2012 - Februar

1. FEBRUAR: MFK-DALIAN AERBIN: 2-1

Moldes neste kamp i Benidorm gikk mot kinesiske Dalian Aerbin på Estadio Municipal Guillermo Amor. Bare 200 tilskuere så Molde slå kineserne 2-1. Ved pause var stillingen 0-0.  I det 47.minutt tok kineserne ledelsen. Etter 72 minutters spill sørget Zlatko Tripic for utligning, og så avgjorde Daniel Chima Chukwu kampen etter 80 minutter. Det var et ungt MFK-lag som vant kampen, og Ole Gunnar Solskjær var fornøyd: - Når de her får ett eller to år sammen, så har vi forhåpentligvis nærmet oss det Rosenborg var på 1990-tallet. De grodde jo sammen til å bli det lokomotivet som preget norsk fotball i mange år.

Laget: Elias Valderhaug, Magne Simonsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug (Martin Linnes fra 41.), Vegard Forren, Sean Cunningham, Simon Markeng (Vini Dantas fra 46.), Abdou Carim Kamara, Magne Hoseth, Mattias Mostrøm (Zlatko Tripic fra 46.), Magnus Stamnestrø (Magnus Wolff Eikrem fra 67.), Daniel Chima Chukwu (Andreas Hollingen fra 82.)

MFK BEST LIKT AV ALLE

I begynnelsen av februar kunne Romsdals Budstikke slå til med ovenstående overskrift. Avisen hadde fått tilgang på en oversikt for fjorårssesongen, og den viste at MFK kom godt ut på nær sagt alle omdømmeområder. Inntrykket befolkningen hadde av MFK, var vesentlig bedre for MFK enn for eliteserien generelt.

10. FEBRUAR: MOLDE-RANHEIM: 3-2

300 tilskuere så treningskampen mellom Molde og Ranheim på Årølia kunstgress. Ranheim tok ledelsen allerede etter fem minutters spill, og Magne Hoseth mente det var sløvhet, dumskap og latskap som ga trønderne ledelsen. Etter 11 minutter økte gjestene ledelsen. Tunge bein etter en hard treningsperiode kunne være noe av forklaringen på en dårlig førsteomgang av de blåhvite. Det ble bedre i andre omgang, og etter 48 minutter scoret Magne Hoseth. Daniel Chima Chukwu sørget for utligning etter 70 minutter, og seks minutter senere scoret Even Hovland seiersmålet for MFK.

Laget: Elias Valderhaug, Magne Simonsen (Joshua Gatt fra 67.), Even Hovland, Kristoffer Paulsen Vatshaug (Sean Cunningham fra 46.), Knut Olav Rindarøy (Victor Johansen fra 81.), Magnus Stamnestrø, Abdou Karim Camara (Andreas Hollingen fra 81.), Magne Hoseth, Martin Linnes, Vini Dantas (Simon Markeng fra 46.), Daniel Chima Chukwu.

NIGERIANER TIL MFK

17. februar kunne pressen fortelle at Ole Gunnar Solskjær hadde hentet Emmanuel Ekpo til MFK-stallen uten å ha sett spilleren live. Men manageren visste hva han gjorde, for andre hadde fulgt med nigerianeren og visste hva han stod for. 24 åringen var offensiv midtbanespiller, og Ole Gunnar var sikker på at nigerianeren ville styrke laget. Emmanuel var på Nigerias OL-lag som fikk sølv i Beijing i 2008. De tapte for øvrig finalen med 0-1 mot Argentina.

FORTSATT BESØK I DISTRIKTET

De tre siste sesongene hadde MFKs distriktsturne vært en suksess. Klubben fikk mange positive tilbakemeldinger fra stedene der de blåhvite var på besøk og hadde fotballskole. Det var bestemt at i 2012 skulle Clausenengen, Rival, Tingvoll, Brattvåg og Kyrkseterøra få besøk av Ole Gunnar og A-lagsspillerne.

17. FEBRUAR: MOLDE-SOGNDAL: 0-0

250 tilskuere møtte opp for å se MFK måle krefter med Sogndal på Årølia kunstgress. Det ble årets første kamp uten baklengsmål for de blåhvite. Ole Gunnar Solskjær så bedring i forsvarsjobben, men MFK skapte lite fremover på banen. Sogndal skapte de fleste sjansene i kampen, og gjestene følte også at de var snytt for et straffespark. Moldespillerne løftet seg den siste halvtimen, og Mattias Mostrøm og Magnus Stamnestrø hadde gode sjanser foran mål.

Laget: Elias Valderhaug, Magne Simonsen (Zlatko Tripic fra 46.), Vegard Forren, Even Hovland, Sean Cunningham (Kristoffer Paulsen Vatshaug fra 46.), Magne Hoseth (Magnus Stamnestrø fra 46.), Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget (Simon Markeng fra 53.), Joshua Gatt, Davy Claude Angan (Daniel Chima Chukwu fra 46,) Mattias Mostrøm.

21. FEBRUAR: MOLDE-SPARTAK MOSKVA: 3-0

30 tilskuere fikk sett oppgjøret mellom Molde og Spartak Moskva på Estadio Muncipal i Marbella. Davy Claude Angan spilte en strålende kamp, og Ole Gunnar Solskjær var klar i sin tale:- Davy har fortsatt et stort potensial som målscorer og kommer bare til å bli bedre. Han har kapasitet til å score 15-20 mål i eliteserien. Det var imidlertid Daniel Berg Hestad som scoret Moldes første mål etter 23 minutter. Even Hovland la på til 2-0 etter 42 minutter.  Og så- etter fint forarbeid av Mattias Mostrøm - drog Davy med seg ballen forbi en Spartak-stopper og rullet den under keeper og i mål. Magnus Wolff Eikrem briljerte til tider, og det lovet godt for kommende seriekamper. Espen Bugge Pettersen var i det umulige hjørnet, og han gjorde et par fantastiske redninger i andre omgang.

Laget: Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Magne Simonsen, Magne Hoseth(Emmanuel Ekpo fra 71.), Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Joshua Gatt fra 76.) Zlatko Tripic, Davy Claude Angan (Daniel Cima Chukwu fra 77.). Mattias Mostrøm (Simon Markeng fra 85.)

GJENSYN MED FLACO

I Marbella møtte MFK-spillerne en tidligere MFK-er, Jose Maria Avizanda Glaria, eller Flaco som han ble hetende i Molde.  Han var nå selger for det spanske selskapet Football Impact med hovedkontor i Marbella. Det ble et hyggelig møte for spanjolen med Snorre Strand, Tore Monsen, Leif Arne Lystad, Ole Gunnar Solskjær og Daniel Berg Hestad.

23. FEBRUAR: MOLDE-ESTEPONA: 3-1.

30 tilskuere så Molde vinne 3-1 over 3.divisjonslaget Estepona. Vini Dantas ga Molde ledelsen etter 31 minutter, og så doblet Andreas Hollingen ledelsen etter 39 minutters spill. Emmanuel Ekpo scoret Molde siste mål etter 68 minutter. Esteponas redusering kom i det 84.minutt.

Laget: Elias Valderhaug (Sivert Beinset fra 67.), Joshua Gatt (Martin Linnes fra 46., Zlatko Tripic fra 67.), Kristoffer Vatshaug (Vegard Forren fra 63.), Ivar Furu, Sean Cunningham, Andreas Hollingen, (Magne Hoseth fra 63), Magnus Stamnestrø, Jo Inge Berget (Emmanuel Ekpo fra 46.) Simon Markeng, Daniel Chima Chukwu, Vini Dantas.

25. FEBRUAR: MOLDE- ANALIA: 1-0

-Mattias Mostrøm hadde gebursdag, fikk kapteinbindet og svarte med en praktkamp, skrev Romsdals Budstikke. 40 tilskuere så Jo Inge Berget score kampens eneste mål etter 70 minutters spill på Marbella Football Center. Ole Gunnar Solskjær var raus med rosen: - Mot Alania fremstod Mattias som en kjempe på banen. Det eneste jeg forlanger av ham, er at han scorer flere mål.

Magnus Wolff Eikrem var sjef på midtbanen og styrte Molde-spillet med et blikk og en pasningskvalitet som var i en egen klasse, skrev RB. Ros vanket det også til Emmanuel Ekpo som ifølge Solskjær hadde et klyv med ballen som minnet om Petter Rudi.

Laget: Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes (Zlatko Tripic fra 65.), Kristoffer Vatshaug (Even Hovland fra 46.), Vegard Forren, Magne Simonsen, Joshua Gatt, Magnus Wolff Eikrem, Magne Hoseth (Emmanuel Ekpo fra 46.), Mattias Mostrøm, Jo Inge Berget, Davy Claude Angan (Chima Chukwu fra 75.)

28. FEBRUAR: XEREZ- MOLDE: 1-0

Moldelaget åpnet forsiktig mot Xeres, men ifølge Romsdals Budstikke tok moldenserne etter hvert luven av tekniske spanjoler. Aleksandar Prijovic prøvespilte på MFK, og han fikk to scoringer annullert. - Vi laget minst to mål som burde vært godkjent, sa Ole Gunnar.- I første omgang var vi virkelig gode, sa manageren. 40 tilskuere fikk imidlertid sett bare EN scoring, og den var det Xerez som laget i det 73.minutt.

Laget: Elias Valderhaug, Joshua Gatt, Even Hovland, Kristoffer Vatshaug, Sean Cunningham, Zlatko Tripic, Magnus Stamnestrø, Daniel Berg Hestad (Mattias Mostrøm fra 72.), Magne Hoseth (Vini Dantas fra 73.), Daniel Chima (Davy Claude Angan fra 82.), Aleksandar Prijovic (Emmanuel Ekpo fra 46.)