2011 Mai

1/5: EIDSVÅG-MOLDE: 0-11

1800 tilskuere var møtt opp for å se cupmøtet mellom Eidsvåg og MFK på Eidsvåg kunstgress. 1.rundekampen ble ren overkjørsel med mange mål. 11 scoringer ble det for Tippeliga-laget denne dagen. Mattias Mostrøm startet med to scoringer etter 2 og 11 minutter. De to neste satte Daniel Chima Chukwu inn etter 13 og 17 minutter. Så var det Jose Motas tur i det 22.minutt, og deretter fulgte Christian Steen opp med scoring nr.6. I det 58.minutt gjorde Chukwu 7-0. I det 69.minutt fikk MFK straffespark, og det satte Jose Mota i mål. Thomas Holm la på til 9-0 etter 70 minutter, og så sørget Jose Mota for 10-0 da 10 minutter gjenstod av oppgjøret. I det 82.minutt avsluttet Chukwu dagens scoringer.

Eidsvåg-treneren kommenterte: -Det var en topptrimmet Ferrari mot en ikke så kjapp Volvo.

Men hjemmelagets spillere fikk rose for innsatsen, publikum var eksemplarisk, og det ble en folkefest i Eidsvåg. Og klubbledelsen mente de ville få en netto fortjeneste på over 200 000 kroner.

Moldes cuplag: Elias Valderhaug, Kristoffer P. Vatshaug (Magnus Stamnestrø fra 21.), Christian Steen (Ivar E-Furu fra 46.), Krister Wemberg, Sean Cunningham (Vegard Forren fra 72.), Joshua Gatt, Thomas Holm, Pål Erik Ulvestad, Mattias Mostrøm, Daniel Chima Chukwu, Jose Mota.

Dessverre måtte Vegard Forren og Kristoffer Paulsen Vatshaug forlate banen med skader.

JUNIORENE OG G16 OGSÅ VIDERE I NM

MFK’s juniorer møtte Blindheim på kunstgress i Molde. Molde kontrollerte kampen fra start til mål og vant med hele 9-0. Simon Markeng scoret tre ganger, Morten Wenaas scoret to, og så ble det ett på hver av Espen Outzen, Eirik Hestad, Andre Sande og Kristoffer Iversen.

G16-laget til MFK gikk også videre i NM etter seier 2-0 over Strindheim.  Sander Svendsen og Aleksander Jonassen scoret målene. Molde hadde dessuten to skudd i stolpene og et brent straffespark.

MORO PÅ GOSSEN

MFKs rundturer i distriktet var meget populære.  På Gossen stilte 145 jenter og gutter til fotball-lek med Ole Gunnar Solskjær og laget hans. Det ble en trening med moro og alvor, og dessuten fikk de unge spillerne praktisert engelsken sin med Ole Gunnars assistent, Mark Dempsey. Lederne i Gossen IL var naturligvis fornøyd med dagen, og ekstra kjekt ble det for de unge spillerne å få utdelt klubbens nye hettegenser. Dessuten fikk spillerne en MFK-sekk som gave.

STREIKEFARE

6.mai kunne Romsdals Budstikke fortelle at det gikk mot fotballstreik. Forhandlingene mellom NISO og NHO hadde brutt sammen, og forhandlingslederen i NISO mente streikefaren var reell. Med i forhandlingsutvalget var MFK’s Kristoffer Paulsen Vatshaug, og han sa til RB at man ikke kunne gå på akkord med kravene de hadde på vegne av spillerne, Standardkontraktene måtte endres, spillerne skulle ha rett til å inngå personlige reklamekontrakter som ikke var i konflikt med klubbens eksisterende kontrakter, spillerne skulle selv få velge arbeidsutstyret sitt (les sko), sju dager sammenhengende ferie i sesong o.a.

8/5: MFK-ROSENBORG: 0-2

Oppgjørene mellom Molde og Rosenborg var alltid spesielle. Forholdet mellom klubbenes tilhengere var ikke det beste, og avisene brukte mye tid på det som ble kalt ”hat- forholdet.” Moldes trener, Ole Gunnar Solskjær, likte ikke uttrykket ”hatforhold”, men han ønsket å ta opp kampen med trønderne om å bli beste klubb i Tippeligaen.

-Alle klubber drømmer om å gjøre det Rosenborg har gjort. Vi må ha et mål om det. Hvis ikke kunne vi lagt ned klubben med en gang, sa Ole Gunnar til Romsdals Budstikke.

11210 tilskuere var på plass da årets hjemmekamp mot Rosenborg ble avviklet på Aker Stadion. Dessverre ble trønderne for sterke denne gangen. Solskjær mente førsteomgangen til de blåhvite var langt under pari. Andreomgangen var oppløftende. Til Dagbladet sa han:     - Det var fenomenalt å se på spillet vårt de første minuttene av sisteomgangen- Men målene ville rett og slett ikke komme i dag. Vi har spilt dårligere kamper som har endt i seier. Til Romsdals Budstikke hadde Ole Gunnar denne kommentaren: - Rosenborg reiser hjem med en følelse av at de har møtt et godt lag. Vi kjører over dem etter pause, og den andreomgangen lover veldig bra. Den viser at vi kan være med å kjempe helt der oppe.

I første omgang var det få sjanser som ble skapt, og det var lite som fungerte som det skulle for de blåhvite. Etter hvilen ble det mer fart over hjemmelagets angrepsspill, spesielt i det første kvarteret. De helt store sjansene ble ikke skapt den siste halvtimen, men gjestene måtte forsvare seg gjennom hele omgangen. Det var imidlertid trønderne som tok alle poengene. De scoret etter 39 minutter og to minutter på overtid.

4,50

Innbyttere: Thomas Holm 25 min. for Simonsen, Mattias Mostrøm 22 min. for Daniel Berg Hestad, Jose Mota 12 min. for Davy Claude Angan.

9/12: MOLDE 2-KRISTIANSUND: 0-4

Bare 100 tilskuere møtte fram på Aker Stadion for å se 2.divisjonskampen mellom Molde og Kristiansund. MFK-tilhengerne på tribunen fikk sett hele fire mål, men ingen av dem ble laget av Molde.  Det unge Molde-laget var sjanseløse i oppgjøret mot naboene i nord. Målene kom etter 25, 30, 39 og 74 minutter. De to siste målene kom på straffespark. Romsdals Budstikke hadde Magnus Stamnestrø som Moldes beste.

Moldelaget: Knut Dørum Lillebakk, Jo Nørstebø, Ole Erik Ukvestad, Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy (Andre Sande 73.), Espen Outzen (Aksel Claussen 82.), Kristoffer Iversen, Magnus Stamnestrø, Ruben Vågen, Andreas Hollingen (Morten Wenaas 59.), Simon Markeng.

11/5: TRÆFF-MOLDE: 0-2

MFK kom seg gjennom 2.runde i NM, men byrivalen Træff ytte god motstand. Ole Gunnar Solskjær var imponert over de grønnkledde: - Det var beundringsverdig at de klarte å stå på helt til siste slutt. De har et fysisk sterkt lag og skapte en del trøbbel for oss, spesielt på dødball.

1050 tilskuere så oppgjøret på Reknesbanen, og de så Daniel Chima gjøre 1-0 til MFK etter 26 minutters spill. Det stod 1-0 etter første omgang, og ifølge RB var Ole Gunnar lite fornøyd med laget sitt. I pausen ga han sine spillere en engelsk tordentale som hørtes langt utenfor garderobeveggene. Daniel Chima scoret også Moldes andre mål etter 74 minutter.

Cuplaget: Elias Valderhaug, Magne Simonsen( Magnus Stamnestrø fra 77.), Christian Steen, Krister Wemberg, Sean Cunningham, Joshua Gatt, Magnus Wolff Eikrem (Magne Hoseth fra 46.),Thomas Holm. Mattias Mostrøm, Jose Mota (Pål Fredrik Ulvestad fra 72.), Daniel Chima Chukwu.

13/5: FOLLO-MOLDE 2: 3-1

MFK stilte med et meget ungt lag i 2.divisjonskampen mot tabelltopp Follo. Det ble tap 1-3 og tabellbunn for de blåhvite, men trener Erling Moe var fornøyd med innsatsen, og han mente MFK hadde fortjent poeng.: Vi tapte kampen da Simon Markeng ble snytt for straffe og Follo kontret inn 3-1. Men vi må begynne å ta poeng snart.

Laget: Knut Dørum Lillebakk, Andre Sande (Morten Wenaas fra 77.) ,Pål E. Ulvestad, Ivar Furu (John R. Unhjem fra 27.), Ole M. Rindarøy, Jo Nørstebø, Kristoffer Iversen, Ruben Vågen, Magnus Stamnestrø, Espen Outzen (Andreas Hollingen fra 61.),Simon Markeng.

Budstikkas utsendte mente Pål Erik Ulvestad var Moldes beste.

16/5: LILLESTRØM-MOLDE: 0-3

For første gang i årets seriespill kunne MFK gå av banen uten baklengsmål. Lillestrøm åpnet best, og vertenes hurtige angrepsspillere gjorde det vrient for de blåhvite. De kom til en rekke halvsjanser, men de satte ikke Espen Bugge Pettersen på de helt store prøvene. Den farligste sjansen skapte Vegard Forren da han i et forsøk på å klarere ballen, sendte avgårde et farlig skudd mot egen keeper. Espen avklarte med en flott enhåndsredning. MFK kjempet seg inn i kampen, og etter 37 minutter fikk laget straffespark etter at Angan gikk over ende i duell med Frode Kippe. Magne Hoseth gjorde 1-0. Etter 54 minutter slo Angan ballen inn foran mål, og ballen gikk via foten til Kippe og i mål. I det 70.minutt satte Mattias Mostrøm inn mål nr.3.

19/5: MOLDE-FREDRIKSTAD: 2-1

-Det ble for mange offsideavblåsninger. Det kan hende ballen må slås raskere. Men for all del, jeg liker at gutta er offensive og vil noe, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. Avisens utsendte mente man sjelden har sett så mange avblåsninger for offside.

Med seier over Fredrikstad klatret Molde opp på fjerdeplass på tabellen, to poeng bak serieleder Tromsø. Hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo på Aker Stadion, og Thomas Holm ga Molde ledelsen etter åtte minutter. Daniel Chima Chukwu doblet ledelsen etter 25 minutters spill. 2-0 var stillingen ved pause.  Ole Gunnar var fornøyd med førsteomgangen:-Vi gjorde mye bra og styrte spillet. Men spillerne overdrev litt, synes jeg. De hadde det tydeligvis artig utpå der, og det var helt sikkert kjekt for publikum å se på. Men det ble litt for mye fantasifotball etter min smak. For mange flikker på lykke og fromme når vi kunne ha spilt enklere.

Etter pausen ga Molde fra seg initiativet, og den siste halvtimen ble en forsvarskamp. Etter 54 minutter reduserte FFK på et skudd som gikk via foten til Vegard Forren og i mål. De blåhvite la ned en solid defensiv innsats og greide å stå imot presset. Espen Bugge Pettersen leverte flere gode redninger. På overtid viste Espen seg fram med en fantastisk dobbeltredning. Magne Hoseth og Magnus Wolff Eikrem måtte forlate banen med kvalme, kanskje på grunn av matforgiftning.

4,75

Innbyttere: Pål Erik Ulvestad for Thomas Holm (fra 23.), Daniel Berg Hestad for Magne Hoseth (fra 50.), Makhtar Thioune for Magnus Wolff Eikrem  fra 63.).

23/5: MOLDE 2-BRUMUNDDAL: 2-4

Etter tap mot Brumunddal  på Aker Stadion, havnet MFK 2 helt nederst på 2.divisjonstabellen. 100 tilskuere så gjestene ta ledelsen etter 33 minutters spill. To minutter etter stod det 2-0 til brumunddølene.  Magnus Stamnestrø reduserte til 1-2 etter 44 minutter, og omgangen gikk ut med en knapp ledelse til Brumunddal. Det gikk bare to minutter av andre omgang før Brumunddal gikk opp til 3-1. Etter 50 minutter slo Jose Mota til og reduserte til 2-3. Seks minutter før slutt kom gjestenes fjerde scoring-

Laget:

Knut Dørum Lillebakk, Jo Nørstebø (Espen Outzen fra 76.), Jon Peder Unhjem, Pål Erik Ulvestad, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen ,Kristoffer Iversen, Magnus Stamnestrø                ( Andreas Hollingen fra 46.), Simon Markeng, Andre Sande, Pape Pate Diouf (Jose Mota fra 46.)

SPILLERNYTT

23.mai ble Espen Bugge Pettersen tatt ut i A-landslagstroppen som skulle møte Portugal. Noken spiller fra Møre og Romsdal ble tatt ut til troppen: Aalesunds Jonathan Parr. Magnus Wolff Eikrem ble tatt ut til U21-troppen som skulle møte Sverige og England..

FOTBALLSTREIKEN

Dette ble partene enige om: Full gjennomgang av standardkontraktene, nedsetting av et utvalg som skulle gjennomgå utstyrsavtalene. Spillerne skulle involveres før nye utstyrsavtaler ble inngått i klubbene. Klubbene forpliktet seg til å tilstrebe å legge til rette for at spillerne skulle få sju dager sammenhengende ferie i sesongen. Klubbene skulle legge til rette for dem som ønsket å kombinere idrett og utdanning. Et utvalg skulle settes ned for å se på mulighetene for å innføre en standardisert kampball.

25/5: 3.runde NM TILLER- MOLDE: 1-7

Molde kom seg greit gjennom tredjerunden i cupen. På Tonstad kunstgress var 1261 trøndere på plass for å se hjemmelaget måle krefter med Tippeligaklubben fra Rosenes by. I denne kampen fikk 16-åringen Ole Martin Rindarøy sin A-lagsdebut, som den yngste i MFKs hundreårige historie. MFK kom best i gang, men mislyktes foran mål. Så skapte Tiller et par store målsjanser, men heller ikke trønderne lyktes da de møtt Elias Valderhaug. Etter 17 minutter ga Daniel Chukwu Chima Molde ledelsen. Jose Mota doblet ledelsen etter 35 minutter.  Det ble nok to scoringer for MFK før pause: Joshua gatt scoret etter 38 minutter, og så satte Mattias Mostrøm inn nr.4 ett minutt senere. I andre omgang lyktes Molde tre ganger: Joshua Gatt etter 53 minutter og Jose Mota etter 57 og 77 minutter. Tiller fikk sitt trøstemål etter 81 minutters spill-

Romsdals Budstikke kunne fortelle at Ole Gunnar Solskjær var like populær blant trønderne som i sitt hjemfylke: -Da han forsøkte å gå inn i garderoben etter kampslutt, ble han nærmest overfalt av autografjaktende barn. Solskjær måtte, etter å ha gitt en god del unger det de kom for, nærmest tvinge seg inn i MFK-garderoben.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Sean Cunningham, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Krister Wemberg, Magne Simonsen, Mattias Mostrøm, Magnus Stamnestrø, Joshua Gatt, Daniel Berg Hestad (Pål Erik Ulvestad fra 46.), Daniel Chukwu Chima (Ole Martin Rindarøy fra 67.), Jose Mota.

FULL UTRYKNING TIL BADENDE CHRISTIAN

Etter treningen 26.mai bestemte Christian Steen seg for å ta seg et bad nedenfor Aker Stadion. Noen så ham og trodde det dreide seg om en ulykke, og det førte til full utrykning.

Jeg skulle bare isbade lår og legger etter trening, sa Moldes midtstopper.

29/5: FK HAUGESUND-MOLDE FK: 5-0

-Gullkandidater taper ikke 5-0 i Haugesund, sa Ole Gunnar Solskjær til VG etter stortapet. Osloavisa mente det hjalp lite med bra spill på midtbanen, når det sviktet både fremover og bakover. Alt gikk galt. Haugesund fikk tre tidlige mål på personlige feil. Første målet kom etter sju minutter, etter 22 minutter laget de blåhvite selvmål, og i det 39.minutt fastsatte hjemmelaget pauseresultatet til 3-0. De to siste målene kom i det 51. og 59.minutt

Dagbladet: - Molde fikk svært lite til å fungere, og var- i motsetning til hjemmelaget-blottet for entusiasme.

-Verste tap på fem år, skrev Romsdals Budstikke. Avisen kunne fortelle at MFK ikke hadde sluppet inn fem mål i serien siden ”nedrykkstapet” på 0-8 mot Stabæk i 2006.

Ole Gunnar tok tapet med fatning, og han avviste journalistenes antydning om oppvaskmøte eller masseransakelse av spillerne. -Alle vet at de kan bedre. En del individuelle feil vi har blitt kvitt, kom tilbake, og vi er rett og slett ikke gode nok. Alle må være på tå hev, være aggressive og konsentrert. Det var ikke spillerne i dag.

Magnus Wolff Eikrem til RB: - Dette er helt forferdelig. Haugesund var best i alle dueller og ville mest. Vi står med lua i handa og ser på.