2011 September

NYTT OM NAVN

Ole Martin Rindarøy var med og tapte 1-2 da G16-landslaget møtte Kypros i Syrenka Cup i Polen siste dag i august. Da det norske lagt slo Hviterussland 2-0, spilte Ole Martin andre omgang.

Den tidligere Molde-spissen Baye Djiby Fall skulle lånes ut fra Lokomotiv Moskva til danske OB.

Moldejuniorene vant sin første kamp i den såkalte NextGen -turneringa. De slo de tyske U19-mstrene Wolfsburg 3-1.

4/9: BRUMUNDDAL- MOLDE 2: 0-2

Vini Dantas scoret begge målene da Molde slo Brumunddal på bortebane. Det første målet kom allerede etter fem minutters spill, og det andre satte Dantas inn da det var spilt i 55 minutter. - Vini var i en klasse for seg, sa trener Odd Berg.-Det var kjekt å få en borteseier, det er lenge siden sist. Alle poengene vi tar, er viktige for å holde plassen i divisjonen, sa Odd til RB. Jose Mota slo opp en strekk i låret, og Kristoffer Ivarsen fikk en smell i hodet. Begge ble byttet ut i pausen.

5/9.: 4.divisjon menn: KBK 2-MOLDE 3: 4-1

Hjemmelaget ledet 3-0 etter 28 minutters spill. Moldes redusering var det Espen Outzen som sørget for etter 80 minutters spill, og så scoret KBK sitt fjerde mål da to minutter gjenstod. KBK kunne godt ha ledet mer etter første omgang.  Etter pause overtok MFK initiativet, men misbrukte sjansene sine foran mål.

MOLDE-LIVERPOOL: 0-4

Moldejuniorene ble slått 0-4 da engelskmennene besøkte Aker stadion. Tross fire baklengsmål, ble Moldes målmann, Sivert Beinset, kampens helt. Uten hans storspill, hadde MFK tapt med dobbelt så mange mål, mente Budstikkas reporter. Nærmere 5000 tilskuere var på plass for å se juniorkampen.

-Dette er den beste læringen spillerne kan få, og vi møtte ett av Europas aller beste juniorlag, slo lagleder Petter Rudi fast.

Spillerbørsen i RB: 8: Sivert Beinset, 5: Marius Lundemo, Zlatko Tripic, 4: Joakim Bjerkås, Ivar Erlien Furu, Sean Cunningham, Andreas Hollingen, Kristoffer Iversen, 3: Marius Neergård, Ole Martin Rindarøy, Mamadou Gando Ba, Simon Markeng.

Innbyttere: Ruben Vågen siste kvarteret. Martin Nygård fra 89.min.

4.divisjon menn: 8/9: MOLDE 3-MÅNDALEN: 9-1

Moldeseieren kunne ha vært enda større. For de ballsikre og raske MFK-spillerne hadde mange flere målsjanser enn de ni som ga scoringer. Sondre Fjørstad scoret etter seks minutters spill. Eirik Ranvik fulgte opp med 2-0 to minutter senere.  3-0 sørget Odne Bakken for etter 14. minutter. Espen Eivindson sørget for 4-0 i det 28. minutt, og så reduserte Måndalen etter en halvtimes spill. Odne Bakken gjorde 5-1 to minutter før pause, og så la Morten Wenaas på til 6-1 i det 45.minutt. Odne Bakken var frempå igjen med 7-1 i det 46.minutt, Thomas Mittet økte til 8-1 i det 57.minutt, og så avsluttet Ruben Vaagen scoringene da fire minutter gjenstod av oppgjøret. Sistnevnte var banens beste ifølge RB.

11/9: MOLDE-BRANN 2-2

Før kampstart hadde arrangørene store vansker med å få flomlyset til å virke. Kampen kunne blitt avlyst, for ifølge regelverket kunne Brann ha krevd tre poeng om kampen ikke kom i gang. Men en time og 13 minutter forsinket kunne kampen settes i gang. Etter fem minutters spill ble Brann ifølge VG snytt for straffespark. Tre minutter etter ga Magnus Wolff Eikrem hjemmelaget ledelsen. Etter 37 minutter doblet han Molde-ledelsen. Brann så nå ifølge VG død og begravet ut. Men etter 66 minutter reduserte Brann, og ett minutt på overtid utlignet bergensere.

4,00

Innbyttere: Joshua Gatt 24 min. for Mattias Mostrøm, Daniel Chima Chukwu 24 min. for Davy Claude Angan, Daniel Berg Hestad 8 min. for Magnus Wolff Eikrem.

2.divisjon menn avd.2: HERD-MOLDE: 1-2

100 tilskuere så kampen på Rollon kunstgress. De fikk se Vini Dantas score etter 35 og 90 minutter. Herd scoret først, etter bare 4 minutters spill. Vini Dantas fikk gult kort.-En sliteseier, sa trener Odd Berg. Moldes beste: Krister Wemberg.

Laget: Elias Valderhaug, Jakob Meidell, Krister Wemberg, Torjus Aaland, Sean Cunningham, Simon Markeng, Pål Erik Ulvestad, Kristoffer Iversen, Mamadou Gando Ba (Christian R. Pedersen fra 75.), Vini Dantas, Zlatko Tripic (Andre Sande fra 46.)

OVER 200 PÅ FOTBALLSKOLE

Hele elitelaget til MFK var med da klubben besøkte Bud. 203 barn var med på fotballskole, og flere skoleklasser fikk fri for å se MFK trene. Bryn og Elnesvågen stilte med 40 spillere hver på fotballskolen, mens arrangørklubben Bud stilte med 120.

MFK Turne til BUD

4. DIVISJON: BRYN-MOLDE 3: 1-0

Et ungt Molde-lag måtte gi tapt for et hardtarbeidende Bryn-lag. Selv hjemmelaget erkjente at seieren var av det heldige slaget.

17/9: FREDRIKSTAD-MOLDE: 0-1

7388 billetter var solgt til oppgjøret på Fredrikstad stadion, og de fleste av hjemmesupportere gikk skuffet hjem etter et knepent tap for FFK.

Romsdals Budstikkes utsendte mente det var et kynisk MFK-lag som slo Fredrikstad. Laget lå femten meter lavere på banen enn vanlig. –Denne uka har vi hatt ett eneste fokus. Vi skulle holde nullen. Det klarte vi, og så fikk vi den sjansen vi trengte for å vinne kampen, sa Ole Gunnar Solskjær. I første omgang skjedde dt ikke noe som helst foran noen av målene, bortsett fra et farlig skuddforsøk av Davy Claude Angan. I det 57.minutt sørget Angan for 1-0 til Molde. Ifølge avisene serverte FFK-målmannen målet på et sølvfat til Angan.

5,00

Innbyttere: Daniel Berg Hestad for Jo Inge Berget fra 75., Zlatko Tripic for Davy Claude Angan fra 85., Vini Dantas for Daniel Chima Chukwu fra 65.

2.div.avd.2: MOLDE 2- FRIGG: 3-1

Etter seieren over Frigg fikk spillerne mye ros av trener Trond Strande som mente at nå var ny 2.divisjonskontrakt snart sikret. Bare 100 tilskuere var på Aker Stadion. De fikk se Zlatko Tripic gi Molde ledelsen på straffespark etter 17 minutter. Vini Dantas fulgte så opp med scoringer i det 31. og 79. minutt. Friggs mål kom etter 63 minutters spill.

Laget: Elias Valderhaug, Krister Wemberg, Christian Steen, Torjus Aaland, Sean Cunningham, Daniel Berg Hestad (Jose Mota fra 46.), Pål Erik Ulvestad, Magnus Stamnestrø (Andreas Hollingen fra 72.), Simon Markeng(Kristoffer Iversen fra 72.), Vini Dantas, Zlatko Tripic.

NY FYSISK TRENER

Danske Rene Skovdahl ble Moldes nye fysiske trener. Han kom fra trenerteamet til Brøndby, der han jobbet både som fysisk trener og fotballtrener. Skovdahl hadde utdanning og tilleggsutdanning som man ventet ville tilføre MFK noe nytt. Stig Aambø fikk ros for god jobb i MFK, og han gikk nå tilbake til sin faste jobb i skikretsen.

23/9: MOLDE- VIKING: 0-0

8738 tilskuere møtte på Aker Stadion for å se gamletrener Åge Hareide og Viking måle krefter med Ole Gunnar Solskjær og MFK. Kampen endte 0-0, og det var en rasende Åge som møtte pressen etter kampen. Grunnen til Åges frustrasjon og utskjelling av dommer Kristoffer Helgerud, var at han følte seg snytt for et straffespark i det 78.minutt. Vegard Forren felte Christian Landu Landu inne i 16-meteren, men dommeren lot spillet gå videre.

-Alle sier det var straffe, og jeg kjente at det var kontakt mellom oss. Så det var nok straffe til Viking, sa Vegard Forren. Romsdals Budstikkes utsendte mente at målsjansene ikke haglet i denne kampen, men det aller meste som ble skapt, var det de blåhvite som stod for. Magnus Wolff Eikrem hadde noen småsjanser i første omgang, og etter hvilen hadde Davy Claude Angan et par gigantsjanser foran mål. I det 66. minutt skjøt han i stolpen. Ti minutter senere sendte Magne Hoseth avgårde et skudd som tvang keeper Jarstein ut i full strekk. I det 85.minutt hadde Angan sjansen til å avgjøre kampen, men Viking-keeperen reddet.