2010 August

August 2010

BRANN-MFK: 1-1

I 19.serierunde møttes Brann og Molde i Bergen. Erik Huseklepp ga Brann ledelsen etter 61 minutter, og Makhtar Thioune utlignet i det 81.minutt. Flere mål ble det ikke, og de blåhvite kunne reise hjem med ett poeng. Hjemmelaget startet kampen best, og Brann hadde de beste målsjansene i første omgang. Espen Bugge Pettersen debuterte i mål for Molde, og etter en halvtimes spill imponerte han med en beinparade da han var alene med Erik Huseklepp.

Etter pausen kom et mer offensivt Molde-lag på banen og rullet opp flere gode angrep. Ti minutter ut i andre omgang mente MFK- spillerne at de skulle hatt straffespark da Fall gikk over ende inne i straffefeltet. Dommeren dømte ikke straffe, og så ble det altså de røde som scoret i stedet. Huseklepp satte et frispark fra 17 meter helt oppe i krysset til høyre for Bugge Pettersen. Moldes utligning var det Makhtar Thioune som satte inn etter fint forarbeid av Magne Hoseth og Mattias Mostrøm.

Dagbladet var opptatt av Thioune som ikke ville snakke med pressen. Kjell Jonevret måtte ifølge Dagbladet fysisk hente en lite snakkesalig målscorer. Avisens utsendte minte leserne på at Molde hadde ti kamper på bortebane uten seier, og at de blåhvite ikke hadde vunnet en kamp siden 16.mai

VG mente Brann hadde spillet i første omgang, og Molde våknet først etter pausen. Avisen var ellers mer opptatt av ”Formsterke Solli som ble hengt ut som natterangler.”

CHIMA FRA LYN TIL MOLDE

Daniel Chima Chukwu signerte kontrakt med MFK ut 2011. Før den nye spissen til Molde kom til Lyn, hadde han spilt for de nigerianske klubbene Festa Sport og Bussdor United. Til Romsdals Budstikke kunne Daniel fortelle at han i oppveksten var blitt oppmuntret av foreldrene til å satse på fotball. Nå var han innstilt på å gjøre sitt beste for ikke å skuffe foreldrene. Han slapp til fire minutter i møtet med Brann.

SA NEI TIL 20 MILLIONER

5.august kunne Romsdals Budstikke fortelle at Vegard Forren kunne ha vært millionær i Tyskland. To år tidligere fikk han nemlig et tilbud fra Hoffenheim. I 2008 hadde klubben rykket opp til Bundesliga og var meget interessert i å sikre seg Vegard. Vegard forklarte hvorfor han ikke aksepterte tilbudet om en årslønn på 5 millioner kroner: - Jeg var rett og slett ikke klar for å dra aleine ut i den store verden på det tidspunktet. Jeg kom fra 3.divisjon og lørdagsjobb på Rema 1000. Det var så vidt jeg turte å flytte til Molde ett år tidligere.

5.august:

STUTTGART- MOLDE: 2-2

-Nesten holder ikke, sa Kjell Jonevret etter at laget hans hadde spilt 2-2 på Stuttgarts hjemmebane. Kjelle var naturligvis stolt over spillernes prestasjoner, men hadde håpet på avansement. Molde var nemlig ikke så veldig langt fra å detonere en skikkelig bombe. Emil Johansson ga Molde 1-0 etter 41 minutter, og Knut Olav Rindarøy doblet ledelsen åtte minutter senere. I det 54.minutt reduserte tyskerne på et skudd som gikk via hodet til Marcus Andreasson og i mål. På overtid kom så utligningen som satte MFK utenfor Europa- League- kvalifiseringen. Molde tapte som kjent 2-3 på hjemmebane i den første kampen

Romsdals Budstikkes spillerbørs: 7 poeng: Knut Olav Rindarøy (MB), Knut Dørum Lillebakk, Vegard Forren. 6 poeng: Daniel Berg Hestad, Makhtar Thioune, Emil Johansson. 5 poeng: Magne Simonsen, Marcus Andreasson, Mattias Mostrøm, Magne Hoseth, Baye Djiby Fall.

Innbyttere: Aksel Berget Skjølsvik for Mattias Mostrøm fra 88., Thomas Holm for Makhtar Thioune fra  78, Pape Pate Diouf for Emil Johansson fra86.

Ingen MFK- spillere fikk gult kort

RUNE ERTSÅS KLAR FOR VEJLE

6.august ble det klart at Rune Ertsås hadde skrevet kontrakt med danske Vejle. Da hadde han allerede scoret i treningskamp for danskene.  Vejle spilte i den nest øverste divisjonen i Danmark, og Rune bandt seg nå til Vejle i to år.

MOLDE-VIKING: 2-2

-Det blir et helvete uten sidestykke fremover. Vi kommer ikke til å få hjelp av noen. Situasjonen vi nå er i, kan vi bare ordne opp i selv, sa Magne Hoseth til Dagbladet etter at MFK hadde spilt 2-2 mot Viking på Aker Stadion.

Viking gikk opp til 1-0 etter 46 minutter, og så utlignet Baye Djiby Fall i det 56.minutt. En time var spilt da Viking på nytt gikk opp i ledelsen, og så utlignet Djiby åtte minutter etter.

Magne Hoseth hadde følgende kommentar til VGs utsendte: - Hvis vi rykker ned, blir jeg med ned. Jeg forlater ikke Molde selv om vi blir å finne i 1.divisjon i 2011. Det gjelder ikke om Manchester United eller Barcelona kommer med et tilbud, da drar jeg med første fly. (det siste sagt med et smil)

Thomas Holm-4- 4,00

Innbyttere: Thomas Holm for Daniel Berg Hestad i 29min.)

Gult kort: Magne Hoseth

Baye Djiby Fall kom på Ukens lag i Dagbladet.

MOLDE 3-SURNADAL: 0-1

En kamp med mange sjanser til begge lag.  Surnadal hadde flest målsjanser og scoret på en av disse etter 18 minutters spill. Ifølge Romsdals Budstikke var Moldes Sivert Beinset banens beste.

SKEID-MOLDE 2: 1-1

Chukwu Daniel Chima ga Molde ledelsen mot Skeid etter 17 minutters spill. Etter dette hadde MFK flere sjanser til å øke ledelsen, men tidligere MFK- er Joar Harøy utlignet for Skeid etter 50 minutter. Trener Trond Strande var fornøyd med spillernes innsats og det ene poenget.

Laget mot Skeid: Elias Valderhaug, Jo Nørstebø, Jacob Meidell, Øyvind Gjerde, Torjus Aaland (Aksel  Claussen fra 65.), Pape Pate Diouf, Aksel Berget Skjølsvik, Kristoffer Iversen, Kristian Strandhagen, Magnus Stamnestrø ( Simon Markeng fra 46.), Chukwu Daniel Chima.

Ifølge Romsdals Budstikke var Jacob Meidell Moldes bestemann.

SIMONSEN PÅ U-21-LANDSLAGET

I august ble Moldes høyreback Magne Simonsen tatt ut i troppen til det norske U21-landslagets kamp mot Kroatia 11.august. Vegard Forren var ikke tatt ut denne gangen.

MOLDESPILLERNE UTSETTER RAMADAN

Islam hadde fastemåned dette året fra 11.august til 9.september. Skulle islamske MFK- spillere faste nå, ville det naturligvis gå ut over formen. Nå viste det seg heldigvis at man kunne flytte ramadan dersom fasten gikk ut over arbeidet. Derfor slapp Pape Pate Diouf, Makhtar Thioune og Djiby Fall å gå sultne på trening og kamp i august. Pape Pate Diouf fortalte at de tre kunne gjennomføre fasten i november eller desember. De første sesongene i Molde hadde Pape og Mame Biram Diouf gjennomført fasten til fastsatt tid, og det førte til formsvikt.

3.divisjon:

MOLDE 3-TRÆFF: 1-3

Et ungt MFK- lag spilte jevnt med Træff i store deler av kampen. Tre raske mål tidlig i andre omgang avgjorde kampen i Træffs favør. Moldes mål ble satt inn av Kristoffer Wolowcyk etter en times spill. Kristoffer var ifølge RB banens beste.

MARERITT-KVELDEN

Dette var headingen på Romsdals Budstikkes referat fra Moldes kamp mot Rosenborg på Lerkendal. Trønderne vant 3-1 etter mye slurv av gjestene og med utvisning av kaptein Daniel Berg Hestad. Kampen begynte bra for de blåhvite. Etter elleve minutter ga Magne Hoseth MFK ledelsen på et nydelig mål fra nesten død vinkel. Det gikk bare tre minutter før Roar Strand sørget for utligning. Mikael Dorsin førte RBK i ledelsen etter 32 minutter. Femten minutter ut i andre omgang laget Steffen Iversen hjemmelagets tredje mål. Etter 78 minutter fikk Daniel Berg Hestad rødt kort etter en felling av Anthony Annan med påfølgende dytting. Daniel beklaget overfor lokalavisen at han hadde latt seg provosere, og han innrømmet at utvisningen var korrekt. Magne Hoseth fikk gult kort, og både kaptein og visekaptein måtte forberede seg på å se kampen mot Vålerengen fra tribunen.

VGs hovedoppslag dreide seg om Morten Moldskreds oppførsel mot treneren sin. Han marsjerte rett i garderoben da han ble tatt av banen, og han tok ikke mot en utstrakt hånd fra Eggen. (Hele forsiden). Og som heading på tosiders referat inne i bilaget hadde VG: HOLDER IKKE I PARKEN. Det meste dreide seg naturligvis om Rosenborg, og avisens karakteristikk av det gjestende lag får vi lese ut fra spillerbørsen. (NB! Vegard Forren var med på et bilde.)

-KLART VI ER BEKYMRET. Det var Dagbladets heading på referatet fra kampen mellom Rosenborg og Molde. Vi får vite at RBK sparte flere av sine beste spillere mot Molde, men at trønderne allikevel fikk en enkel seier. Avisen forteller ellers om målene og om utvisningen av Daniel Berg Hestad. Hvordan MFK- spillerne fremstod på Lerkendal, fikk vi vite gjennom avisens spillerbørs. Og der fant vi at Morten Moldskred og Trond Olsen spilte på MFK- laget. Som MFK- spillere fikk de henholdsvis  5 og 6 poeng. Og enda vant Rosenborg!

Pape Pate Diouf3---3,00

Innbyttere: Øyvind Gjerde for Magne Simonsen fra 53., Kristoffer Paulsen Vatshaug for Knut Olav Rindarøy fra 33. Pape Pate Diouf for Mattias Mostrøm fra 65.

KBK-MOLDE 2: 4-0

Nordmøringene levnet ikke sine gjester fra Molde noen sjanse i 2.divisjosnkampen på kunstgressbanen i Kristiansund.  Ifølge referatene skapte ikke MFK en eneste målsjanse i løpet av kampen. Med 4-0 tok kristiansunderne tabelltoppen, to poeng foran Hødd. På MFK var A-spillerne Knut Lillebakk, Øyvind Gjerde, Aksel Berget Skjølsvik, Daniel Chima og Bjørn Runstrøm med. MFKs Elias Valderhaug voktet nordmøringenes mål.

Moldelaget: Knut Lillebakk, Aksel Clausen, Torjus Aaland, Øyvind Gjerde, Jo Nørstebø, Aksel Berget Skjølsvik (Bjørn Runstrøm fra 46.), Kristian Strandhagen, Kristoffer Iversen (Morten Wenaas fra 46.), Simon Markeng, Daniel Chima (Kristoffer Wolowczyk fra 81.), Magnus Stamnestrø.

Romsdals Budstikke mente Knut Lillebakk var Moldes beste.

KNUT OLAV RINDARØY TIL SPANIA

Romsdals Budstikke kunne fortelle at Knut Olav Rindarøy i løpet av dagen ville bli presentert som ny spiller på spanske Deportivo la Coruna. Den spanske klubben satset på en låneavtale med MFK. Kun legesjekken gjenstod før gossingen kunne skrive under kontrakten.

Dagen etter kunne lokalavisa bekrefte at Knut Olav hadde signert for den spanske klubben, og at han hadde skrevet ny kontrakt med MFK ut 2013. Det var snakk om en leieavtale med spanjolene, og om det senere skulle bli aktuelt med overgang, kunne MFK regne med en fortjeneste på 10 millioner kroner.

NYTT MØTE MED TRØNDERNE

Det var nå klart at MFK- juniorene skulle møte Rosenborg i kvartfinalen i NM.  Tidligere i måneden slo MFK- juniorene Aalesund  1-0

3.divisjon:

KFK-MOLDE 3: 3-5

KFK stilte med et sterkt redusert lag, og de greide ikke å hamle opp med Moldes unge og teknisk gode lag. I halvannen omgang var kampen jevnspilt, men i siste del av kampen dominerte gjestene.

Moldes målscorere: Oddne Bakken 2, Andreas Hollingen, Kristoffer Wolowczyk 2.