2010 September

September 2010

VERDENS HYGGELIGSTE FYR

Det sa keepertrener Per Magne Misund om MFKs nye hovedtrener. Ifølge Misund burde man imidlertid vokte seg vel for å komme for sent på trening. Det gjorde man kun en gang når Uwe Røsler hadde treneransvaret.

NY MIDTSTOPPER TIL MOLDE

1.september var det klart at den 18 år gamle midtstopperen Krister Wemberg var klar for Molde. Unggutten som kom fra Moss, var spilleklar umiddelbart. Molde lyktes derimot ikke med å sikre seg Sogndals Even Hovland. Og så reiste Vålerengen med nigerianske Fengor Ogude. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen ville imidlertid legge inn nytt bud på Hovland i januar. Træffs talentfulle Torgeir Janbu tegnet også kontrakt med MFK i september. Janbu kom fra Træff.

MFK-KBK: 1-0

2.september møttes MFK og KBK til treningskamp på Aker Stadion. 50 tilskuere fikk sett ett mål, satt inn av Djiby Fall etter tre minutters spill. Ifølge Romsdals Budstikke var det mest oppsiktsvekkende ved kampen at Magne Hoseth spilte på høyrekanten. Det var uvant for Magne, men den nye treneren ville ha ham der. - Jeg spiller der det er best for laget, sa Magne. MFK benyttet kampen til å terpe på defensiv organisering. -  Jeg er fornøyd med spillerne, sa Uwe Røssler.

Og spillerne denne dagen var: Knut Dørum Lillebakk (Jan Kjell Larsen fra 35.), Magne Simonsen (Kristoffer Paulsen Vatshaug fra 26., Ivar Erlien Furu fra 65. Marcus Andreasson (Øyvind Gjerde fra 51.), Emil Johansson (Magne Simonsen fra 51.), Vegard Forren (Torjus Aaland fra 51.), Aksel Berget Skjølsvik ( Simon Markeng fra 65.), Thomas Holm (Kristian Strandhagen fra 65.), Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad (Magnus Stamnestrø fra 51.), Daniel Chima ( Bjørn Runstrøm fra 26.), Djiby Fall (Daniel Chima fra 65.)

2.sept.2010

DIOUF UTESTENGT

Pape Pate Diouf måtte stå over en kamp etter rødkortet han fikk i kampen mot Vålerenga. Etter en stygg takling fikk Pape gulkortet, og han fikk nytt gulkort da han trakket dommeren på en fot.

2.divisjon:

SKARBØVIK-MOLDE 2: 2-1

Kristoffer Paulsen Vatshaug var ifølge Romsdals Budstikke Moldes beste da de blåhvite gikk på knepent tap på Sunnmøre. De andre på laget: Knut Lillebakk, Torjus Aaland (Sondre Fjørstad fra 20.), Øyvind Gjerde (Andre Sande fra 82.), Ivar Furu, Kristoffer Iversen, Karl Arne Stokkeland, Kristian Strandhagen, Magnus Stamnestrø, Jo Nørstebø (Kristian Klemetzen fra 46), Simon Markeng.

Jo Nørstebø førte MFK i ledelsen etter 24 minutter. Hjemmelaget utlignet etter 37 minutter, og det stod 1-1 ved pause. Sunnmøringenes andre mål kom etter femti minutters spill.

KBK 2-MOLDE 3: 4-1

Ifølge Romsdals Budstikke var det en jevnspilt førsteomgang. Men da Kristian Klemetzen ble byttet ut, mistet MFK- laget mye av fasongen. Målscorere for Molde: Karl Arne Stokkeland (1-1 etter 40 minutters spill.  1-1 ved pause.

MFK PÅ 10. PLASS PÅ UNGDOMSTABELLEN

8.september kunne Romsdals  Budstikke fortelle at MFK lå på tiendeplassen på ungdomstabellen, Norsk Toppfotballs statistikk for bruk av unge spillere. MFK fikk 143 poeng for at Vegard Forren og andre unggutter var på banen i eliteserien. Strømsgodset toppet listen med 354 poeng, mens Brann og Kongsvinger havnet helt sist.

FOTBALLFEST FOR 200

Mandag 6.september reiste MFK til Åndalsnes f or å drive teambygging. Tirsdag hadde MFK fotballskole, og dessuten ble det spilt en treningskamp mot et sammensatt Rauma-lag. Denne kampen vant MFK 2-0 etter scoringer av Daniel Chima og Magnus Stamnestrø.

3.divisjon:

MOLDE 3-DAHLE: 2-5

Molde ble liggende under 0-4 etter første omgang.  Innbytter Karl Arne Stokkeland skapte nytt liv i moldelaget, og i en god periode reduserte vertskapet to ganger- for deretter å falle sammen igjen. Jøran Sandøy og Karl Arne Stokkeland scoret for Molde.

ROSENBORG-MOLDE: 6-2

I kvartfinalen for G16 møttes Molde og Rosenborg i Trondheim. Trønderne var fysisk overlegne, og hjemmelaget tok ledelsen etter ni minutters spill. Morten Wenaas utlignet for MFK tre minutter senere. Molde spilte nå en periode jevnt med trønderne, men på slutten av første omgang kom to trønderscoringer. I andre omgang ble det nok tre mål for hjemmelaget, mens Odne Bakken scoret en gang for MFK.

Moldelaget: Thomas Røkke, Ole Martin Rindarøy,Ivar Furu, Eirik Hestad (Sander Svendsen fra 77.), Morten Wenaas, Ruben Vågen, Oddne Bakken (Adrian Ørsahl fra 77.),Andreas Hollingen, Espen Outzen (Bo Solum Ness fra 63.),Ruben Jacobsen, Eirik Ranvik (Henrik Pettersen fra 39.)

Mandag 13.september:

Strømsgodset - Molde: 1-3

Så skjedde det man lenge hadde håpet på, men som ingen våget å tro på. Molde vant sin første bortekamp siden16 mai, og det over hjemmebanespesialisten Strømsgodset. Man hadde håpet på en ”Røsler- effekt”, og kanskje var det hans innsats som nå ga resultater. Kanskje hadde MFK vunnet også med Kjelle som trener, men det fikk vi aldri svar på. Det viktige nå var å støtte det nye trenerparet og håpe på fortsettelse av suksessen.

”OVERRASKET over Røslers gode humør” var VGs heading på kampreferatet, og det var Magne Hoseth avisen siterte. Røsler hadde hatt med laget på militærcamp, og han fortalte: - Det er første gang jeg har prøvd teambuilding. Men det fungerte. Vi var i gjørma, klatret og koste oss med grilling og noen øl.

Røsler roste spillerne sine for deres ”fire, flame and passion.” Thomas Holm fikk drømmetreff etter 16 minutters spill, og Molde ledet 1-0. Etter 32 minutter brente Thomas av nok en kanon. Denne gangen gikk skuddet innom Makhtar Thioune og i mål. Makhtar ble så utvist etter en forseelse som fjerdedommeren hadde observert.  Fire minutter etter utvisningen skrudde Djiby Fall en feilpasning fra målmannen inn i et tomt bur. 3-1! Før det (etter 35 minutter) hadde hjemmelaget redusert til 1-2.

VG mente hjemmelaget vant cornerstatistikken 9-0, skuddstatistikken på mål 11-4 og målsjansene 6-4. Allikevel vant altså Molde med bare 10 mann på banen en stor del av kampen. VG mente Vegard Forren var banens beste, og MFK fikk tre mann på VGs Rundens Lag: Vegard Forren, Emil Johansson og Thomas Holm

Bare en av MFK- spillerne fikk plass på Rundens lag i Dagbladet, nemlig Thomas Holm. Dagbladet brukte en helside på kampen, 2/3 av plassen gikk til Thomas Holms omfavnelse av en blid Uwe Røsler. ”En helt nødvendig seier” var headingen på referatet. Dagbladets utsendte var for øvrig inne på tanken om at utvisningen av Thioune kunne være et resultat av Røslers konstante kritisering av dommeravgjørelsene. Utvisningen var etter journalistens mening i strengeste laget. Om den nye MFK- treneren tok alvorlig sin uttalelse om at fotball handler om spillere, ikke om trenere, så mente Dagblad -journalisten at det ville gå MFK vel. Laget var ifølge Morten Pedersen nemlig et alt for godt fotballag for Adeccoligaen. Han mente videre at om Magne Simonsen ville slutte å servere motstanderne målsjanser, så ville det bli vanskelig å score på Røslers mannskap.

-Handler ikke om meg, sa Uwe Røsler til Aftenposten. –Dette handler ikke om meg. Hvem er det som kommer på fotballbanen for å se treneren?  Og avisens utsendte skildret en blid tysker som omfavnet spillerne sine etter kampen. Under kampen var han engasjert og gestikulerende og hadde enkelte passiarer med fjerdedommeren. Etter kampen var han et eneste stort smil. Ifølge Aftenposten var Moldes forsvarsspill begredelig før Røsler tok over. Og Molde la seg denne gangen lavt og satset på kontringer.

-A fantastic forsvarskamp, slo Uwe Røsler fast!

Baye Djiby Fall45565,00

Innbyttere: Bjørn Runstrøm 17 min. for Fall, Kristoffer Paulsen Vatshaug 14 min. for Mostrøm, Øyvind Gjerde 5 min. for Simonsen.

MOLDE 2-NARDO: 3-3

A-spillerne Daniel Berg Hestad, Pape Pate Diouf og Daniel Chukwu stilte fra start da MFK 2 møtte Nardo i Molde. Nardo tok ledelsen etter 14 minutter, og så utlignet Daniel  Chima Chukwu for Molde. Magnus Stamnestrø førte MFK i ledelsen, og så scoret Chukwu sitt andre mål. Så ble Hestad og Chukwu tatt ut etter en times spill. Kvaliteten på moldespillet sank, og gjestene utlignet.

Laget: Knut Lillebakk, Ole Jacob Strandhagen, Krister Wemberg, Torjus Aaland, Ivar Furu, Kristian  Strandhagen, Daniel Berg Hestad (Øyvind Gjerde fra 60.),Magnus Stamnestrø, Jo Nørstebø, Daniel Chima (Simon Markeng fra 71.), Pape Pate Diouf (Bjørn Runstrøm fra 60.) Romsdals Budstikke mente Chukwu var banens beste.

MFK BLANT RÅTASSENE?

Hvert år laget Fotballforbundet en fair play -rangering basert på gule og røde kort. Hvert gulkort ga ett poeng, mens rødt ga tre poeng. Åtte serierunder før slutt hadde MFK 32 gule kort og tre røde. Bare Hønefoss og Brann hadde flere negative poeng enn Molde. Rosenborg var snillest med åtte gule og ett rødt kort. Nest snillest var Stabæk, og så fulgte Tromsø.

19/9-2010:

MOLDE-HØNEFOSS: 1-1

IKKE VAKKERT, MEN VIKTIG

Det skrev Romsdals Budstikke etter at MFK hadde slått gjestende Hønefoss 1-0. 8120 tilskuere så Moldes etterlengtede hjemmeseier. Baye Djiby Fall scoret kampens eneste mål etter 38 minutters spill. Uwe Røsler var naturligvis glad for seks poeng på to kamper, men helt fornøyd var han ikke.

-Vi gjorde veldig mange feil. Jeg tror skuldrene var ganske høye på grunn av rammene rundt kampen. Vi har satt oss selv i en veldig god posisjon. Fra å være tre poeng bak Hønefoss, er vi nå tre foran, og vi har tre hjemmekamper igjen. All kreditt til spillerne, for det er de som har vunnet kampene og gjort jobben, sa treneren til Romsdals Budstikke.

”MATCHVINNER  I BEGGE ENDER”

VG ga mye av æren for seieren over Hønefoss til Djiby Fall. Han scoret kampens eneste mål, og dessuten hadde han en redning på streken da Hønefoss presset på for utligning.

MOLDE FIKK PUSTEROM

Det slo Aftenposten fast etter den viktige kampen rundt playoffplassen. - Nå har vi skjebnen i våre egne hender, vi er ikke lenger avhengige av resultatene til de andre lagene, sa Uwe Røsler til Aftenposten. Avisens utsendte mente at ingen av lagene var villige til å ta de helt store sjansene i spillet.

Dagbladets utsendte mente Molde hadde seks svært gode sjanser i løpet av kampen. Daniel Berg Hestad, Pape Pate Diouf og Vegard Forren kunne alle ha scoret med litt mer besluttsomhet.

Magne Hoseth--4-4,00

Innbyttere: Øyvind Gjerde 26 min. for Andreasson, Magne Hoseth 23 min. for Holm, Daniel Chima Chukwu 6 min. for Mostrøm.

EIDSVÅG-MOLDE 3: 2-1

Hjemmelaget stilte med flere reserver mot et ungt MFK- lag. Første omgang ble sjansefattig, mens Eidsvåg var førende etter pause. Scorer for Molde: Odne Bakken.

KNØTTEFEST

Breddeavdelingen i MFK arrangerte knøttecup i Akerhallen 18.september. MFK stilte med en rekke lag i alderen 5-7 år. Dessuten stilte følgende klubber med lag: Træff, Rival, Eid, Ekko/Aureosen, Skåla og Hjelset-Kleive. Dessverre stilte bare ett jentelag. 174 unger fikk boltre seg i Akerhallen.

2.divisjon:

BYÅSEN-MOLDE 2: 1-1

85 tilskuere så MFK 2 ta ett poeng fra Byåsen. Hjemmelaget tok føringen etter 63 minutter, og så utlignet Magnus Stamnestrø på straffespark i det 79.minutt. Etter kampen ble tre spillere fra hvert lag dopingtestet. To MFK- spillere fikk gult kort: Kristoffer Wolowczyk og Krister Wemberg.

MFK- laget: Jan Kjell Larsen, Aksel Klausen, Krister Wemberg,Torjus Aaland, Kristoffer Iversen, Simon Markeng, Magnus Stamnestrø, Kristian Strandhagen, Mame Mbar Diouf (Kristoffer Wolowczyk fra 69.) Bjørn Runstrøm, Daniel Chima Chukwu.

HVEM SKULLE TA OVER ETTER UWE?

Allerede 23.september begynte Romsdals Budstikke sine spekulasjoner om hvem som skulle bli ny trener etter Uwe Røsler. Ifølge avisen var det ikke aktuelt å tilby Røsler forlenget kontrakt, men RB hadde elleve andre kandidater. Det mest oppsiktsvekkende var kanskje at klubben ønsket seg Nils Arne Eggen.

3.divisjon:

MOLDE 3 -SUNNDAL: 3-7

Sunndal gikk opp til 1-0 etter 10 minutter, og gjestene hadde flere muligheter til å øke før MFK utlignet ved Sondre Fjørstad. Molde kjempet seg inn i kampen, men Sunndal vant fortjent.

Moldes målscorere: Sondre Fjørstad, Oddne Bakken (2)