Hartis, Solskjær og Dempsey

2011 Januar

Januar 2011

I januar var Ole Gunnar Solskjær på plass på Aker Stadion. Det ble foretatt forskjellige forandringer i bygget. Kafeteriaen ble mindre, da den nye manageren ville ha alle trenerne samlet på et landskap. Trenerne fikk plass på et landskap, mens Ole Gunnar, Snorre Strand, og Are Lervik fikk kontorer i tilstøtende rom. Det ble også laget et analyserom og et lite rom hvor spillere og andre kunne møtes. Vi fikk fornyinger i garderoben, og på veggene kom det opp store bilder fra tidligere MFK-kamper. Ingen skulle være i tvil om at her var det de blå-hvite som holdt hus

NYE SPILLERE?

11.januar kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK var i dialog med to nye spillere. Det var Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan. - Vi håper at det vil falle noe på plass om ikke så lang tid. Det kommer kanskje noen nye fjes når vi samles til den første treningen på  onsdag, sa Ole Gunnar Solskjær på sin første dag som manager for MFK. Om Moldes nye spillestil hadde han følgende å si: - Alle har vel som mål å kopiere Arsenal, Manchester United eller Barcelona. Vi må finne vår egen måte, men jeg ønsker at vi skal spille offensiv og underholdende fotball. Formasjonen vi bruker, kommer til å variere.

ØKONOMIEN STYRKES

12. januar kom Bjørn Rune Gjelsten på banen. MFK-vennen ønsket som mange andre at klubben i hans hjerte skulle ta gull i serien. Han så også frem til MFK-spill ute i Europa. Bjørn Rune bladde opp 20 millioner kroner fra egen lomme, penger som skulle gå til innkjøp av nye spillere. Så langt dette året hadde han betalt for ”halve” Espen Bugge Pettersen, og nå skulle han betale for Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan. Gode onkler var gode å ha i en tid hvor flere klubber slet med dårlig økonomi.

NOEN KOMMER, OG NOEN GÅR

I januar ble det klart at MFK-målmann Jan Kjell Larsen skrev under treårskontrakt med Stabæk. Jan Kjell kom til Molde fra Haugesund i 2006. 12.januar ble Joshua Gatt presentert i MFK-drakt, og 18-årige Sean Cunningham kom til Molde for å prøvespille. Jose Mota var i forhandlinger med klubber i Asia og i Brasil. Jose hadde kontrakt med MFK ut 2011. Fra Viking kom 26-åringen Børre Steenslid.  Han håpet på å bli landslagsspiller og utenlandsproff etter tre år med Solskjær. Mame Mbar Diouf var på veg til Sandnes Ulf, der han ville spille sammen med Aksel Berget Skjølsvik. På 80-tallet spilte Rune Ulvestad på MFK. Nå kom sønnen, Pål Erik, fra Herd for å prøvespille for MFK.

FOR MANGE UTLENDINGER I MFK

I oppkjøringen til jubileumssesongen fikk MFK et merkelig problem. Det var for mange utlendinger i A-lagstroppen. Thomas Holm og Magnus Wolff Eikrem ble regnet med blant utlendingene fordi de i ung alder spilte minimum tre sesonger i henholdsvis Heerenveen og Manchester United! – Utlending? I e no fra Molde. Dette er litt for dumt, sa Magnus til RB. Han ble for øvrig i januar uttatt til U21-landslaget. Krister Wemberg og Magnus Stamnestrø ble tatt ut til G-19-landslaget.

21/1: KBK-MFK :  3-4

21-januar spilte Molde sin første kamp med Ole Gunnar Solskjær som manager. Kampen gikk mot KBK i Kristiansund. Vertene tok ledelsen etter 35 minutters spill og ledet 1-0 ved pause. I det 61 minutt sørget Vegard Forren for utligning. Nordmøringene slo til med scoringer etter 71 og 73 minutter. Tre MFK-scoringer gjorde at de blåhvite kunne dra hjem med årets første skalp. I det 75.minutt scoret Daniel Chima.  Seks minutter senere sørget Magnus Stamnestrø for utligning, og tre minutter før slutt sørget Magnus Wolff Eikrem for 4-3 til Molde. Magnus spilte for øvrig en meget fin kamp og var delaktig i alle scoringene til MFK. Etter kampen hadde Eikrem følgende kommentar:- Det er viktig å bli vant til å vinne. Det er noe vi må øve oss på, og da er det litt uvesentlig hvordan vi vinner kampene. Etter første omgang skiftet Solskjær ut ti av spillerne.

Disse var med i første treningskamp: Elias Valderhaug (Knut Dørum Lillebakk fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug (Magne Simonsen fra 46.), Krister Wemberg (Christian Steen fra 46.), Vegard Forren, Torjus Aaland Ivar Erlien Furu fra 46.), Thomas Holm (Magnus Wolff Eikrem fra 46.), Magne Hoseth (Pål Erik Ulvestad fra 46), Makhtar Thioune (Magnus Stamnestrø fra 46.), Mattias Mostrøm (Joshua Gatt fra 46.), Benjamin Stokke (Davy Claude Angan fra 46.), Pape Pate Diouf (Daniel Chima fra 46.)

Magnus Wolff Eikrem fikk gult kort.

819 tilskuere

TRENINGSLEIR I SPANIA

25. januar drog MFK på treningsleir i Spania. I troppen var det fem norske landslagsspillere. Espen Bugge Pettersen var i A-troppen, Magnus Wolff Eikrem var med på U21, Magnus Stamnestrrø og Krister Wemberg på U19 og Ivar Furu var i G17-troppen. 

Under oppholdet i Spania fikk de unge spillerne erfare at den gamle stjernespilleren Jan Berg ikke var glemt. For 22 år siden hadde Jan driblet seg inn i spanjolenes hjerter. Jan spilte i Elche, og det var morsomt å høre de spanske kommentarene:- Senor Berg! Si, si! En veldig god fotballspiller. Alle her husker Juan Berg! Mannskapet til Ole Gunnar skulle spille tre kamper under oppholdet i Spania, og manageren lovet at alle skulle få spille.

28/1: MOLDE- KARPATY: 1-1 (4-5 ETTER STRAFFESPARK)

Molde imponerte TV2-ekspert Frode Olsen i første kamp i Spania. Prestasjonene varierte i møtet med den ukrainske motstanderen i Elche, men nordmennene viste gode offensive tendenser, noe publikum satte pris på. Det ukrainske laget tok ledelsen etter 23 minutter, mens Moldes utligning kom sju minutter senere. Davy Claude Angan sto for scoringen. Solskjær var fornøyd og mente det han så, lignet på Molde-laget fra 2009. Manageren var fornøyd med kampen, selv om de blåhvite tapte 4-5 etter straffespark. Karpatys mål i første omgang kom for øvrig også på straffespark.

Disse møtte Karpaty: Espen Bugge Pettersen, Magne Simonsen, Christian Steen, Børre Stenslid (Krister Wemberg fra 46.), Torjus Aaland (Kristoffer Paulsen Vatshaug fra 46.), Makhtar Thioune, Magnus Wolff Eikrem (Thomas Holm fra 73.), Magne Hoseth (Pål Erik Ulvestad fra 46.), Mattias Mostrøm (Daniel Chima fra 46.), Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf.

TV2-Davy og Solskjær
Annonse fra Eliteserien: