Amidou Diop var på utlån til Kristiansund BK, og i begynnelsen av august ble det klart at han skulle forlate MFK og spillepermanent for KBK.

Ole Martin Rindarøy skulle forlate MFK for en tid og spille for Sogndal resten av sesongen.-Ole Martin har ikke ønsket å forlenge for oss, han trenger mer spilletid enn vi har kunnet gi ham, og derfor har vi gitt ham grønt lys for at han kan finne seg ny klubb allerede nå, sa Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

5.august:

STORSEIER TIL MOLDE 2

MOLDE 2-SVERRESBORG: 5-1

Andrelaget til Molde scoret elleve mål på sine to siste kamper i 3.divisjon. Fem av målene kom da Sverresborg besøkte Aker stadion. Molde ledet 3-0 ved pause etter scoringer av Sivert Stenseth Gussiås (2) og Eman Markovic. I andre omgang scoret Gussiås sitt tredje mål, og så avsluttet Magnus Langset MFK-scoringene. Molde 2 gjennomførte kampen i Ole Gunnar Solskjærs 3-4-3-formasjon. –Det er litt uvant for oss med tre mann bak, men jeg synes likevel mye fungerte bra, sa trener Daniel Berg Hestad. Molde 2 lå nå på tredjeplass i 3.divisjon med like mange poeng som toer Kolstad. Opp til serieleder Stjørdals-Blink var det 13 poeng! Mattias Mostrøm fikk prøve seg igjen etter langt skadeopphold. Han skulle spille 20 minutter, men hinket av banen etter 12 minutter. Ole Gunnar gledet seg over å se svensken på banen igjen, og han håpet at Mattias ville bli en nyttig mann på førstelaget utover høsten.

SUKSESS OGSÅ FOR EX-MOLDENSERE

Ikke alle som forlater MFK for å spille for utenlandske klubber har suksess. To ex-moldensere gjør det imidlertid bra. Fredrik Gulbrandsen spilte hele kampen da hans Salzburg knuste Admira Mødling 5-1. Fredrik scoret Salzburgs fjerde mål. Salzburg toppt nå tabellen med sju poeng etter tre kamper.

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen da Basel knuste Thun 3-0 på bortebane. Basel hadde nå seks poeng etter tre spilte seriekamper.

6. august: 18. SERIERUNDE: TROMSØ-MOLDE: 1-2

-Nå kan Molde skremme Rosenborg.

Dette var Romsdals Budstikkes heading på referatet fra møtet mellom Molde og Tromsø. Sportssjefen i lokalavisa så frem til det kommende møtet mellom Molde og Rosenborg. Om Molde kunne ta tre poeng i møtet med serielederne, ville trøndernes ledelse være skrumpet inn til fire poeng.

Kampen i Tromsø åpnet lovende for de blåhvite. Etter et par minutters spill kunne Bjørn Bergmann Sigurdarson ha scoret etter godt forarbeid av Eirik Hestad. Den ellers så skuddsikre islendingen skjøt imidlertid over. Etter femten minutters spill var det hjemmelaget som kunne notere en nesten-sjanse da et frispark strøk målstolpen. Etter 24 minutter fikk Tromsø en ny sjanse, og denne gangen kunne hjemme-supporterne notere 1-0 til hjemmelaget. Heldigvis gikk det ikke lenge før Sander Svendsen på sin «bursdag» sørget for utligning.  Fem minutter før pause hadde hjemmelaget et skudd på utsida av krysset, og Solskjærs gutter kunne gå i garderoben med ett poeng.

MFK skuffet sine tilhengere den første halvtimen av andre omgang, og Tromsø hadde sjansen til å ta ledelsen.  Molde hadde sin store målsjanse tjue minutter før slutt,  da Ruben Gabrielsen fikk en flott pasning fra Eirik Hestad. Alene med keeper satte Ruben ballen til side for mål. Men så viste innbytter Erling Håland seg fram. Han scoret, og Romsdals Budstikkes utsendte fikk en herlig start på sitt referat:- En 17-åring med supertalent måtte til for å gi Molde et aldeles perfekt utgangspunkt før Rosenborg-kampen.

-Moldes sterke form fortsetter takket være innbytter Erling Braut Håland, skrev VG.- Han er yngre enn sønnen min. Det var nesten skummelt da vi signerte ham, sa Ole Gunnar. 17-åringen på 190cm er sønn til tidligere landslagsspiller Alf-Inge Håland.

VGs statistikk: Sjanser: 6-6. Skudd på mål: 9-5. Frispark mot: 5-17. Cornere: 8-4. Ballinnehav: 65-35.

5,00

Innbyttere: Ruben Gabrielsen 34 min. for Sander Svendsen, Erling Braut Håland 20 min. for Fredrik Brustad, Fredrik Aursnes 5 min. for Eirik Hestad.

HVOR GÅR MAGNUS?

Magnus Wolff Eikrem ble kåret til Allsvenskans beste spiller i forrige sesong etter å ha servert 15 målgivende sentringer og scoret fire mål for Malmø. Kontrakten med Malmø går ut 2017. Nå gikk ryktene om hvor Magnus ville spille om han forlot Malmø. MFK ønsket å få Magnus tilbake til de blåhvite, men ryktene gikk om at flere storklubber var villige til å satse penger på ham.

VI NÆRMER OSS ULLEVAAL

9.august møtte MFK Haugesund i cupens fjerde runde. De blå moldenserne scoret allerede etter to minutter, men oppgjøret på bortebane ble ingen stor fotballopplevelse. Romsdals Budstikkes utsendte var ikke imponert:- Haugesund-Molde 0-2. En planlagt kontring ga 1-0. To innbyttere fikset 2-0. Og slik vant Molde en fotballkamp de burde tapt.

Men det begynte altså bra: Babacar Sarr vant en duell på midtbanen. Thomas Amang vant andreballen, og han parkerte Haugesundforsvaret og serverte et flott innlegg til Fredrik Brustad. Han satte ballen i mål, og vi ventet MFK-fest på Haugesund stadion. Festfotball ble det ikke, men Molde plusset på et mål etter at hjemmelaget hadde spolert mange sjanser til utligning. Vi må bare slutte oss til lokalavisas greie kommentar:-To taktiske genistreker. Og masse flaks. Vi trøster oss med at Rosenborg lenge lå under i sin kamp, og at Brann tapte….og at Molde skal møte Kristiansund på Aker stadion i neste runde.

11.august:

VIL LÅNE AMANG

Ryktene gikk om At flere klubber var interessert i å leie Amang. Romsdals Budstikke spurte Solskjær om hvorfor MFK ville leie ut Amang. Og treneren svarte:-Jeg har ikke noe imot å ha ham her, men vi klarer ikke å gi alle angriperne våre nok spilletid. Vi har en dialog om dette nå, og så får vi finne ut hva som er best for oss og hva som er best for spilleren

12.august:

SANDER TAKKER FOR SEG

12.august kunne Romsdals Budstikke presentere bilde av Sander Svendsen i Hammarbydrakt, og Sander fikk spalteplass for å takke Molde og MFK for noen fine fotballår. Han avsluttet slik:- Molde er og blir min hjemby og vil alltid ha en stor plass i mitt hjerte. I e moldenser og i e stolt av det. Kjærlig hilsen, Sander. Ole Gunnars kommentar:- Det er synd at vi ikke klarer å beholde lokale unggutter, men sånn er nå bare verden. Spillerne har kontrakter som vi forholder oss til, og Sanders avtale var på vei til å gå ut. Han har vært hundre prosent profesjonell på trening, han har spilt mye og er alltid den som jubler først selv om han sitter på benken. Det har vært en glede å jobbe med Sander.

MAGNUS IKKE TIL MOLDE

Romsdals Budstikke kunne fortelle at MFK nå hadde gitt opp å få Magnus Eikrem til Molde. Det skulle være flere grunner til at Magnus ikke kom hjem. Prisforlangenet fra Malmø skulle være 7 millioner kroner. Ifølge lokalavisa ønsket Magnus en klausul i eventuell kontrakt om at han kunne dra til utlandet igjen allerede i januar om det riktige tilbudet kom.

13. AUGUST: 19. SERIERUNDE: MOLDE - ROSENBORG 1-2

DEN KAMPEN HAR VI DA SETT FØR

Målene: 1-0 Fredrik Brustad etter 5 min. Eirik Hestad assist.  1-1: Bentdner etter 73 min. 1-2: Konradsen etter 85 min.

--44,00

Innbyttere : Eriksen Ranmark for Linde, Andreas etter 62 min. Aursnes for Hestad, Eirik etter 66 min. Amang for Brustad, Fredrik etter 75 min.

Gule MFK-kort: Ssewankambo, Isak etter 90 min.

VENTER MED Å HENTE NY KEEPER

-Vi vil først og fremst gi Andreas tid nok til å bli frisk, han skal selvsagt ikke spille før han er medisinsk klarert for det. Derfor er vi i jevnlig kontakt medlegen vår om utviklingen, sa Ole Gunnar Solskjær til RB.

I øyeblikket er derfor Mathias Eriksen Ranmark eneste kampklare keeper i MFKs elitestall.

16.august:

MOLDEDAMENE IMPONERER

Moldes gode 2.divisjonsdamer imponerte nok en gang da høstsesongen ble innviet. De slo Herd 3-0 på Moa Amfi, og moldedamene er fortsatt ubeseiret i årets serie. Fem poengs forsprang til tabelltoer Fortuna. Moldes toppscorer, Julie Belden Rasmussen, scoret de to første målene i Ålesund. Emma Stølen Godø scoret det tredje målet.

17.august:

LINDE TILBAKE I TRENING

-Det føles bra nå, og jeg håper jeg blir klar til søndagens kamp mot Stabæk. Men nå tar jeg dag for dag. Dette var min første trening med ball denne uken, og det gikk helt fint, sa Andreas Linde til Romsdals Budstikke.

18.august:

MFK FYLTE ØRAN STADION

MFKs distriktsturne tas godt imot ute i distriktet. 150 barn og mange foreldre møtte opp da MFK-spillerne besøkte Øran Stadion. Det var tydelig at de blåhvites besøk ble satt pris på av jentene og guttene som ville lære av toppspillerne fra Molde.

LÅNER-OG LÅNER UT

Romsdals Budstikke kunne fortelle at MFK skulle låne Mathias Normann fra Brighton ut 2017-sesongen.  Det var nå også klart at Etzaz Hussain skulle lånes ut til Odd ut sesongen.

19.august:

MOLDE-ORKANGER: 6-0

MFKs damelag fortsatte å imponere i 2.divisjon, og mye tydet på at damene snart var klare for 1.divisjon. Trener Jørund Svendsen var naturligvis stolt over storspillet til damelaget.- Resultatet i dag var veldig bra, men prestasjonen vår varierer for mye. Vi var solide defensivt, og så er vi ikke fornøyd med alt vi gjør fremover i perioder. Men for all del, det var en sterk seier mot et Orkanger-lag som slett ikke er dårlig, sa Svendsen til Romsdals Budstikke.

20. AUGUST: 20. SERIERUNDE: STABÆK-MOLDE: 3-2

DET BLIR IKKE MEDALJE UTEN EIRIK HESTAD

Mange er nok enig med sportsredaktøren i Romsdals Budstikke når han beklager Eiriks skadefravær. Trond Hustad skrev videre:- Molde med og uten Eirik Hestad er to vidt forskjellige fotballag. Derfor er det på alle måter feil mann som er skadet nå, mens både cupen og medaljestriden skal avgjøres. Andreas Linde har reddet mange poeng, Babacar Sarr har stoppet de fleste motstanderne og Bjørn Bergmann Sigurdarson har gjort noen av eliteseriens største prestasjoner foran mål. Men det er kanskje Eirik Hestad som har vært Moldes aller viktigste spiller så langt denne sesongen.

Hyggelig og velfortjent ros til den unge MFK-spilleren i referatet fra kampen som MFK tapte 2-3. Det er synd om Molde med sin store stall skal være helt avhengig av en enkelt spiller. Det ble dessverre et surt tap i kampen om poengplass, spesielt fordi Rosenborg ble poengløse på hjemmebane i kampen mot Haugesund. John Hou Sæter ga Stabæk ledelsen etter 16 minutters spill. Flere mål ble det ikke i første omgang. I det 57.minutt satte Luc Kassi inn Stabæks andre mål. Fire minutter senere reduserte Bjørn Sigurdarson for Molde. I det 74.minutt økte Ohi Omoljuanfo hjemmelagets ledelse på straffespark. I det 88.minutt fastsatte Fredrik Brustad resultatet til 3-2 for hjemmelaget.
VGs sjansestatistikk: 3-6. Skudd på mål: 5-4. Frispark mot: 8-17. Cornere: 5-3. Ballinnehav: 47-53.