Hartis og Dempsey

2011 Mars

1/3: BOLTON-MOLDE: 1-0

Ca.20 tilskuere så Bolton slå Molde 1-0 i Euxton 1.mars. Grunnen til det dårlige publikumsoppmøtet var at kun spillere med familie og noen få andre slapp inn på Boltons treningsfelt. Romsdals Budstikke og TV slapp ikke inn, og grunnen skulle være at kampen var avtalt på et så sent tidspunkt at den ikke var registrert hos det engelske fotballforbundet.

Fra kampen kunne MFK- direktøren fortelle om en brukbar førsteomgang og en veldig god andreomgang. De blåhvite hadde perioder med veldig fin fotball der de kontrollerte midtbanen og hadde en del spennende kontringer. Bolton scoret imidlertid kampens eneste mål etter 78 minutter.

Moldes lag mot Bolton: Espen Bugge Pettersen, Magne Simonsen, Christian Steen (Kristoffer Paulsen Vatshaug fra 46.), Vegard Forren, Emil Johansson, Magne Hoseth, Magnus Wolff Eikrem (Pål Erik Ulvestad fra 75.), Makthar Thioune, Joshua Gatt (Thomas Holm fra 46.), Davy Claude Angan (Daniel Chima fra 76.), Pape Pate Diouf.

2/3: COVENTRY-MOLDE: 0-2

Også kampen mot Coventry ble spilt bak lukkede dører på klubbens treningsfelt. Det ble en sjansefattig førsteomgang, der hjemmelaget hadde den største målsjansen. Molde tok over etter sidebytte, og Joshua Gatt hadde en fin målsjanse etter 52 minutter. Etter 64 minutter gjorde Daniel Chima 1-0 til de blåhvite etter fint forarbeid av Magne Hoseth. Chima laget også det andre målet etter 81 minutter, og denne gangen var det Magnus Wolff Eikrem som stod for forarbeidet.

Moldelaget: Elias Valderhaug (Knut Dørum Lillebakk fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug,  Krister Wemberg ( Vegard Forren  fra 46.), Torjus Aaland, Sean Cunningham, Pål Erik Ulvestad, Magnus Stamnestrø( Magnus Wolff Eikrem fra62.),Thomas Holm (Magne Hoseth fra 61.),Mattias Mostrøm ( Pape Pate Diouf  fra 82.), Daniel Chima, Joshua Gatt (Davy Claude Angan fra 61.)

6/3: WIGAN- MOLDE: 1-2.

”Frelseren” Uwe Røsler så MGK både i trening og i kampen mot Wigan. Han mente MFK-innsatsen var lovende to uker før seriestart. Uwe sa det slik: - Den tekniske standarden er høy, de beveger seg bra og laget jobber godt sammen- de er gode til å gjennomføre presset sammen. Alle er villige til å hjelpe hverandre og å vinne ballen høyt. Det er moderne fotball, og det er morsomt å se.

Makhtar Thioune ga Molde ledelsen etter 28 minutter, og så utlignet Wigan i det 58.minutt. Moldes andre mål var et engelsk selvmål etter 71 minutter.

Laget mot Wigan: Espen Bugge Pettersen, Magne Simonsen Daniel Chima Chukwu fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Emil Johansson (Torjus Aaland fra 46.), Magnus Wolff Eikrem, Thomas Holm (Daniel Berg Hestad fra 78.), Makhtar Thioune (Joshua Gatt fra 78.), Magne Hoseth (Pål Erik Ulvestad fra 60.), Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf (Mattias Mostrøm fra 87.).

FLAUT AV PUBLIKUM

Mens spillerne forberedte seg på spill på gressmatta, gjorde klubbens yngste seg klar til innsats for å skaffe penger til driften av Breddeavdelingen. I tidligere sesonger solgte unge jenter og gutter sjokolade, potetgull o.a. på tribunene. Dette året ville ikke ledelsen i Breddeavdelingen slippe ungene ut på tribunene. Breddesjefen, Terje Myrseth, forklarte:

- Når barn returnerer med brettene sine, helt på gråten, så er det tilbakemelding konkret nok for oss.

På grunn av tilskuere som ble irritert fordi selgerne sperret for utsikten, ville det bli slutt på salget på tribunene. FLAUT.

MFK HENTET HJEM MOTA

MFK hadde lagt ned mye arbeid på å skaffe Jose Mota kontrakt med en ny klubb. Jose ble hentet til Molde på lån i 2008. Han ble toppscorer med 12 mål. Så signerte han en treårskontrakt med MFK etter at lokalt næringsliv, supporterklubben og vanlige supportere bidro i kronerulling. I 2011 var Jose utlånt til en kinesisk klubb, og alt så ut til å gå i orden med kontrakt for den populære brasilianeren. Det skar seg i forhandlingene med den kinesiske klubben, og MFK-ledelsen hentet Jose tilbake til Molde.

SPILLERNYTT 10. MARS

Ole Gunnar Solskjær mente Espen Bugge Pettersen var Norges beste målvakt, og derfor ville det være riktig å gi ham sjansen til å vokte målet mot Danmark 26.mars. Moldes tidligere keeper, Jan Kjell Larsen, fikk ros av sin nye klubb, Stabæk. John Knudsen var skadet, og man regnet med at Jan Kjell ville vokte Stabækmålet fra seriestart.- Jeg trengte å komme bort fra Molde, jeg trengte dette miljøskiftet. Det var riktig for meg å komme bort, sa han til Aftenposten. Ivar Erlien Furu ble tatt ut i G17-landslagstroppen som skulle spille EM-kvalifiseringsrunde to i Frankrike. Knut Olav Rindarøy var vendt tilbake til Deportivo la Coruna. Knut Olav hadde kontrakt med Molde til juli 2013. Bjørn Rune Gjelsten kjøpte halvparten av aksjene i Makhtar Thioune og ga dem til Molde fotballklubb. Dermed var senegaleseren 100 prosent eid av MFK.

TJENER MILLIONER PÅ SOLSKJÆR

Det skrev Romsdals Budstikke 12.mars. Avisen mente klubben ville selge 2000 flere sesongkort enn tidligere, og bedrifter ville betale mye for å leie manageren til foredrag. ”Verdens mest berømte nordmann” ville være som en magnet for fotballinteresserte romsdalinger og møringer, og klubben ville raskt tjene inn lønna til Ole Gunnar, mente lokalavisa før sesongstart.

13/3: AALESUND- MOLDE: 2-2

Molde fikk en kjempestart i møtet med AaFK. Allerede etter to minutter ga Makhtar Thioune MFK ledelsen på Colorline Stadion. Fint forarbeid av Daniel Chima. Molde hadde sjansen til å doble ledelsen, men i stedet utlignet vertskapet etter 11 minutter. De blåhvite hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen igjen, men det ble sunnmøringene som kunne gå til pause med 2-1 etter scoring i det 43.minutt. Ifølge Budstikkas utsendte ble andreomgangen preget av mange feil fra begge lag. Upresise pasninger og slurvete posisjonering gjorde at lagene skapte målsjanser for hverandre.  Etter en stygg feilpasning av en AaFK- spiller, kunne Pape Pate Diouf sørge for utligning. Etter kampen hadde Ole Gunnar Solskjær arbeidsplanen klar:  -Vi skal fokusere på det positive vi gjorde her, men vi skal også jobbe med gjennombruddshissigheten og pasningskvaliteten.

Moldes lag: Espen Bugge Pettersen, Magne Simonsen (Krister Wemberg fra 81.), Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Emil Johansson, Daniel Berg Hestad (Magne Hoseth fra 46.), Magnus Wolff Eikrem (Mattias Mostrøm fra 83.), Makhtar Thioune (Magnus Stamnestrø fra 78.), Joshua Gatt ( Pape Pate Diouf fra 46.), Davy Claude Angan, Daniel Chima (Thomas Holm fra 46.)

HAT TRICK AV STAMNESTRØ

I Moldes andre kamp i kvalifiseringa til G19-NM ble det seier 9-0 over Surnadal på hjemmebane. I bortekampen mot Kristiansund BK ble det 5-5. Magnus Stamnestrø gjorde hat trick, mens Simon Markeng nøyde seg med to scoringer.

18/3: SARPSBORG 08-MOLDE: 3-0

Det ble en trist start på jubileumssesongen for MFK. På bortebane ble det tap 0-3 mot Sarpsborg 08. Det var ikke fullt på stadion, men publikum kom raskt i god stemning da Sarpsborg tok initiativet i kampen. Molde spilte i gule drakter denne dagen, og kanskje var det fargen som gjorde at moldespillerne ble poengløse. MFK kom etter hvert mer med i kampen, og det sto 0-0 ved pause.

Etter 53 minutters spill gikk Sarpsborg opp i ledelse, og tre minutter senere doblet laget ledelsen. Og dessverre for Molde, så var ikke hjemmelaget fornøyd. I det 75.minutt ble det 3-0 til hjemmelaget. Bare Stabæk fikk en dårligere start enn Molde. Laget tapte 0-7 m ot Lillestrøm!