2012 - Juli

2.juli: 2.divisjon: MOLDE 2- KBK: 2-2

Molde stilte et sterkt lag da KBK gjestet rosebyen. Før dette møtet hadde KBK elleve strake seire. Molde åpnet forrykende, og allerede etter tre minutter gjorde  Vini Dantas 1-0. 13 minutter etter doblet Daniel Chima Chukwu ledelsen. Kristiansund kom inn i kampen igjen,  og ti minutter før pause reduserte nordmøringene.  Molde hadde flere sjanser til å styrke ledelsen, men det var gjestene som hadde de største sjansene. Molde-keeper Sivert Viken Beinset storspilte, men måtte kapitulere da man hadde spilt tre minutter på overtid. Etter kampen kunne Ole Gunnar Solskjær bekrefte at flere MFK-spillere kunne være aktuelle for salg eller utlån til KBK som så ut til å greie opprykk.

Laget: Sivert Beinset,Victor Johansen, Ørjan Valstrand, Ivar Furu, Magne Simonsen, Andreas Hollingen, Karim Camara, Daniel Berg Hestad ( Peter Berg Hestad fra 71.), Vini Dantas             ( Ruben Vågen fra 86.) Daniel Chima Chukwu, Zlatko Tripic (Simon Markeng fra 81.)

NYTT FRA YNGRES

To MFK-gutter var på landslagssamling for U15 i Porsgrunn. Bare Viking og MFK hadde to spillere på samlingen, og landslagstreneren syntes det var kjekt at toppklubbene satset på de unge. Erik Hestad ble tatt ut til G-17-landslaget som skulle spille i firenasjonersturnering i Sverige.

LAGKAPTEINENE VURDERTE GRESS

I juli ble lagkapteinene i Tippeligaene bedt om å vurdere bortebanene. Slik ble vurderingen:

1,00

De to siste har byttet dekke etter undersøkelsen.

THIOUNE BACK IN TOWN

I begynnelsen av juli kom Makhtar Thioune tilbake til Molde, og han var klar til å kjempe om plass på førstelaget. Det ble ikke snakk om noe nytt utlån av Thioune, sa Ole Gunnar Solskjær. Makhtar ville være klar for spill igjen i MFK 1.august. Når Makhtar var på plass igjen, hadde Molde ti spillere som falt under den såkalte utlendingskvoten. Eliteserieklubbene hadde bare lov til å registrere en stall med ni slike spiller. Det ville si at en av dem måtte ut.

ERLING MOE IKKE TIL VIKING

Erling Moe fikk tilbud om å arbeide sammen med Kjell Jonevret da han overtok som trener i Viking. – Det var tungt å si nei til Kjell og Viking, men det var det riktige for meg å gjøre, sa Erling etter at han hadde vært i samtaler med Viking.

6.juli: 2.divisjon LEVANGER-MOLDE 2: 2-2

Daniel Chima Chukwu ga Molde ledelsen etter 35 minutters spill på Moan kunstgress. Trener Odd Berg mente MFK var det beste laget før pause, med blant annet et skudd i tverrliggeren. Vertskapet hadde ingen sjanser før hvilen. De kom imidlertid sterkere etter pausen og scoret etter 52 og 56 minutter. Vini Dantas sørget for ett poeng til Molde med sin scoring fem minutter før slutt.

Laget: Ola Herman Opheim, Henrik Pettersen, Jon Peder Bakke Unhjem, Ørjan Valstrand, Victor Johansen, Abdou Karim Camara, Peter Berg Hestad, Simon Markeng, Zlatko Tripic, Vinicius Helder Dos Anjos Dantas (Ruben Vågen fra 63.) , Daniel Chima Chukwu.

Romsdals Budstikke mente Peter Berg Hestad var Moldes beste.

8. JULI: ROSENBORG-MOLDE: 1-0

Dagbladet brukte mesteparten av spalteplassen til å skrive om RBK-spillere som var på veg bort fra klubben. Men et par linjer ble dog ofret på Molde:-For Moldes del ble gårsdagens kamp en blanding av skuffelse og stolthet. Laget skapte mye sjanser, men virket vaksinerte mot å score. Og så siteres Solskjær: - Jeg er mer overrasket enn skuffet. Jeg er stolt av alt vi skapte.

Også VG var opptatt av ting utenfor banen. Headingen på referatet: KREVER MER LØNN. Det siktes til dagens scorer, Jonas Svensson, som ønsker et lønnshopp på 60 prosent. VG siterte Ole Gunnar Solskjær:- Jeg ventet og hadde trua på mål helt til siste sekund av kampen. Og jeg er veldig stolt av det vi presterte her. Men på scoringen til Rosenborg ga vi ballen litt for enkelt til dem.

Daniel Berg Hestad hadde denne kommentaren:-Jeg har aldri spilt på Lerkendal og tapt med så mange sjanser. Jeg synes ikke vi kan snakke om at vi har kompleks for Rosenborg når vi spiller en så god kamp.

Romsdals Budstikke hadde denne headingen: SNYTT FOR STRAFFESPARK.  Og RB-journalisten fortsatte: Berget ville ha straffe- Hovland skulle hatt straffe- Forren ble overfalt av Prica.

Ole Gunnar Solskjær mente også at situasjonen der Jo Inge Berget ble dyttet inne i straffefeltet, burde gitt straffespark. Situasjonen med Hovland så han ikke godt nok til å ville uttale seg. Manageren ønsket ikke å bruke krefter på dommeravgjørelsene:-Man får bare ta de man får. Vi får heller fokusere på at vi skapte svært mange sjanser og dominerte banespillet, sa Ole Gunnar på pressekonferansen etter kampen. Romsdals Budstikkes sjansestatistikk: 3.4 og 2-5. Budstikkas «Opptur»: MFK viste et vanvittig tempo og stor vilje til å angripe. RBK parkerte alle mann i forsvar i perioder. «Nedturen»: Tross feiende flott angrepsspill og gode sjanser, uteble scoringene, Ingen av MFKs angripere var kalde nok.

Kampens eneste mål kom etter 49 minutters spill.

5,75

Innbyttere: Abdou Karim Camara 18 min. for Berg Hestad, Daniel Chima Chukwu 10 min. for Gatt, Magnus Stamnestrø 5 min. for Berget.

Gule MFK-kort: Ingen

Dommer: Tommy Skjerven (iflg. VG Streng og god)

TAP OG SEIER PÅ HAMAR

Molde Fotballklubbs U19-lag var på Hamar og deltok i eliteturnering. Molde møtte Odd Grenland og tapte 0-4. Dagen etter vant MFK i sin siste innledende kamp. Tromsø ble slått 4-0, og dermed endte moldeguttene på andreplass i sin gruppe. Brasilianske Karanba hadde like mange poeng, men dårligere målforskjell. Molde var dermed klar for kvartfinale mot Viking. Espen Outzen scoret tre mål før pause mot Tromsø.

11/7: ODD-VÅLERENGA: 2-3

Etter at Vålerenga slo Odd i den utsatte kampen, var tabellen «riktig». Alle hadde nå spilt 14 kamper.

CHIMA ETTERSPURT

14. juli kunne Romsdals Budstikke fortelle at fem klubber var interessert i å sikre seg Daniel Chima Chukwu. Dette ble bekreftet av Ole Gunnar Solskjær som antydet at det kunne være aktuelt med salg eller utleie.

15. JULI: VÅLERENGA-MOLDE:

Midt i juli var pressen, fotballspillere og ledere mest opptatt av alle ryktene som gikk om kampfiksing. Nesten daglig dukket det opp nye avsløringer. Men litt spalteplass ble det også på kampene i Tippeligaen. Molde regnet med å få en vanskelig kamp mot Vålerenga i Oslo. VIF hadde spilt et par gode kamper og var på veg oppover tabellen. Molde burde ikke avgi poeng om laget skulle holde følge med Strømsgodset på tabelltoppen. Og det ble en vanskelig kamp for tabelltoeren.

-Skal man vinne noe, er det ikke alltid fotballen som betyr mest. Bare resultatet. Derfor var Ole Gunnar Solskjær meget fornøyd i går kveld. For etter en Rosenborgkamp med strålende fotball og null poeng ble det full pott med dårlig balltempo, manglende presisjon og mange farlige balltap mot Vålerenga, skrev Morten Pedersen i Dagbladet.

-Noen dager tar man resultatet foran prestasjonen, sa MFK-treneren. Dagbladet roste Davy Claude Angans avslutteregenskaper, og ros vanket det også på VIF-spillerne. Spillerne hadde fått tilbake humør og overskudd, og ingen er vel uenig med Pedersen når han mente at VIF var best de første 25 minuttene.-Men mål har som vi alle vet, alltid preget fotballkamper. Og når du ikke scorer på sjansene dine, har to mål en tendens til å avgjøre dem også, skrev Dagbladet.

Joshua Gatt ga Molde 1-0 etter 26 minutter, akkurat da vi satt og fryktet for at vertskapet skulle ta ledelsen. Etter 69 minutter utlignet Marcus Pedersen, og pessimistiske romsdalinger prøvde å trøste seg med at ett poeng er bedre enn 0, men egentlig ikke nok for å følge Strømsgodset. Tre minutter før full tid slo så Davy Claude Angan til med en scoring som Morten P i Dagbladet beskrev som en scoring som hadde klasse skrevet over hele seg.

-SLIK SKAL MFK LYKKES I EUROPA, var headingen til Romsdals Budstikke. Budstikkas utsendte siterte også Ole Gunnar Solskjær som mente at Ventspils lignet på Vålerenga-laget som MFK nå hadde slått. Manageren betegnet kampen i Oslo som årsverste, men han fikk likevel svar fra flere spillere som varmet. Mattias Mostrøm satte fart på og drev MFKs angrepsspill fram. Nettopp farta, som MFKs fremste ledd besitter, trodde Ole Gunnar kunne bli en avgjørende faktor dersom laget skulle gjøre det bra ute i Europa. Manageren var meget imponert over Mattias: -Mattias tar mer ansvar, har fått mer selvtillit og gutten har rett og slett blitt mann!

Romsdals Budstikkes «Opptur»: MFK leverte årsverste på landslagsarenaen, men klarte likevel å karre med seg tre uhyre viktige poeng. «Nedturen»: De blåhvite har ikke holdt nullen sidn 20.mai, og var heldige som ikke slapp inn flere på Ullevaal.

5,00

Innbyttere: Magne Simonsen 25 min. for Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad 22 min. for Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu 10 min. for Mattias Mostrøm.

UNGGUTT BRAKK BEINET

17-årige Andreas Hollingen hadde ambisjoner om å debutere i eliteserien dette året. Under JET-turneringa på Hamar brakk imidlertid unggutten et bein i ankelen, og det passet slett ikke bra når MFK-juniorene var klare for spill mot Chelsea, CSKA Moskva og Ajax.

18.juli: MFK-VENTSPILS: 3-0

KVALIFISERING TIL MESTERLIGAEN, ANDRE KVAL. RUNDE.

Etter 3-0 på hjemmebane mot Ventspils, så det lyst ut for avansement for de blåhvite i Champions League- kvalifiseringen. MFK-spillerne sløste voldsomt med sjansene før pause. Heldigvis løsnet det da de kom på banen igjen etter hvilen. Egentlig burde de blåhvite ha ledet med 3-4 mål etter førsteomgangen.-Vi var solide bakover. Trygge og konsentrerte, sa Ole Gunnar Solskjær etter triumfen. Men avslutningene var ikke mye å glede seg over. Magne Hoseth måtte forlate banen fire minutter før pause. Før det hadde han smelt en ball i tverrliggeren. I andre omgang hadde Molde full kontroll. Etter åtte minutter gjorde Davy Claude Angan 1-0 på en keeperretur. I det 73.minutt ble Jo Inge Berget hektet i straffefeltet, og da den faste straffesparkskytteren Magne Hoseth, var ute, måtte Vegard Forren trå til. Og Vegard gjorde 2-0. I det 83.minutt fintet Angan bort en forsvarer og plasserte ballen iskaldt i  mål. Budstikkas sjansestatistikk: 6-0 i begge omganger.

Oppturen: Sjanseskapingen. Godt over normalsnittet i slik sammenheng. Med uttellingen etter pause ble utgangspunktet veldig bra foran returkampen.

Budstikkas «Nedtur»: Høye skuldre. Mye stress i avslutningene før pause. Spolerte sjansen til å skaffe seg et stort forsprang tidlig.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 7 poeng: Magnus Wolff Eikrem, 6 poeng: Espen Bugge Pettersen, Even Hovland, Vegard Forren, Jo Inge Berget, Davy Claude Angan. 5 poeng: Martin Linnes, Knut Olav Rindarøy, Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad, Joshua Gatt, Mattias Mostrøm. Ikke lenge nok på banen til å få poeng: Zlatko Tripic og Daniel Chima Chukwu.

Innbyttere: Daniel Berg Hestad for Magne Hoseth fra 43., Zlatko Tripic for Jo Inge Berget fra 80., Daniel Chima Chukwu for Mattias Mostrøm fra 74.

Gult MFK-kort: Vegard Forren (Fem av motstanderne fikk gult kort)

Dagbladet og VG ga også ros til MFK og regnet med at 3-0 ville holde i returkampen. Som Budstikka, påtalte også Oslo-pressen den dårlige uttellingen på målsjansene. VG mente Molde brente seks sjanser i første omgang. Ventspils trener hadde følgende kommentar til VG: -Alt er mulig i fotball, men Molde viste i dag at de er et klart bedre lag enn oss.

21. JULI: MOLDE- VIKING: 1-2

-Det ligger mye mentalt, vi må utpå der og spille fotball, vise hva vi kan og kose oss. Noe jeg lærte i Manchester United, er at man må starte kampene godt. Vi kan ikke vent i 45 minutter. Førsteomgangen var under pari. Nesten samtlige, med unntak av et par, spilte en omgang som er langt under deres nivå, sa Ole Gunnar Solskjær til VG etter tapet mot Viking på eget gress.

Gjestene tok ledelsen etter 28 minutter, og etter41 minutter var stillingen 0-2 etter at Vegard Forren hadde laget selvmål. Viking dominerte kampen før pause. I andre omgang falt Viking lengre og lengre bak på banen. I det 46 minutt reduserte Joshua Gatt, og i løpet av andre omgang hadde hjemmelaget mange sjanser til å sikre seg minst ett poeng. Men effektiviteten var fraværende.

-Ydmyk Molde-trener tar feilvalget på egen kappe, skrev Dagbladet.-Det kan ha vært utslagsgivende at dette laget som startet, aldri har spilt sammen før. Det tar jeg på egen kappe, sa manageren til Dagbladet. Det Ole Gunnar savnet mest, var samhandlingen i laget. Han poengterte at da laget først greide å spille på en og to berøringer, ble det levert god fotball.