0 0 0

0 0

0

2. divisjon, menn, avd.2: AAFK 2 – MFK 2: 1-4

Etter seieren over AaFk på Color Line stadion hadde trener Odd Berg fått troen på at det ville bli 2.divisjonsspill også neste år. Full så fornøyde var ikke de 30 tilskuerne som så kampen. Det var imidlertid hjemmelaget som scoret først, etter 26 minutter spill. Peter Berg Hestad utlignet for de blåhvite i det 55.minutt. Eirik Hestad førte MFK i ledelse ti minutter senere. I det 83.minutt økte Peter Berg Hestad til 3-1, og så fastsatte Eirik Hestad resultatet til 4-1 da em minutter gjensto av kampen.

Laget: Ola Hermann Opheim,,, Victor Johansen, Magnar Ødegård, Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy, Abdlu Karim Camara (Ruben Vågen fra 80.), Kristian Klemetzen (Stian Gregersen fra 80.), Andreas Leirvik (Espen Outzen fra 46.), Andreas Hollingen, Eirik Hestad, Peter Berg Hestad. Romsdals Budstikke mente Eirik Hestad var Moldes beste.

4/10: Europaligaen: MOLDE-STUTTGART: 2-0

4.oktober arrangerte Molde Fotballklubb festaften på Aker Stadion. Dessverre var det bare 5949 tilskuere som fikk oppleve at den tyske storklubben måtte reise hjem med 0-2-tap for Ole Gunnar Solskjærs disipler. Heldigvis var landslagssjef Egil Drillo Olsen på plass, og han angret sikkert ikke på besøket.

Det sto 0-0 ved pause, men i andre omgang fant hjemmelaget frem til nettmaskene. Jo Inge Berget ga 1-0 etter 58 minutters spill, og så la Daniel Chima Chukwu på til 2-0 i det 88.minutt. Ti minutter etter den første scoringen hadde MFK en fantastisk sjanse til å doble ledelsen. Daniel Chima Chukwu og Jo Inge Berget skjøt i innsida av stanga fra kort hold, og til slutt ble ballen berget på målstreken..

«GUTEN TAG, DRILLO» hadde Dagbladet som heading på sitt referat.. sammen med et stort bilde av kaptein Daniel Berg Hestad. Dagbladet mente Daniel var god nok for landslaget, og det var Ole Gunnar enig i: -Daniel er god nok og ung nok for landslaget. Jeg vil lansere ham som defensivt midtbaneanker. Daniel er bedre nå enn da jeg spilte sammen med ham.

Magnus Wolff Eikrem, Vegard Forren og Espen Bugge Pettersen var allerede klare for landslaget, og Drillo gledet seg sikkert over at han hadde gjort et lykkelig valg. Dagbladets utsendte sa dette om Magnus Wolff Eikrem:- Ute på banen dro 22-årige Wolff Eikrem finter og kreative kortpasninger på en og to berøringer som Drillo umulig kan ha sette en norsk midtbanespiller gjøre på et landslag som han har ledet.

VG siterte den tyske storavisen «Bild.»: -Stuttgart dummet seg ut med en norsk dverg. Også VG var opptatt av 37-årige Daniel Berg Hestads spill denne høstkvelden. VG mente Daniel var hjernen bak 1-0-målet, og samme rolle hadde Wolff Eikrem da det ble 2-0

-Jo Inge Berget er Moldes viktigste spiller i europacupen, skrev Romsdals Budstikke.- I går scoret han nok en gang mål mot antatt sterkere internasjonal motstand. Ifølge Budstikka ble Molde snytt for en scoring da Daniel Chima Chukwu feilaktig fikk annullert et mål for offside på stillingen 1-0. –Dette må ha vært en av de bedre kveldene i Molde Fotballklubbs historie siden1999. Jeg er veldig, veldig stolt av spillerne mine, sa Ole Gunnar til pressen etter de blåhvites oppvisning denne mørke høstkvelden.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 7 poeng: Daniel Chima Chukwu, Jo Inge Berget, 6 poeng: Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Vegard Forren, Daniel Berg Hestad. Magnus Wolff Eikrem. Etzaz Hussain, Mattias Mostrøm. 5 poeng: Børre Steenslid, Magne Simonsen, Magnus Stamnestrø, Pape Pate Diouf.

VGs spillerbørs: 7 p.: Daniel Berg Hestad (BB), Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem, Daniel Chima Chukwu, 6p.: Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Børre Steenslid, Etzaz Hussain, Jo Inge Berget, Mattias Mostrøm. 5 p.: Pape Pate Diouf. 4 p.: Magne Simonsen, Magnus Stamnestrø.

Innbyttere: Joshua Gatt for Etzaz Hussain fra 81., Mattias Mostrøm for Magnus Stamnestrø fra 46., Jo Inge Berget for Pape Pate Diouf fra 30.

Gule MFK-kort: Vegard Forren

Dommer: Kristo Tohver, Estland

Tilskuere: 5949

NextGen series: AJAX-MOLDE: 5-0

Moldejuniorene var mye bedre med i bortekampen mot Ajax enn de var hjemme på Aker Stadion. 200 tilskuere på De Toekomst kunne glede seg over en klar 5-0-seier. Men de fikk også sett et MFK-lag som skapte mer fremover enn i den første kampen. Spillerne var tryggere med ballen, og de skapte nok sjanser til at de kunne fått et par mål. Ajax har kanskje verdens beste juniorlag, så det var ingen grunn til å henge med hodet etter tap 0-5. Eirik Hestad var den mest markante spilleren på Moldelaget.-Han har internasjonalt snitt på spillet sitt, sa trener Kent Rudning. Ros vanket det også til Magnar Ødegård

Laget: Sivert Beinset, Ørjan Valstrand (Andreas Leirvik fra 84.), Magnar Ødegård, Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy, Eirik Hestad, Ruben Vågen (Morten Wenaas fra 75.), Eirik Brenden, Victor Johansen (Stian Gregersen fra 64.), Andreas Hollingen ( Thomas Mittet fra 84.), Espen S. Outzen (Henrik Pettersen fra 75.)

MOLDEJENTENE KRETSMESTRE

Molde Fotballklubbs J14-lag møtte Elnesvågen på bortebane i sin siste seriekamp. Moldejentene vant 8-0, og det ble et meget fortjent kretsmesterskap på de blåhvite. Trenere for laget har vært Ole Erik Stavrum og Ronny Hestholm. Dette er kretsmestrene: Camilla Stavrum. Lise Mauset, Marte Grasdal, Thea Sæther, Julie Nordanger, Kristin Sporsheim. Kornelia Knutsen, Emma Løkhaug, Malin Hestholm, Hanna Bredin, Andrine Outzen, Ingrid Hestad, Ragnhild Dahl, Ingrid Simonsen, Stine Sofie Olsen, Johanne Danielsen, Hedda Stokkeland og Kaja Kristiansen.

7/10: MOLDE-SANDNES ULF: 3-2

«Vannbingo» ble oppgjøret på Aker Stadion kalt i pressen. Og navnet passet godt. I oppgjøret mot Stuttgart så vi at Molde kunne spille fin fotball med presise pasninger og tekniske lekkerbiskener. Mot Sandnes Ulf ble det dessverre noe helt annet, og det var ikke spillernes skyld. Oppgjøret burde kanskje ikke vært satt i gang, for underholdningen var komiske situasjoner som oppsto når ballen aldri havnet der en skulle. Finspillet til Molde passet så absolutt ikke i sølepyttene. Ole Gunnar Solskjær var av samme mening:-Det var håpløse forhold. Dette var langt unna den fotballen vi ønsker å spille i Molde.

Mattias Mostrøm sendte Molde i ledelsen etter tre minutters spill på en flott enkeltmannsprestasjon, og i det 23.minutt satte Jo Inge Berget et straffespark sikkert i mål. Da trodde de fleste at hjemmeseieren var sikret. Men i det 84.minutt reduserte gjestene til 1-2, og bare ett minutt etter var det 2-2. Og da va det mange som trodde gjestene skulle reise hjem med det ene poenget. Det gikk heldigvis bare ett minutt før Molde fikk frispark, og fra 20 meter satte Vegard Forren i mål… helt oppe i krysset.

Romsdals Budstikkes «Opptur»: MFK-spillernes profesjonelle holdning til håpløse spilleforhold- i halvannen omgang. «Nedturen»: Besynderlig og sterkt beklagelig at en så viktig fotballkamp blir spilt under slike forhold.

4,00

Innbyttere: Magnar Ødegaard for Martin Linnes fra 67., Etzaz Hussain for Magnus Wolff Eikrem fra 63., Daniel Berg Hestad for Joshua Gatt fra 46.

4.divisjon: KVASS/ULVUNGEN-MOLDE 3: 3-1

Molde tok ledelsen ved Mats Aambø etter 20 minutters spill. Tre minutter senere utlignet hjemmelaget, og det sto 1-1 ved pause. I andre omgang kontrollerte hjemmelaget kampen, og Kvass/Ulvungen satte inn to mål til, i det 47. og i det 76.minutt.

8/10: 2.divisjon: MOLDE 2- BUVIK: 0-1

Alle trodde MFK ville sikre plassen i 2.divisjon da de divisjonens dårligste lag kom på besøk. 100 tilskuere på Årølia kunstgress måtte midlertid gå skuffet hjem etter at Molde hadde tapt 0-1. Det hjalp lite at MFK hadde 70 prosent ballbesittelse og en målsjansestatistikk som viste 15-2. Molde skapte med andre ord mer enn nok sjaner til å vinne kampen mot bunnlaget, men gjestene holdt buret reint. Og tre minutter før slutt satte Buvik inn kampens eneste mål.

Laget: Ole Søderberg, Victor Johansen, Stian Rode Gregersen, Ørjan Valstrand, Ole Martin Rindarøy, Kristian Klemetzen, Ruben Vågen, Eirik Hestad, Andreas Hollingen, Sander Svendsen (Espen Schøn Outzen fra 73.), Peter Berg Hestad (iflg. Budstikka Moldes beste)

10/10: 4.divisjon: MOLDE 3- MIDSUND: 10-5

Molde stilte med et meget ungt lag, men spilte en av sine beeessste kamper i 4.divisjonsesongen. Denne utsatte kampen gikk på Årølia kunstgress, og de som hadde tatt turen for å se MFKs unge spillere, fikk sett 15 mål. Og når hjemmelaget scoret 10 av dem, var det ikke så mye å klage på.

Romsdals Budstikke mente Eskild Rønningen var Moldes beste.

Moldes målscorere: Agwa Obuot Obiech, Espen Schøn Outzen (2), Eskil Rønningen (3), Morten Wenaas, Henrik Pettersen Godø, Martin Nygård, Sivert Beinset .

VM-kvalik: 12/10: SVEITS-NORGE: 1-1

Vegard Forren spilte bra da Norge møtte Sveits i VM- kvalik . Han var nær tre scoringer i sin kvalikdebut. Magnus Wolff Eikrem slapp til etter 79 minutter, og han fikk god kritikk i pressen. Vegard fikk 8 på VF-børsen:- Som kvalikdebutant i sin tredje landskamp kom han som en kule på dødballene og var nær matchvinnermål.

12/10: Norge U21: Frankrike- Norge: 1-0

Jo inge Berget hadde Norges to beste sjanser da U21-landslaget tapte 0-1 mot Frankrike. 4 poeng på VG-børsen.

12/10: 4.divisjon: MOLDE 3- ÅNDALSNES: 2-4

Molde var best spillemessig, men ÅIFs dødballstyrke resulterte i tre scoringer i løpet av de siste ni minuttene. Budstikka mente Thomas Mittet var banens beste.

14/10: 2.divisjon: KRISTIANSUND-MOLDE 2: 5-2

Molde 2 fikk som ventet vansker med serieleder Kristiansund. Selv om det ble tap 0-2, hadde Molde store sjanser til å holde seg i 2.divisjonen. Træff holdt nemlig Skeid til uavgjort, og dermed lå MFK tre poeng foran Skeid. Moldes to mål ble scoret av Eirik Hestad og Torgeir Janbu. To av Kristiansunds mål ble scoret av Simon Markeng, utlånt av Molde.

Laget: Ole H. Opheim, Victor Johansen, Stian Rode Gregersen, Ørjan Valstrand, Ole Martin Rindarøy, Kristian Klemetzen (Thomas Mittet fra 86.), Morten Wenaas (Torgeir Janbu fra 78.) Eirik Hestad, Peter Berg Hestad, Andreas Hollingen, Espen Schøn Outzen (Ruben Vågen fra 66.)

Ifølge Romsdals Budstikke var Eirik Hestad Moldes beste.

SOLSKJÆR IKKE TIL BOLTON!

I oktober gikk ryktene om at Ole Gunnar Solskjær hadde fått tilbud om jobb i flere utenlandske klubber. Ole Gunnar har hus i Manchester, så det hendte nok at han av og til lengtet tilbake til sitt gamle arbeidssted. Han deltok også på kurs i England, og i forbindelse med et slikt kurs, startet ryktene: Blackburn og Bolton vil ha Solskjær. Et par dager senere kom dementiene fra avisene.

JO INGE BANENS BESTE I LANDSKAMP

16.oktober møttes U21-lagene fra Norge og Frankrike. Jo Inge Berget hadde dette å si om sine motstandere:-Det finnes spillere på det laget som er mer verdt enn hele Norge.

Allikevel presterte det norske laget å vinne 5-3, og VG mente Jo Inge Berget var banens beste. Etter denne kampen i U21 play off, lå Norge på andreplass i Gruppe E, tre poeng bak Sveits.

VM-KVALIFISERING: KYPROS-NORGE: 1-3

Vegard Forren og Magnus Wolff Eikrem var begge med da det norske A-landslaget triumferte med 3-1 på bortebane mot Tyrkia. VG ga Vegard 5 poeng på børsen og skrev:- Hissig på dødballene, akkurat som mot Sveits. Treffer kryss-stolpen på vår største sjanse før pause. Noen svake oppspill.

Magnus fikk ett poeng mer av VG, og slik så VG MFK-spilleren: Ny rolle, ikke spilt anker for landslaget før. Men posisjonerer seg godt uten ball. Og med den viser han pasningsfoten. Misforståelse med Elyounoussi rett før 0-1.

Dagbladet ga begge MFK-spillerne 6 poeng.

21/10: STRØMSGODSET-MOLDE: 1-1

Topp-oppgjøret på Marienlyst Stadion ble akkurat så spennende som vi fryktet. Det begynte godt for de hvite MFK-spillerne. Rett nok var det hjemmelaget som gikk sterkest ut, men i fotball er det målene som teller. Og Jo Inge Berget sørget for MFK-ledelse allerede etter 14 minutters spill. Og vi trodde vi hadde lagt Rosenborg to poeng bak oss helt til Andre Storbæk utlignet i det 90.minutt. Vertskapet fikk det ene frisparket etter det andre utenfor Moldes 16-meter. Og det kommenterte Moldes meget gode målmann, Ole Søderberg, slik: -Jeg var skitforbanna fordi vi laget altfor mange unødvendige frispark i farlige posisjoner. Vi klarte å stå imot mange ganger, men vi fortsatte å gi dem frispark. Til slutt måtte det nesten bli mål. Mattias Mostrøm hadde noen sjanser da han var alene med keeper, men han fikk ikke ballen i mål denne dagen. Vegard Forren var den store spilleren på Marienlyst. Han dominerte luftrommet, og vi har ikke tall på alle de duellene han gikk seirende ut av. Det var bare så vidt han ikke satte en heading i mål.

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med poengdeling, selv om det var bittert å slippe inn et mål i siste spilleminutt.- Ja, jeg mener vi er det beste laget i Norge. Vi har gode muligheter til å bli seriemester igjen, sa manageren.

5,00

Innbyttere: Martin Linnes for Joshua Gatt fra 46., Emmanuel Ekpo for Daniel Berg Hestad fra 61., Davy Claude Angan for Mattias Mostrøm fra 79.

Gule MFK-kort: Pape Pate Diouf, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Joshua Gatt, Daniel Berg Hestad

2.divisjon: MOLDE 2-LEVANGER: 3-0

Etter seieren over Levanger på Årølia kunstgress var det klart at MFK også neste år ville ha et lag i 2.divisjon. 45 tilskuere så unggutten Andreas Hollingen score Moldes første mål etter 13 minutters spill. 15-åringen Sander Svendsen doblet ledelsen etter 28 minutter. En tredje unggutt, Eirik Hestad, fastsatte MFK-seieren til 3-0 på straffespark etter 41 minutter. Romsdals Budstikke mente Ruben Vågen va Moldes beste.

Laget: Sivert Beinset, Victor Johansen (Stian Rode Gregersen fra 85.), Ørjan Valstrand, Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen (Morten Wenaas fra 82.), Kristian Klemetzen (Torgeir Janbu fra 76.), Sander Svendsen, Eirik Hestad, Andreas Hollingen, Peter Berg Hestad.

25/10: STEUA BUCURESTI-MOLDE: 2-0

Romsdals Budstikkes spillerbørs:

7 poeng: Ole Søderberg. 6 poeng: Magnar Ødegaard. 5 poeng: Børre Steenslid, Emmanuel Ekpo, Magnus Stamnestrø. 4 poeng: Victor Johansen, Magne Simonsen, Etzaz Hussain, Joshua Gatt, Abdou Karim Camara. 3 poeng: Andreas Hollingen. 2 poeng: Davy Claude Angan.

Innbyttere: Ivar Erlien Furu for Etzaz Hussain fra 90., Eirik Hestad for Joshua Gatt fra 7. ,Abdou Karim Camara for Andreas Hollingen fra 46.

Gule MFK-kort: Magne Simonsen

Dommer: Laurent Duhamel, Frankrike

Tilskuere: 44 000.

Tippeligaen var viktigst for MFK dette året, og laguttaket til kampen på Stadio National i Romania var preget av at de blåhvite skulle møte Rosenborg tre dager senere. Molde stilte med et meget ungt lag, og det var ikke rart om ungguttene fikk nerver når de kikket opp på tribunene hvor lydnivået var ganske høyt. Åtte av de sytten spillerne i troppen som møtte Steaua Bucuresti gikk i Toppidrettsklassen ved Molde Videregående skole: Magnus Stamnestrø (20), Ola Herman Opheim (17), Andreas Hollingen (18), Ruben Vågen (18), Ivar Erlien Furu (18), Victor Johansen (18), Eirik Hestad (17) og Ole Martin Rindarøy(17).

Det var spilt litt over t minutter da hjemmelaget satte et frispark i tverrliggeren, og tre minutter etter presenterte Ole Søderberg seg med en fantastisk dobbelredning. Etzaz Hussain reddet på målstreken etter et kvarters spill. Etter en halvtime med stort press fra hjemmelaget kom første mål på et brassespark. Så gikk det bare to minutter før Steaua doblet ledelsen. Ole Søderberg spilte en strålende kamp, og etter et knapt kvarter av andre omgang reddet han et straffespark som Magne Simonsen hadde forårsaket. Hjemmelaget spilte seg til et par sjanser til, men det unge Molde-laget kunne eise hjem med et hederlig resultat. Budstikkas sjansestatistikk: 7-0 og 4-1. Lokalavisas «Opptur»: Det unge Molde-laget ga aldri opp og unngikk det som kunne blitt et «blodbad» i Bucuresti

«Nedturen»: Laget opptrådte nervøst og hadde ikke selvtillit eller ro til å spille seg til målsjanser. Davy Claude Angan spilte for seg selv, ikke for Molde.

28/10: MOLDE-ROSENBORG: 2-0

TV, radio og aviser merket seg Ole Gunnar Solskjærs gledesutbrudd da seieren mot Rosenborg var sikret. Han skled på knærne bortetter gresset, akkurat slik han gjorde da han selv scoret for United for over 13 år siden. VG spurte hva manageren tenkte da Hussain satte inn 2-0.- At Etzaz var skuffet over at han ikke var med fra start. Jeg sa at han ville komme inn og kanskje spille en avgjørende rolle. Det var ikke mange ledige seter på Aker Stadion da gullkampen ble satt i gang. Det var ikke enkelt å se de første minuttene, da hele stadion var grått av røyk fra bluss….så mye at brannvarslerne ble utløst. Brannvesenet var varslet på forhånd om at nettopp dette kunne skje…og dermed ble det heller ingen evakuering av publikum. Og fra supportergjengen til Rosenborg lød som vanlig «HATE MOLDE BY.» Pape Pate Diouf skapte stemning blant hjemmepublikum da han headet inn 1-0 etter en times spill. Daniel Berg Hestad og Magnus Wolff Eikrem dominerte midtbanen i store deler av kampen. I andre omgang satset Rosenborg alt på å skaffe seg ett poeng, og på corner i sluttminuttene sendte de keeperen fremover. Etzaz Hussain erobret ballen tre minutter på overtid, og han satte ballen i et keeperløst mål. Molde nærmet seg Tippeliga-gullet! Dagbladets «Rundens lag» hadde med Vegard Forren, Daniel Berg Hestad og Jo Inge Berget. På VGs «Rundens lag» finner vi Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad og Jo Inge Berget.