Treningsleir i Dubai Misund, Horvath, Linde og Da Silva

2017 - Februar

7/2: BRØDREDUELL

-Nå skal brødrene slåss om samme plass, skrev Romsdals Budstikke. Og brødrene var Ole Martin og Knut Olav Rindarøy fra Gossen, og det var plassen som venstreback de skulle «slåss» om. Storebror Knut Olav var glad for at broren var kommet tilbake til MFK:- Selv om vi kriger om plassen, så unner jeg Ole Martin det beste. Jeg håper han får oppleve det jeg har opplevd, og litt mer. Han skal ikke konkurrere mot meg, men mot seg selv. Han kommer til å bli bedre enn meg.

Ole Martin Rindarøy

SAMARBEID MOLDE-SUNNDAL

I februar startet Molde FK og Sunndal et nytt samarbeid som skal heve nivået i lokalfotballen og utvikle eliteseriespillere. –Vi skal bidra til å utvikle både klubben, trenere og spillere i Sunndal, sa direktør Øystein Neerland til Romsdals Budstikke. Og han understreket at MFK tenker både bredde og topp. Lederen i Sunndal Idrettslag, Gunnar Furu, spilte toppfotball i MFK i 1980.

Eikrem, Furu og Neerland

8/2: MOLDE-FCK 1-1, 5-4.

Etter møtet med FCK i Dubai, var MFK-ledelsen mest opptatt av klubbens keepersituasjon. I kampen måtte Andreas Linde gå av banen med hjernerystelse, og Ole Gunnar var bekymret og redd for hvordan det ville gå om svensken måtte stå over mange kamper. Molde hadde ikke plass til flere utlendinger i stallen, og prisen på målmenn var høy. Neydson da Silva var god andrekeeper, og MFK hadde enda en god keeper i Jonatan Byttingsvik som voktet målet for U18-landslaget.

9/2: VEGARD VENTER PÅ RETT TILBUD

Klubbløse Vegard Forren trente nå med juniorlaget til MFK. A-lagsspillerne var på treningsleir i Dubai, og Vegard hadde ikke fått noe akseptabelt tilbud fra andre klubber. Han hadde fått tilbud fra både Tyrkia og Russland, men Vegard var ikke interessert.  Han visste dessuten at det var interesse for å få han både til England og muligens Italia.- Målet mitt har vært å finne en passende klubb i en god europeisk fotballnasjon, sa Vegard til Romsdals Budstikke.

NY AFRIKANSK SUPERTRIO?

Romsdals Budstikke minnet oss om den senegalesiske MFK-sambaen i 2009. Det er muligens noen som ikke husker «sambaen», men det var disse karene som sto for den: Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf og Makhtar Thione. Lokalavisa lanserte nå en ny afrikansk supertrio:-Babacar Sarr, Amidou Diop og Thomas Amang. Budstikka mente disse tre hadde det som skulle til for å blir like populære som trioen fra 2009.

10/2: MAGNUS OG JO INGE SPILLER GODT I SVERIGE

De to tidligere MFK-spillerne gjorde sine saker bra da Malmø slo Sirius i treningskamp i spanske Salou. Jo Inge Berget scoret svenskenes første mål, og så utlignet Sirius like før pause. Magnus Wolff Eikrem førte Malmo i ledelse igjen, og så la Andreas Vindheim på til 3-1 .

13/2: NY «MOI»-SCORING

Ikke alle som forlater Norge og prøver lykken i utenlandske klubber, får den suksessen de håper på. En av Molde FKs beste og mest sympatiske spillere, Mohamed Eluounoussi, også kalt «Moi», gjorde det imidlertid bra i Base. Han scoret nå sitt fjerde seriemål på to kamper da Basel slo Thun to null. En uke tidligere sørget MOI for ekte hattrick da Basel slo Lugano 4-0.

UAVGJORT FOR TOBIAS

Tobias Hammer Svendsen var med da det norske G19-landslaget spilte 2-2 mot Slovakia. Tobias ble byttet ut 20 minutter før slutt. En annen MFK-spiller, målvakten Jonatan Byttingsvik, var ubenyttet reserve i kampen i La Manga.

14/2: MOLDE VANT DUBAI-TURNERING

Molde imponerte under turneringen i Dubai. De blåhvite vant turneringen etter seier 3-2 over Hækken og 5-2 over FC København. (5-4 i straffesparkkonkurranse.) Neydson da Silva ble den store helten med to redninger.

KJETIL TIL EUROSPORT

Vi regner fortsatt Kjetil Rekdal som halvt blåhvit, selv om det begynner å bli noen år siden hans spilte på MFK. Nå kan vi gratulere ham med ny jobb: Fotballekspert for Eurosport. Hans lange karriere som spiller og trener, gjør at vi er overbevist om at han vet hva han snakker om når det gjelder fotball på TV. 83 landskamper for Norge! 17 landskampmål. Trener for Vålerenga, Lierse, Kaiserslauten og Aalesund. Kjetil har spilt for klubber som Molde, Mønchengladbach, Lierse, Rennes, Hertha Berlin og Vålerenga.

17/2: JOSHUA HJEMME I USA

Joshua Gatt hadde vært på jakt etter ny klubb etter at han forlot Molde.  Han hadde prøvespilt i Nurnberg og Rapid Wien, men han fikk ikke noen avtale med disse klubbene. I august kom det melding om at Joshua hadde fått kontrakt med MLS-klubben Minnesota United.

18/2: ROS TIL MFK BREDDE

MFK bredde ble valgt til å være ambassadør for «Eat Move Sleep» i 2017.  Dette er et samarbeid mellom NFF og Bama som fremhever viktigheten av sunt kosthold, fysisk aktivitet og god søvn blant unge. Fotballforbundet legger vekt på hva klubbene aktivt gjør for å spre budskapet om «Eat Mowe Sleep.» NFF er imponert over innsatsen MFK har gjort for å formidle dette til spillere, foreldre og nærmiljø, sa generalsekretær Pål Bjerketvedt.

RUBEN: JEG HAR TRUA PÅ DETTE LAGET

Gabrielsen. NTB Scanpix

MFK-kaptein Ruben Gabrielsen kom til MFK i 2014, og kontrakten hans går ut etter årets sesong. Han har fått tilbud om å forlenge oppholdet i Molde. Og kapteinen tror han kommer overens med MFK om forlengelse av kontrakten. Om kapteinsrollen sier Ruben:- Det gjør meg stolt, og jeg vil gjøre mye bra for å beholde kapteinsbindet. Jeg ønsker å bli en bedre fotballspiller og en bedre ledertype.

MOLDE-BODØ/GLIMT: 0-2

Ole Gunnar Solskjær var ikke nådig mot spillerne sine etter tapet mot Bodø/Glimt.- Dette er rett og slett ikke godt nok. Vi kan ikke være bekjent av å spille slik type fotball, sa manageren til Romsdals Budstikke. På spørsmål om hva han ville si til spillerne etter det forsmedelige tapet, sa «sjæfen.»:- De skal ikke få lese det i avisa, de får høre det inne i garderoben. –Det hjelper ikke å stå på sidelinja og kjefte, dette må skje ute på banen. Vi manglet ledertyper som fikk laget til å henge sammen.

Molde tok grepet om kampen i starten av første omgang, men slapp inn to unødvendige baklengsmål.

 
20/2: MOLDE 2-HERD: 8-1

Det ble enkel match for MFK 2 da de fikk sunnmørsbesøk. Magnus Langset slo til med hat trick da han kom inn i andre omgang. Og det første målet hans kom allerede etter at han hadde vært på banen i 30 sekunder. Før pause scoret Eman Markovic, Erik Rotlid og Sivert Stenset Gussiås (3), slik at det var Moldeledelse 5-1 da Magnus Langseth kom på banen. Før kampen var spisstalentet i møte med Knut Halvard Eikrem, og de var enige om at Magnus skulle bli Molde-spiller når han 1.august skulle forlate Åssiden.

IKKE ALLE LYKKES NÅR DE FORLATER MOLDE

Ørjan Nyland var ikke med da laget hans, Ingolstadt, slo Eintracht Franfurt 2-0. Ingolstadt lå nest sist på tabellen i Bundesliga. «Moi» Elyounoussi slo til for fullt da Basel slo Lausanne 4-3.  Basel lå under 1-3, men vant til slutt 4-3 etter to assists av «MOI).

22/2: KJELL TIL SØR-AFRIKA - ETZAZ TIL MOLDE

Tidligere Molde-trener Kjell Jonevret var på reisefot igjen. Han forlot Viking og Stavanger og satte kursen mot Sør-Afrika for å trene Orlando Pirates. Etzaz Hussain, derimot, ønsket å spille for Molde, men han ble ikke spilleklar på grunn av juridiske detaljer i hans tidligere kontrakter. Etzaz trente med MFK, og Ole Gunnar håpet han snart ville bli spilleklar: -Han er en type som vi kan trenge i stallen, både på og utenfor banen.

23/2: DETTE LAGET BLIR IKKE SERIEMESTER

Det tippet sportsleder Trond Hustad i Romsdals Budstikke. Tipset kom etter at Molde hadde slått Hødd 8-0 i treningskamp. Selv etter den solide seieren hadde ikke journalisten tro på suksess for Molde:- Jeg kan si mye bra om årets Molde-lag. Det er ungt. Nytt. Spennende. Lovende. Teknisk. Men det er overhodet ikke et rutinert lag, og her ligger kanskje det beste argumentet for at MFK ikke kommer tl å bli seriemester i 2017. Man kan spille masse god fotball med en gjennomsnittsalder rett over 20 år. Men man vinner ikke serien med så mange unge spillere ute på bana samtidig. Det viser alle statistikker i både norsk og utenlandsk toppfotball.

Og Trond Hustad sluttet slik:- Jeg synes det virker som om Molde-ledelsen planlegger å bli seriemester i 2020 eller noe sånt. For utålmodige fotballsupportere er det veldig lenge til. 

25/2: SISTE OHR ER IKKE SAGT

Da Øyvind Ohr i februar ble styremedlem i MFK, minnet Romsdals Budstikke om hans familebakgrunn: Faren, Øyvind satt i hovedstyret og ungdomsstyret, som medlem, sekretær og kasserer. Broren, Frode, var leder i ungdomsavdelingen på slutten av 80-tallet. Så ble han daglig leder og administrerende direktør. Frodes sønn, Stian, spilte for A-laget i flere perioder. Det nye styremedlemmet avsluttet sin fotballkarriere da han ble juniornorgesmester sammen med spillere som Kjetil Rekdal og Ronald Wenaas i 1987.

Valget på årsmøtet: Odd Ivar Moen gjenvalgt som leder for ett år.Vivian Nyheim Orset gjenvalgt som styremedlem i to år.  Ole Erik Savrum, Trond Brandeggen og Berit Kalgraff var ikke på valg. Øyvind ohr tok over styreplassen til Terje Myrseth som takket av etter seks år som leder i breddeavdelingen. Nestleder Tone Brunvoll gir seg også i breddeavdelingen.. Arne Rusetn Syltevig og Barbro Sylte Moen ble valgt som styremdlemmer for to år, mens Laila Sivertsen og Roger hagbø ble gjenvalgt for samme periode. Hege Karina Bø og Kjetil Håve var ikke på valg.

28/2: FANTASTISKE RØKKE

Kjell Inge Røkke har i mange år sørget for at MFK har hatt økonomi til å spille toppfotball. Kjell Inge og kona Anne Gretes Prosjekt Tilhørighet har betydd utrolig mye for mange idrettslag og andre foreninger.

Topp 6 i 2016:

  1. Træff: 968.725
  2. MFK-bredde: 804.177
  3. MOI: 421.987
  4. Rival: 365.642
  5. MHK bredde: 353.642
  6. Gossen IL: 284.608

TOPP 5- 2006-2016

  1. Træff: 8.602.025
  2. MFK bredde: 7.686.183
  3. Rival: 4.960.426
  4. MOI: 4.843.125 
  5. MHK: 3.414.140

 

Annonse fra Eliteserien: