2017 - Januar

2/1: NÅ MÅ MOLDE VINNE

2. Januar skrev Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad:- 2017 blir en helt avgjørende eksamen både for trenere, spillere og ledere i Molde Fotballklubb. Etter den elleville 2014-sesongen har Molde mislyktes totalt i eliteserien to år på rad. Klubben har ikke råd til å bomme en gang til.

Journalisten minnet om store prestasjoner og vonde nedturer for de blåhvite, og han var ikke pessimist foran 2017-sesongen:- Nå er utgangspunktet på mange måter likt det som var situasjonen før Solskjærs første sesong i MFK. Han skal lede en klubb som lengter etter å slå tilbake, som har mye å vinne og lite å tape. Han har begynt å bygge opp et nytt lag der mange av spillerne har mye å bevise etter den ustabile 2016-sesongen. Og ikke minst: Han har fått tilbake høyrehånda si, som han helt tydelig har savnet de to siste årene. Mark Dempsey kan fort vise seg å bli Molde Fotballklubbs viktigste signering for 2017-året som kan bli starten på en ny gullalder. Som i 2011. For en ting er jeg helt sikker på: Rosenborg er slett ikke så gode som de så ut i fjor.

3/1: VI MÅ HA GJORT NOE RETT

Det sa en stolt leder for breddeavdelingen i MFK, Marianne Misund. MFKs breddeavdeling hadde fått Fair Play-prisen for 2016. Det var valgt en klubb fra hver fotballkrets, og MFK bredde vant fra Nordmøre og Romsdal. Ingen andre eliteserieklubber med breddeavdeling vant prisen i 2016. Målsettingen med Fair Playarbeidet er at alle involverte i norsk fotball skal ha et bevisst forhold til fotballens grunnverdier. Prinsippet om fair play skal vises gjennom positive og konkrete handlinger både på og utenfor banen. En flott plakett og 5000 kroner var belønningen fra Norges Fotballforbund.

4/1: MOLDES ISLENDINGER PÅ LANGTUR

Moldes islendinger, Ottar Magnus Karlsson og Bjørn Bergmann Sigurdarson, var i den islandske landslagstroppen som skulle delta i China Cup i Januar.

HORVATH BYTTER KLUBB

MFK-målmann Ethan Horvath forlot Molde i begynnelsen av januar. Han hadde besøkt Club Brugge før jul, og i januar skrev han kontrakt med den belgiske klubben. Ethan kom til Molde sommeren 2013, og han ble førstekeeper i MFK da Ørjan Håskjold Nyland gikk til tyske Ingolstadt.

5/1: JOSHUA GATT FORLATER MOLDE

Ole Gunnar Solskjær ønsket at amerikanske Joshua Gatt skulle fortsette som MFK-spiller. Men Joshua hadde andre planer. Han kom til Molde før 2011-sesongen, men fikk ikke så mange kamper som man hadde håpet på. Mange skader holdt ham ute av MFK-laget, men høsten 2016 var han tilbake på banen. Han fikk fem kamper fra start, samt et innhopp. Kontrakten med MFK gikk ut ved årsskiftet, og nå ønsket amerikaneren å forsøke seg i en annen klubb. I januar gikk ryktene om at Joshua ville bli å finne i en tysk klubb.

CHIMA CHUKWU IKKE TIL MOLDE

Mange ønsket at Chima Chukwu ville komme tilbake til Molde da han var ferdig med sitt opphold i Kina. Men dessverre, alt tydet på at den populære MFK-spilleren fra 2014 var ønsket i Legia Warszawa.

6/1: MOLDE IKKE AKTUELT NÅ

Magnus Wolff Eikrem ble før jul kåret til årets midtbanespiller i Allsvenskan. Molde FK var naturligvis interessert i å få ham hjem igjen til Molde. Magnus ville nok tilbake til Molde, men ikke ennå. Han ville oppleve mer i europeisk fotball før han igjen ble Molde-spiller.- Nei, det skjer ikke med det første. Det går nok noen år til før jeg blir Molde-spiller igjen, sa 26-åringen til Rbnett.

RANHEIMKEEPER TIL MOLDE?

Ranheim-keeper Even Barli besøkte Molde i januar. Målmannen gjennomgikk medisinske tester under oppholdet. Allerede før jul gikk ryktene om at Barli ville bli konkurrent til Molde-keeper Linde. 

7/1: VEGARD TIL ENGLAND?

Romsdals Budstikke kunne fortelle at flere engelske klubber var interesserte i å sikre seg Vegard Forren. Kontrakten med MFK gikk ut 31.desember, og innen 7/1 hadde ikke Vegard fått tilbud om jobb i andre klubber. Klubber i Russland og Tyrkia skulle også være interessert i Vegard, men han var foreløpig klubbløs. Rosenborg skulle også ha vært inne i bildet.

9/1: FREDRIK GULBRANDSEN PÅ MOLDEBESØK

Tidligere MFK-spiller, Fredrik Gulbrandsen, feiret nyttår med svigerforeldrene i Molde. Klubben hans, Red Bull Salzburg, hadde vinterferie, men snart startet den østerrikske ligaen på del to av sesongen. Klubben til Vegard lå nå på andreplass. Romsdals Budstikke ville vite hvilken ildsjel som fortjente en blomst. EX-moldespilleren svarte:- Gi blomsten til Stadions Venner. De gjør en fantastisk jobb for Molde FK. Det står respekt av den gjengen der.

ELLEVE TRENINGSKAMPER

Før serien starter skal spillerne til Ole Gunnar gjennom elleve treningskamper: 4.februar: FC-København-Molde (treningsleir Dubai), 7.februar: Hæcken-Molde, 10.februar: Guangzhou Evergrande. 17.februar: Molde-BodøGlimt, 22.februar: Molde-Hødd, 28.februar: Molde Tromsø, 4.mars: Molde-Kristiansund, 11.mars: Molde-Seinajoen (Marbella), 14.mars: Molde-Fimleikafelag  Hafnafjardar(Marbella), 18.mars: Molde-Malmø (Marbella). Før  sesongstarten mot Kristiansund skal Molde møte Aalesund på Color Line.

10/1: NEYDSON DA SILVA TIL ELVERUM?

Før sesongstart er landets aviser fulle av spekulasjoner om spillere som skal skifte klubb. Romsdals Budstikke kunne i januar fortelle at Moldes målmann, Neydson da Silva trolig ville bli leid ut i 2017.  Neydson skulle til Elverum for å vise seg fram noen dager. Han skulle også spille treningskamp mot Raufoss. Andreas Linde skulle være førstekeeper i MFK etter Ethan Horvaths overgang til Club Brugge.

SANDER SCORET TO!

Da MFK slo Hæcken 3-2 i Dubai, satte Sander Svendsen inn to av målene. –Jeg fikk spille spiss igjen, noe som var veldig artig, sa Sander til Romsdals Budstikke. Ole Gunnar var fornøyd med unggutten:-Sander er fortsatt i utvikling. Det er lett å glemme at han bare er 19 år. Forhåpentligvis kan han ta steget opp og stabilisere seg på toppnivå i år.

Ole Gunnar hået at Karlson og Svendsen kunne bli Moldes «superduo» dette året. Manageren varslet store endringer i lagets spillestil. Nå skulle det være fart og fysikk som skulle prege de blåhvites kamper.-Vi s, kal spille med en helt annen fysikk og med et helt annet tempo. I tillegg skal vi ta med oss det defensive fundamentet vi har, sa «sjæfen» til Rbnett.

På vei til Dubai
Annonse fra Eliteserien: