2011 April

3/4: MOLDE- TROMSØ: 2-2

Molde fikk bare ett poeng i sesongens første seriekamp på Aker Stadion. Gjestene tok ledelsen etter tre minutters spill. VG: - Etter det var det bare Molde, og hjemmelaget utlignet ved Pape Pate Diouf før pause, før Davy Claude Angan endelig brøt barrieren det er å score for Molde. Angan hadde tre store sjanser før han endelig scoret, etter 56 minutter, men gleden varte bare tre minutter før TIL utlignet.

Romsdals Budstikke regnet ut at i hele 43 minutter var ballen ute av spill. Molde forsøkte å score seiersmålet etter at TIL hadde utlignet til 2-2. I løpet av 35 minutter var ballen ute av spill i 19 minutter. Tromsøs uthaling av tiden fikk stor oppmerksomhet i pressen, og flere eksperter ønsket nye regler for å unngå uthaling av tid.

5,25

Innbyttere: Mattias Mostrøm for Makhtar Thioune fra 90., Daniel Chima for Joshua Gatt fra fra 78., Daniel Berg Hestad for Davy Claude Angan fra 83.

11/4: VIKING-MOLDE: 2-2

Claude Angan sendte MFK i ledelsen mot Viking etter fem minutters spill. Keeper måtte gi retur på en heading, og så satte Claude ballen inn bak keeper Rune Allmenning Jarstein. Han burde ha scoret nok et mål etter 20 minutter, men denne gangen var det Jarstein som vant. Og så- etter dårlig forsvarsspill av MFK- kunne Viking utligne etter en halvtimes spill. Og så gikk det bare seks minutter før Viking gikk opp til 2-1. Molde slo tilbake, og et kvarter før slutt satte Angan inn sitt andre mål.

-Vi sto på til siste fløyta gikk, og spillerne viste virkelig god karakterstyrke med å komme tilbake til 2-2, sa Ole Gunnar Solskjær som også var glad for at Daniel Berg Hestad var tilbake på laget.

-Ole Gunnar gjorde noen bra bytter, blant annet en rask mann som skar inn fra høyre, sa Åge Hareide og siktet til Joshua Gatt som gjorde en god jobb. Romsdals Budstikkes ”Nedtur”:          - Det usedvanlig slurvete forsvarsspillet som gang på gang forærer motstanderne enkle mål.

SPILLERNYTT

13.april sa Knut Olav Rindarøy dette til Eldepor.com: - Jeg ønsker ikke å returnere til Molde. Det vil være et skritt tilbake i forhold til nivået her, som er meget høyt (Spania). MFKs G16 lag gjorde det godt i april: Surnadal var slått 5-3 og Sunndal 3-2 i serien. I den regionale NM-runden vant guttene 4-2 på straffespark mot Herd.

MOLDEJENTER I ENGLAND

14.april drog 27 MFK-jenter på treningsleir til England. Der ventet kamper mot Manchester United, Queens Par Rangers, Reading og Watford. MFK ønsket nå å profilere jentelagene, og ikke la folk tro at alt dreide seg om klubbens Tippeligalag. Klubbens guttelag hadde tidligere vært på treningsleir. Breddesjef Terje Myrseth hadde følgende kommentar til RB: - Det er en erkjennelse av at vi har fått til en god utvikling på damesiden som vi ønsker å fortsette.  Vi ønsker å løfte frem damelaget, jenter som vil spille fotball, skal få ha sine egne forbilder, ikke bare Hoseth og Berg Hestad. Før jentene drog til England, spilte MFKs jentelag kvalifisering til NM. Jentene slo Træff 3-0. Tidligere hadde de slått Clausenenga og Sunndal.

12/4: 2.divisjon: BÆRUM-MOLDE 2: 4-1

Et ungt MFK-lag fikk fysisk bank av Bærum i sesongens første 2.divisjonskamp. Bærum tok ledelsen allerede etter sju minutters spill. Magnus Stamnestrø utlignet i det 34. minutt. Så fulgte tre Bærumscoringer etter 41, 53 og 84 minutter.

Moldes unge lag: Elias Valderhaug, Aksel Claussen (Espen Outzen fra 72.), Krister Wemberg, Ivar Furu, Sean Cunningham, Pål Erik Ulvestad, Kristoffer Iversen (Ruben Vaagen fra 89.), Magnus Stamnestrø (Moldes beste), Simon Markeng, Daniel Chima, Jo Nørstebø (Andreas Hollingen fra 72.)

17/4: MOLDE-STABÆK: 3-2

-Dette var nok vår dårligste seriekamp så langt. Derfor ble seiersfølelsen litt annerledes enn forventet, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter triumfen på hjemmebane.

9111 tilskuere på Aker Stadion måtte vente med å juble til det 32.spilleminutt. Da gjorde Davy Claude Angan 1-0 til de blåhvite. I det 45.minutt økte Pape Pate Diouf til 2-0, og dette var også stillingen ved pause. Etter 70 minutter reduserte Stabæk, men bare minuttet etter økte Makhtar Thioune moldeledelsen til 3-1. Fire minutter etter stod det 3-2 til Molde.

MFK-spillerne jublet naturligvis etter årets første seier, men de var også klar over at det var lekkasjer i forsvaret som måtte tettes. Espen Bugge Pettersen sa til RB at han håpet MFK nå hadde sluppet inn sitt siste ”unødvendige” baklengsmål.

5,25

Innbyttere: Joshua Gatt 20 min. for Berg Hestad, Pål Erik Ulvestad 7 min. for Wolff Eikrem, Daniel Chima Chukwu 3 min. for Angan.

18/4: 2.divisjon: MOLDE 2-LILLEHAMMER: 1-1

På Molde 2 denne dagen stilte sju spillere fra A-stallen. Men det var dessverre ikke nok til å vinne denne 2.divisjonskampen på Aker Stadion. 120 tilskuere fikk se Jose Mota gi de blåhvite ledelsen etter 20 minutter. Lillehammer utlignet femten minutter senere, og 1-1 ble også sluttresultatet. Etter utligningen hadde gjestene grepet om kampen, og i sluttsekundene hadde de et par store sjanser som burde ha gitt seier. Romsdals Budstikke mente de yngste var best på hjemmelaget. Best av alle var Ole Martin Rindarøy. Et poeng ved dette møtet: Lillehammers keeper, Thomas Lech, var juniormester for Molde i 2003.

Moldes lag: Elias Valderhaug, Jo Nørstebø, Sean Cunningham, Ivar Furu, Ole Martin Rindarøy, Andreas Hollingen (Simon Markeng fra 64.), Pål Erik Ulvestad (Ruben Vågen fra 66.). Magnus Stamnestrø, Mattias Mostrøm, Jose Mota, Daniel Chima Chukwu.

25/4: BRANN-MOLDE: 1-3

I 1995 debuterte Ole Gunnar Solskjær for MFK i Bergen for MFK sammen med de to andre S’ene, Sundgot og Stavrum. Molde vant 6-0, og Ole Gunnar scoret to av målene. 16 år senere debuterte han som trener på samme bane. Seieren ble ikke like stor som i 1995, men 3-1 over Brann i Bergen smakte godt. Etter 21 minutter sto det 2-0 til de blåhvite etter scoringer av Pape Pate Diouf (10. og 21.) Godt forarbeid til disse målene av Magne Hoseth og Makhtar Thioune.

-Det som skjedde den første halvtimen, det er sånn fotball jeg vil vi skal spille, sa Ole Gunnar. I andre omgang imponerte Espen Bugge Pettersen med flere redninger, blant annet på et straffespark. Etter 67 minutter måtte han kapitulere for en kanon av Erik Mjelde. I det 90.minutt scoret Daniel Chukwu Moldes tredje mål.

Dagbladet mente Mole dominerte banespillet totalt i første omgang, men Brann kjempet seg inn i kampen etter pause. Hjemmelaget spilte mye lange baller, noe som fikk Ole Gunnar Solskjær til å komme med en kommentar:- Jeg lurer på om de får vondt i nakken av alle de lange ballene. Sånn blir det når man bare baserer seg på lange baller fra stopperne opp mot en stor spiss hele tida.

Budstikkas ”opptur”: Pape Pate Diouf markerte seg knallsterkt med to scoringer mot Brann. Er en av de som skal dra lasset offensivt.

Budstikkas ”nedtur”: Forsvarsspillet ble til tider panisk og uoversiktlig da Brann fikk stå høyt og presse MFK-laget.