Erling Braut Håland og Leo Skiri Østigård spilte hele kampen. Tobias Svendsen be byttet ut etter 69 minutter, og Eman Markovic kom inn og spilte den siste halvtimen.

NORGE-ALBANIA: 7-1

MFK-guttene sto for fem av sju scoringer da Albania ble rundspilt. MFK var godt representert i EM-kvalifiseringen: Erling Braut Håland, Tobias Hammer Svendsen, Eman Markovic og Leo Skiri Østigård var med fra start. Albania tok ledelsen, men så tok nordmennene over og satte inn 7 mål. Erling Braut Håland scoret to mål. Eman Markovic satte også ti baller i mål, mens Leo Skiri Østigård nøyde seg med en nettkjenning. Denne seieren førte Norge opp på andreplass i puljen bak Ukraina, og Norge er klare for eliterundene i EM-kvalifiseringen neste år.

Ungguttene i MFK gjorde det bra i landslagsfotballen denne høsten, og 11.oktober kunne lokalavisa fortelle at Moldes Lloyd Fagerli var tatt ut til G16-landslagets dobbeltlandskamp mot Ungarn 24. og 25-oktober.

3. DIVISJON:

TRÆFF-MOLDE 2: 5-1

Det ble ingen hyggelig opplevelse for MFK 2 da laget møtte Træff. For Træff ble det derimot en hyggelig fotballopplevelse. Med seieren over Molde sikret laget plassen i 3.divisjon. Neste mål for træff: Få en plass blant de fire øverste lagene ville gi direkte plass  inn i første runde i cupen neste år. Etter storseieren over MFK lå Træff på sjuendplas

16. Oktober

25. SERIERUNDE:
MOLDE-BRANN: 1-0

Det var ikke det store publikumsoppmøtet da Brann kom til Aker stadion for å sikre seg andreplass på tabellen. De fotballinteresserte som i høstmørket la vegen til stadion, fikk oppleve en merkelig kamp. Første omgang var målløs og lite spennende, men de som ble igjen til kampslutt, fikk valuta for pengene. Ruben Gabrielsen var ikke med fra start, men da han slapp til de siste 25 minuttene, fikk han vist seg fram. Han bommet først på en utrolig målsjanse, og så presterte han å heade inn 1-0 på overtid. Branntreneren var naturligvis skuffet, og dette sa han til VG etter tapet:- Vi fortjente ett poeng her. Det var fantastisk innsats, og jeg kan ikke se noe vi kunne gjort annerledes. Vi må hjem og slikke være sår.

Ole Gunnar Solskjær var i atskillig bedre humør da han møtte VG etter kampen og avslørte oppskriften på å finne kamper sent:-Det er flere ting: innstilling, holdning, ferdigheter og en fantastisk lagmoral. Det er en veldig sterk gruppe dette her, og det er veldig vanskelig å ta ut laget.

Og Ole Gunnar mente de fortjente seieren:- Kamper avgjøres i begge ender av banen. I dag var Andreas Linde avgjørende bakover, og Ruben Gabrielsen kommer inn for andre gang med en viktig overtidsscoring.

VG-statistikken: Sjanser: 4-2. Skudd på mål: 3-1. Frispark mot: 12-15. Cornere: 8-3. Utenfor: 6-7. Ballinnehav: 53-47.