2012 - Mai

1.runde NM fotball menn.

SUNNDAL-MOLDE: 0-4

MFK kom seg greit gjennom førsterundekampen på Sunndalsøra. Ole Gunnar Solskjær syntes at laget hans etter hvert viste seg fram som et bedre lag enn vertskapet, et hardtarbeidende 3.divisjonslag. - Vi spilte en litt slapp førsteomgang, men det ble mye bedre etter pause. Da slapp spillerne seg litt løs, og det så ut som om de hadde det morsomt utpå der, sa Ole Gunnar til RB etter kampen. Og manageren var meget godt fornøyd med Magne Hoseth:-Jeg synes spesielt Magne var super. Han stod fram med energi, entusiasme og vilje. 1523 tilskuere så Magnus Stamnestrø gi Molde 1-0 på et flott frispark i det 28.minutt. Det stod 1-0 til MFK ved pause. I det 59.minutt slo Magnus Stamnestrø til igjen og doblet ledelsen. Davy Claude Angan scoret Moldes to siste mål etter 78 og 88 minutters spill.

Laget: Ole Søderberg, Victor Johansen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren (Ivar Furu fra 79.), Magne Simonsen, Abdou Karim Camara, Magne Hoseth (Vini Dantas fra 73.), Magnus Stamnestrø, Zlatko Tripic, Daniel Chima Chukwu (Davy Claude Angan fra 59.) Jo Inge Berget.

Gult MFK-kort: Zlatko Tripic

Dommer: Mathias Kringstad, Valder

Tilskuere: 1523

SEKS MFK-ERE PÅ LANDSLAGENE

Espen Bugge Pettersen var som ventet med i Drillos A-lagstropp som ble presentert 2.mai.  Vegard Forren og Even Hovland ble tatt ut til U23-landslaget, og så ble Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Martin Linnes tatt ut til U21-landslaget.

4.divisjon menn: VESTNES VARFJELL-MOLDE 3: 2-2

Hjemmelaget tok ledelsen etter 16 minutters spill. Fire minutter senere sørget Oddne Bakken for utligning. Samme mann ga Molde ledelsen etter 28 minutter, så ved pause ledet Molde 2-1. Hjemmelaget reiste seg etter pause og utlignet da det var spilt i 50 minutter. 20 minutter før slutt hadde Vestnes Varfjell en dobbelsjanse som kunne ha gitt hjemmelaget alle poengene.

Serierunde 7: 6. MAI: MOLDE-AALESUND: 2-1

Molde fikk sin første skikkelige målsjanse etter åtte minutters spill da Daniel Berg Hestad fikk et fint innlegg fra Magnus Wolff Eikrem. Fra litt skrått hold skjøt Daniel rett på AaFK-målmannen. Det første kvarteret var Davy Claude Angan på flere løp, men fire ganger ble han avblåst for offside. Etter 20 minutters spill fikk AaFK sin store sjanse, men skuddet gikk rett på Espen Bugge Pettersen.. Fire minutter senere slo Jo Inge Berget en fin pasning til Mattias Mostrøm, og han ga de blåhvite 1-0 på en nydelig scoring. Et kvarter etter utlignet sunnmøringene, og det stod 1-1 ved pause. Et kvarter ut i andre omgang ble Davy Claude Angan sparket i leggen, og dermed slapp Magne Hoseth til ved straffemerket. Og som vanlig, scoret Magne på straffesparket. Kjetil Rekdal hadde mye å klage på i løpet av kampen, og det endte med at AaFK- treneren ble utvist.

Ifølge RBs målsjansestatistikk var det en jevnspilt kamp: 2-2 i første omgang og 1-0 i andre. Budstikkas «Opptur»: Molde tok sin fjerde strake seier på hjemmebane. Og seieren mot nabo Aalesund ga ro og selvtillit i gruppa. «Nedturen»: Det var oppjaget spill i begge retninger i store deler av kampen. Spenning, men lite fin fotball og få sjanser.

VG roste dommeren som i sluttminuttene måtte gripe inn for å hindre slåsskamp mellom Aalesunds Daniel Arnefjord og Moldes Joshua Gatt. Edvartsen grep myndig inn, og han «belønnet» de to spillerne med gule kort.  VGs statistikk var omtrent som Budstikkas: 3-2 til Molde. Ballinnehav: 49-51. Stort jevnere kunne det ikke bli. Martin Linnes kom med på VGs «Rundens lag.»

4,50

Innbyttere: Kristoffer Paulsen Vatshaug for Knut Olav Rindarøy fra 89.), Joshua Gatt for Jo Inge Berget fra 56.), Daniel Chima Chukwu for Davy Claude Angan fra 72.)

2.divisjon menn: BYÅSEN-MOLDE 2: 5-2

100 tilskuere var på Byåsen arena og så hjemmelaget ta en solid seier over gjestene fra Molde. Ifølge RB tapte Molde kampen allerede før sidebytte. Ved pause stod det nemlig hele 3-0 til hjemmelaget. De tre målene kom etter 13, 38 og 41 minutter. Etter pause kom Molde mere med i spillet, men omgangens første scoring var det trønderne som fikk etter 51 minutter. Daniel Chima Chukwu reduserte etter 78 minutter, og så scoret trønderne sitt siste mål ti minutter etter. Moldes andre mål satte Magnus Stamnestrø inn i det 90.minutt. Magnus var ifølge RB Moldes beste.

Moldelaget: Sivert Beinset, Victor Johansen (Eirik Ranvik fra 71.), Ørjan Valstrand, Ivar Furu, Espen Outzen, Morten Wenaas, Abdou Karim Camara (Magnus Stamnestrø fra 46.), Ruben Vågen, Zlatko Tripic (Daniel Chima Chukwu fra 46.), Vini Dantas, Simon Markeng.

0

FORTSATT HÅP OM ULLEVAAL: 2. RUNDE NM: VERDAL-MOLDE: 0-2 (ee)

Det skjer hvert år at lag fra toppserien blir slått ut av cupen av lag fra lavere divisjoner. Det har også skjedd med Molde, og de blåhvite regnet ikke med at de ville få noen lett kamp mot Verdal. Det fikk de heller ikke, og det måtte ekstraomganger til før moldenserne kunne feire cupavansement. Og etter kampen fikk hjemmelaget ros av Ole Gunnar Solskjær som hadde trodd trønderne ville sprekke tidligere enn de gjorde. Hjemmelaget holdt nemlig nullen i 120 minutter. Mange av de antatt beste spillerne i troppen til Solskjær var igjen i Molde, og manageren hadde denne kommentaren etter at seieren var sikret: -Vi kom oss videre og sparte sju spillere. Det var mange som fikk spilletid i dag som virkelig trengte det, og det var bra.

Vini Dantas kom inn i det 76.minutt, og han fikk en flott opplevelse på Verdal stadion. Han scoret Moldes første mål etter 94 minutter, og han «fikset» også straffespark. Jo Inge Berget satte straffesparket i mål etter 112 minutters spill.

MFK-laget: Ole Søderberg, Victor Johansen (Martin Linnes fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug, Even Hovland, Magne Simonsen, Magnus Stamnestrø, Abdou Karim Camara, Jo Inge Berget. Zlatko Tripic, Joshua Gatt (Vini Dantas fra 76.) Daniel Chima Chukwu (Davy Claude Angan fra 62.)

Dommer: Kjetil Thorsø Hansen, Charlottenlund

Sensasjonen i denne runden: Fredrikstad ble slått ut av Kvik Halden etter straffesparkkonkurranse.

12. MAI: STABÆK-MOLDE 0-5

Etter at MFK hadde slått Stabæk 5-0, mente Dagbladet det var på plass med litt mimring. Avisen gikk tilbake til 1995 da Molde slo Brann 6-0 i Bergen. Mot Stabæk fikk Molde sin største seier under Solskjær, og ifølge Dagbladet hadde ikke Molde vært like overlegne på bortebane siden Solskjær & Co herjet med bergenserne. Kampen som endte med 6-0 over Brann, var Ole Gunnars debutkamp for Molde etter at han kom fra Clausenenga. Ole Gunnar scoret to mål og hadde målgivende pasninger på et par av de andre målene. – Han blir vår neste landslagsspiller, sa trener Åge Hareide., Kampen mot Stabæk var avgjort før 10 prosent av kampen var spilt. Davy Claude Angan doblet ledelsen tre minutter senere. Etter ni minutter fastsatte Joshua Gatt pauseresultatet til 3-0. I det 66.minutt var Angan frempå igjen og scoret sitt andre mål for dagen, og så avsluttet Jo Inge Berget scoringene i det 83.minutt. Ole Gunnar Solskjær var naturligvis fornøyd med maktdemonstrasjonen, og han mente spillerne hadde arbeidet seg til en god porsjon selvtillit på Nadderud. - Selvtillit kan du ikke gå i kjøleskapet og hente, sa manageren. Han hadde også en kommentar til utleide Sean Cunningham: - Midtstoppere skal ikke ha rosa fotballsko. Husk det neste gang. De skal være svarte. Bare de med trøye nummer 10 kan ha rosa sko.

Romsdals Budstikke var mest opptatt av Davy Claude Angan som nå syntes å ha funnet seg til rette i byen og klubben. Mange hadde vært kritiske til MFK-spissen, men Ole Gunnar Solskjær hadde hele tiden hatt troen på ham, og Magnus Wolff Eikrem ville ikke ha byttet Angan med noen av de andre spissene i Norge. RB mente Angan var banens beste. Budstikkas sjansestatistikk Stabæk-Molde: 1-4 og 0-4. «Oppturen»: - MFK smelte til med årets første borteseier på banen de rykket ned på i 2006. Solskjærs største seier med MFK. «Nedturen»: - Glissent på Nadderud-tribunene, til tross for strålende fotballvær og regjerende seriemester på besøk.

6,75

Innbyttere: Zlatko Tripic for Knut Olav Rindarøy fra 72., Magnus Stamnestrø for Martin Linnes fra 57., Jo Inge Berget for Magnus Wolff Eikrem fra 72.

2.div.menn avd.2: KFUM-MOLDE: 2-1

Romsdals Budstikke mente Magne Simonsen var Moldes beste da laget ble slått 2-1 av KFUM. Bare 100 tilskuere så oppgjøret i Oslo. Magne Simonsen fikk gult kort. Hjemmelaget scoret etter 33 minutter, og så laget Ivar Furu selvmål i det 74.minutt. Abdou Karim Camara reduserte for Molde i det 90.minutt.

Laget: Ole Søderberg, Victor Johansen, Ørjan Valstrand, Ivar Erlien Furu, Magne Simonsen (Morten Wenaas fra 71.), Ruben Vågen, Abdou Karim Camara, Erik Hestad, Simon Markeng, Daniel Chima Chukwu (Ole Martin Rindarøy fra 71.), Espen Outzen (Eirik Ranvik fra 71.)

FIN INNSATS AV JENTER 14

14-årslaget til MFK spilte tre innledende kamper i NM i Oslo.  Laget slo Oppsal 4-2 og Stabæk 4-2, men tapte 2-3 mot Asker.

16. MAI: MOLDE-FREDRIKSTAD: 2-0

Romsdals Budstikke mente Fredrikstad hang godt med i halve første omgang. Hjemmelagets angrepsspill var ute av rytme, og tempoet i bevegelsene var ikke så høyt. Men etter 29 minutter jobbet Knut Olav Rindarøy frem et hjørnespark. Magnus Wolff Eikrem og Mattias Mostrøm kombinerte på kanten.  Eikrem passet til Joshua Gatt som spilte fri Mattias Mostrøm. Mattias fyrte av et skudd som endte hos Davy Claude Angan. Han scoret sitt første mål for dagen. Etter dette fulgte en periode med høyt tempo, bedre bevegelser og større presisjon i alt MFK-spillerne foretok seg. Fredrikstad hadde vansker med å følge de blåhvite. Lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget. Romsdals Budstikkes målsjanser i første omgang: 2-1.

I andre omgang slo Moldes toppscorer til igjen. I det 51.minutt serverte Magnus Wolff Eikrem en presis pasning til Jo Inge Berget. Han slo et hardt innlegg til Davy Claude Angan som enkelt doblet Moldes ledelse. MFK la seg lavt på slutten av kampen, og dette ga Fredrikstad muligheter for å redusere. Men kampen endte 2-0, og MFK-spillerne kunne forberede seg på triumftog på 17.mai.

Ole Gunnar Solskjær var klar i sin tale: - Davy kommer bare til å bli bedre og bedre. I kamper som i dag, hvor vi tar ledelsen, er han gull verdt.

Romsdals Budstikkes «Opptur»: - Det er mange kvikke bein i MFK-laget nå, farta og trykket i enkelte overganger lover godt. «Nedturen»: Presisjonen alt for dårlig, og spillet i stå i for mange og lange perioder. En sterkere motstander kunne ha utnyttet den sjansen bedre.

6,75

Innbyttere: Daniel Chima Chukwu 17 min. for Davy Claude Angan, Manus Stamnestrø 16 min. for Mattias Mostrøm, Kristoffer Paulsen Vatshaug 5 min for Joshua Gatt.

4.divisjon menn: MOLDE 3- KBK 2: 2-4

Det ble hjemmetap på Molde i en stort sett jevnspilt kamp. RBs utsendte mente det var en god 4.divisjonskamp mellom to «spillende» lag. Moldes scoringer: Oddne Bakken og Thomas Mittet.

20. MAI: SANDNES ULF-MOLDE: 0-2

Molde ble det første laget som beseiret Sandnes Ulf på Sandnes stadion. Første halvdel av første omgang var uten målsjanser for noen av lagene. Etter 26 minutter fikk Davy Claude Angan sjansen, og han avsluttet fra skrå vinkel. Keeperen stoppet skuddet til Angan, men Mattias Mostrøm fikk dyttet ballen over målstreken- foran skospissen til Joshua Gatt. Etter 52 minutter nedkjempet Jo Inge Berget Ulfs Edier Frejd og sørget for 2-0 til de blåhvite. Molde kontrollerte kampen allerede etter den første scoringen, og hjemmelaget fikk ikke en eneste klar målsjanse. Jo Inge Berget spilte en av sine beste kamper i MFK-trøya, og Romsdals Budstikke kåret ham til banens beste.

6,00

Innbyttere: Zlatco Tripic for Joshua Gatt fra 69., Abdou Karim Camara for Jo Inge Berget fra 81., Daniel Chima Chukwu for Mattias Mostrøm fra 81.

4

Utsatt kamp i denne runden, spilt 24/6: VIF-Stabæk: 1-2.

2.divisjon avd.2: MOLDE 2-RBK 2: 8-0

MFK imponerte i en time, og trener Odd Berg var fornøyd: - Førsteomgangen var strålende. Vi hadde høyere balltempo og var mer pasningssikre enn dem. Molde ledet 6-0 ved pause etter følgende scoringer: 2.min: 1-0 Andreas Hollingen, 10.min.: 2-0 Daniel Chima Chukwu, 12.min: 3-0 Zlatko Tripic (str.), 17.min.: 4-0 Daniel Chima Chukwu, 35.min: 5-0 Abdou Karim Camara, 43.min.: 6-0 Daniel Chima Chukwu. Etter sidebytte roet kampen seg ned, men det ble to moldemål til: 62.min.: 7-0 Chukwu, 78.min.: 8-0 Tripic.

Spillerne:

Ole Søderberg, Victor Johansen, Ørjan Valstrand, Ivar Furu, Ole Martin Rindarøy, Andreas Holingen (Ruben Vågen fra 58.), Abdou Karim Camara, Magnus Stamnestrø (Morten Wenaas  fra 80.),Eirik Hestad, Daniel Chima Chukwu (Espen Schøn Outzen fra 69.), Zlatko Tripic.

Romsdals Budstikke mente Daniel Chima Chukwu var Moldes beste.

4.divisjon menn: RIVAL-MOLDE 3: 2-4

MFK hadde et godt grep om kampen i første omgang. Etter åtte minutter gjorde Oddne Bakken 1-0, Asgeir Salamonsen la på til 2-0 minuttet etter, og så scoret Oddne Bakken sitt andre mål i det 31.minutt.  I andre omgang kom Rival sterkt tilbake og reduserte to ganger. I det 82 minutt sørget Adrian Ørsahl Nyland for 4-2 til Molde. Oddne Bakken var banens beste.

24. MAI: MOLDE-TROMSØ: 3-2

VG: - Molde storspilte mot Tromsø. Og Ole GunnarSolskjær var strålende fornøyd da han møtte pressen i lys grå dress, hvit skjorte og brune sko etter den femte serietriumfen på rad. Opp til serieleder Strømsgodset er det bare ett poeng. Tromsø tok ledelsen etter 35 minutters spill. Jo Inge Berget sørget for utligning etter 51 minutter. I det 57.minutt sørget Davy Claude Angan for Molde-ledelse, Even Hovland økte til 3-1 i det 69.minutt, og så kom Tromsøs siste mål i det 90.minutt. Magne Hoseth og Davy Claude Angan kom på VGs «Rundens lag».

Vegard Forren, Magne Hoseth og Davy Claude Angan kom på «Rundens lag» i Dagbladet.

Romsdals Budstikkes målsjanser: 1-1 i første omgang, 4-1 til MFK i andre. Lokalavisas «Opptur»: - Det var godt å se Magne Hoseth tilbake i godt, gammelt slag. Han blir en meget viktig brikke hvis han er i slik form gjennom høstsesongen. «Nedturen»: - To sjanser-to baklengs. Det er for enkelt. Hovland misset på det første, og Bugge skapte nesten spenning da han slapp inn det andre. Tornekrattet hadde følgende melding til Røkke: «We are family! Røkke, Gjelsten, Solskjær og I!