2011 Februar

Februar 2011

1/2: TROMSØ-MOLDE: 5-1

Siste dag i januar gikk MFK på et skikkelig tap. Det skjedde i Spania, og det skjedde mot Tromsø. Det som bekymret MFK-manageren mest, var ikke alle baklengsmålene, men at Moldes nye midtstopper, Børre Steenslid, fikk en alvorlig kneskade etter bare et kvarters spill. Ole Gunnar var imponert over Tromsø, og han mente lagt ville bli blant medaljekandidatene i årets ligaspill. Men han så ingen grunn til å svartmale situasjonen i Molde: - Hvis vi taper 1-5 mot Tromsø i andre seriekamp, da er det grunn til bekymring. Nå er det viktig at mange får spilletid. Samtidig er det veldig greit å få en virkelighetssjekk. I dag var det tydelig at vi må heve oss mye før vi er på nivå med dem som kan ta medalje.

SPILLERNYTT

Makhtar Thioune ble som ventet uttatt til det senegalesiske landslaget som skulle møte Guinea. Mame Biram Diouf var også tatt ut til kampen.

Fra Spania kom rykter om at Knut Olav Rindarøy var ferdig i Deportivo La Coruna. Knut Olav måtte vike for tre nyinnkjøpte spillere. Romsdals Budstikke kunne fortelle at MFK var interessert i å kjøpte senegaleseren  Kara Mbodji for rundt fem millioner kroner.

3/2: ELCHE-MOLDE: 1-0

Det ble knepent tap for MFK i kampen mot spanske Elche. Laget spilte på andre nivå i spansk serie. Solskjærs kommentar etter kampen:-Vi oppnådde det vi ville i denne kampen. Vi ville skape trygghet defensivt etter stortapet mot Tromsø. Våre motstandere scoret på sin eneste målsjanse, mens vi burde hatt to-tre mål. Manageren var godt fornøyd med 18-årige Sean Cunningham som hadde sin første opptreden i MFK-drakta: - Han er en ung, fysisk og ambisiøs spiller med ekstremt sterk mentalitet. Han har mye å lære på taktikk og valg, men jeg er sikker på at Sean får en stor karriere.

4/2: MOLDE-WISLA KRAKOW: 2-0

Det ble seier til MFK i lagets siste kamp i Spania. Etter kampen mot polske Wisla Krakow var Ole Gunnar Solskjær meget fornøyd med Magnus Wolff Eikrem og mente han ville komme til å dominere årets eliteserie. Men han mente Magnus burde ha scoret flere mål. Mot polakkene scoret han Moldes andre mål etter 57 minutters spill. Det første målet var det Pape Pate Diouf som satte inn etter 45 minutter. Romsdals Budstikkes utsendte brukte også store ord:-I går herjet 20-åringen med forfjamsede polakker da han styrte Molde til fortjent seier i en meget solid gjennomført kamp. I forrige kamp ble Vegard Forren satt ut av laget fordi han var i for dårlig fysisk form. Mot polakkene var han nærmest feilfri og en av de beste på banen. Og Ole Gunnar var fornøyd:-Hvis Vegard spiller slik, er han en av Norges beste midtstoppere.

9/2: MOLDE-HØDD: 3-0

Romsdals Budstikkes utsendte mente Magne Hoseth og Pape Pate Diouf var de beste på MFK da laget slo ulsteinvikingene 3-0 på Årølia kunstgress. 400 tilskuere så Pape Pate Diouf score etter 8 minutters spill. I det 22.minutt la Joshua Gatt på til 2-0, og så satte Magne Hoseth et straffespark i mål etter 65 minutter. Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med spillet, men var skuffet over effektiviteten foran mål. Pape Pate Diouf. Davy Claude Angan, Thomas Holm og Daniel Chima hadde alle sjansser som burde gitt scoring. Daniel Chima var alene med Hødd-keeperen uten å få ballen i mål. Disse spillerne møtte Hødd: Elias Valderhaug, Magne Simonsen, Sean Cunningham (Torjus Aaland fra 46.), Christian Steen (Vegard Forren fra 46.), Emil Johansson (Kristoffer Vatshaug fra 46.), Pål Erik Ulvestad, Thomas Holm (Kristoffer Iversen fra 46.), Magne Hoseth, Joshua Gatt (Mattias Mostrøm), Davy Claude Angan (Chima Chukwu fra 46.). Pape Pate Diouf (Simon Markeng fra 46.)

SPILLERNYTT

Magnus Stamnestrø spilte det siste kvarteret da G19-landslaget spilte 1-1 mot Portugal på La Manga 9.februar.  Et par dager etter var Magnus med en time og tapte 0-1 mot Slovakia. Ivar Furu var med da det norske G17-landslaget tapte 1-2 mot Belgia.  11.februar kunne agent Jim Solbakken fortelle at ikke noe var klart for Knut Olav Rindarøys raske retur fra Spania. Men agenten fortalte at det enten ble en ny utenlandsk klubb, eller MFK for Rindarøy. MFK arbeidet for å skaffe Jose Mota en ny klubb, og 11.februar signerte Pål Erik Ulvestad fra Herd kontrakt med MFK. Pål Eriks far, den gamle MFK-stjernen Rune Ulvestad, var ikke bare begeistret for at sønnen forlot Herd.

13/2: MOLDE-SOGNDAL 1-0

-Dette er ikke godt nok, sa Ole Gunnar Solskjær etter at laget hans hadde slått Sogndal 1-0 på Årølia kunstgress. Lokalavisens utsendte mente MFK var flere klasser bedre enn sine motstandere, og de blåhvite burde ha vunnet med langt flere mål. Den dårlige målteften irriterte nok manageren, for han var langt fra fornøyd: - Dette synes jeg var et langt steg tilbake. Dette er kanskje det dårligste vi har prestert så langt i år.

Kampens eneste mål var det Davy Claude Angan som satte inn etter åtte minutters spill.

Moldes lag: Knut Dørum Lillebakk,Kristoffer Vatshaug, Magne Simonsen, Vegard Forren, Torjus Aaland (Sean Cunningham fra 46.),  Magnus Wolff Eikrem (Kristoffer Iversen fra 68.),Thomas Holm, Magne Hoseth, Joshua Gatt. Davy Claude Angan (Simon Markeng fra 68.) Mattias Mostrøm

ERIK BERG GJENVALGT SOM FORMANN I MFK

MFKs årsmøte ga ny tillit til klubbformannen. Med seg i styret fikk Erik Berg Øystein Neerland (nestleder), Odd Ivar Moen, Tonje Dahle Hovde og Terje Myrseth. Berit Kalgraff ble valgts som vararepresentant til hovedstyret.

Terje Myrseth ble sjef for breddeavdelingen. Med seg i styret hadde han Roald Blakseth, Tone Anita Abelvoll, Roger Hagbø, Tone Brunvoll, Øystein Haugan og Elisabeth Gjerde.

Klubben hadde budsjettert med 19,7 millioner i inntekter fra sponsorer og den såkalte ”hovedavtalen” klubben har med Molde Fotball AS. Regnskapet viste at MFK fikk tilført 28,7 millioner. De høye kostnadene skyldtes trenerskifter og leie av spillere. Avskjeden med Kjell Jonevret og ”leien” av Uwe Røsler, samt kjøp og leie av spillere kostet Kjell Inge Røkke og Aker 9 millioner mer enn man hadde budsjettert med. Budsjett, regnskap og valg ble gjennomført på 42 minutter.

EIKREM OG ULVESTAD, SENIOR OG JUNIOR.

To av MFKs unge spillere i jubileumssesongen var Magnus Wolff Eikrem og Pål Erik Ulvestad. Navnene var ikke nye i MFK. Far til Magnus, Knut Hallvard, kom til Molde i 1983. Da var Rune Ulvestad, far til Pål Erik, allerede på plass blant de blåhvite. Rune kom fra Brattvåg i 1978 og avslørte seg som en ypperlig tekniker. Han scoret blant annet mot Brann i cupfinalen i 1982. Brattvågingen sluttet i Molde etter 86-sesongen. I dag trener han Herd, mens Knut Hallvard, som ga seg som spiller i 1999, i dag er spillerutvikler i MFK.

18/2: MOLDE – RANHEIM: 1-1

Magnus Wolff Eikrem scoret Moldes mål i 1-1-kampen mot Ranheim på Årølia kunstgress. Det gjorde han etter 16 minutters spill. Gjestenes utligning kom etter 62 minutter. Hjemmelaget styrte kampen de første tretti minuttene, mens den siste timen var jevnspilt 250 tilskuere så disse MFK-spillerne: Espen Bugge Pettersen, Kristoffer Paulsen Vatshaug (Magne Simonsen fra 61.), Christian Steen, Krister Wemberg (Torjus Aaland fra 75.), Sean Cunningham (Vegard Forren fra 61.), Magnus Wolff Eikrem, Thomas Holm. Makhtar Thioune (Pål Erik Ulvestad fra 61.), Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf, Daniel Chima(Joshua Gatt fra 61.)