2017 - Mars

1/3: ETZAZ KLAR FOR MOLDE

Etzaz Hussain var klar for Molde igjen, og det satte Ole Gunnar pris på: -Etzaz er en vinner, og vinnerne trenger vi…Etzaz er en ledertype som vi trenger…Han passer veldig godt til oss, han er en kreativ og løpssterk spiller, han har en fantastisk mentalitet og god teknikk.

VENTER MED Å MØTE KBK

Da oppsettet for kampene i årets eliteserie forelå, bestemt MFK og KBK seg for å avlyse den planlagte treningskampen. Det passet dårlig da de to lagene skulle møtes i første serierunde.

3/3: TORNEKRATTET VIL HA FLERE PÅ KAMP

I et intervju i Romsdals Budstikke var Tornekrattets leder, Svein Erik Jenset, skuffet over at de ikke fikk med seg flere medlemmer på kamp. Dumt var det også at så mange kom alt for seint til stadion. Nå ønsket formannen at medlemmene skulle møte opp 45 minutter før kampstart, slik at det kunne skapes litt liv på tribunene allerede under oppvarmingen.- Det er viktig at spillerne får føle at de får respons allerede under oppvarmingen, sa krattlederen da han lanserte «3x45» i lokalavisa.

VEGARD TIL ROSENBORG?

Ifølge Adresseavisen og VG var det nå sjanser for at Vegard Forren ville havne i Rosenborg. Ifølge de nevnte avisene var det nå samtaler mellom Vegard og ledelsen i trønderklubben.  Ryktene hadde tidligere gått om spill for Vegard i Tyskland, England og Tyrkia. Ryktene gikk også om «MOI» Elyounoussi som gjorde det godt i Basel. Daily Mail kunne fortelle at Leicester hadde speidere på tribunen da Basel slo Lucern 3-1. Det hadde egentlig vært kjekt om MOI fikk hjemlengsel til Molde…..                           

9/3: IDA HASSELGÅRD PÅ LANDSDELSLAGET

I mars tok Norges Fotballforbund ut troppen til landsdelssamling i Sarpsborg 23. til 27.mars. På 2002-laget ble Molde Fotballklubbs Ida Hasselgård tatt ut.

VEGARD TIL BRIGHTON

Vegard Forren fikk sjansen til å forsøke seg igjen i England. Han var en halv sesong i Southampton i 2013. Nå fikk han en ny sjanse til å vise seg fram for engelskmennene da Brighton ville ha ham ut sesongen. –Vegard er en spiller som klubben har vært klar over en stund, sa manager Chris Hughton da avtalen ble presentert. Brighton hadde speidere på Aker Stadion allerede i 2014.

-Vegard Forren reiste til Marbella, men endte opp i Brighton. Slik går det når man reiser uspesifisert, leste vi i Budstikkas  Sett &Hørt.

10/3: LEIF ARNE LYSTAD ARBEIDER MED LANDSLAGET

Det ble store endringer i støtteapparatet til det norske landslaget da Lars Lagerbækk ble ny trener. Lystad som til daglig arbeider i Molde Fysikalske, var fortsatt ønsket som manuellterapeut sammen med Thomas Ødegaard. Leif Arne Lystad har tidligere jobbet med Drillo, Semb, Hareide og Høgmo.                                                                                                                                                                      

THOMPSON EKPE TIL KBK

Thompson Ekpe
Thompson Ekpe

Thompson var ikke med MFK da spillerne reiste til Marbella. Nigerianeren skulle nemlig lånes ut til KBK om han fikk arbeidstillatelse. Thompson var utleid til Kristiansund også i 2016, og en eventuell ny avtale går fram til 1.august. Fotballinteressen økte i Kristiansund. Supporterklubben vokste fra 41 medlemmer til over 200….og nå ventet nordmøringene på første seriekamp…MOT MOLDE! 

11/3: PER-EGIL GJØR DET BRA I SLAVIA

NTB sjekket hvordan det gikk med noen av spillerne som forlot MFK og prøvde seg i utenlandske klubber. Per Egil Flo gjør det bra i Slavia Praha. Klubben har vunnet alle kampene siden Flo kom inn på laget. Klubben leder med fire poeng før de 11 siste serierundene. Ethan Horvath har ikke hatt samme suksessen i Club Brugge: Åtte kamper på benken. Joshua Gatt skulle nå spille for Minnesota United, men måtte stå over åpningskampen på grunn av skade!

13/3: MOLDE-SEINÆJOEN: 1-0

Det var sikkert kjekt for MFK-spillerne å få sol og varme i Marbella. Men 30 varmegrader var vel i meste laget da Ole Gunnars menn spilte treningskamp mot Seinæjoen.  Det var for øvrig lagt inn to «vannpauser» i kampen.  Manageren syntes laget hadde fått en god gjennomkjøring og hadde gjort en grei prestasjon under vanskelige forhold. – I enkelte perioder var det bra kvalitet på spillet, men det ble også en del perioder hvor det ikke var det, sa Ole Gunnar til Romsdals Budstikke. Knappe ti minutter ut i andre omgang kom kampens eneste scoring, og den var det Sander Svendsen som sto for.

14/3: MFK-GUTTER PÅ LANDSLAGET

Jonatan Byttingsvik ble tatt ut på G19 landslaget som skulle spille tre EM-kvalifiseringskamper i England i slutten av mars. Eman Markovic ble tatt ut på G18-landslaget som skulle spille Federations Cup i Latvia 24.-27.mars.

15/3: THIOUNE TILBAKE I NORGE

Makhtar Thioune kom til Molde fra Sarpsborg før 2009-sesongen, og han ble en umiddelbar suksess. Han var i Molde til ha ble utleid til Karlsruhe i 2012. I 2017 kom han tilbake til Norge. Han hadde da vært i Tyrkia. Men Thioune kom ikke til Molde. Han skulle spille på A-laget til Alta IF og være assistenttrener for rekruttlaget i 3.divisjon.

TO MOLDEGUTTER PÅ LANDSDELSSAMLING

MFK-spillerne Lloyd Fagerlie og Iver Flønes ble tatt ut til landsdelssamling for gutter i Sarpsborg 30/3-2/4. De unge MFK-spillerne skulle være på G15 nord.

MFK-JUNIORENE RYSTET SEVILLA

Under oppholdet Marbella spilte MFK-juniorene treningskamp mot Sevilla. Adnad Dudic ga Molde ledelsen etter halvspilt førsteomgang. Ikke lenge etter utlignet Sevilla. Moldejuniorene overrasket med innsatsen mot Sevilla, men måtte til slutt gi tapt 1-2.

16/3: MFK HERJET I MARBELLA

Under treningsoppholdet på Marbella spilte MFK treningskamp mot Islandske FH. Fredrik Brustad ga Molde ledelsen etter innlegg fra Tobias Svendsen. Islendingene utlignet, men så sørget Babacar Sarr for ny Molde-ledelse 2-1 før lagene gikk til pause. Like etter pause scoret Fredrik Brustad for 3-1 ledelse. Et kvarter før sluttfastsatte Bjørn Sigurdarson resultatet til 4-1.

17/3: LEO KLAR FOR SIN 20. LANDSKAMP

Åndalsnesingen Leo Skiri Østigård som spilte på MFKs juniorlag, ble tatt ut på G18-laget som skulle møte Latvia, Ukraina og Makedonia i slutten av mars. 17-åringen hadde så langt spilt 17 kamper og scoret tre mål for G16 og G17 laget.  Nå var han med MFK på treningsleiren i Marbella.

TOBIAS FÅR IKKE NOE GRATIS

Det sier Daniel Berg Hestad, og det er sønnen Tobias han snakker om. 16-åringen Tobias har sin far som trener, og han håper folk ikke tror han får spesialbehandling på grunn av at han er en ny «Hestad.» Daniel:- Han får ikke noe gratis, og det vet han. Tobias er en av gutta på laget, og jeg er kanskje litt strengere med ham enn med de andre. Jeg prøver å passe på å ikke bli for negativ i tilbakemeldingene. Han får mye skryt også.

Det har vært mange gode spillere i slekta til Tobias, og når «fattern» er tidenes MFK-spiller, så kan det bli vanskelig å leve opp til forventningene. –Jeg prøver bevisst å ikke legge for mye press på ham for navnet, men det er ikke så lett. Det har skjedd mye rundt meg og MFK de siste 10 årene, jeg har vært i avisa så lenge han kan huske, sier Daniel til Romsdals Budstikke.

SVENSKER SLAKTER EIKREM-VRAKING.

Malmø FFs stjernespiller, Markus Rosenberg, begriper ikke hvordan Magnus Wolff Eikrem ikke får plass på det norske landslaget.- Jeg kan ikke så mye om norsk fotball, men de må ha en utrolig sterk tropp som ikke har med Magnus, sa Rosenberg Til Kveldsposten.

KAPTEIN RUBEN: TRUMP BLE PRESIDENT, SELVFØLGELIG KAN VI VINNE SERIEN!

-Jeg vil at vi skal være med og kjempe i toppen, at vi går ut og tør å spille fotball sånn som vi gjør på trening. Vi skal vinne kamper og underholde publikum, sa en optimistisk MFK-kaptein til Romsdals Budstikke. Når Trump ble president, kunne MFK også vinne serien, sa Ruben. Han var ikke enig med dem som mente at MFK-laget hadde for lavt gjennomsnittsalder til å bli seriemester.

20/3: MOLDE-MALMØ: 1-1

-Andreas Linde var Moldes beste spiller mot Malmø. Det gjorde godt for sjøltilliten, skrev Romsdals Budstikke. Andreas leverte en rekke redninger både på langskudd og alene med Malmø-angripere. Gledelig var det å se Babacar Sarr nærme seg toppformen. Han hadde slitt med mange skader, men under oppholdet på Marbella viste tøffingen at han snart var klar for full innsats i to omganger. I kampen mot Malmø ga han seg da det sto 20 minutter igjen av kampen. Ole Gunnar var fornøyd med spillerne sine. Etter en middels førsteomgang gikk det bedre etter pausen, og da kom også Moldes utligning. –På sånne dager når guttene viser denne karakteren, kan vi kjempe mot de beste lagene i Skandinavia, sa Molde-manageren.

MFK-MFF 1-1

 VEGARD DEBUTERTE FOR BRIGHTON

Vegard Forren spilte sin første kamp for Brighton. Han spilte på U23-laget i Premier League Cup.-Det var godt å komme utpå igjen, og jeg synes formen er overraskende bra, sa Vegard.  Han spilte fra start i midtforsvaret, men ble tatt av banen etter 61 minutter.

21/3: GULBRANDSEN DEBUTERTE

Fredrik Gulbrandsen spilte fra start da New York Red Bulls fikk sitt første tap i sesongen. 1-3 borte mot Seattle Sounders. Fredrik var på lån fra østerrikske Salzburg. Den tidligere MFK-spilleren ble tatt av banen etter 58 minutters spill. Laget til Fredrik hadde nå seks poeng etter tre kamper og lå på trejeplass i Eastern Conference.

LEVENDE LEGENDE PÅ BESØK

-Molde er et stjerneeksempel på at fotballen kan sette en liten by på kartet. Nå ser jeg også at det er ekstremt vakkert her. Og stadion ser jo ut til å skli rett ut i havet.

Dette sa Kevin Keegan da han besøkte Molde. 66-åringen regnes for å ha vært en av verdens beste fotballspillere på 1970-tallet. Den tidligere storspilleren reiste nå rundt og holdt foredrag. I Molde ventet nesten 800 fotballfans på Liverpoolstjernen. Han hadde merket at Liverpool hadde en stor stjerne i Norge: -I England får jeg stort sett gå i fred, mens det her i Norge er et stort oppbud av folk som vil ha autograf og ta selfie med meg, sa Kevin.

23/3: SINGH TIL VISLA PLOCK

Harmeet Singh kom til Molde fra Feyenoord før 2014-sesongen. Han forlot Rosebyen i 2016 for å spille med danske Midtjylland, men vendte tilbake til Molde to måneder senere. Før jul i 2016 ble Ole Gunnar Solskjær og Singh enige om å terminere kontrakten som gikk fram til sommeren 2017. Harmeet ble ikke tilbudt forlengelse, og nå var han klar for den polske eliteserieklubben Wisla Plock.

2017-DRAKTA UTSOLGT

Allerede i mars var Moldedrakta for 2017 utsolgt. Klubben hadde fått en ny gullpartner, nemlig Wenaas Workwear. Bedriften skulle markere seg på forsiden av drakta. Brunvoll dominerte fortsatt baksiden av drakta. MFK hadde sju såkalte gullpartnere: Nike, Sparebanken Møre, Bunnpris, Møre Drift & Renhold, Brunvoll, Aker Asa-og nå altså Wenaas Workwear. Markedsdirektør Oddvar Talset kunne fortelle at i 2016 var sponsorinntektene på 26 millioner. I mars 2017 var man allerede oppe i 28 millioner.

FORLENGET AVTALE FOR TRE SPILLERE

I mars fikk tre unge spillere forlenget sine avtaler med MFK. Ola Husby signerte ny toårsavtale, Kristian Strande forlenget sin avtale frem til sommeren 2018, og Neydson da Silva signerte avtale ut sesongen 2018.

25/3: MATTIAS SLITER MED SKADER

Mattias Mostrøm fikk operert en nesten avrevet akilles etter fjorårssesongen. Akillesen var leget, men den energiske svensken slet med andre problemer. Han hadde ikke spilt noen av treningskampene i 2017. –Det er ikke snakk om noen skade. Det er mer det at jeg ikke har hatt på meg fotballsko på flere måneder. Det ble uvant. Det klemmer litt på foten.

Kjenner vi den energiske kantspilleren rett, er det ikke lenge før han er på plass igjen på banen!

MARKOVIC SCORET TO

Moldes Eman Markovic scoret to av målene da G18-landslaget slo Latvia 4-0. Første målet kom etter ni minutters spill, og bare ti minutter senere satte MFK-spilleren inn sitt andre mål. Leo Skiri Østigård spilte også hele kampen.

 

27/3: AALESUND-MOLDE: 5-1

Molde var det førende laget i den første halvtimen, men kampen endret karakter etter at «MOS» Abdellaoue sendte sunnmøringene i ledelsen ti minutter før pause. Hjemmelaget scoret enda fire ganger, mens Etzaz Hussain var den eneste Molde-spiller som scoret (på straffespark).- Vi skal ikke ha slike prestasjoner, men det skjer dessverre, sa kaptein Ruben Gabrielsen til Romsdals Budstikke. Ole Gunnar Solskjær var naturligvis lite glad for resultatet i Ålesund. –Vi må bruke den kommende uka godt til å balsamere hodene våre, så skal vi komme ut annerledes mot KBK, sa manageren til Rbnett.

28/3: G18-LANDSLAGET SLO MAKEDONIA.

MFKs Leo Skiri Østigård og Eman Markovic spilte hele kampen da det norske G18-landslaget slo Makedonia 3-1. Tidligere i cupen hadde Norge slått Latvia  4-0. Men så ble det tap 1-2 mot Ukraina.

G19-landslaget møtte Spania i den siste kvalifiseringskampen for EM og tapte 0-2. Tobias Hammer var på banen i 71 minutter. Tobias fikk gult kort. Jonatan Byttingsvik satt på benken under hele kampen.

31/3: IDA HASSELGÅRD PÅ LANDSLAGSSKOLE

100 av landets mest talentfulle jentespillere var på landsdelssamling i Østfollhalden. En MFK-spiller var med på samlingen. Det var Ida Hasselgård. Skolen skal identifisere landets mest lovende jenter fra 13 til 16 år.-Modellen har tre hovedintensjoner, sa fagansvarlig Håkon Grøttland til Romsdals Budstikke. - For det første å være en referanse-og stimuliarena for våre beste spillere. For det andre å være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene finne spillere som er best egnet for landskamper. For det tredje er det en skoleringsarena inn mot landslag.

Annonse fra Eliteserien: