2017 - Mai

6.Mai: 7.serierunde MOLDE-AALESUND: 0-1

Lørdag 6.mai ble en trist dag for romsdalingene på Aker Stadion. Vi var vant med at de Blåhvite vant oppgjørene mot naboklubben, og denne ettermiddagen skulle Molde nok en gang slå sunnmøringene og nærme seg Rosenborg på tabellen. Slik ble det dessverre ikke. Hjemmelaget dominerte hele kampen, men det hjalp lite når Solskjærs menn ikke finn ballen i mål. Gjestene fikk ballen i mål etter 45 spilleminutter, og ledelsen ga de ikke fra seg. Både Sigurdarson og Hestad hadde gode sjanser til å score, men ballen nåde ikke lenger enn til målstolpene. Dessuten hadde Ålesunds keeper en stor dag på Aker Stadion, og han tok alle skudd som passerte målstengene. For første gang siden 22.juni 2003 kunne sunnmøringene juble da de forlot Molde. Selv om de aller fleste på stadion mente MFK var best, så var det gjestene som fikk alle poengene. Og det er surt. Romsdals Budstikke hadde denne headingen på sitt referat:- Dette holder ikke til Europa, MFK. Og Budstikkas journalist var skuffet:- Med den formen laget er ikke i nå rent poengmessig, kan Molde se langt etter sene flomlyskamper mot annet enn norsk motstand neste høst.

De fleste av de skuffende romsdalingene tenkte ikke så langt. Det var allerede langt, langt opp til Rosenborg, og mye tydet på at det ville bli mange jevne oppgjør i årets serie. Det gjensto mange harde kamper før man trengte å speide ut mot Europa etter motstandere.

På tross av det første tapet var Ole Gunnar Solskjær fornøyd med spillerne sine: -Det er mye jeg er fornøyd med. Jeg er fornøyd med spillernes innsats og holdninger. De la ingenting igjen på banen og har brukt opp det de hadde, sa manageren til Romsdals Budstikke. Stian Gregersen var skikkelig skuffet:- Det er fryktelig. Vi produserer, produserer og produserer sjanser. De scorer på den muligheten de har!

De aller fleste på  Aker Stadion forsto spillernes frustrasjon. Det var ingen tvil om hva som var det beste laget, og både Sigurdarson og Hestad hadde gode målsjanser. Men det blir ikke mål når skuddene stopper i målstolpene. Og dessuten hadde sunnmøringene en meget solid målvakt som «tok alt.»

VGs sjansestatistikk: 9-4, skudd på mål: 5-2, Cornere: 5-4, Ballinnehav: 49-51.

4,66

Innbyttere: Ottar Magnus Karlsson 25 min. for Aursnes, Isak Ssewankambo 17 min. for Remmer, Tobias Hammer Svendsen 10 min. for Gregersen

2. mai: 2.divisjon damer: ORKANGER-MOLDE: 2-4

MFK-damene tok sin andre seier da de møtte Orkanger på Orkla Maskin Arena. Molde tok ledelsen etter 28 minutters spill ved Julie Belden Rasmussen. Ved pause sto det 1-1. I andre omgang tok hjemmelaget ledelsen 2-1. Maja Sporsem utlignet etter 67 minutters spill. Ti minutter før slutt ga Andrine Schøn Outzen ledelsen 3-2- og så fastsatte Emma Stølen Godø sluttresultatet til 4-2. Moldedamene toppet nå tabellen sammen med Byåsen, Trondheims- Ørn 2 og Fortuna.

MOLDE 2-KOLSTAD: 0-1

Moldes andrelag hadde vunnet sesongens to første seriekamper. Laget burde også ha vunnet sin tredje kamp, men tapte 0-1 på Aker Stadion. Romsdals Budstikkes sjansestatistikk viste 16-1 til Molde. Publikum begrep ikke hvordan hjemmelaget kunne tape denne kampen som de burde ha vunnet med minst fem mål. Moldetreneren hadde aldri opplevd et mer urettferdig resultat på fotballbanen:- Vi hadde vel fem skudd i treverket. Noen av dem var uflaks, men det er vår egen feil at vi ikke får uttelling. Romsdals Budstikke mente Tobias Svendsen var banens beste. Ti minutter ut i andre omgang var det kollektiv svikt defensivt i hjemmelaget, og dermed kunne Morten Valø score og sikre Kolstad seieren.

8.mai: 2.divisjon damer. TREDJE SEIER FOR MOLDEDAMENE

Molde FKs kvinnelag vant sin trede seier av tre mulige da de møtte Tynset. Mari Wenaas sendte MFK i ledelsen etter 26 minutters spill. Etter 71 minutter scoret Julie Belden minutter før slutt reduserte Mali Motrøen Trøan for gjestene.

-Tre poeng er god beholdning på en dag da vi ikke spilte opp mot vårt beste, sa en fornøyd trener Jørund Svensli til RB.

13. Mai: 8. SERIERUNDE: BRANN-MOLDE: 4-1

FYRVERKERI AV BRANN

Slik startet den eneste søndagsavisen, VG, sin reportasje fra oppgjøret på Brann stadion. Og VGs utsendte fortsatte:-Molde dominerte lenge mot Brann, men igjen ble Ole Gunnar Solskjærs menn hardt straffet da Brann-reservene var nådeløse. MFK har spilt mange gode kamper på Brann stadion, men denne gangen var hjemmelaget for sterke for Solskjærs menn. I en periode hvor MFK var de beste på bergensbanen, scoret Ruben Kristiansen for hjemmelaget. Det var da spilt i 39 minutter. Vi fikk troen på seier igjen da Fredrik Brustad utlignet i det 43.minutt. Fullt fortjent med utligning, da det var MFK som styrte de første 45 minuttene.

I det 58.minutt tok Brann ledelsen igjen. Vi hadde fortsatt håp om ny utligning, men dessverre var det Brann-spillerne som var best når de nærmet seg mål. Hjemmelaget scoret to ganger på tre minutter (85. og 87.minutt). Jacob Orlov og Daniel Bråten satte de siste ballene i mål.

VGs sjansestatistikk: 5-2. Skudd på mål: 7-2. Cornere: 3-5. Ballinnehav: 45-55

Romsdals Budstikke begynte sitt referat fra kampen slik: -Molde kan slippe inn mål når som helst på hva som helst, og tape stort mot hvem som helst. Moldespillernes sjansesløsing er i ferd med å sette laget i en kritisk posisjon på tabellen. For etter at Molde bommer og bommer, er det fryktelig enkelt å score for motstanderen. Panikken i forsvaret den siste halvtimen mot Brann var fryktelig å se på.

Budstikkas utsendte mente Molde var best i første omgang, og at de blåhvite åpnet best også etter pause. –Men så skjedde det noe foruroligende, og det oppsto før Brann tok ledelsen. Etter 55 minutter begynte Molde-spillerne å slurve med ballen og tryggheten.

Etter at Brann hadde tatt ledelsen igjen, så det ut som Molde hadde byttet ut hele laget og sendt inn nye spillere som ikke hadde selvtillit eller seiershåp, skrev Trond Hustad.

-Andre omgang var uakseptabel, sa Ole Gunnar Solskjær til lokalavisa.-Dødballer er en viktig del av fotballen. Du må score din andel, og du kan ikke slippe inn tre mål etter dødballer i EN kamp, sa manageren. Kaptein Ruben Gabrielsen sa dette til Budstikka:-Mye er min feil. Jeg har sagt unnskyld til gutta. Jeg tar mye av dette på meg.

5,00

Innbyttere: Thomas Amang 24 min. for Ssewankambo, Tobias Svendsen 19 min. for Sander Svendsen, Ottar Karlson  7 min. for Rindarøy

13.mai: G 19: MOLDE-ROSENBORG: 2-1

Moldes unggutter satte Rosenborg på plass da lagene møttes på Aker Stadion. Det var spilt i nesten en halv time da Anders Aarønes Iversen scoret kampens første mål. I det 61.minutt utlignet trønderne. Målscorer Iversen ble byttet ut med Ole Sebastian Sundgot etter pause, og ni minutter før slutt sørget Ole Sebastian for Moldeseier ( slik faren ofte gjorde da Moldes tre S-er herjet på fotballbanen.)

14.mai: 3.divisjon: MOLDE 2-ORKLA: 3-0

Daniel Bergs Molde 2 spilte nok en god kamp da laget møtte Orkla. Mold-laget toppet nå tabellen i 3.divisjon etter fem serierunder. Sivert Gussiås sørget  tidlig for at hjemmelaget tok ledelsen. Leo Skiri Østigård og Kristian Strande scoret de to siste målene. Trener Daniel Berg Hestad var naturligvis fornøyd med tre nye poeng, men innrømte at han ikke følte seg trygg på seieren før den tred ballen lå i mål. Det ble nemlig for mange touch og for mangeballtap til at Daniel var fornøyd. – Det er mye ungdommelig pågangsmot i dette laget, og det er bra, men de skal lære seg å spille enklere og gjøre smartere valg, sa treneren.

2.divisjon damer: MOLDE-NIDELV: 11-0

Molde vant sin fjerde kamp på rad da de tok imot Nidelv. Trønderne måtte reise hjem fra Molde med 11-målstap! Romsdals Budstikkes Jan H. Indbjør mente Molde-damene var totalt dominerende og leverte spill og scoringer man sjelden ser på tredje nivå i norsk kvinnefotball. Fire av moldedamene scoret to mål hver. Målscorerne: Iselin Bjerkeli Krohn, Julie Berlden Rasmussen, Hanna Tveit Lyche, Malene Husøy, Emma Stølen Godø, Sandra Vik, Ida Hasselgård. Og trener Jørund Svensli var fornøyd:- Topp presisjon, gode bevegelser, mye kantspill og gode løsninger var hans kommentar etter at Nidelv var blitt nedsablet!

Tornekrattleder Svein Erik Jenset kunne opplyse til Romsdals Budstikke at Tornekrattet ville hjelp Molde-damene til seriemesterskap i 2.divisjon. «Krattet» lovet å støtte laget økonomisk i tre år fremover. Jenset ville ikke gå ut med størrelsen på beløpet som skulle hjelpe damene. Han lovet også opprykksbonus om damene kom seg til 1. divisjon. Damelaget skulle heretter stille med Tornekrattets loko på reiseantrekket sitt.

16. Mai: 9. SERIERUNDE: MOLDE-SOGNDAL: 1-2

Dagen etter 17.mai ofret ikke hovedstadsavisene mye plass på fotballkampene. «Hurra fo resultatene» skrev Dagbladets Morten Pedersen. Han hadde ikke så mye å si om prestasjonene, men mente at kvaliteten på fotballen i norsk toppdivisjon var for dårlig. Når vi ser bort fra Sogndals seier over Molde, er vi enig med Pedersens Hurra for Resultatene. Det kunne se ut som at alle kunne slå alle i Eliteserien. Og når Rosenborg tapte for Tromsø, virket de ikke lenger uslåelige. Trønderne hadde tapt fem poeng på de to siste kampene, og de ledet nå med to poeng. Dessverre var det noen flere poeng ned til Molde.

VG fant ikke plass til noen fra Molde på Rundens Lag. VGs sjansestatistikk i møtet med Sogndal: 4-3, Skudd på mål: 4-4, Frispark mot 6-11, Cornere: 5-7. Ballinnehav: 66-34!!

-I år kan Solskjær få sparken, påstod Romsdals Budstikkes sportsredaktør. Og han fortsatte:- Jeg tror trenerens framtid blir diskutert både på Aker Stadion og på Aker Brygge.

Han understreker at påstanden ikke er et argument for at Ole Gunnar Solskjær skal få sparken i Molde Fotballklubb:-Den uttrykker en oppfatning av at det som fram til nå har vært helt utenkelig, faktisk kan bli et reelt alternativ.

RB om selve kampen:-Eirik Hestad var sogndalkampens store spiller i mine øyne. Han gjorde det meste riktig. Bortsett fra da haburde forvaltet den geniale stikkeren fra Sander Svendsen og gitt Molde 1-0 etter 10 minutter, slik at Molde sannsynligvis ville vunnet denne kampen. Etter pause gjorde Joona Toivio og Etzaz Hussain hver sin grove tabbe slik at Sogndal vant tilslutt. Med litt hell kunne Molde tatt et fortjent poeng, men det så hele tida ut som det var noe som manglet i de litt desperate forsøkene….På overtid skulle dommeren blåst straffe til MFK da Wæhler helt bevisst la Fredrik Brustad brutalt i bakken rett foran mål, uten å se på ballen i det hele tatt.

5,00

Innbyttere: Etzaz Hussain 60 min. for Ruben Gabrielsen, Thomas Amang 29 min. for Ottar Karlsson, Fredrik Brustad 19 min. for Fredrik Aursnes

22. MAI: 10. SERIERUNDE: ODD - MOLDE: 1-2

Eliteserien 2017 ser ut til å bli ganske jevn. Det er verre enn noen gang å forutsi resultatene av kampene. Rosenborg tok tidlig en solid ledelse, men så stoppet det opp også for trønderne. De hadde et solid forsprang på de andre, men etter tre kamper uten seier hadde Rosenborgs forsprang skrumpet inn. MFK hadde vansker i mai, publikum murret og «ekspertene» ville fjerne både den ene og den andre i MFK-ledelsen. Men så skjedde det noe uventet. MFK hadde aldri slått Odd på bortebane, og ingen trodde et MFK i vansker ville få med seg poeng hjem fra Skien. Enkelte forståsegpåere mente før kampen at Ole Gunnar Solskjær måtte få avløsning. Men så gjorde de blåhvite det få hadde ventet: De tok med seg alle poengene hjem fra Skien.

MFK-kaptein Ruben Gabrielsen hadde da denne kommentaren i VG om Ole Gunnar:- Han er  by far den beste treneren jeg har hatt. Eller, ikke bare den beste treneren, men den beste personen å lære av, på mange områder. Solskjær har spilt med de beste, trent under de beste. Noen ganger drar jeg hjem etter en trening, etter å ha hørt på ham, og tenker:- Tenk, jeg får jobbe med ham.

Kaptein Ruben spilte 17 minutter i denne kampen, og det var tid nok til at han scoret det siste målet til de blåhvite. Egentlig skulle han ikke ha spilt på grunn av en vond ankel. Men heldigvis meldte kapteinen seg til tjeneste når laget trengte ham. Første omgang ble målløs, men i andre omgang ble det nok spenning. Fredrik Aursnes ga Molde ledelsen etter 53 minutters spill. Vertene utlignet imidlertid tre minutter på overtid. Da regnet de fleste med at det ble poengdeling. Men det ville ikke MFK-kapteinen ha noe av. Fem minutter på overtid scoret han og sørget for at alle romsdalinger på nytt så lyst på tilværelsen. Om skaden sin sa Ruben: -Dette handler om smerter i ankelen, ikke i hjertet. Og smerte i ankelen skal jeg kunne leve med. Jeg har vært gjennom langt verre ting enn dette før, jeg har vært i langt dypere daler enn det Molde har vært gjennom den siste tiden. Husk, jeg har spilt i Lillestrøm.

VGs sjansestatistikk: 7-2, Skudd på mål: 7-4, Frispark mot: 4-22, Ballinnehav: 60-40.

5,66

Innbyttere: Tobias Svendsen 24 min. for Eirik Hestad, Ruben Gabrielsen 17 min. for Ssewankambo, Ole Martin Rindarøy 12 min. for Sander Svendsen.

Gule MFK-kort: Eirik Hestad og Isak Ssewankambo.

22.mai: 2.divisjon: VERDAL-MOLDE 2: 3-1

Cristian Dahl scoret Moldes eneste mål da 2.laget møtte Verdal.-Vi er ikke fornøyd med tap, men det er likevel snakk om små marginer, sa Daniel Berg Hestad til RB.- Nå jobbr vi videre, og har alle muligheter til å hevde oss helt i toppen. Vi er godt plassert, og fullt på høyde med lagene vi har møtt.

MOLDES DAMELAG IMPONERER

MFKs damelag fortsatte suksessen i 2.divisjon. På bortebane slo laget til Jørund Svensli Volda 3-0. – Jeg føler at vi er nærmere å få inn mål nummeer fire og fem enn hva de er å utligne, sa MFK-treneren. Julie Rasmussen scoret to av målene, mens Hanna Lyche scoret det tredje. Fem seire av fem mulige- imponerende!

26.mai: CUP - HØDD-MOLDE: 1-2

Det skjer alltid overraskelser når de norske topplagene møter lag fra lavere divisjoner i cupen. Det så lenge ut som om Hødd skulle ødelegge romsdalingenes drøm om Ullevaal, men heldigvis endte det godt for de blåhvite. Førsteomgangen var jevnspilt og uten de helt store målsjansene. 0-0 ved pause var ikke det vi hadde håpet på. I andre omgang tok MFK mer og mer over spillet, men det var Hødd som scoret etter 68 minutter. Ni minutter før full tid kom Moldes utligning, og Thomas Amang var scorer. Vi fryktet nå at det skulle bli ekstraomganger, men i det 91.minutt scoret Etzaz Hussain. Like etterpå hadde hjemmelaget en bra målsjanse, Andreas Linde reddet.

Ole Gunnar Solskjær var naturligvis fornøyd med avansement i cupen:-Det er en typisk cupkamp. Det er vanskelig, men lagmoralen guttene viser når de snur kampen, er fantastisk. Nå har vi gjort dette to ganger på fire dager. Det viser at vi har en gjeng som har troen på det vi holder på med. Man vet jo aldri i slike cupkamper, Vi skaper sjanser og har mange skudd, men det tok lang tid for hjertet mitt, ikke minst hårfargen.

28. Mai: 11.serierunde: MOLDE-STABÆK: 3-1

KRISEN ER AVBLÅST

Dette var Romsdals Budstikkes optimistiske påstand på mandagens forside. Og optimismen preget også sportsleder Trond Hustads tosidige referat inne i lokalavisen: -Joona Toivio feiret fødselen (konas!) med en perfekt firsparkscoring. Men Molde-laget trenger en ny venstreback.

Sportssjefen var ikke fornøyd med venstrebacken til de blåhvite. Per Egil Flo var ikke erstattet, og Knut Olav Rindarøy hadde problemer med beina.  Men midtforsvaret var RB fornøyd med takket være Babacar Sarr: -Senegaleseren står som en påle i samtlige dueller. Han tilfører også MFK  den roen og den pasningsfoten som har vært savnet siden Vegard Forren. Det ble gode karakterer på børsen, bortsett fra Aursnes sine 3 poeng. Og Trond Hustad var imponert over Sigurdarson. Molde hadde ledelsen 2-0, men etter at laget ga fra seg  ett mål, satt vi med følelsen av at kampen ville ende med poengdeling. Men så imponerte islendingen: -Så dukket ballettdanseren Sigurdarson opp og lekte inn 3-1 på overtid. For en fantastisk fotballspiller, skrev Trond Hustad.

Dagbladet hadde ikke så mye å bemerke til MFKs seier på Aker Stadion: MOLDE VANT MED TI MANN. Selv med en mann mindre den siste halvtimen, vant Molde 3-1 mot Stabæk. Joona Toivio ga hjemmelaget ledelsen på et frispark, før Fredrik Brustad doblet ledelsen. Etter pause reduserte Luc Kassi, og like etter ble Fredrik Aursnes utvist. Det hjalp ikke Stabæk.Bjørn Bergmann Sigurdarson satte inn 3-1 på overtid etter en glimrende prestasjon. Utvist: Fredrik Aursnes. OG DET VAR ALT!

-Laget har mental og fysisk kraft. Vi har signert atleter og trent veldig hardt i forhold til tidligere år. Det tror jeg begynner å betale seg, sa Ole Gunnar til VG.-Molde vant førsteomgangen helt klart, det er ingen ting å diskutere. De styrte kampen, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til samme avis. –Etter pause tok Stabæk over lampen og reduserte til 2-1 ved Luc Kassi. Molde ble redusert til 10 mann da Fredrik Aursnes fikk sitt andre gule, men de klarte å holde unna tiltross for en lang rekke store Stabæk-sjanser. I stedet var det Sigurdarson som punkterte kampen, skrev VGs utsendte.

VGs sjanseoversikt: 6-4, Skudd på mål: 8-4, Cornere: 3-4, Ballinnehav: 38-62.