2010 April

April/mai 2010

MOLDE-TROMSØ: 2-3

Det begynte bra for Molde da trener Høgmo og hans spillere var på besøk på Aker Stadion. Etter 38 minutter headet Baye Djiby Fall inn 1-0. Så gikk det bare to minutter før Tromsø utlignet. Gjestene gikk opp til 2-1 etter 53 minutter. Magne Hoseth fikk stemningen opp igjen på tribunene da han i det 66.minutt fikk stjernetreff og utlignet med en ball helt oppe i vinkelen. Men dessverre, sju minutter før slutt sørget Tromsø for borteseier og sikret seg tabelltopp..

-Vi slapp inn halvparten av sjansene til Tromsø. Slik kan vi ikke fortsette, sa Kjell Jonevret til Romsdals Budstikke. Lokalavisas reporter var skuffet over presisjonsnivået og de svake individuelle prestasjonene hos MFK- spillerne. RB kunne fortelle at Kjell Jonevret vurderte å bytte system. Kanskje ville man prøve 4-4-2 for å bli farligere foran mål.

- Vi har nok sjanser til å vinne, men alle elleve er for dårlige defensivt, sa Djiby Fall.

-Vi er fortsatt naive og passive bakover. Målene vi slipper inn, er for enkle, sa kampens bestemann, Magne Hoseth.

Og Budstikkas poengbørs var ikke morsom lesing. Magne fikk 5, men ellers lå poengene på fra 2 til 4.

VG hadde ikke mye å si om kampen på Aker Stadion. Men TIL- trener Høgmo ble sitert: - Vi var nok heldige en periode i første omgang, men andreomgangen er jeg stolt over. Vi scorer to fantastiske mål og blir vel snytt for århundrets straffespark på 2-2.

Kjell Jonevret var ikke kjempeimponert over serielederen. Han mente at laget hans nok en gang tapte en kamp der de skapte mest. – Det er rare mål vi slipper inn. Jeg må nesten se på dem i fred og ro, sukket Kjelle ifølge VG. - Noen av de målene de får kunne jeg også ha scoret, sukket Kjelle.

Dagbladet hadde lite eller ingenting å si om MFK etter kampen. Avisa brukte to sider på lovprisning av Tromsøs George Mourad og kommentar fra Per Mathias Høgmo. Men vi merker oss at på poengbørsen hadde MFK 56 poeng mot Tromsøs 55.

Gult kort: Emil Johansson

Innbytter: Bjørn Runstrøm for Aksel Berget Skjølsvik fra 66.

HØNEFOSS-MOLDE: 1-1

"FORREN FLY FORBANNET " var Romsdals Budstikkes heading på referatet fra Moldes møte med bunnlaget Hønefoss. Det Vegard var forbannet for, var at dommeren ikke godkjente Aksel Berget Skjølsviks scoring i sluttminuttene. Hønefoss-spilleren som Vegard skulle ha dyttet, innrømmet at han ikke hadde reagert om dommeren hadde godkjent scoringen.

-Jeg så at motspillerne våre lo da målet ble annullert, sa Magne Hoseth.

Hønefoss sjokkåpnet med scoring etter tre minutter. Jan Kjell Larsen voktet buret for første gang dette året, og han måtte ta scoringen på sin kappe etter en dårlig utboksing. Senere i kampen hadde imidlertid Jan Kjell flere gode redninger. Etter scoringen måtte de blåhvite fremover på banen, og det ga hjemmelaget større rom. Flere ganger ble det prekært foran Molde-målet, men Jan Kjell ordnet opp med noen gode beinparader.

Daniel Berg Hestad utlignet på en heading etter 81 minutter, og han var ifølge Budstikka Moldes beste denne dagen. Og denne innrømmelsen kom kapteinen med: - Vi er mer et bunnlag enn et topplag i øyeblikket. Tabellen lyver ikke.

Moldes skadeliste ble ytterligere forverret da Knut Olav Rindarøy og Christian Steen måtte tas av banen.

-Nå er det på tide å våkne, sa Daniel Berg Hestad til VG. Ifølge avisen fryktet MFK- kapteinen nå lagets kommende møte med erkerival Aalesund. - Vi må snøre igjen bak, jeg kan ikke huske sist vi holdt nullen sa Daniel som også ifølge VG var banens beste. Han minte også om Christian Steens to farlige headinger i første omgang. Magne Hoseth var fortsatt optimist: -Selv om vi bare fikk med oss ett poeng herfra, spilte vi en bra bortekamp. Og jeg er stolt av den moralen vi har i laget. Vi må bare bli giftigere på siste tredjedel av banen.

Dagbladet ofret ikke mange ordene på oppgjøret. Avisens utsendte sa det slik etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen: - Molde kom mer og mer med utover i omgangen og var nære på å utligne før pause. Presset fortsatte etter pause, men vertene forsvarte seg heroisk til det gjensto 10 minutter. Da kom Mattias Mostrøm seg fri helt nede på dødlinjen og fikk slått ut i feltet til Daniel Berg Hestad som kunne styre ballen ned i keepers lengste hjørne.

Dagbladet mente Jan Kjell Larsen var banens beste.

Magne Simonsen34443,75

Innbyttere: Magne Simonsen for Knut Olav Rindarøy fra 46. Aksel Berget Skjølsvik for Bjørn Runstrøm fra 76., Kristian Strandhagen for Christian Steen fra 80.)

MOLDE-AALESUND

Det ble en herlig kveld på Aker Stadion da man skulle avgjøre hvilket lag som var fylkets beste. Aalesund lå blant topp tre på tabellen, mens Molde var atskillig dårligere plassert. Men denne kvelden hadde kaptein Magne Hoseth og de andre blåhvite bestemt seg for å kjempe om poengene. Flere av førstevalgene var fortsatt skadet, og mot Aalesund måtte også Daniel Berg Hestad melde pass. Han satt med høy feber på benken, og måtte på banen etter 75 minutter da Thomas Holm ble skadet.

Det begynte dårlig med AaFK - scoring etter 40 minutter. I siste spilleminutt handset en sunnmøring, og Magne Hoseth satte straffesparket i mål. Med 1-1 ved pause hadde hjemmefansen fortsatt håp om en lykkelig utgang på nabooppgjøret. 11 140 hadde kjøpt billetter til matchen!

Aalesunds farligste våpen, Tor Hogne Aarøy, ble fullstendig nøytralisert av Marcus Andreasson. Aalesundspissen slapp til med et farlig skudd en gang, og da leverte Jan Kjell Larsen en superredning.

I det 52 minutt slo Magne Hoseth et frispark inn i feltet, og Djiby Fall sørget for 2-1 og tre meget kjærkomne poeng. Det ble noen spennende sluttminutter, men det ble ikke flere scoringer, og MFK var best i fylket.

Det ble taust blant de oransje supporterne på slutten av kampen. Heldigvis slapp vi å høre sangen som ljomet fra sunnmøringene som kom med ferjene forbi Aker Stadion: - Hate Molde by!

-Vi var tvunget til å gjøre to mye endringer inn mot kampen. Både Aksel og Marcus bekreftet at de holder nivået, sa Kjell Jonevret til Romsdals Budstikke. Moldeavisa telte målsjanser: 1-1 og 4-1 til Molde. RBs opptur: MFK- spillerne hadde definitivt skjønt alvoret, kjempet innbitt og fikk sin belønning. RBs nedtur: Tre nølende forsvarsaksjoner i løpet av et par sekunder førte til at MFK igjen kom under.

-DET VAR HANDS, var VGs tosiders heading på referatet fra Aker Stadion. Avisen siterte dommer Tommy Skjerven, og det var Moldes straffespark man siktet til. Sunn møringene var nemlig ikke enig med dommeren, og Tor Hogne Aarøy sukket: - Det var visst ikke meningen at vi skulle vinne i dag. Kjetil Rekdal mente det var en prestasjon av dommeren å blåse straffe, for ballen traff skulderen.

-Vi tok Aalesund på deres egne styrker - aggressivitet og løpsstyrke, sa Daniel Berg Hestad til VG.

Dagbladet ofret det meste av spalteplassen på Kjetil Rekdal og hadde denne headingen: -SIRKUS REKDAL. Smilte og kjeftet om hverandre.

Bjørn Runstrøm5---5,00

Innbyttere: Daniel Berg Hestad for Thomas Holm fra 75., Bjørn Runstrøm for Baye Djiby Fall fra 70., Magne Simonsen for Emil Johansson fra 81.

MOLDE 5- NORDLANDET: 4-1

A-lagets to trenere, Kjell Jonevret og Erling Moe, måtte se "gamleguttas" kamp mot Nordlandet på Kunstgressbanen. Petter Rudi, Morten Kristiansen og Bjarte Skuseth var imidlertid på plass og viste samspill av høy klasse. Markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik var også på plass som midtstopper. - I dag står folk i kø for å få være med på laget, sa Jan Arild til Romsdals Budstikke. Ole Christian Smørdal scoret to ganger, mens Bjarte Skuseth og Per Magne Misund nøyde seg med ett mål hver.

J16 OG G16 VIDERE I CUPEN

MFKs J16-lag gikk videre i NM etter sier over Ratvika i Ålesund. Det stod 3-3 ved ordinær tid, og så vant MFK- jentene straffekonkurransen. Målscorere for Molde i den ordinære spilletiden: Astrid Avdem (2) og Martine Pettersen. Moldes G16 slo Træff i den regionale kvalifiseringen.

3. DIVISJON:

TRÆFF-MOLDE 3: 3-0

Molde stilte med et svært ungt lag mot byrivalen. Guttene holdt godt følge med Træff i første omgang, og ved pause stod det 1-0 til de grønne. I RB- referatet heter det at MFK hadde kun en målsjanse i kampen, mens Træff godt kunne ha sørget for en klarere seier.

VIKING-MOLDE: 4-1

VG brukte naturligvis mesteparten av spalteplassen på Åge Hareide etter at laget hans hadde slått Molde 4-1. Åge var imponert over Vikings andreomgang: - Akkurat slik skal vi spille fotball. Duellsterkt, raskt og kontant i lengderetningen. Åge, æresmedlem i MFK, syntes synd på gamleklubben, og han mente de blåhvite kjempet bra til det raknet. Kjell Jonevret røk på sitt største tap som Molde-trener, men var ifølge VG storsinnet nok til å berømme Viking etter kampen.

Åge var enig med Dagbladet som antydet at dette var årsbeste for Viking, særlig tatt i betraktning av at Molde ga rogalendingene god motstand.

-Stygt! Det var ifølge Dagbladet Jonevrets første kommentar etter tapet. Etter å ha fått summet seg litt, hadde han følgende kommentar: Jeg er fornøyd med første omgang, men i andre kjører Viking over oss. Vi går rett og slett bensintomme

Aksel Berget Skjølsvik ga Molde ledelsen etter sju minutters spill, og så utlignet Viking tre minutter før pause. Tre Viking- scoringer fulgte i andre omgang, etter 61, 76 og 80 minutter.

-Dette var pinlig! sa Emil Johanssson til Romsdals Budstikke, og Jonevret var enig: - Det er stygt å slippe inn fire mål.

Ifølge Budstikkas utsendte mistet MFK grepet på midtbanen, og laget ble strukket i alle retninger: - Med Magne Hoseth altfor høyt på banen og Aksel Berget Skjølsvik og Thomas Holm tilsvarende lavt, fikk Viking all verdens plass til å boltre seg i.

Åge hadde dette å si til RB:-MFK er et godt lag som forsøker å spille positiv fotball, men da kan det hende du blir hardt straffet også.

Jonevret hadde også denne kommentaren etter at laget hadde sluppet inn fire mål: -Å spille så dårlig når Jan Kjell er så god er bare dårlig gjort!

Daniel Berg Hestad3---3,00

Innbyttere: Bjørn Runstrøm 45 min. for Fall, Daniel Berg Hestad 27 min. for Skjølsvik, Magne Simonsen 18 min. for Johansson.

12. MAI: KNUT OLAV OG VEGARD I LANDSLAGSTROPPENE

Knut Olav Rindarøy ble tatt ut til landslagstroppen som skulle møte Montenegro og Ukraina. John Arne Riise hadde meldt forfall, og dermed økte også sjansene for at Knut Olav skulle få spilletid.

Vegard Forren var tatt ut til U21-troppen som skulle møte Ungarn og Finland.

14.mai:

SURNADAL-MOLDE: 1-3

13.mai ble 1.runde i cupen avviklet. Molde vant bortekampen mot Surnadal med 3-1. 795 tilskuere så Bjørn Runstrøm gi Molde ledelsen etter 23 minutter. Samme mann doblet ledelsen etter 52 minutter. i siste spilleminutt reduserte hjemmelaget, og like etter fastsatte Magne Simonsen resultatet til 3-1 til de blåhvite. Molde innviet sine nye lilla drakter, men måtte bytte til hvitt da lagene ble litt for like hverandre! Gjestene hadde fullstendig kontroll over kampen den første halvtimen i hver omgang, men slapp vertene til i slutten av begge omgangene. I dagene som fulgte gikk spekulasjonene omkring Magne Hoseths fremtid. Ville Magne bli kjøpt opp av ett eller annet engelsk lag, eller var det bare ville rykter?

GUTTELAGET MED STORSEIER OVER HØDD

Guttelaget til MFK gikk videre i cupen etter 8-3 over Hødd. Moldeguttene ledet 3-0 etter ti minutter. Oddmund Bakken scoret alle de tre første. Han scoret enda to mål, og så satte Eirik Hestad, Morten Wenaas og John Peder Undhjem inn resten. –Vi hadde god kontroll hele veien, og spesielt før pause var vi gode, sa trener Kent Rudning som understreket at man tenkte først og fremst spillerutvikling, men naturligvis ville like å komme så langt som mulig i cupen.

3.divisjon:

MOLDE 3- KFK: 1-1

Molde var best før pause, mens KFK tok over etter hvilen.

MOLDE – HAUGESUND: 2-1

-Det er ikke Molde som har flaks. Det er vår egen udugelighet som avgjør kampen, sa en skuffet Haugesund- trener til Romsdals Budstikke etter tapet på Aker Stadion 16.mai.

9608 tilskuere fikk et par spennende timer da Haugesund besøkte Molde. Mange hadde regnet med en lett oppgave for MFK, men det ble det ikke. Djiby Fall sørget for Molde-ledelse etter 10 minutter Etter 57 minutter laget gjestene selvmål, og mange trodde da at kampen var avgjort. Men det gikk bare to minutter før Haugesund reduserte. Romsdals Budstikkes sjansestatistikk viste 4-4 i første omgang, men i 2.omgang vant haugesunderne statistikken 6-3. Moldeavisa mente, som mange andre, at gjestene hadde fortjent ett poeng.

-Det er et engstelig og urolig lag for tiden. Vi hadde store utfordringer med å ligge rett i posisjonene og ga Haugesund usedvanlig mye rom. Vi jobbet hardt, men det ble mye en og en, sa Kjell Jonevret til RB. I Budstikkas "Opptur" het det: Emil Johansson og Knut Olav Rindarøy er i ferd med å utvikle venstresida til det ressursområdet vi kunne håpe på.

"Nedturen": Store tempoproblemer på midtbane og i midtforsvaret. Defensivt så MFK ut som et katastrofeområde hele kampen.

VG ofret mest spalteplass på Kjell Inge Røkke etter kampen. Avisen kunne med Romsdals Budstikke som kilde fortelle at Røkke fortsatt ville støtte MFK, og det var naturligvis treneren lykkelig over. Kanskje kunne han få kjøpe et par nye spillere?

-Vi har sett tunge ut i hele vår, og trenger nye, friske ben. Nå kommer både Pape og Makhtar tilbake etter skader etter VM-oppholdet, men jeg håper vi kan forsterke med et par mann til, sa Jonevret til riksavisen. Og VG avsluttet md å slå fast at Molde klatret på tabellen, men ikke var et topplag, og klubben trengte åpenbart flere Røkke-millioner.

Dagbladet ofret ikke mange ordene på kampen, men roste Magne Hoseth: - Magne Hoseth har storspilt for et skuffende Molde-lag. (Magne toppet Børstoppen foran Steffen Iversen).