2011 Juli

3/7: MFK-AAFK: 5-2

11 292 tilskuere fikk se sju mål på Aker Stadion da de blåhvite og de oransje målte krefter. De aller fleste av tilskuerne gikk meget fornøyde hjem, ettersom MFK scoret fem av målene. MFK kjørte hardt ut, og etter 10 minutter resulterte det i corner.  Magnus Wolff Eikrem slo ballen inn i feltet, og Pape Pate Diouf scoret på hel volley. Det gikk bare tre minutter før gjestene utlignet. Da det var spilt i 28 minutter brøt jubelen ut igjen. Angan lekte seg med sunnmøringene, og så la han inn til Makhtar Thioune. Han slo en tunnel på en forsvarer, fintet ut AaFK -målmannen og sørget for ny ledelse til de blåhvite. AaFK -spillerne virket bedre da de kom på banen etter pause, men etter 78 minutter ødela Pape Pate Diouf for gjestende sunnmøringer med å score sitt 10.mål for sesongen og ga Molde 3-1 ledelse. Tre minutter før full tid scoret Diouf sitt tredje mål, og på overtid satte han inn mål nr.5 på et innlegg fra Magne Hoseth.

Papes scoringer ble lagt merke til, og det gikk ikke lenge før andre klubber viste interesse for ham. Han lovet imidlertid å bli i Molde. Solskjær fryktet ikke salg, men ville heller ikke stå i vegen om senegaleseren fikk et godt tilbud.

VG: -De hadde store problemer med kampens profil; Pape Pate Diouf. Selv om Kjetil Rekdal  mente Moldes fem goaler nærmest var for Aalesund- selvmål å regne.

5,00

Innbyttere: Thomas Holm 48 min. for Joshua Gatt, Daniel Chima Chukwu 19 min for Mattias Mostrøm, Daniel Berg Hestad 4 min. for Magnus Wolff Eikrem.

0-2

Tabell pr. 4.juli: Obs! Flere hengekamper!

MOLDE-AALESUND: 9715-9629

9.juli Kunne Romsdals Budstikke avsløre meget hyggelige tall. MFK hadde alt lagt bak seg AaFK på Tippeligatabellen, og nå så det ut som om de blåhvite også skulle vinne tribunekampen.  Siden AaFK kom opp i Tippeligaen i 2002, hadde sunnmøringene flere tilskuere pr. kamp enn MFK. Ved halvspilt serie i 2011 så det ut til at Molde ville ha mer folk på tribunene enn sunnmøringene.  Pr.9/7 hadde MFK et tilskuersnitt på 9715, mens AaFK hadde 9629.

SPILLERNYTT

Etter at Pape Pate Diouf briljerte mot AaFK, ble interessen for senegaleseren bare større og større.

VG-nett kunne fortelle at Pape’s navn var på blokka til klubber både i Tyskland, Frankrike og Danmark . Blant de interesserte skulle også FC København være.

SÅ FORSVANT PAPE

13.juli drog Pape Pate Diouf til Danmark med drøm om spill i Champions Leauge med FC København.. Det var med stort vemod 25-åringen forlot MFK og Molde. Senegaleserens liv ble endret etter at han scoret fire mål mot AaFK på Aker Stadion. Han regnet med en stor overgang fra lille Molde med venner og familie, til storbyen København.

13/7: GOD INNSATS AV JUNIORENE

MFK- juniorene spilte turnering på Hamar, og de gjorde det meget bra. De slo Sogndal 1-0 og ble gruppevinnere. Ole Martin Rindarøy laget Moldes mål, og ungguttene var klare for kvartfinale. De vant kvartfinalen,, men så ble MFK -guttene slått ut av Strømsgodset..

17/7: MOLDE-HAUGESUND: 3-1

-Om vi fortsetter slik, kommer resultatene av seg selv, sa Ole Gunnar Solskjær etter MFK  -seier 3-1 over Haugesund på Aker Stadion. I løpet av kampen hadde gjestene en enkel sjanse, og den scoret de på. Molde hadde solgt Pape Pate Diouf, og nå var man naturligvis spent på hvordan det ville gå uten storscoreren. Og så skulle det vise seg at det var andre enn Pape som greide å finne veien til mål. Etter 12 minutter gjorde Daniel Chima Chukwu 1-0, og så slo Mattis Mostrøm til med to scoringer, etter 15 og 63 minutter. Gjestenes mål kom i det 78.minutt.

Moldemanageren var kjent for å være en rolig mann på sidelinja, men i kampen mot Haugesund rant det over for ham: - Når Makhtar Thioune blir holdt så drakta står ut som et seil bak ham, er det gult kort. Men jeg sa unnskyld til dommeren etter kampen, sa en smilende Ole Gunnar. Han var spesielt fornøyd med måten forsvarsrekka løste sin oppgave på i denne kampen, og han roste spesielt Kristoffer P. Vatshaug.

Om tomålsscoreren Mattias Mostrøm sa Ole Gunnar: - Han er oppofrende, hardtarbeidende og gir absolutt alt for laget. Han er en utrolig viktig spiller for MFK og kommer til å få mer ansvar på banen.

VG var mest opptatt av Magnus Wolff Eikrem og omtalte ham som banens gigant: - Det tok tid før Magnus Wolff Eikrem å venne seg til eliteserien. Men nå har han tatt nivået - og vel så det. Regisserte tre av tre Molde-mål. Blir bare bedre og bedre.

Mattias Mostrøm og Magnus Wolff Eikrem kom på VGs ”Rundens lag.” Magnus kom også på ”Rundens lag” i Dagbladet.

5,00

Innbyttere: Thomas Holm 37 min. for Magne Hoseth, Jose Mota 25 min. for Magnus Wolff Eikrem, Magnus Stamnestrø 13 min. for Mattias Mostrøm.

2.divisjon: RAUFOSS- MOLDE 2: 5-2

Jose Mota scoret begge MFK- målene da laget tapte 2-5 for Raufoss i Raufoss storhall.250 tilskuere så hjemmelaget ta ledelsen  etter seks minutters spill. Mota utlignet på straffespark i det 42.minutt. Ett minutt på overtid i første omgang tok hjemmelaget på nytt ledelsen. Mota utlignet for andre gang etter 63 minutter. Så fulgte tre Raufoss-scoringer (66. ,75. og 83-minutt)

GJELSTEN ÅPNER FOR NYE KJØP

20.juli kunne Romsdals Budstikke fortelle at Bjørn Rune Gjelsten var klar til å hjelpe MFK. Bjørn Rune hadde støttet MFK i mange år, og da det ble klart at Ole Gunnar Solskjær skulle bli manager, gikk han inn med 20 millioner kroner øremerket spillerkjøp. Gjelsten hadde et meget godt forhold til den tidligere United-spilleren. Han bidro til å hente 17-årige Solskjær fra Clausenengen til Molde i 1994. Nå håpet Bjørn Rune å få oppfylt drømmen om seriegull til Molde.

26/7: MOE OG RÅKET TIL KBK

Erling Moe og Stig Arild Råket tok over som KBK- trenere. Erling skulle være hovedtrener og ha med seg kristiansunderen Stig Arild to dager i uka. Erling hadde vært med i MFKs trenergruppe, og nå skulle han hjelpe naboene i nord. Stig Arild hadde jobbet to dager i uken for MFK, og han arbeidet ellers som spillerutvikler i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets.

SPILLERNYTT

I slutten av juli ble det klart at Knut Olav Rindarøy snart ville stille på MFK- laget igjen,  nesten et år siden han forlot de blåhvite til fordel for Deportivo La Coruna.

MFK var enige med Mattias Mostrøm om ny kontrakt, men det ble ingen signering. Han sa også nei takk til moderklubben AIK, før han skrev under treårskontrakt med Kalmar. Mattias var imidlertid bestemt på å fullføre sesongen med MFK.

29/7: BERGET

Romsdals Budstikke kunne fortelle at MFK skulle kjøpe Jo Inge Berget. Ledelsen i klubben ville ikke bekrefte dette før kjøpet var helt avklart

29/7: MFK-JENTER I SEMIFINALE I DANA CUP

MFK- trener Svein Erik Wenaas var stolt etter at laget hans gjorde en meget god figur i Dana Cup. Moldes J17-lag spilte seg til semifinale. Der tapte moldejentene 1-2 for Fortuna Hjørring. MFK ledet 1-0 et godt stykke ut i andre omgang, men da var slitne, og danskene kunne score to ganger. Jenny Flatmo scoret Moldes mål. Wenaas hadde for få spillere til rådighet, men fikk god hjelp av innlånte spillere fra Elnesvågen og Træff.

Laget: Jenny Flatmo (Bud/Elnesvågen), Martine Pettersen (Træff), Ann Kristin Wilkens, Stine Moen Nilsen, Kristine Furø, Margrethe Pedersen (Træff), Helene Pedersen, Lise Bergsvik (Træff), Silje Øyen (Bud/Elnesvågen), Karoline Wenaas, Ingrid Oterhals, Karen Kleivenes, Malen Sølsnes.

30/7: MOLDE- VÅLERENGA: 2-1

-Ole Gunnar Solskjær har gjort Molde til årets store gullfavoritt. Og Magne Hoseth til en spiller Drillo ikke kommer utenom, skrev Dagbladets utsendte etter MFKs triumf over hovedstadslaget. Magne imponerte med et langskudd som ga 1-0 i det 44.minutt.- Om jeg blir tatt ut på landslaget, så skal jeg ikke skjemme meg ut. Men jeg har det uansett veldig artig i Molde for tiden, sa Magne til Dagbladet. 9933 personer hadde kjøpt billett for å se oppgjøret på Aker Stadion.  De fikk se at Joshua Gatt økte Moldes ledelse etter 60 minutter, Og så kom Vålerengas redusering da det gjenstod fem minutter av kampen.

-Alt ligger til rette for Molde, sa VIF’trener Martin Andresen til VG. VGs utsendte mente Vålerengen ble overkjørt og lekt med av MFK i 45 minutter, og det så ut som om Molde hadde to-tre flere spillere på banen enn VIF.  Vålerenga holdt ut i 42 minutter, helt til Magne Hoseth fyrte av kanonen. Romsdals Budstikke siterte MFK-treneren som mente Magne Hoseth nå burde være klar for landslaget. Magne: - Det er en fryd å være MFK-spiller om dagen, skikkelig artig. Vi spiller utrolig god fotball og er mer solid enn tidligere. Romsdals  Budstikkes målsjansestatistikk: 8-1 til Molde i første omgang, 3-3 i andre.

4,75

Innbyttere: Jose Mota 14 min. for Chukwu, Daniel Berg Hestad 14 min. for Thioune, Pål Erik Ulvestad 5 min for Wolff Eikrem.

GOD MFK-INNSATS PÅ EKEBERGSLETTA

MFKs G16-lag tapte innledningskampen i Norway Cup 0-2 mot Åsgårdstrand. Neste kamp gikk mot senegalesiske Diambars. Senegaleserne hadde for det meste initiativet i kampen, men moldeguttene kjempet godt og holdt kampen ut. Diambars hadde en ball i mål, men dommeren annullerte. Dermed endte kampen 0-0. Det var varmt i Oslo, og ifølge trener Trym Brakstad drakk hver spiller minst halvannen liter vann før kampstart.

ANDRELAGET LEVER FARLIG

MOLDE 2- BÆRUM: 2-2

Etter 12 serierunder lå MFK 2 på sisteplass på 2.divisjosntabellen. Det ble 2-2 mot Bærum, og det var egentlig et bra resultat mot ett av topplagene i divisjonen. Molde burde ha scoret et par ganger til i første omgang, mens Bærum hadde sine sjanser i andreomgangen. Jose Mota ga Molde ledelsen etter 10 minutter, mens et selvmål førte til 1-1 etter 35 minutter. Simon Markeng førte de blåhvite opp til 2-1 etter 51 minutter, og så utlignet Bærum etter 62 minutter. Knut Olav Rindarøy skulle ha spilt en omgang, men fikk ikke klarsignal fra NFF i tide.

Laget :Knut Dørum Lillebakk, Andre Sande, Christer Wemberg, Ivar E. Furu, Ole Martin Rindarøy ( Morten Wenaas fra 47,), Jo Nørstebø (Espen Outzen fra 69.), Pål Erik Ulvestad, Sean Cunningham, Simon Markeng (Ole J. Strandhagen fra 90.), Jose Mota, Andreas  Hollingen.