2010 Mars

Mars 2010

Årets første hjemmekamp gikk i snøkave, søndag 14.mars, og det ble etter hvert så vanskelige forhold at man måtte ta pause for å få måket frem 16-metersstrekene. Mikal Lustig headet i tverrliggeren, og så gikk Moldes Bjørn Runstrøm over halve banen og ga hjemmelaget 1-0 etter 27 minutter. I det 42.minutt utlignet Rade Brica for trønderne, og det stod 1-1 ved pause. Erik Hamren omtalte kampen som snøballkrig, og Kjell Jonevret hadde følgende å si om serieoppsettet i første runde: Det er vanskelig å forstå at vi må spille hjemme når Stabæk åpner borte. Om Rosenborg hadde han følgende kommentar: - De spiller enkelt og kynisk. Men de blir sikkert skjelt ut for dårlig fotball når de kommer hjem. Men de vinner!

Mattias Mostrøm---33,00

Innbyttere: Marcus Andreasson for Steen (58 min.), Mattias Mostrøm 22 min. f or Runstrøm. Emil Johansson 20 min. for Thioune.

Gule kort: Pate Diouf og Daniel Berg Hestad.

SANDEFJORD- MOLDE: 3-1

-Vi visste veldig godt hva som ville møte oss i denne kampen. Det ville bli krig, og avtalen var å vinne den. Det klarte vi ikke, og det er voldsomt skuffende, sa Kjell Jonevret til VG etter sesongens andre tap i Tippeligaen. Og MFK- treneren fortsatte: - Jeg så ikke en spiller fra Molde med krampe utpå der. Det sier vel det meste. Jeg begynner å lure på om spillerne tror ting går av seg selv uten at de trenger å jobbe.

Magne Hoseth ga Molde ledelsen etter 12 minutter, og det stod 1-0 til Molde ved pause. I andre omgang våknet hjemmelaget, og utligningen kom etter 52 minutter. Rune Ertsås, som var på utlån fra MFK, førte Sandefjord opp til 2-1 etter 70 minutter, og bare to minutter senere scoret Sandefjord sitt tredje mål.

MFK fylte nesten hele forsiden i Romsdals Budstikke. Det var Daniel Berg Hestad som var fotografert og sitert: - Vi må brette opp ermene, se oss sjøl i speilet og innse at vi ikke er så gode som vi tror.

Romsdals Budstikke kunne fortelle at dette var den dårligste serieåpningen til Molde på fem år. I 2005 kom den første seieren før i femte serierunde. Til Romsdals Budstikke hadde Kjell Jonevret følgende kommentar: - Fotball gjør vondt av og til, men det gjorde definitivt ikke vondt for Sandefjord å møte MFK i dag. Vi var alt for slappe i presset og gjorde det enkelt for dem. Og Moldes utleide målscorer, Rune Ertsås, hadde denne kommentaren: - Jeg hadde tenkt å ikke juble, men jeg vet ikke om jeg lyktes. Det føles rart ikke å feire mål på hjemmebane.

Emil Johansson---33,00

Innbyttere: Emil Johansson 25 min. for Mostrøm, Aksel Berget Skjølsvik 15 min. for Holm. Kristoffer Paulsen Vatshaug 14 min. for Simonsen.

SÅ KOM DET FØRSTE POENGET

Etter at MFK hadde tapt sine to første kamper, var det mange som fryktet borteoppgjøret mot Start på  Sør Arena. Start hadde nemlig spilt en god kamp mot Rosenborg på Lerkendal, så de blå - hvite gikk ikke til noen enkel oppgave. Men så gikk det bra allikevel. Rett nok førte et arbeidsuhell til at Start kunne sette ballen i åpent mål etter 7 minutter. Men resten av kampen dominerte Daniel & Co. Spissene kom ikke på scoringslisten denne gangen heller, men heldig vis utlignet Thomas Holm på et nydelig skudd etter 59 minutter.

Dagbladet merket seg Kjell Jonevrets uttalelse om målskytteren: - Thomas Holm har runde føtter.

Thomas var med andre ord ikke den største skytteren, og han hadde ikke scoret på seks år. Morten Pedersen i Dagbladet ga Molde mye ros, mens Start fikk med klare ord forklart hvor dårlig innsatsen på Sør Arena hadde vært. Journalisten mente Moldes spill denne dagen var en bekreftelse på at Molde ville komme til å høste mange trepoengere i tiden som kom. Han minte om at Makhtar Thioune og Knut Olav Rindarøy ikke var med mot Start, og dessuten hadde ikke skytterne fått innstilt kanonene ennå.

-Vi er ikke skarpe nok i boksen. Det er noe vi må trene på. Vi trenger litt mer tid til å finne ut av hverandre, sa Magne Hoseth til VG.  Magne mente laget spilte annerledes enn året før, og at spillerne slet med å finne hverandre. Kjell Jonevret hadde følgende kommentar: Offensivt er det godkjent til nå. Det bekymrer meg mer at vi har seks baklengs til nå.

Thomas Holm mente laget spilte bra frem til 16-meteren, men der stoppet det opp. Thomas var også inne på det samme som Magne: Det ville ta lit tid før spillerne ble vant til hverandre. Romsdals Budstikke var bekymret over skadeproblemene til Molde, spesielt etter at Pape Pate Diouf fikk et brudd i foten under kampen mot Start.

-Jeg har sluttet å bekymre meg, for da sover jeg så dårlig. Det er selvfølgelig kjedelig at vi hadde fire stykker ute mot Start, og nå Pape i tillegg, men jeg forsøker å se løsninger, sa Kjell Jonevret til lokalavisa. Han mente å ha nok spillere til å løse problemet.

Budstikkas utsendte mente Molde viste mental styrke etter den tidlige scoringen til Start, og han så det vi alle andre også så: Molde dominerte store deler av kampen.

Budstikka siterte MFK- treneren: - Vi har spilt seks omganger og vært bra i fem. Da har vi fått dårlig betalt med ett poeng.

Mattias Mostrøm43443,75

Innbyttere: Magne Simonsen 34 min for Pape Pate Diouf, Aksel Berget Skjølsvik 17 min. for Mattias Mostrøm.

MOLDE-BRANN: 3-2

Mandag 5.april fikk MFK årets første seier i Tippeligaen. De tre poengene kom etter en dramatisk kamp som begynte dårlig, men sluttet så mye bedre. Brann tok ledelsen allerede etter tre minutters spill etter at Vegard Forren misset på en enkelt klarering. Mål nr.2 kom etter 24 minutter da Erik Huseklepp løp fra Marcus Andreasson. Dette ble ikke den åpningen hjemvendte påsketurister hadde håpet på. Men litt lysere ble situasjonen da kaptein Daniel Berg Hestad reduserte til 1-2 helt på slutten av første omgang.

I det 57.minutt utlignet Magne Hoseth, og så sørget Mattias Mostrøm for 3-2 da det var spilt i 70 minutter.

-Jeg var egentlig aldri bekymret. Selv om Brann fikk to tidlige scoringer, følte jeg ikke at vi var presset, sa kampens store spiller, Magne Hoseth, til Romsdals Budstikke. Lokalavisa skrev det vi alle så: Spillet den første halvtimen var preget av unøyaktighet både fremover og bakover på banen. Bergenserne fikk flere overgangsmuligheter, men det ble med de to tidlige målene.  Siste kvarteret før pause løftet hjemmelaget seg, og Daniels scoring like før pause var meget betydningsfull for utviklingen videre i kampen. Budstikkas utsendte mente at  Brann- spillerne mer og mer lignet på fjorårets engstelige og slitne utgaver. Molde fikk sin seier nr. 16 over bergenserne på 28 hjemmekamper i seriesammenheng. Fire kamper hadde endt uavgjort, mens Brann hadde vunnet åtte kamper.

Dagbladet skrev at Kjell Jonevret følte seg sviktet av sine egne spillere den første halvtimen.

-Det blir for snilt å bruke ordet søvnig om moldeforsvarets opptreden ved 0-1 og 0-2, sa Kjelle til Dagbladets utsendte.

-Det gjør rett og slett vondt når jeg ser slike mål bli sluppet inn- igjen, sa MFK- treneren til osloavisen som ellers kunne fortelle at svensken holdt en knallhard pausetale til sine spillere.

VG brukte hele forsiden i sportsbilaget på oppgjøret i Molde. Avisens utsendte slo fast at Brann krasjlandet i Molde for fjerde gang på bare 20 måneder. - Helt fryktelig, kommenterte keeper Håkon Opdal. Avisen ga ellers ros til Brann- keeperen for to superredninger på skudd fra Djiby Fall. En stresset Brann -trener var skuffet over at Molde kunne score på to "100-meterskudd." Branns gode målmann var forundret over at dommeren ikke annullerte Moldes første mål på grunn av obstruksjon og offside, og Opdal var også forbauset over at Marcus Andreasson ikke ble straffet da han tilsynelatende drog Erik Huseklepp ned.

VGs sjansestatistikk: 6-3

Dagbladet mente Magne Hoseth var banens beste, mens VG holdt en knapp på Erik Huseklepp.

Bjørn Runstrøm4---4,00

Innbyttere: Aksel Berget Skjølsvik for Makhtar Thioune fra 65., Bjørn Runstrøm for Magne Simonsen fra 62., Christian Steen for Djiby Fall fra 90.)

VÅLERENGA-MOLDE: 2-1

-For en jævla skitkamp, sa Kjell Jonevret etter at laget hans var slått 1-2 av Vålerenga 12.april. Han var skuffet over sine spilleres innsats, han var skuffet over skadene laget slet med og han var skuffet fordi dommeren ikke annullerte Vålerengas håndballscoring.

Vålerenga tok ledelsen etter 19 minutters spill på et nydelig angrep. Akkurat på dette tidspunktet i kampen så det ut som om Molde holdt på å feste et grep om spillet på landslagsarenaen. Etter en halvtime utlignet Baye Djiby Fall på sin første scoring for MFK. Etter 68 minutter avgjorde Vålerenga kampen på en scoring som burde vært annullert for hands. Men så lenge dommeren ikke så handsen, så hjalp det lite at alle vi andre så det.

Molde hadde flere av sine beste spillere skadet. Makhtar Thioune, Pape Pate Diouf, Knut Olav Rindarøy og Emil Johansson stod over oppgjøret på Ullevaal.

Skadeproblemene bekymret nok trenerne mer enn de ga uttrykk for, og det ble spekulert i hvorfor så mange var skadet. En av forklaringene var at spillerne trente på forskjellige underlag. Men kanskje skyldtes skadene bare tilfeldigheter.

VG var også opptatt av håndballmålet. Synderen sjøl, Luton Shelton, hadde følgende kommentar: Jeg så reprisen. Den touchet nok armen min, ja. Men det er ikke mitt problem. Vi fikk en scoring ut av det.

-Er det hands, skal vi se det, sa dommer Tom Harald Hagen før han fikk sett videoopptaket.

-Svakt av oss og svakt av dommeren, sa Kjell Jonevret il VGs utsendte.

-Vi sliter når vi har 3-5 av våre beste spillere ute. Det må vi erkjenne. Men det vil bli bedre. Bare vent, sa Kjelle til VG etter fire poeng på fem kamper.

Dagbladet mente at oppgjøret på Ullevaal aldri ble noen stor forestilling, og at Vålerenga vant fortjent. Morten Pedersen i Dagblad- sporten var enig i at Molde måtte få vansker når fire klare førstevalg var skadet og en hel venstreside måtte komponeres på nytt: - Men det skal heller ikke være så vanskelig at duellkraften og aggressiviteten forsvinner. Og det var Moldes svakhet, skrev Morten P. Han var enig i at Vålerengas andre mål burde vært annullert, men han mente MFK hadde alt for få gode perioder i kampen. Og det var det som kostet dem til slutt.

Aksel Berget Skjølsvik3---3,00

Innbyttere: Christian Steen for Magne Simonsen fra 85., Simon Markeng for Baye Djiby Fall fra 90., Aksel Berget Skjølsvik for Bjørn Rundstrøm fra 70.

MOLDE-STRØMSGODSET: 3-2

Det var registrert 7300 solgte billetter til møtet mellom Molde og Strømsgodset torsdag 15.april. Det var survær med få plussgrader og regn. Kampen ble vist i TV, så mange valgte nok å holde seg hjemme denne ettermiddagen. Trass i vulkanutbrudd, askespredning og stopp på all luftfart, kom Strømsgodset seg til Molde. De som holdt seg hjemme denne ettermiddagen, angrer nok litt. Vi fikk nemlig nitti meget spennende minutter på Aker Stadion. Og når det hele endte godt med hjemmeseier, så ble kvelden minneverdig. Mattias Mostrøm leverte en kjempekamp, og etter 50 minutter satte han ballen i krysset. 13 minutter etter kom kalddusj nr.1: Jo Inge Berget utlignet. Magne Hoseth er sikkerheten selv ved straffemerket, og etter 71 minutter førte han Molde i ledelsen igjen. Så kom kalddusj nr.2: Bare ett minutt etter scoringen til Magne satte Marcus Pedersen inn gjestenes andre mål. Så slo Mattias til igjen etter et flott forarbeid av Magne, og Molde hadde tatt sin andre tre- poenger på Aker Stadion i 2010. 10.plass på tabellen etter seks serieomganger.

Kjell Jonevret hadde hele tiden tro på landsmann Mattias. Etter kampen mot SIL hadde han følgende kommentar: - Mattias må innse at han er en god eliteseriespiller. Han bør gå hjem og se kampen i reprise.

Ingen på Aker Stadion var uenig med Kjelle denne gangen! Romsdals Budstikke hadde dette under "Oppturen": Mattias Mostrøs offensive vilje og evne har vært etterlyst. Nå har han funnet ut av det. Budstikkas "Nedtur": MFK fortsetter å slippe inn enkle mål på individuelle feil. Egentlig scoret Godset på to muligheter som ikke skulle være truende.

Hovedoppslaget til VG var at Magne Hoseth hadde sagt at MFK nå hadde gitt opp kampen om gullet. Avisa ga Mattias Mostrøm rose for at han hadde skaffet Molde fire av sju poeng denne våren. - Det siste målet var det jo Magne som gjorde, men jeg var der. Det har jeg ikke vært tidligere, sa en beskjeden Mattias.  VGs utsendte mente Molde var langt fra 2009-nivået også mot Strømsgodset. Førsteomgangen var kjedelig. Etter pause ble pasningsspillet bedre, og det ble større bevegelse i laget, var osloavisens observasjon. Strømsgodset- trener Ronny Deila ble sitert. Han mente utvisningen av Muhammed Keita var korrekt, og han håpet at de andre dommerne nå ville følge samme linje som Dag Vidar Hafsås.

-Endelig en modig dommer, skrev Dagbladets Morten Pedersen og berømmet Hafsås for innsatsen på Aker Stadion. Han var som alle andre forundret over at Stabæktreneren fikk straff fordi han var i en liten ordkrig med TIL- treneren, mens spillerne kunne tillate seg omtrent hva som helst på banen ute å bli straffet.

Mattias Mostrøm var den eneste MFK- spilleren som kom på Dagbladets "Rundens lag." Mattias takket psykolog Stål Bjørkly for mye av æren for at han nå greide å tømme hodet for negative tanker som medførte dårlige avslutninger.

-Men ikke forvent at jeg skal spille slik i hver kamp fremover. Men jeg kommer garantert til å fortsette å kjøre på, sa Mattias.