2009 September

September 2009

GOSSEN- MOLDE 3: 2-4

Det ble en knepen seier til Moldes tredjelag da laget møtte Gossen på kunstdekket på Riksfjord skole 4.september. Banespillet var jevnt, og begge lag hadde mange og gode sjanser til å score. Gossen tok ledelsen etter et kvarters spill. Espen Outzen utlignet et kvarter senere. Gossen gikk opp til 2-1 etter 60 minutter, og fem minutter senere sørget Magnus Magerøy for 2-2. Samme mann førte MFK opp til 3-2 på straffespark etter 75 minutter, og så scoret Espen Outzen Moldes fjerde mål da det var spilt i 80 minutter.

NEST VAKREST I VERDEN

Magne Hoseths scoring mot Rosenborg i cupkampen ble lagt merke til. Magasinet World Soccer kåret målet til nest vakreste scoring i verden i august.

-Om jeg hadde prøvd 1000 ganger til på det jeg gjorde mot Rosenborg, ville jeg ikke greid det igjen. Det er utrolig vanskelig å utføre, sa Magne.

MOLDEJUNIORENE UTSLÅTT

6.september møttes Rosenborg og Moldes juniorer på Lerkendal. Etter et jevnt oppgjør gikk trønderne videre til semifinale i cupen. I kvartfinalekampen stod det 3-3 etter ordinær spilletid. Kristoffer Hildrestrand førte Molde i ledelsen etter 28 minutter. Molde hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Etter 42 minutter utlignet hjemmelaget, og det stod 1-1 ved pause. RBK gikk opp til 2-1 etter 53 minutter, og Magnus Stamnestrø utlignet etter 78 minutter. Ny ledelse til hjemmelaget kom på straffespark etter 84 minutter. Stamnestrø sørget for ny utligning etter 93 minutter.

Kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, og denne vant trønderne 4-3.

Laget: Elias Valderhaug, Christer Bakken, Jacob Falch Meidell, Torjus Aaland, Eirik Rundberg, Jo T. Nørstebø, Kristian Klementsen, Emil Dahle, Mame Mbar Diouf, Pål Kirkevold, Kristoffer Hildrestrand. Benyttede innbyttere: Magnus Stamnestrø, Simon Markeng, Magnus Magerøy og Espen Langåker.

TAP FOR LANDSLAGENE

Første helga i september var to MFK- spillere i landskamp. Magne Hoseth var med da A-laget tapte for Island. Det ble en nedtur for Magne, som ble rost opp i skyene etter forrige landskamp. Denne gangen ble han tatt av etter en omgang, og Oslo-avisene belønnet ham med 2 på spillerbørsen.

Tap ble det også for Vegard Forren på U21-laget. Nordmennene ble slått 3-1 av Kroatia.

HØDD-MOLDE 2: 6-0

I landslagshelga møttes Molde 2 og Hødd i Ulsteinvik. Besøket på Sunnmøre endte med kjempetap for romsdalingene.

-Dette var en lite hyggelig opplevelse, sa trener Odd Berg etter at laget hans hadde tapt 0-6. Ved pause stod det 2-0. Jose Mota fikk rødt kort etter 72 minutters spill, og Jacob Meidell fikk gult kort. Odd Berg mente at flere av spillerne var slitne etter kvartfinalen i cupen, men han var skuffet over at ikke alle gjorde sitt beste. Laget: Jan Kjell Larsen, Vidar Giske Henriksen, Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde, Torjus Aaland. Emil Dahle (Magnus Stamnestrø fra 75.), Aksel Berget Skjølsvik, Jacob Meidell (Mame Mbar Diouf fra 73.), Rune Ertsås, Jose Mota, Pål A. Kirkevold (Kristoffer Hildrestrand fra 46.). To mann fikk godkjent karakter: Marcus Andreasson og Øyvind Gjerde.

UH-LAGET BEST I LANDET

Første helga i september var MFKs UH- lag med på landsturnering i Ålesund. Fra fredag til søndag deltok lag fra hele landet. MFK vant fire strake seire i det innledende puljespillet: 7-4 mot Fana, 2-0 mot Nessegutten, 4-0 mot Djerv 1919 og 6-3 mot Vivil.

I semifinalen ble det 5-2 over Fana, og i finalen vant MFK- laget 2-0 over Snøgg fra Telemark.

MFK- laget: Arne Balstad, Kjetil Eivindsson, Andreas Helset, Johan Martin Lianes Vold, Henrik Sørum, Iver Korsvik, Kristin Austlid, Sindre Staurset, Ole Magnus Oterhals, Iver Korsvik, Per Tore Krohn, Odd Inge Sjo, Paula Deladillo og Lisbeth Nerland.

LILLE-PAPE PÅ MFK-TRENING

8.september hadde Pape Pate Diouf besøk av sin 17-årige bror, Louis. Under sitt opphold i Molde, fikk Louis trene sammen med talentgruppa til MFK. Fra klubben ble det understreket at unggutten ikke var aktuell som MFK- spiller.

Samme dag kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK var interessert i Hødd-spissen Joachim Magnussen (22)

NYBORG-MOLDE: 0-6

8.september møttes MFK og Nyborg til treningskamp. Målscorere for de blå - hvite: Aksel Berget Skjølsvik (2), Marcus Andreasson (2), Thomas Holm og Mame Mbar Diouf.

Laget i treningskampen: Knut Dørum Lillebakk (Jan Kjell Larsen fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug (Brian Waltrip fra 61.), Christian Steen, Marcus Andreasson (Emil Dahle fra 70.), Øyvind Gjerde, Makhtar Thioune, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm,( Valter Tomaz jr. fra 46.), Rune Ertsås (Mame Biram Diouf fra 46.), Mattias Mostrøm ( Mame Mbar Diouf fra 61.)

MFK TOPPER TALENTLISTE

11.september kunne Romsdals Budstikke fortelle at ingen eliteserieklubb gjorde mer for talentutvikling i Norge enn Molde FK.

Rangeringen som Norsk Toppfotball la frem, så slik ut:

14 poeng: Molde FK, 13 poeng: Viking, 12 poeng: Fredrikstad, Vålerenga, 11 poeng: Start, Tromsø, Lillestrøm, 10 poeng: Aalesund, Strømsgodset, Lyn, 9 poeng: Bodø/Glimt, Stabæk, 8 poeng: Brann, 6 poeng: Odd Grenland, 5 poeng: Sandefjord.

Bakgrunnen for lista var å belønne de som jobbet godt med spillerutvikling. En pott på 22 millioner kroner var satt av til fordeling på klubbene, der klubbene i eliteserien fikk et flatt grunnbeløp på 450 000 kroner. Deretter ble pengene fordelt ut fra hvor godt klubbene presterte på ni ulike kriterier. For MFK sin del havnet de på en utbetaling i underkant av en million kroner.

-MFK og fotballakademiet har veldig mye spennende på gang, og mye av det som kreves for å lykkes, er også på plass. Derfor scorer de høyt hos oss, sa sportssjef Jo Bergsvand i NTF til Romsdals Budstikke.

MAKHTAR BANENS BESTE

9.september møttes Senegal og Angola i Lisboa. Vennskapskampen endte 1-1. Mahktar Thioune ble kåret til banens beste. Mame Biram Diouf spilte de siste minuttene som innbytter.

24.serierunde:

MOLDE- STRØMSGODSET: 2-1

-For meg er klubben alltid nummer en. Ingen spillere er viktigere enn laget.

Det sa trener Kjell Jonevret etter at Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf ble vraket i kampen mot Strømsgodset. De to senegaleserne hadde uten tillatelse tatt to fridager i Oslo etter kampen mot Vålerenga. Ifølge Romsdals Budstikke hadde de to nektet å vedta pålagte bøter, og dermed måtte Kjelle la dem sitte på benken en omgang.

Rune Ertsås fikk sjansen som spiss, men bommet på tre gode målsjanser. Men Christian Steen ga Molde ledelsen etter 34 minutter da han headet en Hoseth - corner i mål. Det stod 1-0 ved pause.

I andre omgang hadde Aksel Berget Skjølsvik to gode målsjanser uten å lykkes. Etter 59 minutter gjorde Christian Steen 2---0 på et innlegg fra Magne Hoseth. I siste spilleminutt fikk Strømsgodset en redusering.

VG mente MFK- laget var merket av at Makhtar Thioune, Mame Biram Diouf, Jose Mota, Vegard Forren og Pape Pate Diouf manglet i første omgang. Men avisens utsendte mente MFK satte mer trykk på gjestene da de to senegaleserne kom på banen. VGs sjansestatistikk viste 6-4 til Molde.

Etter sin flotte innsats kom Christian Steen på Ukens lag i Dagbladet.

Mame Biram Diouf5---5,00

Innbyttere: Makhtar Thioune for Thomas Holm fra 56., Valter Tomaz jr. for Mattias Mostrøm fra 88., Mame Biram Diouf for Rune Ertsås fra 68.

MOLDE 2-ULLERN: 6-1

14.september feide et stjernespekket MFK- lag over bunnkollega Ullern med seier 6-1. Denne seieren førte MFK opp på en foreløpig trygg niendeplass. Trener Trond Strande var så fornøyd at han hadde "nesten lyst til å grine." Men treneren nøyde seg med å gi ros til de straffedømte senegaleserne som denne gangen spilte på andrelaget.

Ullern tok ledelsen etter 10 minutter, men så startet Molde målfesten. Pape Pate Diouf nettet etter 13 og 27 minutter. Så var det Mame Biram Dioufs tur med scoringer etter33 og 56 minutter. Etter 71 minutter scoret Pape sitt tredje mål, og så avsluttet Simon Markeng målshowet etter 82 minutter.

Moldelaget: Jan Kjell Larsen, Jacob Falch Meidell (Torjus Aaland fra 56), Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Eirik Rundberg, Valter Tomasz jr. (Magnus Stamnestrø fra 46.), Makhtar Thioune, Emil Dahle, Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf (Simon Markeng fra 72.), Kristoffer Hildrestrand.

NYE TALENTER TIL MFK?

16.september kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK jaktet på tre talentfulle spillere. Det var Jo Inge Berget og Magne Simonsen fra Lyn og Even Hovland fra Sogndal. Trioen hadde en rekke alderbestemte landskamper og internasjonal erfaring. Berget skulle ifølge RB være verdsatt til fem millioner kroner, mens prislappen på de to andre var på tre millioner.

4.divisjon:

GRY/KÅRVÅG-MOLDE 3: 2-6

Hjemmelaget holdt bra følge med gjestene sine i første omgang, men utover i kampen styrte MFK det meste på en bløt og tung bane.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 10 minutter. Ti minutter senere utlignet Pål Kirkevold. Thomas Sørvik førte hjemmelaget opp til 2-1 etter 24 minutter, og så utlignet Pål Kirkevold på straffespark i det 38.minutt. Jo Nørstebø sørget for Moldeledelse til pause. I andre omgang kom tre MFK- scoringer: Magnus Stamnestrø (64.), Simon Markeng (80. og 86.)

DEBUT FOR MFK SINE 4-ÅRINGER

Lørdag 19.september arrangerte MFK sin Knøttecup. 37 lag deltok. I tillegg til arrangørklubbens spillere, deltok også lag fra Træff, Rival, Skåla og Ekko Aureosen. Nesten 400 spillere var i aktivitet. Arrangørene var skuffet over at det ikke var flere jentelag med. Cupen var for spillere født mellom 2001 og 2005. Dermed fikk vi sett MFKs fireåringer i aktivitet. Romsdals Budstikke skildret fireåringene på banen: - 4-åringene til Molde Fotballklubb er som småbarn flest. For dem handler fotball om det å score mål og løpe mest mulig. Dommer Kristine Furø gjorde det hun kunne for å fortelle at fotball også handler om å holde seg innenfor de hvite strekene. Guttene er ikke så opptatt av det. De løper like mye etter ballen uansett om den er inne på banen, utenfor sidelinja eller bak mål.

TROMSØ-MOLDE: 1-0

20.september var Molde i Ishavsbyen for å forsøke å sikre seg sølvmedaljene i årets serie. Ifølge VG spilte ikke de blå - hvite som noe sølvlag da de tapte 0-1 mot Tromsø. Osloavisen mente MFK- spillerne nå følte sølvpusten til Stabæk i nakken. Kjell Jonevret mente imidlertid at sølvmedaljene var sikret, selv om det var noen gode lag som kjempet bak de blå - hvite. VGs utsendte ment det var en dårlig og kjedelig fotballkamp med få målsjanser.

Tromsø var nær ved å ta ledelsen før det var spilt to minutter, men skuddet gikk i nettveggen. Moldes første sjanse kom seks minutter senere, men Magne Hoseth slo ballen over. Hjemmelaget låste av MFKs vanlige ballbaner, noe som førte til upresist spill av de blå -hvite. Tromsø dominerte den første halvtimen, og det var fortjent da Tromsø scoret midt i første omgang.

-Spiller vi ikke bedre enn i dag, så kan sølvet glippe. Men her er det kaldt og jævlig, nå vil vi bare hjem til solrike Molde, sa MFK- treneren.

Mattias Mostrøm-4--4,00

Innbyttere: Mattias Mostrøm 29 min. for Aksle Berget Skjølsvik, Thomas Holm 14 min. for Magne Hoseth, Marcus Andreasson 5 min. for Kristoffer Vatshaug.

LEVANGER-MOLDE 2: 1-2

I sin 21 seriekamp var MFK i Trøndelag og møtte Levanger på Moan gress.

-Veldig viktig sier for oss, nå kan vi slappe av litt med tanke på tabellen. Vi har tatt flere skritt i riktig retning i det siste, sa en fornøyd trener Odd Berg. 100 tilskuere så Jacob Meidell score etter bare sju minutters spill. Levanger utlignet etter 21 minutter, og så sørget Andreas Skeie for 2-1 til Molde på selvmål etter 54 minutter.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Espen Langåker, Jacob Falch Meidell, Øyvind Gjerde, Torjus Aaland, Valter Tomaz jr. (Kristoffer Hildrestrand fra 58.), Emil Dahle, Mattias Mostrøm, Rune Ertsås, Pål Kirkevold, Simon Markeng (Magnus Stamnestrø 60.).

MOLDE 3-BUD/ELNESVÅGEN 2: 1-3

I 18.serieomgang ble det tap på hjemmebane for MFK 3. Gjestene vant 3-1, og ved pause var stillingen 2-1. Molde hadde ballen mest, men kampen var jevnspilt. Kampen hardnet til den siste halvtimen, og dommeren måtte dele ut flere gule kort. Effektive og kontringssterke spillere sørget for hjemmeseier. Molde scoret først på et straffespark etter 14 minutter. Eksekutør var Magnus Stamnestrø. Hjemmelaget scoret etter 16, 18 og 46 minutter.

MOLDE-VÅLERENGEN: 6-3

Det var Romsdals Budstikkes heading på gledesbudskapet 24.september. Molde var klar for finale på Ullevaal. Og motstander i finalen ville bli Aalesund. Det ble en dramatisk kamp hvor vinneren var klar først etter ekstraomganger.

7986 tilskuere var vitne til fotballdramaet på Aker Stadion. Molde hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen i første omgang, Pape Pate Diouf stupheadet utenfor fra fem meter, og han bredsidet også en ball utenfor fra en lignende posisjon. I det 45.minutt tok gjestene ledelsen ved Harmeet Singh etter en kontring.

I andre omgang skjedde det lite den første halvtimen, men så begynte ting å skje: Vålerengas Andreas Nordvik ble utvist etter at han skubbet Mame Biram Diouf over ende. Så scoret Magne Hoseth på det påfølgende straffesparket. Det var da spilt i 78 minutter. Tre minutter senere tok Vålerenga igjen ledelsen. Da ni minutter var igjen av ordinær tid, sørget Pape Pate Diouf for at lagene igjen stod likt. Og så måtte dommer Svein Oddvar Moen og 22 slitne spillere ut i ekstraomganger i striregn. Pape Pate Diouf scoret så etter 94 minutter, og Makhtar Thioune sørget for 4-2 etter 105 minutter. Fem minutter etter reduserte Vålerenga. Etter 118 minutter la Thioune på til 5-3, og så avsluttet Mattias Mostrøm scoringene etter 120 minutter.

-For noen "killar", nå er vi der! Men akkurat nå husker jeg ingenting av det som skjedde, sa en kjempeglad Kjell Jonevret på direkten til publikum under seiersrunden

Romsdals Budstikke mente Makhtar Thioune var Moldes bestemann og ga ham 8 på spillerbørsen.

Slik vurderte lokalavisa de andre spillerne:

7 poeng: Daniel Berg Hestad, Pape Pate Diouf

6 poeng: Knut Olav Rindarøy, Magne Hoseth, Mame Biram Diouf, Thomas Holm

5 poeng: Kristoffer Vatshaug, Christian Steen, Jose Mota

Marcus Andreasson og Mattias Mostrøm var ikke lenge nok på banen til å komme på børsen.

PAINTBALL OG BAD

24.september slo MFK- spillerne seg skikkelig løs. De slappet av etter semifinaleseieren over Vålerenga med alternativ trening i Kristiansund. I nabobyen spilte de paintball og slappet av i Atlanterhavsbadet.

-Med tre kamper på en uke må vi gjøre litt andre ting også, sa fysisk trener Stig Aambø.

TAP FOR MOLDEDAMENE

I trettende serierunde i 3.divisjon tapte MFK- damene 1-2 for Træff 2. Pr. 25/9 så tabellen slik ut:

FORBEREDELSER TIL CUPFINALE

25.september kunne markedsdirektør Jan Byttingsvik fortelle at man allerede var kommet langt i forberedelsene til cupfinalen. Det var ordnet med flere former for transport til hovedstaden, og i Oslo ville MFK leie Youngstorget for å sette opp telt for fansen.

2.divisjon:

MOLDE 2-DRØBAK-FROGN: 5-3

28.september nærmet MFK 2 seg fornyet kontrakt i 2.divisjon. På Reknesbanen kunne femti tilskuere se hjemmelaget slå Drøbak- Frogn 5-3.

-Det ser unektelig lysere ut nå, men jeg tør ikke si at plassen er sikret ennå. Det er fortsatt fire kamper igjen, sa trener Odd Berg.

Moldelaget fikk ikke noe gratis av nestjumboen i 2.divisjon. Gjestene gikk til verket med glød og lot seg ikke skiple av at Magne Hoseth ga Molde 1-0 etter bare tre minutters spill. Det gikk bare sju minutter før gjestene utlignet. Mattias Mostrøm skjøt Molde i ny ledelse etter 42 minutter, og han satte også inn Moldes tredje mål i det 66.minutt. Magne Hoseth gjorde 4-1 etter 67 minutter, og gjestene reduserte minuttet etter. Etter spilte 70 minutter la Rune Ertsås på til 5-2. Bortelagets siste mål kom i det 83.minutt.

Laget: Jan Kjell Larsen, Jacob Meidell, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Torjus Aaland, Emil Dahle (Magnus Stamnestrø fra 78.), Aksel Berget Skjølsvik, Magne Hoseth (Simon Markeng fra 82.), Mattias Mostrøm, Rune Ertsås, Mame Mbar Diouf (Kristoffer Hildrestrand fra 64.).

MOLDE-ROSENBORG: 0-2

27.september kom Rosenborg til Molde for å slå de blå - hvite og sikre seg gullmedaljene i Tippeligaen.

-Semifinalen satt fortsatt i beina, MFK- spillerne orket ikke å vinne enda en fest. Rosenborg sikret seg sitt fortjente seriegull på samme arena som de ble rundjult på for noen uker siden, skrev Romsdals Budstikke. Etter 79 minutter scoret Steffen Iversen på et skudd som gikk via Christian Steen og forbi Lillebakk. Ifølge Romsdals Budstikke var MFK- spillerne for lengst forbi det kreative stadiet og lengtet etter dusjen. Sju minutter etter doblet Trond Olsen RBK-ledelsen. Molde åpnet best, og den første store sjansen fikk Jose Mota, men skuddet sneiet stolperota. Etter det sølte Pape Pate Diouf bort to feite målsjanser. Molde eide kampen helt den første halvtimen, men angrepspresset avtok etter hvert. Etter pause festet Rosenborg grepet, og bare en feberredning av Knut Lillebakk hindret Rosenborgledelse på et godt frispark. Midtveis i andre omgang stupheadet Mame Biram Diouf et flott innlegg fra Mattias Mostrøm, men RBK-keeperen reddet.

Pape Pate Diouf53444,00

Innbyttere: Mattias Mostrøm 31 min. for Jose Mota, Rune Ertsås 9 min. for Marcus Andreasson

MOLDEJENTENE KRETSMESTERE

Tirsdag 29.september ble MFKs J16-lag kretsmestere i fotball. I kulde og mørke på Reknesbanen slo jentene Eide med 3-0.

Martine Pettersen ga Molde 1-0 alt etter fem minutters spill, og ett minutt senere satte Ingrid E. Oterhals inn mål nr. 2. Etter dette roet kampen seg ned, og det meste foregikk på midtbanen. Et kvarter før slutt satte Anniken Obaidli inn Moldes tredje mål, og trener Erland Pettersen kunne juble på sidelinja.

Jentene hadde tapt kun en kamp i årets serie. Det skjedde da de i første oppgjør mot Eide tapte 3-4. 131 åtte ganger hadde jentene fra Molde satt ballen i mål.