2012 - April

1/4: HAUGESUND- MOLDE: 2-0

-I går fikk de verken hjelp av vinden eller dommeren. Det skrev Romsdals Budstikke etter et surt tap i Haugesund. Ifølge Budstikka kunne man se glimt av finspillet i første omgang. Magnus Wolff Eikrem viste overblikk og en imponerende pasningsfot, samtidig som Jo Inge Berget gikk på flere smarte løp og ristet av seg motspillere. Men så sviktet det når ballen skulle settes i mål. 4880 tilskuere så hjemmelaget ta ledelsen etter et kvarters spill, og det stod 1-0 ved pause. Så kom Haugesunds andre mål i det 54.minutt. Et skudd traff tverrliggeren og slo ned i bakken uten å ha vært over målstreken. Video-opptak viste klart og tydelig at dommerparet hadde gjort feil da de ga hjemmelaget 2-0. Lufta gikk ut av Molde-laget, og de måtte reise hjem med samme poengsum som de hadde da de ankom Haugesund. Og nå startet diskusjonen igjen om videodømming.

3,75

Innbyttere: Zlatko Tripic for Magne Simonsen (fra 58), Emmanuel Ekpo for Magnus Wolff Eikrem (fra 46.), Davy Claude Angan for Magne Hoseth (fra 75.)

9. APRIL: MOLDE-BRANN: 2-1

VG: - Det var mer enn Davy Claude Angans akrobatiske seiersmål som fikk Ole Gunnar Solskjær til å smile på sidelinjen i går kveld. Mye mer. Slik startet VG sitt referat fra kampen mellom MFK og Brann på Aker Stadion. 8771 tilskuere så festforestillingen som bar bud om mye moro utover i sesongen. Jo Inge Berget ga Molde 1-0 etter ni minutters spill. Og med fint artisteri doblet Davy Claude Angan ledelsen etter 52 minutter. Knut Olav Rindarøy la inn foran mål, og med ryggen mot mål sykkelsparket Angan ballen opp i krysset. Brann var nær scoring da Kim Ojo headet i tverrliggeren. Det var spilt i 90 minutter da Brann fikk sin redusering.

Romsdals Budstikkes «Opptur»:- Angans fabelaktige triksing og hans klassescoring som avgjorde kampen. Viste hele registeret. «Nedtur»: Den defensive strukturen i MFK-laget er fortsatt ikke like solid som den var før seriestart. Enorme Brann-sjanser.

Dramatikk ble det da Branns Rodolph Austin segnet om etter en drøy times spill. Spilleren virket livløs i noen sekunder. Han ble fraktet til sjukehuset i Molde, og heldigvis slapp han unna med en hjernerystelse.

Davy Claude Angan og Magnus Wolff Eikrem kom på « Rundens Lag» i Dagbladet. På VGs «Rundens Lag» kom Martin Linnes, Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan.

7,00

Innbyttere: Zlatko Tripic for Jo Inge Berget (17 min.), Mattias Mostrøm for Magnus Wolff Eikrem(17 min.), Magne Simonsen for Knut Olav Rindarøy (11 min.)

SPILLERNYTT

I april ble Elias Valderhaug lånt ut til Start. Avtalen gjaldt frem til 1.august. En ny keeper skulle trene med MFK: Ethan Horvath var bare 16 år, så han var ikke aktuell som A-lagskeeper ennå. Børre Stenslid var nå tilbake på trening etter 14 måneders skadefravær. Han spilte da Moldes andrelag tapte 3-4 mot AaFKs andrelag. Vegard Forren og Joshua Gatt signerte kontrakt med MFK ut 2015.

MOLDE 2- SKEID: 3-1

MFK-ungdommene begynner å bli voksne, skrev Romsdals Budstikke etter at andrelaget hadde slått Skeid på Årølia kunstgress.  100 tilskuere så 2.divisjonsoppgjøret. I første omgang hadde MFK fire store målsjanser uten å få uttelling. Det stod 0-0 ved pause. I andre omgang kom alle scoringene i løpet av et snaut kvarter. Vini Dantas ga Molde 1-0 etter 51 minutter på straffespark.  Tre minutter senere utlignet Skeid. Daniel Chima Chukwu førte MFK i ledelsen igjen etter 56 minutter, og så avsluttet Vini Dantas scoringene i det 63.spilleminutt.

MFK-laget: Ole Søderberg, Victor Johansen, Ørjan Valstrand, Ivar E. Furu, Espen Outzen, Eirik Hestad, Abdou Karim Camara, Ruben Vågen, Vini Dantas, Daniel Chima Chukwu(Morten Wenaas fra 80.), Andreas Hollingen (Odne Bakken fra 85.)

16. APRIL: VIKING-MOLDE: 1-0

Ole Gunnar Solskjær likte ikke det han så før pause, men mente Molde fortjente seieren etter kjempesjansene i andre omgang.

Romsdals Budstikkes utsendte mente førsteomgangen var årets verste av Molde-spillerne. Tenning, bevegelse og fantasi manglet. –Det positive, sa Ole Gunnar, - var at Viking ikke skapte noe som helst.

I andre omgang hevet MFK-spillerne seg, og de hadde ballen stort sett hele tiden. Men det hjelper ikke med ballbesittelse, hvis man ikke scorer. Daniel Berg Hestad var nær scoring i begge omgangene, og kapteinen var sur etter tapet. Magnus Wolff Eikrem (lårhøne) og Joshua Gatt (strekk) var ikke med mot Viking. Dessuten hadde flere av spillerne slitt med influensa de siste dagene.

Vikings mål kom etter 51 minutters spill. Romsdals Budstikkes målsjansestatistikk: 0-1 og 1-3. Budstikkas «Opptur»: - Kometen Martin Linnes fortsetter å imponere i eliteserien. Kan bli en av Moldes viktigste spillere de neste årene.  «Nedturen»: Molde spiller fremdeles ikke slik fotball som fjorårets seriemester gjorde. Lykkes sjelden med de siste trekkene foran mål.

3,50

Innbyttere. Zlatko Tripic for Magne Hoseth fra 58.), Jo Inge Berget for Daniel Berg Hestad(fra 86.), Abdou Karim Camara for Emmanuel Ekpo fra 90.)

2. DIVISJON, MENN AVD.2: KJELSÅS-MOLDE 2: 3-1

162 tilskuere var på Grefsen kunstgress og så hjemmelaget slå Molde 3-1. Etter 24 minutters spill scoret Kjelsås, og det stod 1-0 ved pause. Eirik Hestad utlignet for Molde etter 57 minutter. Før denne scoringen hadde hjemmelaget flere sjanser til å øke sin ledelse. Kampen vippet lenge, men fem minutter før slutt scoret Kjelsås og tok alle poengene.

Laget: Ole Søderberg, Kristoffer Iversen (Ole Martin Rindarøy inn 46., Jon P. Unhjem inn 82.), Ørjan Valstrand (Ivar Furu inn 46.), Victor Johansen, Espen Outzen, Eirik Hestad, Abdou Karim Camara, Magnus Stamnestrø, Ruben Vågen, Vini Dantas, Simon Markeng. Moldes beste ifølge Budstikka: Magnus Stamnestrø.

23. APRIL: MOLDE-LILLESTRØM: 3-2

8614 tilskuere fikk oppleve nok spenning da Molde tok imot Lillestrøm på Aker Stadion. Det begynte bra med MFK-ledelse etter scoring av Davy Claude Angan etter 28 minutters spill. Lillestrøm skapte lite i denne perioden, men utlignet etter 42 minutter da MFK-målmannen fomlet et brassespark inn i eget mål. 20 minutter ut i andre omgang kom Frode Kippe seg fri fra Jo Inge Berget, og i duell med Vegard Forren headet Kippe inn ledelse for Lillestrøm. Molde greide ikke å trenge gjennom Lillestrømforsvaret, tiden gikk, og mange fryktet at MFK ville tape coppgjøret. En del publikummere ga opp og gikk hjem. Men så gjorde Ole Gunnar Solskjær det som kollega Kjetil Rekdal ville kalt coaching i verdensklasse: Han satte inn Mattias Mostrøm og Daniel Chima Chukwu. Etter 85 minutter kombinerte Chima med Eikrem, og Mattias Mostrøm sørget for utligning. To minutter etter spilte Mattias Mostrøm fri Chima. Han holdt Kippe unna, og liggende førte han Molde opp til 3-2.

Romsdals Budstikkes «Opptur»:- Evnen MFK har til å vinne kamper de siste minuttene, selv på tunge dager, skal ikke undervurderes. «Nedturen»:- Det MFK-spillerne gjør på trening, kom kun i enkle drypp mot LSK. Bevegelsen og tempoet manglet for ofte.

6,00

Innbyttere: Mattias Mostrøm for Zlatko Tripic fra 55., Magne Hoseth for Magnus Wolff Eikrem fra 87., Daniel Chima Chukwu for Jo Inge Berget fra 77.

J16: MOLDE FK – FLÅTÅS (TRONDHEIM): 2-0

I første regionale runde av NM for J16, vant MFK 2-0.

26/4: MOLDE 2-TRÆFF: 3-3

200 tilskuere hadde tatt turen til Årølia kunstgress for å se møtet mellom MFK 2 og Træff. Det var de grønne som tok føringen i kampen og scoret etter 21 og 65 minutter. Vini Dantas reduserte i det 79. minutt, og samme mann sørget for utligning til 2-2 i det 85.minutt. Minuttet etter tok Træff igjen føringen, og så avsluttet Morten Wenaas scoringene to minutter på overtid. Børre Stenslid spilte sin første obligatoriske kamp etter sin langvarige kneskade. Han kom inn for Kristoffer Vatshaug, men måtte gå av banen etter en halvtimes spill med lårskade.

Moldelaget: Ole Søderberg, Victor Johansen, Kristoffer Paulsen Vatshaug (Børre Stenslid fra 46., Eirik Ranvik fra77.), John P. Unhjem, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen (Morten Wenaas fra 84.), Magnus Stamnestrø, Abdou Karim Camara, Simon Markeng, Vini Dantas, Eirik Hestad.

Moldes beste: Eirik Hestad

Dommer Christina Westrum Pedersen, Åndalsnes.

27/4: UH-LAGET TIL MFK BEST I FYLKET

Moldes UH-lag var innom Ulsteinvik, og der beviste spillerne at MFK har fylkets beste lag. MFK slo Guard fra Ålesund, Hødd og Clausenengen. Finalen endte med 5-2 til de blåhvite. Sivert Beinset var trener for laget, og Sølvi Austlid var oppmann sammen med Oddmund Oterhals. Nærmere 20 spillere var med i MFK-gjengen som gjorde rent bord på Sunnmøre.

27/4: 4.divisjon: MOLDE 3- TRÆFF 2: 3-1

Oppgjøret mellom byrivalene ble jevnt sjansemessig, men Træff hadde det meste av banespillet. MFK-målene: Oddne Bakken 1-1 40.min., Peter Berg Hestad 2-1 60.min., Oddne Bakken 3-1 80.min.

28/4: SOGNDAL-MOLDE: 2-1

Etter tapet mot Sogndal var tidligere MFK-spiller Knut Nesbø ute med en liten advarsel til sin gamle klubb: -Det bør blinke en varsellampe nå. Seriemesteren i 2012 må ta flere poeng enn MFK gjorde i fjor, og da tapte de seks kamper. Nå er de i ferd med å nå den grensen for hvor mange tap de tåler.

Kampen i Sogndal begynte bra for de blåhvite. Mattias Mostrøm scoret etter 20 minutters spill, og Molde beholdt ledelsen til pause. Etter 72 minutter stod det 1-1 etter at Martin Linnes scoret på egen keeper. Fire minutter senere sikret Ulrik Flo hjemmeseier for laget sitt.

Romsdals Budstikkes «Opptur»: MFK fremstod solide i en drøy time. Så raknet det, og Sogndal fant vegen til nettmaskene to ganger. «Nedturen»: Ole Gunnar Solskjærs menn har ikke vunnet på bortebane siden 2.oktober i fjor. Det er sju måneder siden.

-Vi hadde kampen der vi ville fram til pause. Men fire minutter med gode prestasjoner av Sogndal gjorde at vi tapte, sa Ole Gunnar til VG, og han la til: - Det er en lang sesong.

Kanskje kan man unnskylde MFK for at det ikke gikk som man hadde håpet med det Dagbladet påpeker: - Et meget vanskelig underlag å spille på:- Direkte fotball er det eneste Fosshaugane tillater om man ikke har en suicidal tilnærming til det å skaffe seg poeng. Det er i dagens tippeligamiljø, der ballbesittelsen blir mer og mer fremtredende, ganske uvanlig. Men her i bygda, fordi banen mer enn noe annet likner andre vers av humpetitten teia, er den eneste måten å gjøre det på. Den er faktisk så dårlig at selv den største naturgresstilhenger applauderer det kunstige underlaget som kommer i EM-pausen.

Emmanuel Ekpo pådro seg beinbrudd mot Sogndal, og han måtte regne med en pause fra fotballen på to måneder.