2011 August

4/8: START- MOLDE: 1-2

-Jeg synes vi har noe spesielt i laget akkurat nå.  Guttene vil bare bli bedre og bedre.

Det sa en fornøyd Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke etter at de blåhvite hadde fått med seg tre poeng fra Sør Arena. Knut Olav Rindarøy gjorde comeback i moldetrøya, og de blåhvite vant 2-1. Budstikkas utsendte mente kampen ikke var av det finspilte slaget for MFK. Verken presisjonen i pasningsspillet eller kvaliteten i mottakene var ikke på vanlig nivå. Budstikkas utsendte beskrev førsteomgangen som søvndyssende og sjansefattig, og den endte da også 0-0- Spillet bedret seg etter hvilen, men etter 51 minutter tok Start ledelsen. Det gikk bare to minutter til Daniel Chima sørget for utligning.  Joshua Gatt sørget for Molde-seier i det 62.minutt. Det ble mye snakk om klubbens eventuelle første seriegull, og Solskjær hadde følgende kommentar til VG :

- Mye av min jobb blir å få plantet beina til dere journalister ned på jorda. Jeg må få styret til å plante beina på jorda- Jeg må få Molde-folket til å plante beina på jorda. Spillerne har jeg god kontroll på, fordi de ikke tenker på gull. Han fant grunn til å minne omgivelsene om at hovmod står for fall.

6,00

Magne Hoseth fikk hvile til Rosenborgkampen.

Innbyttere: Chukwu 45 min. for Thioune, Zlatko Tripic 11 min.for Angan, Pål Erik Ulvestad  2 min. for Mostrøm.

4.divisjon: RIVAL- MOLDE 3: 3-4

I første omgang misbrukte MFK en rekke sjanser, og Rival kunne gå til pause med ledelse 1-0. Scoringen kom etter 20 minutters spill. Etter pause tok MFK over og kontrollerte kampen. Det resulterte fire scoringer til de blåhvite (49.min ved Espen Eivindson, 56.min ved Thomas Mittet, 69.min. ved Morten Wenaas  og 84.min. ved Espen Outzen.  Rivals scoringer i andre omgang kom etter 63 og 86 minutters spill. Romsdals Budstikkes utsendte mente Morten Wenaas var banens beste.

7/8: ROSENBORG- MOLDE: 3-1

-Jeg ville aldri kommet i en slik situasjon, sa Ole Gunnar Solskjær til VG etter at Simen Wangberg hadde scoret med hånden. Det var ikke rart om MFK-spillerne og trenerne var bitre etter tapet mot Rosenborg. Magne Hoseth hadde gitt Molde ledelsen på et nydelig langskudd etter 28 minutter, og så laget RBK-spilleren 1-1 med hånden.- Vi får ta oss en prat sammen. Vi skal ikke jukse oss til scoringer, sa RBK-trener Jønsson.

I andre omgang scoret Rade Prica etter 66 og 74 minutter.

Dagbladets ingress: - Hatkampen mellom Molde og Rosenborg handlet om to ting- Et mål som var juks. Og Rade Prica. Avisens utsendte mente håndballmålet aldri burde vært godkjent, men når alt kom til alt var ikke 3-1 til trønderne ett mål for mye. Ole Gunnar Solskjær skrytte av Rade Prica og mente den svenske spissen var forskjellen på de to lagene denne dagen.

En episode fikk Ole Gunnar til å tenne på alle pluggene. Da Rosenborg hadde fått sitt håndballmål, løp Mikael Lustig inn i Kristoffer Vatshaug bakfra. Vatshaug måtte forlate banen med en skadet skulder. Episoden var så alvorlig at Fotballforbundet ville studere videobilder og se om det var grunnlag for forføyninger mot trønderen.

Trønderne likte ikke Magne Hoseth, og han fikk hele tiden høre buing hver gang han hadde ballen. Til Romsdals Budstikke sa Magne: - I dag var de usportslige over hele linja. Henriksen forsøkte å spille på meg ytterligere et gult kort, slik at jeg skulle bli utvist. Jeg synes oppførselen deres var usmakelig og motbydelig.

Ikke rart om Magne var frustrert. Hans største feil var sannsynligvis at han var for god for trønderne. Et par dager senere beklaget Erik Hofthun i RBK hjemmelagets supporteres oppførsel. - En del av det de ropte under kampen var ikke bra. Det er ikke bra alt som ropes om motstanderne som lag, men at det går så hardt på enkeltspillere har jeg liten sans for.

4,00

Innbyttere: Magne Simonsen 55 min. for Paulsen Vatshaug, Makhtar Thioune 32 min. for Hoseth, Zlatko Tripic 7 min. for Rindarøy.

SPILLERNYTT

Magnus Wolff Eikrem spilte andreomgangen da Norges U21-lag tapte 0-3 mot Skottland. Jo Inge Berget spilte en time av kampen.

MFK-spillerne fortsatte sine turer ut i distriktet. 10.oktober var det Harøy som fikk besøk, og over 100 barn var med på trening med Tippeliga-spillerne. Sener på dagen holdt Akerakademiet og Knut Hallvard Eikrem seminar for foreldre, trenere, oppmenn og eldre spillere. – Jeg har aldri opplevd maken til interesse for dette opplegget andre steder, sa Knut Hallvard til RB.

NOK ET TAP FOR ANDRELAGET

LILLEHAMMER- MOLDE 2: 4-1

Lillehammer hadde besøk av 2.divisjonslaget til Molde i begynnelsen av oktober. Hjemmelaget vant 4-1, og dette var MFKs åttende nederlag i jubileumssesongen. Moldenserne stilte med hele seks spillere fra A-troppen, men det hjalp lite. 100 tilskuere på Stampesletta så hjemmelaget ta ledelsen etter 13 minutter, og minuttet etter ble det 2-0.  Zlatko Tripic reduserte for Molde etter 27 minutter, og det stod 2-1 ved pause. I andre omgang scoret hjemmelaget i det 55. og 69.minutt. Jose Mota måtte gå ut med skade i første omgang. I Lillehammers mål stod midsundingen Thomas Lech.

Moldelaget: Knut Dørum Lillebakk, Kristoffer Iversen, Krister Wemberg, Ivar Furu, Ole Martin Rindarøy (Eirik Ranvik fra 86.), Andreas Hollingen, Sean Cunningham, Pål Erik Ulvestad, Simon Markeng, Jose Mota (Andre Sande fra 22.), Zlatko Tripic.(Moldes bestemann ifølge RB).

11/8: MOLDE 2-AALESUND 2: 5-1

Det måtte en kamp mot sunnmøringer til for at MFK 2 skulle få tro på man skulle unngå nedrykk fra 2.divisjon. 100 tilskuere på Aker Stadion fikk sett seks scoringer, og gledelig nok scoret hjemmelaget fem av dem. Før pause var hjemmelagets spillere bunnsolide defensivt, de var gode i presset på midtbanen, og de utnyttet overgangene de skapte. Det var derfor en meget godt fornøyd vikartrener Odd Ber som møtte pressen etter suksessen. Elias  Valderhaug var sikker i mål, og denne dagen kunne de  blåhvite også score. Kristoffer Iversen ga Molde ledelsen etter 15 minutters spill. Så fulgte Simon Markeng opp med 2-0 etter 35 minutter. Andreas Hollingen økte til 3-0 etter 41 minutter, og så slo Simon Markeng til med sin andre scoring etter 45 minutter.

Andreomgangen ble ikke like målrik. Zlatco Tripic scoret Moldes femte mål etter 55 minutter, og etter 69 minutter fikk Aalesund sitt trøstemål. Molde lå fortsatt på tabellbunnen, men avstanden oppover syntes overkommelig. Romsdals Budstikke mente Pål Erik Ulvestad var Moldes beste.

Laget: Elias Valderhaug, Andre Sande, Krister Wemberg, Ivar Furu, Ole Martin Rindarøy, Andreas Hollingen, Sean Cunningham, Pål Erik Ulvestad (Morten Wenaas fra 59.), Kristoffer Iversen (Eirik Ranvik fra 72.), Zlatko Tripic (Espen Outzen fra 76.), Simon Markeng.

14/8: Kvartfinale FREDRIKSTAD- MOLDE: 3-2 EEO

Så skulle det ikke bli cupfinale for MFK i jubileumsåret. 14.august var Ole Gunnar og laget hans i Fredrikstad som favoritter, men rødbuksene vant kvartfinalen med 3-2. Den første halvtimen spilte de blåhvite langt under pari, og etter et kvarters spill tok FFK ledelsen. Etter 41 minutter scoret Magnus Wolff Eikrem sitt første eliteseriemål for MFK, og da Davy Claude Angan førte MFK opp til 2-1 like før pause, så det lyst ut. I det 80.spilleminutt utlignet FFK, og etter nitti minutter var det uavgjort. Da det var spilt i 117 minutter, gikk et skudd via en moldefot og i mål. Jubel i Fredrikstad, men knuste drømmer for MFK-tilhengere som hadde håpet på en ny finale.

KRAMPESCORING skrev VG om det avgjørende målet. Etzaz Hussain fortalte at han hadde krampe i beina da han sendte avgårde skuddet som gjorde at man slapp straffesparkavgjørelse.

Bare Romsdals Budstikke hadde spillerbørs denne dagen, og slik ble de blåhvites poeng:

6 poeng: Magnus Wolff Eikrem, 5 poeng: Espen Bugge Pettersen, Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad og Zlatko Tripic. 4 poeng: Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, Joshua Gatt, Mattias Mostrøm. Pål Erik Ulvestad og Daniel Chima Chukwu. 3 poeng: Magne Simonsen, Davy Claude Angan.

Innbyttere: Pål Erik Ulvestad for Daniel Berg Hestad fra 77., Zlatko Tripic for Wolff Eikrem fra 96., Daniel Chima Chukwu for Davy Claude Angan fra 85.

Gult kort: Vegard Forren, Magne Hoseth, Joshua Gatt.

15/8: MOLDE 2- JEVNAKER: 2-1

Med tre nye poeng la Molde 2 både Herd og Jevnaker bak seg på 2.divisjonstabellen. Det var spilt i bare fem minutter da Simon Markeng førte MFK i ledelsen. Ved pause stod det 1-0. De hundre tilskuerne fikk se gjestene utligne etter 47 minutter. Simon Markeng reddet dagen da han scoret sitt andre mål fem minutter før slutt.

Thomas Mork hadde fått på seg fotballutstyret igjen, snart tre år etter at han tok farvel med Moldes A-tropp. Hans comeback fikk han som venstreback på andrelaget. Romsdals Budstikkes utsendte mente Makhtar Thioune var Molde beste. Han var forøvrig den eneste blåhvite som fikk gult kort.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Andre Sande, Krister Wemberg, Sean Cunningham, Thomas Mork (Ole Jakob Strandhagen fra53.), Makhtar Thioune, Morten Wenaas (Ruben Vågen fra 65.), Kristoffer Iversen, Simon Markeng, Daniel Chima, Zlatko Tripic.

4.divisjon: 16/8: MOLDE 3- KVASS/ULVUNGEN: 7-1

Det ble en enkel seier for MFK som styrte hele kampen. Trener Kent Rudning var naturligvis fornøyd med målkalaset.

Slik kom målene:

6.min: 0-1, 12.min. 1-1 Oddne Bakken, 25.min.: 2-1 Espen Outzen, 35.min.: 3-1 Espen Outzen, 50.min.: 4-1 Espen Outzen, 56.min.: 5-1 Oddne Bakken, 80.min: 6-1 Oddne bakken, 88.min.: 7-1 Espen Eivindson.

Romsdals Budstikke mente Epen Outzen var banens beste.

MOLDE- WOLFSBURG: 3-1

18.august spilte MFK sin første kamp i juniorenes Champions League. Tysklands beste juniorlag, Wolfsburg, var MFKs motstandere på Aker Stadion. Hele 1550 tilskuere var kommet for å se ungguttene fra Molde måle krefter med noen av Tysklands beste juniorer. Ved pause stod det 0-0.  Etter 49 minutter tok Wolfsburg ledelsen, men bare åtte minutter senere sørget Andreas Hollingen for utligning. Da det var spilt 90 minutter, sendte Joakim Bjerkås Molde i føringen, og tre minutter på overtid fastsatte Zlatko Tripic resultatet til 3-1 til de blåhvite på straffespark.

Laget: Sivert Beinset, Marius Nergård , Joakim Bjerkås,, Ivar E Furu, Ole Martin Rindarøy, Ruben Vågen (Espen Outzen fra 75.), Sean Cunningham, Andreas Hollingen, Zlatko Tripic,  Simon Markeng (Magnus Stamnestrø fra 53.), Mamadou Gando Ba (Eirk Hestad fra 84.)

Spillerbørsen: 7: Joakim Bjerkås og Zlatko Tripic, 6: Sivert Beinset, Mamdou Gando Ba, 5: Marius Nergård, Ivar Erlien Furu, Ole Martin Rindarøy, Sean Cunningham, Andreas Hollingen, Magnus Stamnestrø 4: Ruben Vågen, Simon Markeng.

Innbyttere: Espen Outzen for Ruben Vågen fra 75., Magnus Stamnestrø  for Simon Markeng fra 53.) , Eirik Hestad for Mamadou Gando Ba fra 84.

Etter kampen hadde hovedtrener Petter Rudi følgende kommentar:-Spillerne våre var nok preget av nerver, men resultatet ble mye bedre enn vi hadde trodd på forhånd.

SPILLERNYTT

Ole Martin Rindarøy ble tatt ut i troppen til G16-landslaget som skulle spille Syrenka Cup i Polen.  17-årige Asgeir Salamonsen fra Sandnessjøen var tilbudt kontrakt med juniorlaget til MFK, meldte Helgelands Blad.

22/8: MOLDE-LILLESTRØM: 1-0

Jo Inge Berget fikk sin debut på MFK-laget mot Lillestrøm på Aker Stadion, og etter kampen hadde Ole Gunnar Solskjær følgende kommentar: - Jo Inge Berget er en klassespiller som vil forsterke laget i høst. Han har tempo, rutine og målteft.

Nå ble ikke dette noen stor kamp av de blåhvite. Solskjær ante det før kampen ble satt i gang, skrev VG. Han merket det på energien, det var noe dødt i garderoben.

-Dette må vi finne ut av sammen, sa Magnus Wolff Eikrem.-Vi må være med når kampen starter.

MFK-manageren var skuffet, men når laget tok tre poeng på end årlig dag, fikk Solskjær troen på at MFK ville gjøre det godt i jubileumssesongen

Romsdals Budstikke mente Molde vant målsjansestatistikken i 1.omgang 2-1, mens gjestene vant andre omgang 3-2. RBs utsendte mente det var sterkt av MFK å stå imot ”luftbombene” fra Åråsen da seieren skulle sikres den siste halvtimen. Men MFK fikk ikke spillet til å sitte. Bevegelsen stemte ikke og tempoet uteble til tross for høy arbeidsinnsats.

Kampens eneste mål var en perle fra Magnus Wolff Ekrem etter 29 minutters spill.

4,00

Innbyttere: Daniel Berg Hestad 45 min. for Magne Hoseth, Magne Simonsen 34 min. for Joshua Gatt, Jo Inge Berget 16 min. for Mattias Mostrøm

2.divisjon: KBK- MOLDE 2: 4-0

-Erling Moe har pustet nytt liv i KBK-laget, men nekter å snakke opprykk.

Det skrev Romsdals Budstikke etter at nordmøringene hadde slått MFK 2 med klare 4-0 på Kristiansund kunstgressbane. Kristiansunderne scoret etter 3 minutters spill. Et kvarter etter var ledelsen doblet. Så fulgte to kjappe scoringer etter 36 og 42 minutter. 4-0 til KBK ved pause. Trener Trond Strande fortvilte ikke, og det var et ”nytt” Molde-lag som kom på banen i andre omgang.  Da ble også kampen mer jevnspilt. Nordmøringens slappet muligens av med den komfortable ledelsen, men det var klart at de unge moldenserne også hevet seg. Tidligere i uka var MFK-laget fratatt ett poeng fordi man hadde brukt Simon Markeng i en kamp hvor han egentlig hadde karantene. Molde hadde nå bare Jevnaker bak seg på tabellen.

25/08: Trafikktryggingsprisen 2011

Trafikktryggingsutvalget i Møre og Romsdal ga Trafikktryggingsprisen 2011 til Molde Fotballklubb ved Svein Røsberg. Prisen fikk klubben for Røsbergs trafikkseminar for ballhenterne på hjemmekampene til MFK.  I begrunnelsen for tildelingen la forslagsstillerne stor vekt på at Røsberg hadde et sterkt engasjement som hadde strekt seg over svært mange år. Svein hadde nå ledet ballhenterne i 359 kamper siden 1989. 77 klubber hadde vært innom prosjektet. Over 10 000 personer hadde deltatt i trafikktryggingsopplæringa til Svein Røsberg.

MATTIAS MOSTRØM: -MITT HJERTE ER I MOLDE

I slutten av august kom gladmeldingen om at Mattias Mostrøm allikevel ville bli i Molde. Han hadde som kjent signert for Kalmar, men nå angret han seg så mye at han hadde vansker med å sove om natten. Han signerte nå kontrakten med Molde på samme betingelser som han hadde fått tilbud om da han bestemte seg for Kalmar.- Nå er jeg bare glad, jeg kjenner en utrolig lettelse, sa Mattias til tross for at han nå mistet rundt en million kroner i såkalt sign-on–fee.

SOLSKJÆRDIREKTIVET

I slutten av august offentliggjorde pressen det man kalte Solskjærdirektivet:

1. Felles frokost og lunsj hver dag.  2. Høflighetsregler  3. Konsekvenser ved regelbrudd. 4. Spillerne samlet fra kl.10 på kampdager.  5. Ny hjemmegarderobe med eget låsbart skap 6.Treningsmateriale lagt ut til spillerne i garderoben hver dag  7.Treningene blir ledet på engelsk  8.Forbud mot øreklokker på lagets reiser  9. De konkrete sportslige mål for hver enkelt spiller følges opp. 10. Satser på spillere med rett type mentalitet og personlighet.  11. Et klart skille mellom manager-rollen og privatpersonen Ole Gunnar Solskjær.

28/8: AALESUND- MOLDE: 1-3

-Nådeløse Molde, skrev Dagbladet etter at Molde slo Aalesund 3-1 på Colorline Stadion. Moldes første mål kom etter 43 sekunder da sunnmørskeeperen laget selvmål. Magne Hoseth gjorde 2-0 etter 27 minutter, og så satte Makhtar Thioune inn Moldes tredje mål da det var spilt i 75 minutter. I det 90.minutt reduserte Aalesund til 1-3. Ole Gunnar Solskjær var naturligvis fornøyd og kunne fastslå at det var perioder i kampen da de blåhvite ikke ga bort ballen på 30-40 trekk. –Vegard Forren var i en klasse for seg selv utpå der, sa Ole Gunnar. Romsdals Budstikkes utsendte var begeistret:-De sist 365 dagene har forvandlet Molde totalt. Både spillerne, klubben og byen har kvittet seg med den desperate frykten for degradering. Nå preges alle av et sprudlende håp om tidenes første seriemesterskap.  VGs utsendte viste til at MFK hadde tre sjanser i kampen, og de scoret på alle tre. Aalesund derimot, slurvet når de hadde sjansen.