2009 Oktober

Oktober 09

MOLDE 2-NARDO: 2-1

CUPFINALEN SKAPER PROBLEMER

1.oktober kunne Romsdals Budstikke fortelle om uro i forbindelse med fordeling av cupfinalebilletter. Flere trenere i MFKs breddeavdeling truet med å slutte fordi MFK nektet barn med sesongkort å kjøpe finalebillett. Jan Arild Byttingsvik kunne bare beklage at man rett og slett ikke hadde nok billetter. Fotballforbundet la forøvrig ut 2500 billetter til salg 1.oktober. Hvem som skulle få billetter fra NFF, ville bli avgjort ved loddtrekning

LYN OSLO FIKK MFK-HJELP

1.oktober var det klart at Lyn, Oslo unngikk konkurs og kunne fortsette ut sesongen. Ifølge TV2 Sporten skulle MFK og AaFK ha bidratt med "et beløp i millionklasse." Sparebanken Møre skulle også ha sørget for hjelp til Oslo-klubben.

ODD-MOLDE: 2-1

-Litt av magien er borte. Men vi har hatt en kjempesesong med cupfinale og medaljemulighet, sa trener Kjell Jonevret etter at laget hans tapte 1-2 mot Odd i Skien.

Det første kvarteret presset Molde vertene til å gjøre en rekke feil, og de blåhvite kom til enkelte overgangsmuligheter. Men det manglet presisjon, og Odd-forsvaret jobbet bra. Etter et kvarter forårsaket Christian Steen straffespark, og dermed gikk Odd opp til 1-0. En ny kalddusj kom seks minutter senere. Hjemmelaget scoret sitt andre mål på et frispark fra 30 meter. Ballen var innom en Odd-spiller og endret retning. Og nå så det ut til at panikken meldte seg hos gjestene. Pasningsspillet ble dårligere, og noe mål ble det ikke på romsdalingene.

Et litt friskere Molde-lag kom på banen etter pause, og Daniel & Co prøvde å sette press på Odd. Etter 88 minutter skapte Knut Olav Rindarøy litt spenning igjen med å redusere til 1-2. Budstikkas utsendte hadde målstatistikken 3-3 og 4-3.

Thomas Holm4--4,00

Innbyttere: Øyvind Gjerde for Christian Steen (81.) Thomas Holm for Mattias Mostrøm (66.), Jose Mota inn for Pape Pate Diouf (72.)

Gult kort: Kristoffer Paulsen Vatshaug, Magne Hoseth.

MOLDE 3-MIDSUND: 5-4

Molde 3 kjørte over Midsund i første del av kampen, men en forrykende spurt av gjestene kunne ha ført til poengdeling.

Kristoffer Hildrestrand førte Molde i ledelsen etter 19 minutter. Etter en halvtime laget Midsund selvmål, og seks minutter etter scoret Hildrestrand sitt andre mål for dagen, denne gang på straffespark.. 4-0 ble det da Simon Markeng scoret i det 57.minutt. Så kom Midsundscoringer etter 73, 83 og 86 minutter. Simon Markeng sørget for 5-4 til Molde to minutter på overtid.

TO RØDE TIL MOLDE

5.september var MFK 2 i Trøndelag og møtte Strindheim. Trønderne vant 1-0.  Trener Trond Strande var skuffet over at to av spillerne hans ble utvist, og ifølge Romsdals Budstikke "var han fly forbanna på Thomas Holm og Vegard Forren" for at de begge fikk rødt kort. – Rødkortene er korrekte. Spillerne må forstå at de skal holde kjeft når de allerede har fått gult kort for kjeftbruk, sa Trond. Og han la til: -Vi kan ikke reise rundt og bli oppfattet som bedritne snørrunger, vi må kunne oppføre oss. Treneren mente imidlertid at førsteomgangen var bra og at laget hadde fortjent ett poeng.

Vegard Forren og Thomas Holm fikk to gule kort og måtte forlate banen. I tillegg fikk Aksel Berget Skjølsvik og Øyvind Gjerde gult kort.

Laget: Elias Valderhaug, Vidar Giske Henriksen, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Torjus Aaland, Aksel Berget Skjølsvik, Jacob Meidell (Simon Markeng fra 63.), Thomas Holm, Rune Ertsås, Pål Aleksander Kirkevold (Magnus Stamnestrø fra 71.), Kristoffer Hildrestrand (Mame Mbar Diouf fra 71.).

GOD LANDSKAMP AV RINDARØY

Knut Olav Rindarøy fikk sin A-landslagsdebut mot Sør-Afrika 11.oktober.  Norge vant kampen på Ullevaal 1-0. Knut Olav startet på benken, men slapp til i andre omgang. Han fikk 45 rolige minutter på venstresiden og løste de få defensive utfordringene han fikk på effektivt og enkelt vis. Men slik Norge spilte, fikk ikke Knut Olav vist fram sine offensive kvaliteter.

-Knut Olav har definitivt ikke spilt sin siste landskamp, sa John Arne Riise.

BRYN-MOLDE 3: 0-2

I den 20.runden i 4.divisjon møttes Bryn og Molde 3. Molde vant 2-0 etter scoringer av Magnus Stamnestrø (35.minutt) og Kasper Thinn (40.min.) Bryn måtte vinne denne kampen for å holde seg i 4.divisjon. Laget skapte imidlertid nesten ingen ting, og det så ikke ut som om laget kjempet for å overleve i divisjonen. Moldes mål kom på kontringer.

MOLDE 2-KRISTIANSUND: 4-1

70 tilskuere var på plass på Reknesbanen da Moldes andrelag tok imot Kristiansund 12.oktober. Kristiansund tok ledelsen etter fem minutters spill. Jose Mota svarte med scoringer etter 14 og 20 minutter. Rune Ertsås avsluttet MFK- scoringene i det 81.minutt.

17-åringen Magnus Stamnestrø var en av ungguttene som viste seg fram da kristiansunderne ble slått så grundig. Magnus gikk i toppidrettsklassen på Molde videregående skole, og som Vegard Forren, hadde han gått gradene i KIL Hemne.

MOLDE-STABÆK: 4-0

Med firemålseieren 17.oktober sikret Molde seg et forsprang på tre poeng og ni mål foran Stabæk. Det var en glad Kjell Jonevret som møtte pressen etter kampen. Laget hans hadde vist vinnervilje, og Kjelle var ekstra glad for at Mattias Mostrøm denne gangen fant vegen til mål.

-Det er riktig så herlig at Mattias får det til. Han har vært best på trening i hele år. Det er også fantastisk at Mame Biram Diouf løp så mye som han gjorde. For en innsats han gjorde defensivt!

Mame Biram Diouf scoret Moldes første mål etter 36 minutter. I det 58.minutt sørget Mattias Mostrøm for 2-0, og ti minutter senere Var det Pape Pate Dioufs tur. Han gjorde 3-0, og da det var spilt i 87 minutter, laget Pape sitt andre mål. Mame Biram Diouf scoret sitt 15.mål for sesongen etter en perfekt corner av Magne Hoseth. Mame jobbet som en helt i hele kampen, og han ga en flott målgivende pasning til Pape da han scoret Moldes fjerde mål. - Klart jeg måtte spille opp Pape, vi bor jo i samme hus, sa Mame til RB.

-Molde kjørte over Stabæk, skrev VG. Avisens utsendte reiste med samme fly som den nederlandske trenerlegenden Leo Beenhakker. Og han la ikke skjul på at han drog til Molde for å se på Knut Olav Rindarøy. Etter kampen hadde " Don Leo" følgende kommentar om Rindarøy: - Han strålte vel ikke i denne kampen, men viste at han har et potensial. Han er hurtig og åpenbart ballsikker. En spennende type som vi vil følge videre.

Jose Mota-5--5,00

Innbyttere: Øyvind Gjerde for Marcus Andreasson fra 78., Aksel Berget Skjølsvik for Thomas Holm fra 46., Jose Mota for Mattias Mostrøm fra 70.

Gult kort: Aksel Berget Skjølsvik, Thomas Holm.

MOLDE 2-SKARBØVIK: 3-1

17.oktober tok Moldes andrelag imot Skarbøvik, og denne gangen stilte MFK med omtrent rent juniorlag

-Det var en godt gjennomført kamp fra vår side, med stor fart og god presisjon i spillet, sa en fornøyd trener Odd Berg på Reknesbanen.

Simon Marken scoret Moldes første mål etter 18 minutters spill, og tre minutter senere la Magnus Stamnestrø  på til 2-0. I det 39.minutt reduserte gjestene, og så sikret Magnus Magerøy seieren med scoring i det 90.minutt.

Moldelaget: Elias Valderhaug, Espen Langåker, Jacob Falch Meidell, Vidar Giske Henriksen, Torjus Aaland, Magnus Stamnestrø, Emil Dahle, Pål A. Kirkevold, Mame Mbar Diouf (Magnus Magerøy fra 83.), Simon Markeng (Eirik Nerland fra 75.), Kristoffer Hildrestrand.

MAGNUS TIL MOLDE?

24.oktober kunne Romsdals Budstikke fortelle at Magnus Wolff Eikrem kunne bli leid fra United til MFK i 2010. MFK- direktøren kunne fortelle at en slik leieavtale ikke var diskutert i klubben.

-Hva som skjer i framtida er det umulig å si noe om nå, det blir et hypotetisk spørsmål. For øyeblikket har vi god dekning på midtbanen, der Magnus i tilfelle ville være aktuell. Derfor er vi ikke i markedet og leter etter nye spillere for øyeblikket. Men fotballen er dynamisk, og situasjonen kan forandre seg dersom en spiller går ut av stallen, sa Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.

SVARTEBØRS I MFK

-Flere funksjonærer i Stadions Venner skal ha solgt sine cupfinalebilletter på svartebørs, skrev Romsdals Budstikke 24.oktober. Arrangementssjef Aadne Orvik bekreftet opplysningene i RB, og la til: - Alle ulovlige salg som registreres blir oversendt Norges Fotballforbund og sperret. Dette resulterer selvsagt i at de som har kjøpt billettene ikke kommer inn på Ullevaal Stadion.

2.divisjon:

ROSENBORG 2-MOLDE 2: 2-1

26. og siste serierunde i 2.divisjon endte med knepent nederlag for de blå - hvite mot Rosenborg 2. Selv med tap på Lerkendal kunstgress, ble Molde 2 nr. 7. Det ble et jevnt oppgjør, men hjemmelaget hadde et spillmessig overtak og flest målsjanser i første omgang. Rosenborg tok ledelsen etter 78 minutter. To minutter før full tid sørget Pål Alexander Kirkevold for utligning. Rosenborg sikret seg seieren på overtid. Begge lagene stilte med tilnærmet juniorlag i serieavslutningen.

Moldes lag:

Elias Valderhaug, Espen Langåker, Vidar Giske Henriksen, Torjus Aaland, Pål Aleksander Kirkevold, Emil Dahle, Kristian Strandhagen (Kristian Klemetzen fra 76.), Magnus Stamnestrø (Magnus Magerøy fra 86.), Kristoffer Hildrestrand, Simon Markeng, Mame Mbar Diouf (Eirik Nerland fra 50.)

MFK KJEMPET SEG TIL SIN TIENDE SERIEMEDALJE

Dette prydet forsiden i Romsdals Budstikke mandag 26.oktober. De blåhvite hadde slått Fredrikstad 2-1 på bortebane, og Molde lå nå tre poeng og åtte plussmål foran Stabæk.

Første omgang ble målløs, og Moldes første scoring kom ikke før det var spilt 82 minutter.  Etter en strålende avdribling og et iskaldt skudd i lengste hjørne, løp Makhtar bort til FFK- fansen og "feiret" scoringen. Han fikk gult kort, og naturligvis fikk han hele publikum imot seg.

-Det er ikke slik vi skal gjøre det, men jeg forstår samtidig at Makhtar reagerer. Han blir felt stygt flere ganger, og han får i tillegg hele stadion mot seg, sa Kjell Jonevret. Etter kampen gikk Makhtar rett gjennom pressesonen uten å ville snakke med noen.

Tre minutter etter Makhtars scoring, slo Jose Mota til. Han løp opp en ball og satte den iskaldt bak FFK- målmannen. Men FFK hadde ikke gitt opp, og det gikk bare et par minutter før hjemmelaget hadde redusert til 1-2 på straffespark.

-Vi har ikke vunnet her på 25 år, da scora fatteren. Klart vi er fornøyde med å vinne her, sa Daniel Berg Hestad.