November 2009

MOLDE-LILLESTRØM: 3-0

SØLVGUTTENE I FINALEFORM

Denne overskriften prydet Romsdals Budstikkes forside mandag 2. november etter at Lillestrøm hadde besøkt Aker Stadion.

7383 tilskuere så hjemmelaget vinne 3-0. Mame Biram Diouf ga Molde ledelsen etter 39 minutters spill. Magne Hoseth doblet ledelsen etter 53 minutter, og så scoret Vegard Forren de blå - hvites siste mål i det 69.minutt. VGs utsendte hadde sjansestatistikken 7-2 til Molde. Magne Hoseth og Vegard Forren kom på Ukens lag i VG. Romsdals Budstikke brukte mye spalteplass på Mame Biram Diouf som hadde sjansen til å bli toppscorer i Eliteserien. Han hadde sjansen til å score sitt andre mål for dagen og komme opp i 17 mål. Det var ett minutt på overtid at Mame kunne ha scoret fra god posisjon, men han sendte ballen uegoistrisk videre til bedre plasserte Pape Pate Diouf, som bommet.

Magne Hoseth "moste et frispark rett i mål" ifølge Romsdals Budstikke. Magne hadde for øvrig bestemt seg for å overlate eventuelle straffespark til Mame for at han kunne bli årets toppscorer.

-Dette var perfekt i dag, men nå skal vi jobbe hardt i uka for å kunne ta festen neste helg, sa en lykkelig Kjell Jonevret.

Jose Mota--55,00

Innbyttere: Øyvind Gjerde 32 min. for Knut Olav Rindarøy, Jose Mota 28 min. for Mattias Mostrøm. Valter Tomaz jr. 14 min. for Aksel Berget Skjølsvik.

ÅRETS LAG I VG

Etter sesongslutt presenterte VG "Årets lag". To av spillern e på laget var fra MFK, Makhtar Thioune og Magne Hoseth.

Laget: Keeper: John Knudsen fra Stabæk. Forsvar: Mikael Lustig , Kris Stadsgaard og Mikael Dorsin fra Rosenborg og Raio Piiroja fra Fredrikstad. Midtbane Makhtar Thioune og Magne Hoseth fra MFK, Christian Bolanos fra Start og Pontus Famerud fra Stabæk. Angrep: Erik Huseklepp fra Brann og Rade Prica fra Rosenborg.

Noen flere resultater fra VGs kåringer: Best på børsen: Makhtar Thioune på topp, Magne Hoeth på fjerdeplass, Mame Biram Diouf på ellevteplass og Daniel Berg Hestad på 21.plass. Mest effektiv: Magne Hoseth på tredjeplass. Keeperformen: Knut Dørum Lillebakk på sjetteplass. Toppscoreren: Mame Biram Diouf på andreplass pg Pape Pate Diouf på niendeplass. Assisttoppen: Makhtar Thioune på fjerdeplass, Magne Hoseth på åttendeplass, Mame Biram Diouf på niende og Pape Pate Diouf på tiendeplass. Tilskuertoppen: Molde på 9.plass. Flest offside: Molde på nest siste plass. Mål etter kontring: Molde på tredjeplass. Mål innenfor 5 m: Molde på femteplass.

I VGs oversikt over "Råtasser" finner vi ikke MFK blant de ti verste!

MAGNE OG STÅL I NY HÅRBOK!

I november kom nok en fotballbok på markedet. Men denne skilte seg godt ut fra andre bøker om leken på gressmatta. Forfatterne tok for seg fotballspillernes hårsveis, og de påstod at krølltenger, fønere og pannebånd hørte med til norsk fotballhistorie. Og forfatterne fant plass til Stål Bjørkly og Magne Hoseth fra Molde. Forfatterne mente håret av og til var så høyt at ballen ble dempet når den landet på spillernes hoder, og de hadde også følgende observasjon: Lengden på spillerens shorts er omvendt proporsjonal med lengden på håret.

TUNG VEG HJEM

9. november brukte Romsdals Budstikke denne headingen på forsiden etter at jubelhelga fikk en brå slutt på Ullevaal.

-Jeg trodde det var nok da jeg laget 2-1, men "shit happens." Det sa tomålscorer Mame Biram Diouf etter tapet på Ullevaal. Mame var den klart beste fotballspilleren på Ullevaal og burde ha vært finalehelt. Han var nære på å gi Molde ledelsen etter 12 minutters spill, men rakk ikke opp på Magne Hoseths flotte innlegg. På den neste muligheten kom imidlertid ledermålet. Etter 26 minutter slo Makhtar Thioune et frispark. På første forsøk nærmest bommet Mame på ballen, men på andre forsøk styrte han ballen i mål. Etter 53 minutter kom Aalesunds utligning. Tre minutter tidligere var Aalesunds Fredrik Carlsen sendt av banen. Midtvegs i andre omgang kom nok et fint innlegg fra Thioune, men Mame fikk en dytt i ryggen, og alle romsdalinger mente de blåhvite burde hatt straffespark. Men det mente ikke dommeren.

Det var uavgjort ved full tid, og lagene måtte gå til ekstraomganger. Seks minutter ut i første ekstraomgang headet Mame inn 2-1. Og da det var spilt i 114 minutter sørget Tor Hogne Aarøy for at kampen måtte avgjøres på straffespark.

Straffesparkkonkurransen: Her reddet AaFK- målmannen Moldes første straffespark fra Jose Mota. I ettertid fikk dommeren mye kritikk for at han godkjente redningen. Romsdals Budstikke ga for øvrig dommer Kristoffer Helgerud tre poeng og følgende omtale: Så ut som om han formidlet ukas lottotrekning. Høyst uklar på linjevalget.

Truls Dæhli hadde noen betraktninger etter kampen. Her er noen av hans tanker om oppgjøret: At Moldes Jose Mota skulle hatt straffe da han var alene igjennom på 2-1 er jeg ikke 100 prosent sikker på, bare 99, det er centimetere som er forskjellen på frispark eller straffe her, men at Mota ble tatt i skuddøyeblikket er udiskutabelt. Men Molde og Mota fikk ingenting. Og at Aalesundkeeper Anders Lindegaards redning i straffesparkkonkurransen, som skulle vise seg å bli helt avgjørende, aldri skulle ha vært godkjent, er heller ikke noe å diskutere. Dette er riktignok en gjenganger, men Lindegaard gikk langt ut. Og han gikk tidlig. Derfor var det en liten gåte at det ikke ble reagert.

Jose Mota4343,66

Innbyttere: Marcus Andreasson for Øyvind Gjerde (fra 38.), Jose Mota for Magne Hoseth (fra 91.), Thomas Holm for Mattias Mostrøm (fra 62.)

Gult kort: Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad.

DEN TÅREVÅTE HJEMKOMSTEN

10.november hadde Romsdals Budstikke god dekning av Molde-spillernes hjemkomst til Aker Stadion etter cupfinalen. Og det var virkelig sterke følelser i sving da uheldige Jose Mota ble trøstet av spillerne og fansen i kveldsmørkret på Aker Stadion.

Man hadde planlagt hjemkomst med gulldrakter, gullskjerf og fyrverkeri. I stedet ble det tårer og vonde tanker. 300 tilhengere hadde møtt fram for å hylle Daniel & Co. Noen hyggelige øyeblikk ble det tross tapet for Aalesund: Knut Olav Rindarøy fikk Kniksenprisen som årets beste forsvarsspiller, Makhtar Thioune fikk samme pris som årets beste midtbanespiller, og så fikk Kjell Jonevret Kniksenprisen som Norges beste trener.

-Vi skulle så gjerne hatt med den store pokalen hjem. Men hva gjør dere egentlig her? Vi trodde ikke noen ville være her nå. Det skulle vært tomt på stadion. Og dere skulle vært hjemme, sa Kjelle til stor applaus og jubel.

-Mota, Mota, Mota lød taktfast fra publikum, og det var tydelig at MFK- tilhengerne mente at det ikke var Mota som var ansvarlig for at Aalesund vant.

TRE NYE ÆRESMEDLEMMER

Under Akers middag for 300 personer i Posthallen i forbindelse med cupfinalen ble tre nye æresmedlemmer i MFK utnevnt. Det var Otto Trønningsdal, Stein Olav Hestad og Oddne Hansen.

Blant gjestene var MFK- spillerne med trenere og Ole Gunnar Solskjær.

MAKHTAR PÅ BØRSTOPPEN

Romsdals Budstikkes spillerbørs 2009:

En spiller må ha vært på banen i minst tjue minutter for å få karakter på børsen, og i minst halvparten av kampene for å være med i kampen om tittelen årets spiller.

RIMELIGERE FOTBALL I MOLDE

Etter sesongslutt kom en hyggelig melding til alle MFK- tilhengerne: Sesongkortprisene skulle ned på flere av tribunefeltene. Det ga håp om at enda flere ville stille på hjemmekampene i 2010.

-Det reelle fremmøtet i 2009-sesongen var rundt 6500 tilskuere. Det betyr at det enda er 5000 seter å fylle, og det må vi gjøre noe med sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke. Når MFK nå gikk til det uvanlige skritt å sette ned prisene, skjedde det etter grundige publikumsundersøkelser i regi av Norsk Toppfotball

-Hos oss er fortsatt den store andelen av tilskuere fra Molde kommune, men i år har vi hatt et økende antall fra nabokommunene. Sportslig gode resultater er naturligvis et viktig moment for publikum, men vi vet også at billettprisene betyr mye for mange, spesielt familier, sa MFK- direktøren. I 2010 ville familietilbudet bli utvidet med 1182 seter, og hele øvre tribunen på vestsida ville bli brukt Også prisen på sesongkort for medlemmer av Tornekrattet ville bli redusert. Leder av Tornekrattet, Eva Britt Mauseth trodde dette ville føre til at flere av medlemmenes deres ville satse på sesongkort i stedet for å kjøpe billetter til enkeltkamper.

OG SÅ FIKK VI REVANSJE.

Tapet mot sunnmøringene i cupfinalen satt i MFK- spillerne og supporterne lenge. 18.november delte MFK- spillerne seg i to lag, ett blått og ett oransje. Til denne kampen hentet man inn en av landets toppdommere, Einar Halle. Han hadde tidligere dømt prikkfritt i to cupfinaler. Denne gangen skulle det beste laget vinne! Og kampen endte 3-3, og så vant naturligvis de blå straffekonkurransen. Og en lykkelig Kjelle hadde bare en kommentar: - Så braaa! Treneren var godt fornøyd også med linjedommene i denne kampen. Det var helt nøytrale Magne Hoseth og Knut Olav Rindarøy. I denne kampen hadde Molde med flere gjestespillere: Joakim Rudolfsen fra Mo IL og den senegalesiske trioen Muhamed Gueye, Mouhamadou Drame og El Hadj Sega Ngom.

MOLDEJENTENE BEST I AUKRACUP

Over 250 spillere fordelt på 32 lag stilt i Aukracupen i november. Cupen gikk over tre dager, og det ble spilt 80 kamper. Dette var 21.gangen denne cupen ble arrangert. Medlemmene i Gossen Idrettslag gjorde en fantastisk jobb, og det gjorde også de fire dommerne som var med. Gledelig for arrangører og deltakere var det at det var fulle tribuner. 17 jente ag og 15 guttelag hadde en fin weekend i Aukrahallen".

MFK hadde to finalevinnere: Jenter 12-14 år: MFK 1- Gossen 1: 3-1 og Jenter 14-16 år: Elnesvågen 1-Molde 1: 2-3.

LYN-SPILLER PÅ MOLDEBESØK

4.desember var Lyn- spiller Magne Simonsen på besøk i Molde. Det var snakk om en "bli- kjent- dag for høyrebacken som MFK hadde vist interesse for. -Han er en interessant spiller, men ingenting er signert, sa MFK- direktøren.

MAGNUS I MESTERLIGATROPPEN.

8.desember drog Manchester United til Tyskland. I troppen som skulle møte Wolfsburg i Mesterligaen, var 19-årige Magnus Wolff Eikrem. I en tidligere kamp, mot Wolverhampton, satt Magnus på benken, og i møtet med tyskerne håpet han naturligvis på spilletid.

RUNE TIL FRANKRIKE?

Romsdals Budstikke spekulerte i spilleroverganger etter sesongslutt, og 9.desember var det skjebnen til Rune Ertsås som var interessant. RB kunne fortelle at Rune sannsynligvis ville bli solgt til franske Tours etter nyttår. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekreftet at MFK var enig med den franske klubben om en overgang. Nå var det opp til spilleren og Tours å få ferdig vilkårene for en overgang. Ble de ikke enige, var Rune Ertsås fortsatt MFK- spiller i 2010.

MAME ÅRETS SPILLER?

10.desember ble det kjent at Moldes to senegalesere, Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune var blant ti spillere som kjempet om "Meilleur Fotballeur" i hjemlandet. Kampen om å bli Årets spiller i Senegal var ventet å bli hard i det afrikanske spillereksportlandet.