2010 Juni

Juni 2010

NY FURU TIL MFK

For en del år siden spilte Gunnar Furu fra Sunndal på MFKs førstelag. I juni 2010 ble det klart at nok en Furu tok sikte på toppspill i MFK. Det 16-råige forsvarstalentet Ivar Furu hadde allerede trent sammen med A-laget til MFK, og nå var det klart at han ville bli MFK- spiller fra 9.august.

-Vi vurderer Ivar som en svært spennende spiller for fremtiden, sa Are Lervik til RB. Treneren hans i Sunndal hadde denne karakteristikken av Furu: - Han spiller voksent, er tøff i stilen, og er best med ballen. Han har noe "forrensk" over seg.

2. DIVISJON:

NARDO-MFK 2: 4-1

-Jeg var litt stygg i munnen. Dommeren dømte to straffespark som ingen skjønte noe av, forklarte trener Odd Berg etter at han ble sendt på tribunen etter 82 minutter av kampen mellom Nardo og Molde. Men Odd ga ikke dommeren skylden for tapet: - Det var vår egen feil at vi tapte. Vi bommet to ganger mot åpent mål på stillinga 1-1. Vi var vaksinert mot å score flere mål.

Magnus Magerøy scoret Moldes mål, og Romsdals Budstikke mente Jacob Meidell var Moldes beste.

Laget: Knut Dørum Lillebakk, Jo Nørstebø (Marius Hagen fra 85.), Jacob Falch Meidell, Christer Bakken, Torjus Aaland, Kristian Strandhagen, Emil Dahle, Kristoffer Iversen (Andre Sande fra 82.), Magnus Magerøy, Magnus Stamnestrø, Simon Markeng (Karl Arne Stokkeland fra 76.)

Under 2.verdenskrig ble det forbudt å arrangere fotballkamper. Men fotballen rullet, blant annet på Skåla. Spillere fra MFK og Træff var blant dem som møttes til sportslige aktiviteter på Våganebanen og trosset tyskernes bestemmelser.

I juni 2010 var MFK igjen på Skåla- besøk og slo det lokale laget 5-1. Mattias Mostrøm scoret tre ganger, og så scoret Christian Steen (str) og Bjørn Runstrøm ett mål hver. I forbindelse med besøket ble det arrangert fotballskole, og det ble også gjennomført et trenerseminar. Makhtar Thioune fikk forsøke seg i kampen, men var ennå ikke klar for Tippeligaspill.

6.juni 2010:

MOLDE-LILLESTRØM: 3-3

Søndag 6.juni 2010 klokken 1800 startet en kamp på Aker Stadion som ingen MFK- tilhenger vil glemme. Hjemmelaget fikk 9142 tilskuere til å klappe og juble og synge i 89 minutter. Godt spill og tre scoringer satte MFK- tilhengerne i storhumør, og da Makhtar Thioune entret banen et stykke ut i andre omgang, reiste publikum seg og jublet. Det var en fantastisk stemning på tribunene, og med ledelse 3-0 etter 89 minutters spill var seieren sikret. Trodde vi!  Baye Djiby Fall hadde satt inn Moldes første mål etter femten minutter, Aksel Berget Skjølsvik hadde doblet ledelsen etter 56 minutter og Baye hadde lagt på til 3-0 da 70 minutter var gått. Allerede på dette tidspunktet jublet vi over tre sikre poeng. Men en fotballkamp er ikke slutt før dommeren har blåst i fløyta for siste gang. Gjestene reduserte til 1-3 i det 90.minutt, og DA var alle- inklusiv LSK- trener Berg- sikre på at alle poengene ble igjen i Molde. Men så skjedde det som ingen forsto noe av- og heller ikke har forstått i ettertid- at LSK scoret enda to mål. Og i kampreferatene står det 90 bak alle LSK- målene! Utrolig, men dessverre sant. Og det var ingen som syntes det var rart at kaptein Magne Hoseth gråt da han forlot banen. Moldes faste kaptein, Daniel Berg Hestad, ble skadet og måtte forlate banen etter et sammenstøt med Christian Steen etter 13 minutters spill. 18-årige Magnus Stamnestrø debuterte på Moldelaget, og debuten vil unggutten sikkert aldri glemme!

-Det er tydelig at vi fortsatt har mye å lære om kynisme. Vi burde slått bort ballen og stått lavt i posisjon, men gjorde i stedet mye feil. Den gode lagfølelsen ble dessverre ødelagt. Vi må bare slette de siste fire minuttene fra hukommelsen, sa Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

-LSK- trener Henning Berg gned seg i øynene. Hjemmefansen fikk seiersjubelen i vrangstrupen. Moldekaptein Magne Hoseth gikk gråtende av banen.

Det skrev VG og siterte Kjell Jonevret: - Nå er det vanskelig å tenke klart. Det var ganske tyst i garderoben, og akkurat nå orker jeg ikke å hisse meg opp. Vi får analysere senere. Vi spilte taktisk kanonbra lenge. De første 89 minuttene var jeg stolt og glad. Så ble vi passive, og alt gikk galt.

-Om publikum er forbannet og skuffet, kan du gange vår fortvilelse med ti, sa Magne Hoseth til Dagbladet. Og Kjell Jonevret sa det slik til samme avis: - Jeg gikk i svart og kan ikke huske hvordan målene kom.  Henning Berg kalte det som skjedde "en unormal opphenting." Han berømmet Molde for sitt taktisk gode forsvarsspill, men han var ikke imponert over banen.

Aksel Berget Skjølsvik54554,75

Innbyttere: Aksel Berget Skjølsvik for Daniel Berg Hestad fra 13.), Makhtar Thioune for Emil Johansson fra 79. Magnus Stamnestrø to min. for Runstrøm.

MOLDE-SOGNDAL 1-3

1406 tilskuere var på plass på Aker Stadion for å følge de blåhvite til 4.runde i cupen.  Men etter bare fem minutters spill gjorde Sogndal 1-0, og dermed var vi satt i venteposisjon: Når ville utligningen komme?  Vi ventet i ett minutt, og da satte samme sogndøl inn 2-0. Etter 18 minutter reduserte Vegard Forren. I angrepet skallet Vegard og Christian Steen sammen og måtte forlate banen.  Nytt håp som ble knust ettertrykkelig da Sogndal satte inn sitt tredje mål etter 56 minutters spill.

"Dømt til å tape" var headingen på Romsdals Budstikkes kommentarer etter kampen. Lederen for sportsredaksjonen fortsatte: - Det var helt umulig for MFK å vinne cupkampen mot Sogndal i går. Litt på grunn av en elendig dommer. Men mest på grunn av egen udugelighet.

Jakten på redusering for Molde ble ifølge RB ødelagt av to faktorer: - En dommer som ikke ville dømt straffespark om Djiby Fall hadde blitt slått i hjel med stump gjenstand inne i 16-meteren. Og uprofesjonelle MFK- spillere som etter hvert brukte energien på krangling, knuffing og unødvendige utvisninger.

Laget som røk ut i 3.runde: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren          ( Jacob Falch Meidell fra 23.), Christian Steen ( Magne Simonsen 24.), Knut Olav Rindarøy, Thomas Holm, Aksel Berget Skjølsvik, Magne Hoseth, Bjørn Rundstrøm (Makhtar Thioune fra 60., Baye Djiby Fall, Emil Johansson.

MFK-KAMPER I LAVERE DIVISJONER:

5.divvisjon avd.1:

Smøla-Molde 5: 0-3. MFK på førsteplass med 12 poeng på fire kamper.

5.divisjon avd. 2:

Molde 4 – Meek: 6-1. Molde 4 på tredjeplass med 9 poeng på fem kamper.

3.divisjon:

Molde 3-Eidsvåg: 0-1. Molde på 10.plass.

3.divisjon kvinner:                                                                                                                                                                               Molde- Træff 2: 1-2. MFK på tredjeplass med seks poeng på tre kamper.

13/6: 2.divisjon:

KOLSTAD-MOLDE 2: 4-0

-Molde tapte mot duellstyrke. Det var forklaringen på 0-4 mot aggressive trøndere. - Når vi møter spillende lag, er vi også gode. Straks vi spiller mot duellsterke og aggressive motstandere, får vi det langt tøffere, sa trener Odd Berg etter kampen.

Moldes lag: Elias Valderhaug, Jo Nørstebø, Christer Bakken, Jacob Meidell, Torjus Aaland, Kristoffer Iversen (Magnus Magerøy fra 55.), Emil Dahle ( Karl Arne Stokkeland fra 70.), Kristian Strandhagen, Simon Markeng, Eirik Nerland (Andre Sande fra 82.), Magnus Stamnestrø.

Ifølge RB var Magnus Stamnestrø Moldes bestemann.

Molde lå fortsatt på en utsatt 10.plass på tabellen.

BEN AMOS TREDJEKEEPER

19.juni kunne Romsdals Budstikke fortelle at Ben Amos var tatt opp som tredjekeeper i Manchester United. Ben voktet moldemålet de åtte første seriekampene i 2010, men så tok Jan Kjell Larsen over keeperplassen. 10.juni var leieavtalen mellom Manchester United og MFK over, og Ben drog hjem til England.

MOLDE 2- STRINDHEIM: 1-0

Bare 100 tilskuere så 2.divisjonsoppgjøret mellom Molde 2 og Byåsen på Aker Stadion 20.juni. Eirik Nerland scoret kampens eneste mål etter 75 minutter. Hyggelig var det at Pape Pate Diouf var på banen igjen. Han ble sliten, men regnet med å komme raskt i form.

Laget: Elias Valderhaug, Christer Bakken, Øyvind Gjerde, Jacob Meidell. Torjus Aaland, Kristian Strandhagen (Kristoffer Iversen fra 73.), Makhtar Thioune, Emil Dahle, Magnus Stamnestrø. Eirik Nerland (Magnus Magerøy fra 78.), Pape Pate Diouf. Makhtar var ifølge RB banens beste. De fleste lagene hadde spilt 10 kamper. Molde hadde etter ni kamper 11 poeng og lå på 9.plass på 2.divisjonstabellen.

MOLDE 3-ÅNDALSNES: 3-1

Åndalsnes tok ledelsen i møtet med Molde 3 20.juni. Karl Arne Stokkeland utlignet etter 46 minutter, Magnus Magerøy førte Molde opp til 2-1 og så fastsatte Sondre Fjørstad resultatet til 3-1 etter 63 minutters spill. Ifølge RBs utsendte varMoldes Sivert Beinset banens beste. Etter 9 serierunder lå MFK 3 på 10.plass i 3.divisjon med 8 poeng.

HJELSET-KLEIVE-MOLDE 5: 1-1

Etter seks serieomganger lå MFK 5 på tabelltoppen i 5.divisjon avdeling 1 med 14 poeng.

MOLDE 4- RIVAL 2: 3-1

Med sju spilte seriekamper lå Molde 4 på tredjeplass i 5.divisjon avdeling 2. Med 15 poeng, lå de blåhvite tre poeng bak lederlaget Bryn

KLUBBENS YNGSTE PR. 19,JUNI

G19-1. DIVISJON:

Molde – CFK/KBK: 2-2

Etter sju kamper lå MFK på 3.plass med 13 poeng.

J16 1. DIVISJON

Etter seks kamper lå Moldes jentelag på 2.plass, seks poeng bak Bud/Elnesvågen

G14 2. DIV.AVD.3:

MOLDE 3-MIDSUND: 0-5

Etter sju serierunder lå Molde 3 på nest siste plass med tre poeng

G14 2. DIV.AVD.4:

Molde 2 lå på 4.plass med sju poeng på fem kamper.

G16 2. DIV.AVD.3:

Molde 2 toppet tabellen med 12 poeng på fire kamper.

J16 2. DIVISJON:

Molde 2 lå på 3.plass med seks poeng på fire kamper.

MOLDE MØTER FUTBOLA KLUBS JELGAVA

20.juni var Moldes motstander i andre kvalifiseringsrunde for Europacupen klar. Motstanderen ble Futbola Klubs Jelgava  fra Latvia. Det skulle spilles to kamper, og MFK fikk hjemmekamp først.

AVERØYKAMERATENE-MOLDE 3: 3-1

22.juni spilte MFK 3 sin 11.seriekamp, og etter tap 1-3 for AK havnet MFK 3 på 10.plass på tabellen for 3.div.avd.18. Molde stilte med et meget ungt lag, og hjemmelaget fikk en komfortabel og svært fortjent seier. Martin Nygård scoret Moldes mål.

SURNADAL-MOLDE: 1-4

22juni spilte Molde treningskamp mot Surnadal på Syltøran. Molde ledet 3-0 ved pause etter scoringer av Pape Pate Diouf, Christian Steen og Djiby Fall. I andre omgang la Marcus Andreassen på til 4-0. Kjell Jonevret var fornøyd da han kunne konstatere at både Pape Pate Diouf og Makhtar Thioune så ut til å være kvitt skadene.

Tidligere på dagen arrangerte MFK fotballskole for 6-16-åringer, og 100 barn deltok. Instruktører fra MFK holdt dessuten et seminar for trenere, ledere og foreldre i barne- og ungdomsfotballen.

IKKE VUVUZELA PÅ AKER STADION.

Flere av arrangørene av fotballkamper i Norge ble skremt av sørafrikanernes blåseinstrumenter under VM. Både ledelsen i MFK og i Tornekrattet ønsket å forby vuvuzelaen på Aker Stadion. Fredrikstad FK hadde allerede vedtatt forbud mot blåseinstrumentet på sitt stadion, Brann ville gjøre det samme og det ville sannsynligvis MFKs ledelse også gjøre. Flere etterlyste et nasjonalt forbud mot vuvuzelaen på norske baner.