2010 Juli

Juli 2010

TØFT Å BLI RANET SLIK

Romsdals Budstikke siterte Kjell Jonevret i headingen på referatet fra kampen Stabæk-Molde.

-Jeg tror ikke dommeren får sove godt i natt, sa en skuffet MFK- trener etter at de blåhvite tapte 3-4. Molde fikk en vond start på kampen da Stabæk tok ledelsen etter bare 12 minutters spill. Og målet kom på et straffespark som alle unntatt dommeren mente var feil idømt. Jan Kjell Larsen var først på ballen da han rykket ut for å møte Veigar Gunnarson. Spissen falt, og dommeren ødela kampen.  Det gikk bare fire minutter før Daniel Berg Hestad headet inn utligningsmålet. Fire minutter etter gjorde Gunnarson 2-1, og samme mann satte inn straffespark nr.2 etter 60 minutter. Om foranledningen til straffespark nr.2 hadde Kjelle følgende kommentar: - Han gjorde jo en slik Norway Cup-finte - slikt skal vi jo ikke gå på. Men det gjorde jo altså Vegard Forren. Da hjemmelaget gikk opp til 4-1 etter 63 minutter, regnet de fleste med at kampen var tapt for de blå -hvite. Aksel Berget Skjølsvik kom inn, og etter 83 minutter reduserte han til 2-4. Tre minutter senere skapte Baye Djiby Fall ny spenning da  han satte inn Moldes tredje mål. Molde fortsatte å presse, og det brøt ut panikk i Stabækleiren. Like før slutt ble det fullt kaos inne foran Stabæk – målet. Romsdals Budstikke noterte målsjansene: 7-9 og hadde følgende kommentar: - Noen grusomme minutter etter en times spill ødela alle muligheter til MFK- poeng, til tross for en "nesten mesterlig" opphenting. Nå hadde Molde bare Hønefoss, Kongsvinger og Sandefjord bak seg på tabellen.

VG hadde lite eller ingen ting å si om MFK i sitt referat fra kampen.  Foruten poengene på børsen, dreide alt seg om Stabæktrenerens mulige overgang til Rosenborg.

Heller ikke Dagbladet hadde noe å si om Moldes innsats, bortsett fra det man kunne lese fra spillerbørsen. Dagbladet var mest opptatt av banens beste, Veigar Gunnarson som hadde savnet familien, men som nå var i form.

Bjørn Runstrøm34333,25

Innbyttere: Aksel Berget Skjølsvik inn for Mattias Mostrøm fra 77. Bjørn Runstrøm inn for Pape Pate Diouf fra 44.

Gult kort: Jan Kjell Larsen, Thomas Holm, Baye Djiby Fall.

EIDE/OMEGN-MOLDE 5: 2-1

Molde 5 lå på andreplass med 17 poeng på åtte kamper, fem poeng bak Gry/Kårvåg/H/AK 2.

5. divisjon menn avdeling 2:

MOLDE 4-BJØRSET: 1-7

Molde 4 lå etter ni kamper på femteplass med 15 poeng. Bryn toppet tabellen med 24 poeng.

2.divisjon:

STEINKJER-MOLDE 2: 0-3

6.juli var MFKs andrelag på tur til Trøndelag, og spillerne vendte tilbake til Rosebyen med tre nye poeng. De blåhvite viste solid forsvarsspill, og 200 tilskuere fikk se gjestene score tre ganger i første omgang. Simon Markeng gjorde 1-0 etter 17 minutter, Kristoffer Iversen doblet ledelsen to minutter senere og etter 23 minutter scoret Markeng sitt andre mål for  dagen. Ifølge Romsdals Budstikke var Aksel Berget Skjølsvik Moldes beste.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Kristoffer P. Vatshaug, Torjus Aaland, Øyvind Gjerde, Aksel Claussen, Aksel Berget Skjølsvik, Kristoffer Iversen, Kristian Strandhagen (Ruben Vågen fra 77.), Jo Nørstebø (Karl A. Stokkeland fra 67.) Simon Markeng (Morten Wenaas fra 81.) Magnus Stamnæstrø.

10.juli:

AALESUND- MOLDE:  0-0

VG ofret ikke mange ordene på oppgjøret på Color Line, men slo fast følgende: Lokalderbyet var like tørt som banen. Aalesund var totalt sett det beste laget og hadde de største sjansene. Og nærmest kom Tor Hogne Aarøy ti minutter ut i 2.omgang.

Avisens utsendte siterte også Kjell Jonevret som klaget på at banen var for tørr. Kjetil Rekdal var enig med Kjelle.

Søndagsutgaven av Dagbladet hadde en liten bit av en spalte om oppgjøret, og teksten var hvit på svart!:  Aalesund presset og presset mot Molde, men klarte aldri å avgjøre hatoppgjøret på hjemmebane. Lokaloppgjøret mellom Aalesund og Molde utartet seg til en av de kjedeligste kampene som har blitt servert i årets Tippeliga. Det var uten tvil AaFK som var hissigst på ballerobring og lagspill, men nettkjenning ble det aldri for noen av lagene.

Kjell Jonevret hadde denne kommentaren til Romsdals Budstikke: - Jeg synes vi var aggressiv og gode i forsvar. AaFK spilte veldig enkelt, og selv om det er vanskelig å holde styr på 2,5 metersmannen de har på topp, synes jeg vi gjorde en glitrende jobb.

Treneren roste også Marcus Andreasson og Vegard Forren for god forsvarsjobbing. Ros fikk også Knut Dørum Lillebakk for sin første A - kamp etter fjorårets cupfinale. Han fikk lite å gjøre, men fikk i alle fall  vist hva han kan gjennom en skikkelig klasseredning.

-Bortsett fra Moldes defensive innsats, var det lite å glede seg over på Color Line Stadion. Det var en sjansefattig affære, og ingen av lagene viste noen stor vilje til å satse offensivt, skrev Romsdals Budstikke .

Kristoffer Vatshaug44433,75

Innbyttere; Marcus  Andreasson 58 min. for Steen, Kristoffer Vatshaug 45 min. for Magne Simonsen.

MOLDE 2-HØDD: 1-2

150 tilskuere var på Aker Stadion og så et ungt MFK- lag tape 1-2 for Hødd. Etter kampen lå Hødd på andreplass, mens MFK lå på 8.plass med 17 poeng på 13 kamper. Det ble en slitsom uke for MFK- juniorene som dagen etter møtet med Hødd skulle møte det nigerianske laget Internationale på Hamar. Trenerne Odd Berg og Trond Strande måtte bruke fem juniorer fra start mot Hødd. Utover i andre omgang ble tre av dem erstattet av guttespillere. Man fikk ikke bruke spillere fra A-laget, da MFK skulle ut i europacupkvalifisering et par dager etter.

Før ett minutt var gått hadde Hødd tatt ledelsen. Jacob F. Meidell utlignet etter 55 minutter, og så scoret Hødd seiersmålet fem minutter etter.

MFK- laget: Elias Valderhaug, Aksel Klausen (Morten Wenaas fra 53., Jacob Falk Meidell (MFKs beste ifølge RB), Øyvind Gjerde. Torjus Aaland. Magnus Stamnestrø,  Emil Dahle. Karl A Stokkeland (Andreas Hollingen fra 68.), Simon Markeng (Espen Outzen fra 75.), Eirik  Nerland, Jo Nørstebø.

MOLDE- JELGAVA: 1-0

2343 tilskuere var på Aker Stadion og så MFK slå FK Jelgava 1-0. Ifølge Romsdals Budstikke vant MFK målsjansestatistikken 6-0. Dessverre ble det scoring på bare en av sjansene. Og scoringen kom på overtid. Det var Djiby Fall som fikk hull på byllen, og lokalavisa roste ham for arbeidsinnsatsen og antydet at han ikke alltid fikk hjelp fra medspillerne. Målet kom etter et høyt oppspill fra Thomas Holm. Djiby tok ballen på brystet, vendte opp og fikk ballen på høyrefoten. Og så suste ballen inn i nettmaskene. Forhåpentligvis ville den ene scoringen være nok til avansement i europaligaen etter returkampen i Latvia.

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 7 poeng: Baye Djiby Fall, 6 poeng: Vegard Forren, Magne Hoseth. 5 poeng: Knut Dørum Lillebakk, Marcus Andreasson, Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Emil Johansson. 4 poeng: Thomas Holm, Makhtar Thioune. 3 poeng: Magne Simonsen, Mattias Mostrøm.

Innbyttere: Øyvind Gjerde for Marcus Andreasson fra 84., Aksel Berget Skjølsvik for Mattias Mostrøm fra 78., Makhtar Thioune for Emil Johansson fra 60.

Gult kort: Baye Djiby Fall.

18.juli:

MOLDE-SANDEFJORD: 0-0

VG ofret det meste av spalteplassen på Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen. Og det var ikke så rart. Målmannen var banens beste. - Molde hadde en rekke målsjanser, men enten ble det bom, eller så sto Bugge i veien for Baye Djiby Fall og resten av de blåkledde, skrev VG. Om Sandefjord skulle rykke ned fra Tippeligaen, var det klart Bugge Pettersen ville forlate klubben. Det ble spekulert i om MFK vill bli hans neste klubb. Kjelle kommenterte ryktene: - Han er en god keeper, det er ingen hemmelighet. Jeg ser at "alle" snakker om at han skal hit, men selv er jeg mest opptatt av angrepssituasjonen. Kjelle minnet om at MFK hadde holdt nullen i fire av de siste fem kampene.

Også Dagbladet var opptatt av ryktene om Bugge Pettersens overgang til Molde. Erik Hatrem i Dagbladet kunne fortelle at den tidligere MFK- spilleren Knut Nesbø over en øl for en tid siden hadde prøvd å verve Sandefjord-keeperen til MFK!

Romsdals Budstikke kunne fortelle at Bugge Pettersen så på MFK "som en interessant klubb." Budstikka mente Bugge Pettersen nærmest egenhendig sørget for at Sandefjord tok sesongens første poeng på fremmed gress. Kjell hadde denne kommentaren til Budstikka:     -Det er veldig vanskelig å være glad etter en slik kamp. Vi får ha ballen 80 % av tida, men litt flaks og litt udyktighet gjør at vi ikke klarer å score. Budstikkas utsendte mente Daniel Berg Hestad var Moldes beste denne gangen. Daniel spilte sin obligatoriske kamp nr.500 for Molde.

JELGAVA- MOLDE: 2-1

I 2.kval.runde møttes Jelgava og Molde til returoppgjør på Sloka Stadion. Baye Djiby Fall ga Molde 1-0 etter 14 minutter. Frem til da hadde MFK skapt mange gode målsjanser. Ifølge Romsdals Budstikkes utsendte "kjørte MFK over" sine motstandere de første 20 minuttene, og moldenserne burde ha avgjort kampen på et tidlig tidspunkt. Men hjemmelaget kom etter hvert mer med i kampen, og etter en halvtime utlignet de. Keeper Lillebakk  feilberegnet spretten på ballen og måtte se ballen gå over seg og i beina på en av motstanderne. På overtid i første omgang tok hjemmelaget ledelsen. Andre omgang ble jevnspilt med få, men gode målsjanser for begge lag. Molde vant 2-1 og måtte forberede seg på å møte Stuttgart i neste oppgjør.

RBs MFK- børs:  6 poeng: Baye Djiby Fall, 5 poeng: Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth, 4 poeng: Magne Simonsen, Øyvind Gjerde, Mattias Mostrøm, Thomas Holm, Emil Johansson, Marcus Andreasson, 3 poeng: Knut Dørum Lillebakk, Makhtar Thioune.

Innbyttere: Marcus Andreasson for Øyvind Gjerde fra 66., Makhtar Thioune for Thomas Holm fra 54., Aksel Berget Skjølsvik for Mattias Mostrøm fra 77.

Ingen fra Molde fikk gult kort.

25/7-2010

MOLDE-START: 1-2

-Skadeskutte Start seiret, skrev Dagbladet. Etter et knapt kvarter scoret Mads Stokkelien kampens første mål da han ble stående umarkert inne i Moldes femmeter. 8498 tilskuere fikk se Magne Hoseth utligne på straffespark etter 20 minutters spill. Etter 83 minutter scoret Espen Børufsen Starts andre mål. Kjell Jonevret hadde følgende kommentar til Dagbladet: -I banespill var vi det seirende lag, men vi får ikke mange poeng for det.

-Vi er et bunnlag, sa Magne Hoseth til VG etter tapet. Avisa fortalte at Molde ikke hadde vunnet en eliteseriekamp siden 16.mai, så det var ikke rart Magne var nedtrykt. VG fortsatte: -Da dommerTommy Skjerven blåste av på Aker Arena i går, falt Moldespillerne som fluer på banen. Flere tok seg til hodet i ren frustrasjon, andre gikk med hodet under armen inn i garderoben. Og der ble de uvanlig lenge. Kjelle kommenterte kampen slik for VGs utsendte:   - Vi kan ikke legge oss ned og dø. Det blir en tøff høst og en kamp om hvert eneste poeng. Dette er slike kvelder man gjerne vil unngå. Vi må ta med oss det positive, og det er at vi er det klart beste laget totalt sett.

-Ingen krise, sa Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke etter Moldes sjette strake seriekamp uten seier. Kapteinen kunne berolige med at det ikke var noen dårlig stemning i laget, selv om spillerne var nedbrutt etter tapet mot Start. Lokalavisa mente Molde hadde et lite initiativ i det meste av første omgang. Hjemmelaget var fortsatt førende og mest sjanseskapende til et kvarter gjenstod av kampen. RB kunne fastslå at kaptein Daniel Berg Hestad var i ferd med å finne formen. Daniel ga for øvrig ros til publikum som stilte opp og støttet laget tross svake resultater. - De gjør en steinbra jobb og blir en viktig faktor når vi skal snu dette, sa kapteinen.