2012 - November

4/11: TROMSØ-MOLDE: 1-1

Serieinnspurten ble meget spennende. 3.november hadde Molde en antatt vanskelig kamp på bortebane mot Tromsø. Med full pott ville MFK ha sikret seg seks poengs forsprang til lagene som kom halsende bak. Det ble bare ett poeng, men det var nok til at de blåhvite ville sikre gullet med seier over Hønefoss og Fredrikstad. En keepertabbe ga Molde 1-0 etter fire minutters spill. Daniel Chima Chukwu fikk ballen i beina fra keeperen og scoret. Molde hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Jo Inge Berget hadde to klare målsjanser uten å lykkes med å score. Molde hadde sine tre poeng innen rekkevidde helt til Tromsø utlignet 13 minutter før slutt. Ole Gunnar Solskjær beklaget at spillerne ikke var tøff nok i hodet til å holde på ballen og slå de to-tre ekstra pasningene for å holde ballen i laget. – Det er opp til oss nå. Vinner vi de to siste kampene, er vi seriemestre, sa MFK-manageren. –Solskjær hadde scoret på mine sjanser, sa en skuffet Jo Inge Berget. Vegard Forren spilte nok en stor kamp.-Ikke bare brøt han foran Tromsø-spissene, han headet eller spilte ballen til en lagkamerat i påfølgende trekk, skrev VG. –Det er bittert at jeg ikke klarte å sikre seieren. Det skulle ha stått 3-0 til pause. Det ville gitt et helt annet utgangspunkt, sa Jo Inge Berget til Dagbladet. Vegard Forren kom på Dagbladets «Runens lag»:-Stanset alt. Er klar for større oppgaver enn Tippeligaen. VG hadde også Vegard på «Rundens lag»:-Taper nesten ingen dueller. Banens beste for tredje gang på de fire siste kamper.

3,75

Innbyttere: Joshua Gatt 37 min. for Pape Pate Diouf, Emmanuel Ekpo 23 min. for Jo Inge Berget, Etzaz Hussain 8 min. for Magnus Wolff Eikrem.

JUNIORENES EUROPACUP: MOLDE-CHELSEA: 1-1

Bare 500 tilskuere tok turen til Aker Stadion da Chelseas juniorlag gjestet Rosebyen. Moldeguttene sikret seg høstens første NextGen-poeng etter 1-1 mot berømthetene fra England. Jan Tidjani Aboubacar ga Molde ledelsen etter 60 minutters spill. Målscoreren var utlånt fra Levanger. Han spilte en god kamp, og det gjorde også en annen lånt spiller, nemlig Erik Brenden fra Nybergsund.

Chelseas utligning kom fire minutter før slutt. –Vi var nok litt heldige som fikk med oss ett poeng, men vi hevet oss etter pause og greide å skape mer da, sa trener Odd Berg.

Laget: Ola Herman Opheim, Victor Johansen, Ivar Furu, Ole Martin Rindarøy, Erik Næsbak Brenden, Morten Wenaas (Eirik Ranvik fra 46.), Ørjan Valstrand (Espen Outzen fra 46.), Ruben Vågen, Andreas Hollingen (Stian Rode Gregersen fra 83.), jan Tidjani Aboubacar ( Agwa Obiech fra 90.

Dommer: Sigurd Kringstad, Giske.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 6 poeng (Magnar Ødgård – Moldes beste), Ola Herman Opheim. Erik Næsbak Brenden. 5 poeng: Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy, Jan Tidjan Aboubacar. 4 poeng: Ruben Vågen, Andreas Hollingen, Espen Outzen, Eirik Ranvik, Victor Johansen. 3 poeng: Ørjan Valstrand, Morten Wenaas.

8/11: MOLDE-STEUA BUCURESTI

-Det er ikke et farvel til avansement. Med Stuttgartseier mot FCK så er denne gruppa helt åpen.

Det sa manager Ole Gunnar Solskjær etter 1-2 på hjemmebane mot Steaua Bucuresti. Og Ole Gunnar hadde dette å si om kampen:-Jeg synes vi var bra de første tjue minuttene, men vi utnyttet ikke rommene og mulighetene de ga oss. Vi var ikke presise nok på siste tredel av banen. Og så fikk Steaua to ganske lette mål. Gjør man feil, blir man hardt straffet mot gode fotballspillere.

Gjestene fikk sitt første mål etter 21 minutter, i en situasjon der MFK hadde nok folk på plass til å stoppe rumenerne. Det andre målet kom etter 37 minutter, og det burde også ha vært forhindret. Romsdals Budstikkes målsjansestatistikk viste 1-2 og 6-3, og hjemmelaget hadde fortjent uttelling på en av sine mange sjanser i andre omgang. Mattias Mostrøm spilte en strålende andreomgang tross lårskade, og det ble mer giv over angrepene til Molde etter at Mattias kom inn.

På tribunen satt en speider fra Everton, og ryktene startet om overgang til England for Vegard Forren.

I en annen kamp i Moldes gruppe tapte København 0-2 for Stuttgart.

Romsdals Budstikkes spillerbørs.

7 poeng: Mattias Mostrøm (MB), 6 poeng: Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Magne Simonsen, Magnus Wolff Eikrem, Daniel Chima Chukwu, 5 poeng: Ole Søderberg, Daniel Berg Hestad, Etzaz Hussain, 4 poeng: Martin Linnes, Joshua Gatt, Jo Inge Berget. 3 poeng: Pape Pate Diouf.

Innbyttere: Davy Claude Angan for Etzaz Hussain fra 77.), Mattias Mostrøm for Joshua Gatt fra 46., Jo Inge Berget for Pape Pate Diouf fra 46.

Gult MFK-kort: Ingen

Dommer: Istvan Vad, Ungarn

Tilskuere: 5239 solgte billetter

11/11: MOLDE-HØNEFOSS: 1-0

-Molde-gull nummer to. Det bør hverken Strømsgodset, Rosenborg eller noen beklage. Ingen fortjener det mer, skrev Aftenpostens Ola Bernhus etter at Molde slo Hønefoss 1-0. Jeg siterer fortsatt Aftenposten: Ti på halv åtte i går kveld: Daniel Chima Chukwu klarte å sprenge seg veg i Hønefossmølja og heade i mål. Molde var plutselig tre poeng foran Strømsgodset, det gikk mot nytt gull. Eller- hvordan er det i siste runde igjen? Molde har Fredrikstad borte-kan bli vanskelig. Og Godset Stabæk hjemme-latterlig lett. Godset kan klare det likevel. Slik tenkte man. I ett kvarter. Så scoret Sandnes Ulf. Strømsgodset hadde mistet ledelsen og lå plutselig under. Og slik ble det.

Det ble en regnfull og spennende kamp på Aker Stadion. De fleste trodde på klar MFK-seier, og så fryktet man at Godset ville bli for sterke for Sandnes Ulf. Men det gikk bra, og Budstikka skrev:- Først enorme mengder nedbør- så regnet det tårer, gull og sjampanje. Lykken og stoltheten på Aker Stadion i går kveld kan egentlig ikke beskrives med ord.

6,50

Innbyttere: Joshua Gatt 45 min. for Pape Pate Diouf, Daniel Chima Chukwu 45 min. for Davy Claude Angan, Daniel Berg Hestad 11 min. for Etzaz Hussain.

18/11: FREDRIKSTAD-MOLDE: 0-2

I årets siste kamp kunne Fredrikstad berge plassen i Tippeligaen ved å slå seriemester Molde. Det greide hjemmelaget. – Sannheten var at Molde var best i alt, og at det kunne ha stått 0-3 ved pause, skrev Truls Dahli i VG. –I Fredrikstad var Molde klart best, og bare keeper Jon Masalins solide innsats gjorde at FFK hang i tauene. Og tross 11 målsjanser til Molde mot FFKs to sto det lenge 0-0, heter det i VGs kampreferat. Kampens første mål kom på straffespark, og målet var det Davy Claude Angan som satte inn. Daniel Berg Hestad slapp til i 17 minutter, og det var nok for ham til å fastsette resultatet til 2-0.

Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd etter kampen, og han mente at spillerne hadde levert en meget god fotballkamp: -Vi gikk ut på banen og dominerte fullstendig i ballbesittelse helt fra kampstart. Vi burde imidlertid ha scoret tre-fire mål i første omgang.

Keeperen var Fredrikstads bestemann, og slik hadde vært i flere av MFK sine kamper, og Ole Gunnar mente spillerne hans måtte bli flinkere til å score på gode målsjanser. De første minuttene av kampen skjedde det lite. Da FFK-spissen gikk over ende inne i straffefeltet, ville publikum ha straffespark. Det ville ikke dommeren, og han ga i stedet gult kort for filming. Etter 19 minutter reddet FFK-keeperen et skudd fra Jo Inge Berget, og etter en halvtime burde Angan ha scoret. Magnus Wolff Eikrem fyrte av et godt skudd noen minutter senere, men keeper slo skuddet over tverrliggeren. Flere sjanser ble misbrukt også i andre omgang, men i det 90.minutt ble Jo Inge Berget felt, og Davy Claude Angan scoret på straffespark. På overtid doblet Daniel Berg Hestad ledelsen.

5,50

Innbyttere: Børre Steenslid 45 minutter for Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad 17 min. for Mattias Mostrøm, Kristoffer Paulsen Vatshaug 12 min. for Magnar Ødegaard.

Gult MFK-kort: Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren. Fredrikstads Hans E. Ramberg fikk rødt kort.

17

Romsdals Budstikke: Magnus Wolff Eikrem «Årets spiller.»

Magnus ble i november kåret til «Årets spiller» av Romsdals Budstikke. En beskjeden Magnus mente at Vegard Forren hadde vært bestemann på MFK dette året. Men Budstikkas spillerbørs så slik ut etter den andre gullsesongen: (navn, poeng, kamper)

22/11: MOLDE-KØBENHAVN: 1-2

Etter 1-2 mot København var MFK ute av europacupen. Everton-manageren var på plass på Aker Stadion for å se på Vegard Forren, og rykter gikk om et snarlig salg. Det første kvarteret gikk uten de store målsjansene, men gjestene hadde ballen mest. Etter 20 minutters spill forårsaket Daniel Chima Chukwu straffespark, og dermed gikk København i ledelsen. Etter 61 minutter headet Chukwu et frispark fra Magnus Wolff Eikrem i mål. Ti minutter senere misbrukte MFK en brukbar målsjanse, og i det 75. minutt sørget gjestene or dansk seier på Aker Stadion.

Ole Gunnar Solskjærs kommentar: -Vi fortjente ikke å vinne etter den svake førsteomgangen. God respons fra spillerne etter pause.

Budstikkas «Opptur»: MFK-spillerne løftet seg merkbart i andre omgang og skapte egentlig nok til å ta seieren. «Nedturen»: Før pause så det mest ut som om de blåhvite lengtet etter ferie, og ikke var særlig lysten på videre europaspill.

Romsdals Budstikkes spillerbørs:

8 poeng: Vegard Forren, 7 poeng: Espen Bugge Pettersen, Magnus Wolff Eikrem. 6 poeng: Kristoffer Paulsen Vatshaug, Daniel Chima Chukwu. 5 poeng: Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Jo Inge Berget, Pape Pate Diouf. 4 poeng: Martin Linnes, Joshua Gatt, Mattias Mostrøm, Etzaz Hussain.

Innbyttere: Davy Claude Angan for Magnus Wolff Eikrem fra 85.), Etzaz Hussain for Daniel Berg Hestad fra 46.), Pape Pate Diouf for Jo Inge Berget fra 55.)

Gule MFK-kort: Joshua Gatt og Etzaz Hussain

Dommer: Michael Oliver, England

Tilskuere: 5740

MYE HEDER TIL SOLSKJÆR

Ole Gunnar ble kåret til årets trener av Norsk Fotballtrenerforening med følgende begrunnelse: MFK-treneren nyter en enorm respekt, både for sin karriere som spiller og som fotballtrener. Han er en fremtredende talsmann for Fair Play og er en rollemodell for andre trenere. Uken før fikk Ole Gunnar «Kniksen-prisen» som årets trener.

HEDER OGSÅ TIL FORREN

Vegard Forren ble tildelt Gullballen under NISO-festen på Grand Hotell i Oslo. Uken før hadde han fått «Kniksen-prisen» som «Årets forsvarsspiller.» Gullballen tildeles den beste fotballspilleren det siste året, og inkluderer også de som spiller i utlandet. Juryen om Vegard:- Forren hedres med respekt for sine prestasjoner så vel i klubblaget som på landslag. Han har vist at han holder et høyt nivå og har vært en frontfigur for sitt lag. Har en utsøkt pasningsfot, har stor spilleforståelse og er ekstremt god i duellspillet.

BARTEGJENGEN

A-lagsspillerne til Molde lot bartene gro i november. Dette gjorde de for å sette lyset på menns helse, og da særlig på prostatakreft. 1.desember ga de overskuddet fra «botpengene» til Prostataforeningen. I løpet av året hadde spillerne fått bøter for forskjellige ting. Å komme for sent til frokost hadde vært det dyreste. Det ble påstått at det var Vegard Forren som hadde bidratt mest til botkassa.

CUPFINALEHELTEN TIL MOLDE

I slutten av november ble det klart at Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland hadde meldt overgang til Molde FK. Det var interesse for cuphelten også i England, men Ørjan valgte Molde:- MFK er veldig flinke til å utvikle spillere og til å tenke karrierebygging. Den filosofien de har, vil jeg være en del av, sa den nye målmannen i MFK-stallen.