2011 Juni

2.divisjon 5. JUNI: FRIGG-MOLDE 2: 1-4

Mot Frigg sikret Molde 2 seg årets første seier.  Trener Erling Moe var fornøyd: - Spillene hadde ballen mye, beveget seg godt og skapte mange sjanser. Utvilsomt årsbeste. Han var spesielt godt fornøyd med Magnus Stamnestrø som var lagets beste og scoret lagets tre første mål (45.,50.,52. min. Simon Marken satte inn det fjerde målet, mens Frigg fikk sitt trøstemål et kvarter før slutt.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Jo Nørstebø, Pål Erik Ulvestad, Sean Cunningham, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen (Morten Wenaas fra 68.), Magnus Stamnestrø, Kristoffer Iversen,, Andreas Hollingen (Eirik Ranvik fra 89.), Simon Markeng, Joshua Gatt.

JUBILEUMSBOKA KLAR

10. juni var MFKs jubileumsbok klar. Redaktører var Olaus Brunvoll, Gunnar Hagbø og Atle Brunvoll. Randi Five fra EK Hansen fikk mye ros for det flotte produktet. Boka kom ut i et opplag på 2000.:

13/6: MOLDE-START: 5-1

8702 billetter var solgt til kampen mellom Molde og Start på Aker Stadion. De blåhvite fikk en enkel seier over sørlendingene. Moldes fem mål var alene verdt inngangspengene. Og bak målene stod fire spillere. Det gikk bare syv minutter før Pape Pate Diouf sørget for Molde-ledelse. Forarbeidet ble kreditert Mattias Mostrøm. Etter 13 minutter slo Magnus Wolff Eikrem en fantastisk pasning til Davy Claude Angan som doblet ledelsen. Etter 24 minutter var Pape Pate Diouf frempå igjen og scoret et av de flotteste målene man hadde sett på Aker Stadion. Ette 48 minutter reduserte Start, men i det 76.minutt tegnet Makhtar Thioune seg på scoringslista. Moldes siste mål satte Daniel Chima Chukwu inn fra kloss hold.

-I dag var det mye bra fotball her og flotte mål. Det var god stemning, artig å spille og artig å se på. Da er det også kjekt å være trener, sa en stolt Ole Gunnar Solskjær. Budstikkas sjansestatistikk: 4-1 og 5-1.

-Start ble slaktet av Molde, skrev VG. Avisens utsendte mente Molde spilte vakker og offensiv fotball, men de fikk også hjelp av et sløvt Start- forsvar.

Dagbladet mente det var Magne Hoseth som skapte mest hodebry for Stat. Ole Gunnar Solskjær startet ifølge Dagbladet ” en kanonade av skryt rettet mot Magne Hoseth.” Og Ole Gunnar mente Magne burde være klar for landslaget.

7,25

Innbyttere: Magnus Stamnestrø for Wolff Eikrem fra 82., Joshua Gatt for Mattias Mostrøm fra 66., Daniel Chima for Davy Claude Angan fra 72.

2.divisjon 14/6: MOLDE 2-ELVERUM: 0-1

80 TILSKUERE VAR PÅ Aker Stadion da Molde 2 møtte topplaget i 2.divisjon, Elverum. Det så lenge ut til at det unge moldelaget skulle få med seg ett poeng fra oppgjøret, men ti minutter før slutt scoret Elverum kampens eneste mål.

Laget: Elias Valderhaug, Jo Nørstebø, Krister Wemberg, Sean Cunningham, Andre Sande, Morten Wenaas, Kristoffer Iversen, Magnus Stamnestrø, Espen Outzen (Espen Eivindson fra 84.), Andreas Hollingen, Simon Markeng.

Romsdals Budstikke mente Krister Wemberg var Moldes beste.

Gult kort: Jo Nørstebø, Krister Wemberg, Sean Cunningham, Simon Markeng

FLOTT JUBILEUMSGAVE

15. juni fikk MFK en flott jubileumsgave fra Gassror. Aukraordfører Bernhard Riksfjord overrakte gaven- 100 000 kroner- som var øremerket innkjøp og oppfølging av lokale spillere.

-Dette kommer godt med, og selv om vi er en gammel jubilant, skal vi fortsette å være spreke, sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

16/6: STRØMSGODSET- MOLDE: 0-1

Sportspressen begynte for alvor å snakke om seriegull til Molde. Etter tre poeng mot Strømsgodset sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet:  - Det blir alltid snakk om det når et lag ligger i toppen. Ligger vi i samme posisjon i oktober, kan vi begynne å snakke om det, men vi skal nok være med og kjempe. Det skal vi sørge for.

Pape Pate Diouf roste treneren sin og mente United-legenden hadde tatt med seg et nytt tenkesett til Rosenes by. Pape fikk også spørsmål om gullsjansene, og han var ikke fullt så forsiktig som sjefen: - Vi er selvfølgelig gode nok. Det handler ikke om jeg tror at vi vinner eller ikke. Jeg vet at vi er gode nok til å vinne.

3-0

Tabell pr. 18.juni: NB! Flere utsatte kamper, bl.a. Odd-Vålerenga.

16/6: 4.divisjon VESTNES VARFJELL- MOLDE 3: 2-1

Kampen i Parken på Vestnes ble en jevn affære. - Hjemmelagets kjempende stil mot MFKs ballbesittende, skrev Budstikkas utsendte. Begge lagene skapte gode målsjanser, men det ble hjemmelaget som trakk det lengste strået. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter 3 minutters spill. Andre Sande utlignet for Molde, men i det 72.minutt sikret Vestnes Varfjell seg alle poengene.

JUBILEUMSHELGA SPARKET I GANG

17.juni innledet MFK sin feiring av seg selv. Jubileet ble innledet med fest på Seilet. 400 gjester var invitert, og Jo Nesbø var konferansier. Med Erik Berg og Ole Gunnar Solskjær i spissen ble æresmedlemmer, ansatte, spillere, sponsorer og inviterte gjester geleidet inn i Bjørnsonhuset. Norges Fotballforbund var representert ved president Yngve Hallen og generalsekretær Paul Glomsaker. Daglig leder i AaFK, Henrik Hoff, overrakte et kunstverk til de blåhvite. Det var taler ved ordfører Jan Petter Hammerø, leder av Molde Fotball AS Leif Arne Langøy og MFK- direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Fylkesordfører Olav Bratland takket for maten. Norsk Tipping hadde med seg bursdagspresang: 10 000 kroner til klubbens arbeid med gutte- og jentespillere. Jo Nesbø var som nevnt konferansier, og han slo også til med ”Her kommer Molde” sammen med broder Knut og Lars Jones. Ole Gunnar tok med seg spillerne før festen var slutt, da laget skulle ut i viktig kamp mot Sogndal.

18/6: JUBILEUMSFESTEN FORTSETTER

18.juni spanderte kommunen frokost på byens innbyggere. Ole Gunnar og spillerne var også med på gildet. Frokoster har vært arrangert tidligere, men aldri har så mange stilt opp som denne lørdagsmorgenen. Gamle og unge var tidlig oppe og fikk mat og autografer. Verdens lengste MFK- skjerf ble presentert: 220 meter! Mye fin musikk og dans satte en ekstra spiss på arrangementet.

Den store folkefesten mellom Aker Stadion og Løkta ble akkurat så stor og folkelig som man hadde ønsket, sa arrangementsansvarlig Per Lianes. Da det nærmet seg midnatt, kunne Lianes fortelle at omtrent 2300 personer hadde vært innom fellesmåltidet og musikkarrangementet. Festen hadde startet kkl.19, og ” i perioder lå grillosen som et lite skydekke over deler av plassen, og kveldens fluidum ble praktisk nok solgt i halvliterbokser og små stettglass av plast. Party on!” skrev Romsdals Budstikke. De som hadde funnet vegen til bursdagsfeiringen, fikk god underholdning av flere gode musikere.

Ifølge Budstikkas observasjoner satt, sto, spiste, drakk, skvaldret og koste folk seg i knallværet dagen før den egentlige bursdagen.

19. JUNI: MFK 100 ÅR! MOLDE-SOGNDAL: 2-0

Jubileumsfesten fortsatt dagen etter med kamp mot Sogndal på Aker Stadion. Spillerne sørget for at kampen satte en ekstra spiss på jubileet. Det ble seier 2-0, og MFK kunne feire jubileet som serieleder for første gang på 791 dager. Romsdals Budstikke: - Fredagskvelden var forbeholdt noen hundre utvalgte på bankettfest. Lørdagen var reservert for den store folkefesten, og gårsdagen var tilrettelagt for en sportslig dessert.

Og dessert ble det, selv om de blåhvite ikke leverte sitt beste. Pape Pate Diouf gjorde 1-0 etter 41 minutter, og lagene tok pause på 1-0.  I det 79.minutt fyrte Magne Hoseth av en kanon med venstrefoten og doblet ledelsen. Treneren var fornøyd med skarpskytteren:          - Magne har en ekstrem skuddfot, og det har han vist i flere sesonger

5,50

Innbyttere: Daniel Berg Hestad for Magnus Wolff Eikrem fra 80., Magnus Stamnestrø for Magne Hoseth fra 90., Davy Claude Angan for Mattias Mostrøm fra 70.

3-1

Tabell pr.20.juni: NB! Flere hengekamper!

4.divisjon: 20. JUNI:DAHLE-MOLDE 3: 2-1

Dette oppgjøret ble et møte mellom to velspillende lag, og begge satset på angrepsfotball. Dahle åpnet best, men det ble Molde som scoret først.  Jo Nørstebø scoret etter et kvarters spill.  Hjemmelaget utlignet etter 43. Minutter, og etter 60 minutter satte hjemmelaget inn sitt andre mål.

NM, 4.runde MOLDE- HØNEFOSS: 3-1

Bare 2461 tilskuere hadde funnet vegen til Aker Stadium til Moldes møte med Hønefoss. De ble nok skremt da gjestene tok ledelsen etter to minutters spill. Hønefoss beholdt ledelsen til det 71.minutt.  Da scoret Davy Claude Angan Moldes utligningsmål. Ti minutter tidligere hadde Solskjær satt inn Pape Pate Diouf og Magnus Wolff Eikrem. Da skjedde det noe med hjemmelaget, mente Dagbladets utsendte. I det 77.minutt ga Pape Pate Diouf de blåhvite ledelsen, og etter 85 minutter scoret Hønefoss selvmål.

Romsdals Budstikke hadde følgende målsjansestatistikk: 2-3 og 5-2. Lokalavisas nedtur: Intensiteten. Sløv start, og spillerne greide ikke skru opp tempo og intensitet før et godt stykke ut i kampen.

Ole Gunnar Solskjær: - Det er vanskelig å komme under 0-1, men spillerne fikk ikke panikk og derfor fikk vi uttelling til slutt.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 6: Joshua Gatt, Kristoffer Paulsen Vatshaug (MB), Pape Pate Diouf, Magnus Wolff Eikrem. 5: Elias Valderhaug, Pål Erik Ulvestad, Magne Simonsen, Magne Hoseth, Daniel Chima Chukwu, Davy Claude Angan, Knut Dørum Lillebakk. 4: Magnus Stamnestrø, Daniel Berg Hestad, Mattias Mostrøm-

Innbyttere: Knut Dørum Lillebakk for Elias Valderhaug fra 37., Magnus Wolff Eikrem for  Magnus Stamnestrø fra 62., Pape Pate Diouf for  Mattias Mostrøm fra 62.

2.divisjon avd.2. 23/6: MOLDE 2- VALDRES: 1-5

100 tilskuere på Aker Stadion fikk se Molde 2 gå på sitt sjette tap for sesongen. Etter tapet mot serieleder Valdres lå MFK 2 helt nederst på 2.divisjonstabellen. Molde stilte med en rekke junior- og guttespillere. Bare Jose Mota var hentet fra A-lagstroppen. Ungguttene hang godt med fram til pause. Etter førsteomgangen ledet Valdres 1-0. I andre omgang ble nivåforskjellen tydeligere, og gjestene plusset på fire mål. Moldes bestemann, Ole Martin Rindarøy, scoret Moldes trøstemål da sju minutter gjenstod av kampen.

Moldelaget: Sivert Beinset, Jo Nørstebø, Krister Wemberg, Sean Cunningham, Ole Martin Rindarøy, Andreas Hollingen, Kristoffer Iversen, Morten Wenaas, Espen Outzen (Eirik Ranvik fra 71.), Simon Markeng (Andre Sande fra 62.), Jose Mota (Oddne Bakken fra 80.).

26. JUNI: ODD GRENLAND-MOLDE: 1-0

- Søndagens kamp på Skagerak Arena var på ingen måte noe fyrverkeri, skrev Romsdals Budstikke etter at Odd hadde slått MFK 1-0. Avisens utsendte mente Molde hadde en eneste målsjanse, og den kom etter en times spill. Davy Claude Angan ble frispilt, men en utrusende Odd-keeper stoppet moldespilleren. Forsvaret til Molde, anført av Vegard Forren og Kristoffer Paulsen Vatshaug forsvarte seg bra. Men i det 90.minutt sørget Frode Johnsen for at alle poengene ble igjen i Skien.

Romsdals Budstikkes ”Opptur”: I mesteparten av en vanskelig bortekamp var MFK- laget svært godt defensivt organisert. ”Nedturen”: MFK skapte bare en kvalifisert målsjanse på Skagerak Arena og ga bort seieren på overtid.

Ole Gunnar Solskjærs kommentar etter tapet: - Rosenborg og Vålerenga er fortsatt de jeg betrakter som de største favorittene til å ta gull. I en jevnspilt kamp var det til slutt hjemmelaget som fikk poengene, skrev Dagbladet. Ole Gunnar Solskjær kunne fortelle at han hele tiden lette etter forsterkninger til laget. Det var viktig å heve kvaliteten. I en jevn Tippeliga var det viktig å ha nok gode spillere og styrke stabiliteten. Han fikk støtte av Odd-trener Dag Eiliv Fagermo:- Det er stabiliteten som vil avgjøre. De klubbene som har den bredeste stallen, kommer også til å ha marginene med seg.

29/6: SPILLERNYTT

Ivar Erlien Furu ble tatt ut til troppen til G17-landslaget som skulle delta i en firenasjons turnering i Sverige i juli.

Nettstedet talksport.co.uk meldte at Ole Gunnar Solskjær hadde foreslått for Alex Fergusson at Joshua Gatt og Sen Cunningham skulle komme til England på treningsopphold i løpet av sommeren

29/6:VÅLERENGA- MOLDE: 1-2 (9.serierunde)

Denne kampen skulle egentlig ha gått 22.mai, men ble utsatt på grunn av spillerstreik.

Det gikk ikke mer enn fire minutter før Davy Claude Angan ga gjestene ledelsen på Ullevaal stadion. 15.659 tilskuere så Davy score sitt andre mål for dagen etter43 minutter. Vålerenga reduserte til 1-2, og dette ble resultatet både ved pause og etter 90 minutter.

-Det er ikke mange lag som vil slå Vålerenga. Så disse tre poengene er vi superfornøyd med, sa Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke. Lokalavisas utsendte mente førsteomgangen var underholdende og fartsfylt, og sjansestatistikken viste 5-3 til Molde.  I andre omgang presset hjemmelaget på og skapte målsjanser. Dårlige avslutninger og en meget god målmann gjorde at VIF denne dagen fikk bare ett mål. Budstikka mente dette var en av de mest underholdende kampene denne sesongen. En oppvisning i gladfotball og perlescoringer.

VG: - Mens litt over 15 000 tilskuere fikk med seg det som må ha vært den beste fotballen som er vist i eliteserien denne sesongen, tok Solskjær med seg mer enn tre poeng hjem til Molde.

Ole Gunnar: - Vi tar med oss troen på at det vi gjør er riktig- og at vi er et godt lag. Jeg liker også at guttene viser karakterstyrke etter skuffelsen mot Odd. De reiser seg, og det er viktig.