0 1 5

7-17

1

2.divisjon avd.2: MOLDE 2-FYLLINGSDALEN: 0-6

Molde stilte med et meget ungt lag i hjemmemøtet med Fyllingsdalen. Yngstemann var 14-årige Sander Svendsen som fikk sin 2.divisjonsdebut mot bergenserne. Sander var ikke gammel nok for seniorfotball, men fikk dispensasjon fordi han var uttatt på G15-landslagets leir i Porsgrunn. Han klarte seg veldig bra, og han var en av de få som våget å holde på ballen og å utfordre motstanderne. Ifølge Budstikka ble dette en kamp mellom gutter og menn. Spillemessig var ikke forskjellen på de to lagene så stor, men bergenserne tjente på rutine og fysikk. 80 tilskuere så kampen på Årølia kunstgress.

Laget: Sivert V. Beinset, Victor Johansen, Ørjan Valstrand, Ivar E. Furu, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen, Morten Wenaas (Thomas Mittet fra 72.), Andreas Holingen, Espen S. Outzen (Peter Berg Hestad fra 57.), Simon Markeng (Oddne K.Bakken fra 79.), Sander Svendsen.

Ifølge Budstikkas utsendte var Morten Wenaas Moldes beste.

FLOTT DEBUT AV EIRIK HESTAD PÅ G17

MFK-spiller Eirik Hestad fikk en flott debut på g-17-landslaget i begynnelsen av juni. I den første av to kamper mot Finland scoret moldegutten og sørget for at kampen endte 1-1. Treneren mente Eirik var en av lagets beste.

I den andre kampen mot Finland scoret Eirik to nye mål da finnene le slått 3-0.-Eirik har gjort et positivt inntrykk og virkelig meldt seg på, sa landslagstreneren.

193 LAG I HYDRO CUP I SUNNDAL

Arrangøren var ikke heldig med været da et par tusen spillere møttes i årets Hydro Cup. Mange kamper måtte avlyses på grunn av regnværet, men det ble påstått at gjørma på banene ikke la noen demper på spillelysten.

Finalekampene: Klasse A (gutter 15-16 år): Clausenenga 1- Sunndal 1: 2-1, Klasse B (gutter 14 år): Sunndal 1-Freidig 1: 0-0 e.e.o.(Freidig vant på flere cornere), Klasse C(gutter 13 år): Rival-Ranheim 1-0, Klasse J (jenter 15/16 år: Sunndal-Molde: 1-2 e.e.o., Klasse K (jenter13/14 år): Sunndal 1-Molde 1: 0-5, Klasse O(jenter 13/14 år, 7-er): Eidsvåg-Reinsfjell 4-0

EM-kvalik U-21, gruppe 8: NORGE-ASERBAJDSJAN: 1-0

Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem var med da Norges U21-lag slo Aserbajdsjan 1-0.  Treneren for Heerenveen satt på tribunen, men ingen visste hvorfor. Han fikk i alle fall sett Magnus Wolff Eikrem i 90 minutter og Jo Inge Berget i 45.

U23: NORGE-WALES: 4-0

Norges U23 fikk lett spill mot Wales. Vegard Forren spilte hele kampen, mens Moldes andre representant, Even Hovland, måtte nøye seg med andre omgang.

TØFF HØST VENTER MFK-JUNIORENE

I august skulle NextGenSeries starte, og 5.juni fikk vi vite hvem MFK-juniorene skulle møte. Det var ikke enkle oppgaver moldejuniorene skulle gi seg i kast med: Chelsea, Ajax og CSKA Moskva.

4. DIVISJON: 7/6: MOLDE 3-TOMREFJORD: 3-1

Gjestene hang bra med i kampen, og hjemmelaget fant ikke rytmen i spillet i perioder. Den siste halvtimen hadde MFK fem guttespillere på banen. Romsdals Budstikke mente Peter Berg Hestad var banens beste.

10/6: 3.runde NM junior: MOLDE-HØDD: 2-1

60 tilskuere drog til Årølia kunstgress for å se MFK-juniorene i cupkamp. Molde vant 2-1, men det var sunnmøringene som scoret først, etter bare sju minutters spill. Men så slo Moldes stortalent, Sander Svendsen, til med scoringer etter 21 og 23 minutter. Moldeguttene spilte meget godt den siste halvtimen av første omgang, og ledelsen burde vært større. Etter pause falt imidlertid kvaliteten blant de blåhvite. Hødd kom tilbake i kampen og truet hjemmelaget.-Laget vårt er godt på sitt beste, men vi har mer å gå på, sa trener Odd Berg. Han var tilfreds med måten laget hans kontrollerte inn seieren på slutten av kampen.

Laget: Sivert V. Beinset, Victor Johansen (Eirik Ranvik fra 87.), Ørjan Valstrand, Ivar E Furu, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen, Andreas Hollingen, Morten Wenaas (Oddne Bakken fra 75.), Eirik Hestad, Sander Svendsen, Espen S. Outzen.

12/6: MÅLJEGER PÅ MOLDEBESØK

11.juni fikk MFK besøk av en måljeger med et vanskelig navn: Rati Tsinamdzghvrishvili. Han skulle trene med MFK i ti dager, og det ble sagt at mannen fra Tblisi at han var en venstrebent spiss som var god i lufta. Om Rati ble kjøpt, ville det by på problemer med hensyn til utenlandskvoten. Ole Gunnar Solskjær sa til RB at om man ikke solgte noen av utlendingene i løpet av sommeren, kunne det komme på tale å leie ut Vini Dantas og Karim Camara. Makhtar Thioune ville for øvrig komme tilbake etter utleie til tyske Karlsruhe.

11/6: NYTT STORTAP FOR MOLDE 2

Det ble klar trønderseier da MFK besøkte Nardo på Nissekollen kunstgress. De blåhvite måtte reise hjem med tap 1-6. I løpet av de tre siste kampene hadde MFK sluppet inn 15 mål. I denne perioden hadde ikke noen av spillerne i elitestallen vært tilgjengelige, og dessuten hadde flere av ungguttene hatt et hardt program med juniorlaget og 4.divisjonslaget. Moldes mål ble scoret av Peter Berg Hestad da laget lå under 0-5. Trønderscoringene: 6.min (str.), 26. , 38. ,47.,56. og 90.minutt .

Gule Molde-kort: Ivar E. Furu og Victor Johansen

Moldes beste (RB): Peter Berg Hestad

Spillerne: Ola H. Opheim, Eirik Ranvik, Ørjan Valstrand, (Jon P. Bakke Unhjem fra 70.), Ivar E. Furu, Victor Johansen, Ruben Vågen (Thomas Mittet fra 80.), Morten Wenaas, Peter Berg Hestad, Espen Outzen, Simon Markeng, Ole Martin Rindarøy (Oddne Bakken fra 46.)

12.juni: Norge U21-Island U21: 2-1 MAGNUS SCORET MOT ISLAND

Magnus Wolff Eikrem scoret sitt første mål for sesongen da han spilte på U21-landslaget mot Island. Han fikk mye ros av landslagsledelsen, og Magnus håpet nå at det ville bli scoringer også når han stile på MFK-laget igjen. Jo Inge Berget spilte 77 minutter av landskampen, mens Martin Linnes var reserve.

ERLING MOE TIL VIKING?

14.juni kunne Romsdals Budstikke fortelle at Erling Moe ville bli Kjell Jonevrets høyre hånd i Viking. Helt klart var det ikke.-Jeg har ikke fått jobben i Viking ennå, og derfor har jeg heller ikke valgt assistent, sa Kjell Jonevret,

EMMANUEL EKPO SKADET

Ekpo hadde brudd i et leggbein, og 14.juni kunne Romsdals Budstikke fortelle at det nå var nødvendig med et inngrep i foten. Ole Gunnar Solskjær regnet ikke med å kunne bruke Emmanuel før i august. Dette kunne manuellterapeut Leif Arne Lystad bekrefte.

RATI VIL PASSE PERFEKT

Det sa agenten til mannen med det lange navnet 14.juni. Avisene hadde alt begynt å kalle mannen fra Georgia for bare Rati. Det ble litt for vanskelig med Rati Tsinamdzgvrishvili. Agenten mente Rati hadde alle de egenskapene MFK var ute etter. MFK-manageren sa til RB at om Molde kjøpte Rati, måtte sannsynligvis Vini Dantas forlate klubben. Solskjær ville ikke bestemme seg for kjøp før han var helt sikker på at Rati var rette mann. Han hadde dessuten kontrakt med sin klubb en sesong til, og MFK måtte være forberedt på å betale en overgangssum.

14.juni: 4.div.: KFK-MOLDE 3: 5-2

Førsteomgangen i Kristiansund ble jevnspilt, og begge lagene hadde sine målsjanser. Oddne Bakken ga MFK ledelsen etter 27 minutter. I det 33.minutt utlignet KFK, og i det 45.minutt sørget Oddne Bakken for MFK-ledelse til pause. I andre omgang tok KFK fullstendig over. Det var spilt ett minutt av andre omgang da hjemmelaget utlignet. Så fulgte tre KFK mål- etter 52, 64 og 78 minutters spill.

15.juni: 2.divisjon: MOLDE 2-AaFK 2: 6-1

-Jeg synes dette er årsbeste av spillerne. Mot Rosenborg dalte det litt etter pause, men her sto spillerne på helt ut, oppsummerte trener Odd Berg etter at laget hans hadde slått sunnmøringene 6-1 på Årølia kunstgress. Målscorere for Molde: Daniel Chima Chukwu (2), Simon Markeng (2), Vini Dantas, Andreas Hollingen(Moldes beste iflg.RB).

Laget: Ole Søderberg, Magne Simonsen (Espen Outzen fra 61.), Kristoffer Paulsen Vatshaug (Ørjan Valstrand fra 61.), Ivar Furu, Victor Johansen, Eirik Hestad, Abdou Karim Camara, Andreas Hollingen, Simon Markeng, Daniel Chima Chukwu (Vini Dantas fra 69.), Zlatko Tripic.

20.juni: Cupens 3.runde: MOLDE-HAMKAM: 3-2

-Da vi fikk corner på stillinga 3-2 var MFK stresset. Den ballen kunne havnet hvor som helst, sa HamKam-trener Vegard Skogheim etter møtet med MFK på Aker Stadion. Kampen, som Molde ledet 3-0, ble nemlig meget spennende i sluttminuttene.

2321 tilskuere fikk se Jo Inge Berget gjøre 1-0 etter et kvarters spill. Det ble omgangens eneste mål. I andre omgang økte Davy Claude Angan til 2-0 etter 51 minutter, og så økte han til 3-0 da åtte minutter gjenstod av kampen. Men så begynte ting å skje: I det 89.minutt reduserte HamKam til 3-1, i det 90.minutt scoret hedmarkingene en gang til, og i sluttsekundene kom hjørnesparket som Skogheim snakket om. Molde slapp med skrekken, og vegen var åpen frem mot cupfinale…

Ole Gunnar Solskjær likte ikke måten laget hans håndterte situasjonen de siste minuttene av kampen.-Dette bør ikke skje, og det skal ikke skje. Hvis dette skjer i kvalifiseringa til europacupen, vil det være en stor, stor skuffelse, sa manageren til Romsdals Budstikke. Lokalavisa mente målstatistikken i kampen var denne: 3-2 i første omgang og 5-4 i andre.

Budstikkas spillerbørs: 6 p: Magne Hoseth (Moldes beste), Davy Claude Angan, 5 poeng: Even Hovland, 4 poeng: Magne Simonsen, Kristoffer P. Vatshaug, Knut Olav Rindarøy, Abdou Karin Camara, Jo Inge Berget, Mattias Mostrøm. 3 poeng: Ole Søderberg, Joshua Gatt.

Innbyttere: Magnus Wolff Eikrem for Magne Hoseth fra 79., Zlatko Tripic for Joshua Gatt fra 64., Magnus Stamnestrø for Jo Inge Berget fra 64.

MFK TESTER SPISSTALENT

17-årige Martin Trøen fra Eidsvold Turn var med på MFK-treningene et par dager i juni. Ole Gunnar Solskjær mente unggutten var blant de beste i sin årsklasse, og MFK-manageren var spent på hvordan spisstalentet utviklet seg.

NM FOR ALDERSBESTEMTE KLASSER

Det var bestemt at MFK G16 skulle møte Aalesund i 2.runde i NM. Kampen var lagt til 25.august, eller tidligere hvis klubbene ble enige om det. MFK G19 fikk bortekamp i 4.runde mot Florø. Kampen skulle spilles senest19.august

JONEVRET OG MOE TIL VIKING

20.juni var det klart at Kjell Jonevret skulle begynne som trener for Viking, Sannsynligvis ville hans gamle assistent fra MFK-tiden, Erling Moe, bli med Kjelle til Stavanger.

22.juni 2.divisjon: BUVIK-MOLDE: 5-2

Moldereservene fikk en tøff jobb da de møtte Buvik. De fikk et rødt kort og fire gule. De fikk to straffespark mot seg, og de måtte tåle en tvilsom annullering. Moldelaget hadde to stolpeskudd. Ola Opheims utvisning kom da kampen sto og vippet, da MFK-keeperen måtte forlate målet, og hjemmelaget gikk opp til 3-2. Molde hadde ikke reservekeeper med, så manuellterapeut Leif Arne Lystad måtte vokte målet resten av kampen.

Laget: Ola Opheim, Eirik Ranvik (Leif Arne Lystad fra 70.), Victor Johansen, Ivar Furu, Espen Outzen, Ruben Vågen, Andreas Hollingen (Morten Wenaas fra 85.), Vini Dantas, Simon Markeng (Sander Svendsen fra 60.), Daniel Chima Chukwu, Zlatko Tripic.

Målscorere fra Molde: Vini Dantas (30.min. og 37.min, begge straffe.)

Gule MFK-kort: Victor Johansen, Ivar Furu, Daniel Chima Chukwu og Zlatko Tripic.

Moldes bestemann: Vini Dantas.

STOR INTERESSE FOR FOTBALLSKOLEN

Interessen for fotballskolen til MFK økte da det ble kjent at fire trenere fra Manchester United skulle være med. Over 300 var påmeldt. MFK stilte med 20 instruktører, og dessuten stilte A-lagsspillere opp daglig. Og så kom fire trenere fra Manchester Unites akademi. Leder ved Akerakademiet, Are Lervik, var naturligvis fornøyd med den store interessen: -Vi har hatt lignende skoler tidligere, men da har vi ligget på 150-160 deltakere. Nå er vi rundt 300, noe som er utrolig bra. Vi hadde ikke forventet at pågangen skulle bli så stor.

HENGEKAMPER

I juni ble tre hengekamper i Eliteserien spilt med følgende resultat:

• VÅLERENGA-STABÆK: 1-2
  • ROSENBORG-STRØMSGODSET: 3-3 (Strømsgodset ett poeng foran Molde)
  • AALESUND-SOGNDAL: 2-2

25. JUNI: CHAMPIONS LEAGUE

Trekning til 1.kvalifiseringsrunde.

Snorre Strand representerte MFK under trekningen i Geneve. Han sørget for at MFK for tredje gang på rad fikk latvisk motstand. Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med trekningen, og han så frem til møtet med Ventspils:- Dette er en trekning vi sier oss fornøyd med. Vi får også hjemmekamp først, i jazz-uka, så da kan vi håpe på en fantastisk ramme rundt kampen. Vi skal gjøre grundig forarbeid-både ved å se dem live og studere video. Det er veldig viktig å være godt forberedt.

27. JUNI: FOTBALL NM 4. RUNDE: MOLDE-ROSENBORG: 4-3

-Jeg har nesten ikke ord for å beskrive hvor fantastisk deilig det var å avgjøre mot nettopp Rosenborg, sa Magnus Wolff Eikrem etter 90 dramatiske minutter på Aker Stadion. I ettertid kan jeg være med på at det var en morsom kamp, men da kampen pågikk, vekslet det mellom glede og fortvilelse. Det var ikke tvil om at hjemmelaget var mange hakk bedre enn Rosenborg i denne kampen. Budstikkas sjansestatistikk viste det med all mulig tydelighet: 6-3 til MFK i første omgang, 6-1 i andre. Men så var det bare det at Rosenborg greide å score på de få sjansene de fikk.

I en meget god Molde-periode, i det 20.minutt, scoret Rade Prica for trønderne. Det var mot spillets gang, men det gjelder å bruke de sjansene man får. Davy Claude Angan hadde flere gode sjanser, og i det 39.minutt sørget han for utligning. Men så gikk det bare to minutter før Rosenborg igjen tok føringen i kampen. Lagene gikk til pause med 2-1 til gjestene.

I andre omgang viste moldeguttene at de har evnen til aldri å la seg knekke, og etter 51 spilleminutter utlignet Even Hovland. Og da Magne Hoseth førte Molde opp til 3-2 på straffespark i det 63.minutt, syntes hjemmeseieren å være klar. Men elleve minutter senere fikk Rosenborg straffespark, scoret og var på høyde med vertene igjen. Men så skjedde det som gjorde junikvelden uforglemmelig. Ett minutt gjenstod av ordinær tid, og alle regnet med ekstraomganger. Da var det at Magnus Wolff Eikrem med ryggen mot mål fikk en pasning, la ballen til rette med en enkelt berøring… tok et par skritt og fyrte av! Ballen føk i mål, og publikum spratt opp fra stolene. Vegen mot Ullevaal var åpen!

Romsdals Budstikkes «Opptur»: MFK-lagets evne til aldri å la seg knekke til tross for at Rosenborg tok ledelsen to ganger og utlignet en tredje.  «Nedturen»: MFK slipper inn enkle mål på tre av RBKs fire muligheter. Kommer til å koste dyrt i europacupen.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 8 poeng: Magnus Wolff Eikrem (BB), Magne Hoseth,             7  poeng: Joshua Gatt, 6 poeng: Jo Inge Berget, Davy Claude Angan, 5 poeng: Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, Mattias Mostrøm.

Innbyttere: Daniel Berg Hestad for Magne Hoseth fra 86., Zlatko Tripic for Mattias Mostrøm fra 78.

Gule MFK-kort: Even Hovland, Vegard Forren, Joshua Gatt.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue

30. JUNI: MOLDE-ODD GRENLAND: 3-1

-Molde surfer videre på autopilot, skrev VG etter møtet mellom Molde og Odd på Aker Stadion. Avisen siterte en optimistisk Magne Hoseth:- Vi har vist formstigning over tid nå, og Champions League-kvaliken kommer på et beleilig tidspunkt. Magne var ifølge VG banens beste. Avisen minte om at onsdag 18.juli ville latviske Ventspils på Aker Stadion vise om Magne hadde rett i sine betraktninger.

-En vet aldri hvor en står når en har hatt ti dager ferie fra hverandre, men vi har startet godt etter pausen. Og å spille onsdag og lørdag er perfekt med tanke på kvalifiseringen, mente Ole Gunnar Solskjær.

VG: Mot Odd Grenland fikk reservekeeperen Ole Søderberg sin eliteseriedebut. Unggutten Magnus Stamnestrø fikk en sjelden sjanse fra start. Men det var de etablerte som sto frem da Odd ble slått 3-1. Mattias Mostrøm fant Jo Inge Berget, som plasserte inn 1-0 (21.min.), Magne Hoseth banket inn 2-0 etter corner (38.min.), mens samme mann satte inn 3-0 fra straffemerket (90.min.). På overtid reduserte gjestene til 3-1.

Dagbladet: -Om to uker skal Molde spille for kvalifisering til Champions League. I går leverte Magne Hoseth sin søknad med solide attester om plass på laget.

-Samtlige av mine spillere er gode nok til å spille i Champions League, sa Ole Gunnar til Dagbladet. Magne Hoseth mente det var både rett og riktig når manageren av og til satte ham ut av laget.-Jeg må prestere på mitt beste hver trening, for det er alltid en spiller som vil ta fra meg plassen, sa Magne.

Romsdals Budstikke ofret mest spalteplass på keeper Ole Søderberg. Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med svenskens debut: -Det er viktig å få smake på nivået, og Ole klarte seg godt. Det er surt at han slipper inn mål på slutten, men det kunne han ikke gjøre noe med. Grunnen til at Søderberg slapp til i denne kampen, var ifølge RB at Bugge hadde vært opptatt med landslagssamling, og fire dagers bryllupsforberedelser gjorde at førstekeeperen kanskje trengte noen timer i styrkerommet. RB kunne fortelle at seieren over Odd var MFKs 200. seier på hjemmebane i den øverste divisjonen.

Ole Gunnar til lokalavisa:-Hele laget virker sterkt. Vi er mer som mannfolk nå, mens vi var guttunger i fjor.

Budstikkas målsjansestatistikk: 5-0 og 4-1. Budstikkas opptur: Fasongen og den kollektive tryggheten i MFK-spillet ser ut til å være av varig karakter. Budstikkas nedtur: Fortsatt ikke europacupnivå over effektiviteten og kampavslutningen. 1-1 i andre omgang, med så stor ballkontroll, er altfor dårlig.

I det 61.minutt fikk Odd-keeper Andre Hansen rødt kort etter en felling.

Magne Hoseth og Magnus Wolff Eikrem kom på Rundens lag i Dagbladet.