2009 Mars

Mars 2009

 

LILLESTRØM-MFK: 4-3

MAKHTAR-DEMONSTRASJON

Det var Romsdals Budstikkes tosiders heading på referatet mellom MFK og Lillestrøm i LSK-hallen. Overskriften siktet naturligvis til nykommeren Makhtar Thioune som ifølge avisen hadde holdt lekestue med LSK-spillerne i treningskampen siste dag i februar. Den første timen var han i en klasse for seg i LSK-hallen. Talentspeider Petter Rudi fikk mye av æren for å ha funnet Makhtar, og Kjell Jonevret hadde mye godt å si etter kampen. Mame Biram Diouf ga Molde ledelsen etter 29 minutter, og han la på til 2-0 i det 52.minutt. I det 59.minutt ble Mame utvist etter å ha sparket en motstander. Flere stygge LSK- forseelser fikk derimot passere, ifølge RB. Dommeren ble også kritisert for å ha latt LSK redusere til 1-2 mens Kristoffer Vatshaug lå nede med hodeskade. Vegard Forren økte til 3-1 etter 67 minutter. Med bare 10 mann på banen fikk MFK vansker, og Lillestrøm scoret etter 79, 83 og 89 minutter.

Utvisningen ville sannsynligvis føre til at Mame måtte stå over serieåpningen. Det var delte meninger om utvisninga, men Kjell Jonevret var slett ikke blid: - Jeg vil snakke med Mame om dette. Dette går ut over spilleren og ut over laget. Slik skal vi ikke agere i Molde Fotballklubb. Vi har heller ikke råd til å miste sentrale spillere uten god grunn. Det er katastrofe at vi setter oss selv i en slik situasjon.

Vegard Forren og Kristoffer Vatshaug fikk gult kort, og det fikk også tre LSK- spillere.

Moldes spillere mot Lillestrøm: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson ( Christian Steen fra 65.) Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, El Hadji Makhtar Thioune, Thomas Holm (Kristian Strandhagen fra 65-), Daniel Berg Hestad, Mattias Mostrøm (Jacob Falch Meidell fra 86.)(, Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf

MOLDE PÅ 11.PLASS

Tirsdag 3.mars hadde VG vurdert MFKs sjanser i årets Tippeliga. Av de 16 lagene plasserte VG de blå-hvite på 11.plass, foran Strømsgodset, Odd, Sandefjord, Start ogt Aalesund. Avisens vurderinger av de forskjellige spillere settes i klubbens klipparkiv. Avisen skrev litt om Moldes heldige situasjon med en snill onkel i Oslo, og så fikk Vegard Forren resten av VGs tosiders oppslag-

MAME MISTER SERIEÅPNINGEN

Mame Biram Diouf fikk rødt kort i treningskampen mot Lillestrøm, og det ble belønnet med to kampers karantene. Det ville si at han måtte stå over første serierunde.

MOLDE-HØDD: 2-3

Molde og Hødd møttes til treningskamp på KGB 4.mars. 250 tilskuere fikk se sunnmøringene slå Molde 3-2. Hødd scoret selvmål og ga ledelsen til MFK etter 14 minutter. Sunnmøringene utlignet etter 27 minutter, og så la de på til 2-1 og 3-1 etter37 og 43 minutter. Pape Pate Diouf pyntet på resultatet etter 69 minutter.

Romsdals Budstikkes utsendte mente sidebackene var for svake, men Kjell Jonevret hadde følgende kommentar: - Det var ikke mange som viste at de er gode nok for eliteserien her i dag.

Knut Lillebakk gjorde en meget god kamp i mål, og ifølge RB var Pape Pate Diouf et lyspunkt.

Molde stilte med følgende spillere: Knut Dørum Lillebakk, Øyvind Gjerde, Vidar Henriksen (Eirik Rundeberg fra 46.), Christian Steen, Jacob Meidell, Thomas Holm, Aksel Berget Skjølsvik, Kristian Strandhagen (Pape Pate Diouf fra 46.), Magne Hoseth ( Emil Dahle fra 84.), Rune Ertsås, Brian Waltrip.

MEDALJE INNEN REKKEVIDDE

MEN IKKE I ÅR.

Det var Tornekrattleder Eva Brit Mauseths tanker i avisa Romsdal før sesongstart.

- Jeg tror de klatrer i år. Både fordi laget er forsterket med et par spennende spillere og fordi vi har færre skader. Hele laget er dessuten bedre trent, mente Eva-Britt og tippet de blå-hvite på femteplass i årets Tippeliga.

Lederen av Tornekrattet var opptatt av problemet med unødvendige gule og røde kort for usportslig opptreden. Hun lovet at supporterne ville markere holdningene sine tydelig om MFK pådro seg flere unødvendige røde kort.

MAGNE HOSETH:

HØRER DE VERSTE TILROPENE I MOLDE!

7.mars hadde Dagbladet et lengre intervju med Magne Hoseth. Magne fortalte om sin fotballkarriere, om motgang og lyst til å legge opp da han mistet sin far.

På slutten av intervjuet stilte Erik Hatrem spørsmål om hvor Magne opplever de verste tilropene fra tribunen, og svaret både forbauset og skremte oss.

- På stadion her i Molde, sa Magne og la til at flere lagkamerater hadde samme oppfatning.

MOLDE-AALESUND: 1-0

Søndag 8.mars møttes MFK og AaFK på Aker Stadion. De blå-hvite styrte hele kampen, men fikk ikke uttelling på alle sjansene sine. Magne Hoseth, Pape Pate Diouf, Mattias Mostrøm og Thomas Holm hadde alle sjansen til å gi Molde ledelsen. Men mål ble det ikke før Rune Ertsås kom på banen. Han kom inn for Mattias Mostrøm etter 72 minutter, og fem minutter senere sørget han for hjemmeseier i årets første kamp på Aker Stadion. Ifølge Romsdals Budstikke var Rune frustrert over mye benkesliting.

Moldes lag på Aker Stadion: Jan Kjell Larsen, Knut Olav Rindarøy, Christian Steen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm ( Mame Biram Diouf fra 46.), Makhtar Thioune, Pape Pate Diouf (Aksel Berget Skjølsvik fra 80.), Mattias Mostrøm (Rune Ertsås fra 72.), Magne Hoseth.

SVENSKENE VIL HA MARCUS

10.mars kunne Romsdals Budstikke fortelle at Marcus Andreasson lenge hadde vært et hett navn i Sverige, og rykter om interesserte klubber dukket opp jevnlig. Marcus hadde to år igjen av kontrakten med MFK, og han aktet å fullføre jobben i Molde.

- Skal vi flytte på oss nå blir det Stockholm, det er det eneste aktuelle. Det er ikke aktuelt å ta med barna til et annet sted først. Dessuten går alle sammen på skole her, og det er ikke bare å bryte opp fra det, sa den fornuftige svensken til RB.

SKUFFENDE OPPMØTE

Onsdag 11.mars hadde MFK åpent hus på Aker Stadion. Tre dager før seriestart skulle publikum få møte trenere og spillere i klubben. Alle spillerne og trenerne stilte på møtet, men bare fire personer utenom klubbens ansatte var møtt fram. Spillerne ble permittert, og Kjell Jonevret samlet de andre fremmøtte rundt et bord.

TO DAGER FØR SERIESTART

Romsdals Budstikke kunne fortelle at Jan Kjell Larsen på det nærmeste(?) var klar for å signere ny kontrakt med MFK.

- Alt tyder på at vi blir enige, men ennå foreligger ingen signering, sa MFK- direktøren.

Jan Kjell Larsen bekreftet at det forelå et tilbud fra MFK, men han ville ikke kommentere innhold eller hvor lenge han ville binde seg til MFK.

Markedsdirektør Jan Byttingsvik erkjente i Romsdals Budstikke at det dårlig besøkte arrangementet på Aker Stadion var for dårlig bekjentgjort. Han beklaget også uttalelser som kunne ses som kritikk av klubbens tilhengere for at de ikke stilte på møtet.

- Oddemann er tidenes målsnik, sa Daniel Berg Hestad på rb-nett (i papiravisa 13.mars.) - En målsnik scorer mye mål selv om han er litt lat. Odd Berg var slik- ingen bevegelse, ingen fart, men sneik seg til toppscorertittelen. Klassisk Gerd Muller- kopi, sa Daniel om sin onkel. Og Oddemann tålte en fleip!

Daniel skrytte også av sin gamle kaptein, Ulrich Møller: - Han var samlende og dro med seg de andre spillerne med sitt engasjement på banen.

Gledelig nyhet et par dager før seriestart: Vegard Forren var tatt ut i U21-troppen mot England i Sandefjord 27.mars.

DAGEN FØR DAGEN

Lørdag 14.mars var optimismen stor blant trenere, spillere og MFK- supportere. Senegalesiske Makhtar Thioune hadde dagen før fått klarsignal for spill i MFK, og Kjell Jonevret kunne fortelle at det var godt humør i hele spillergruppa før møtet med Lyn. Hyggelig var det også at Jan Kjell Larsen hadde signert kontrakt med MFK ut 2011.

Enda en viktig signering: En avtale mellom MFK og Umbro var klar. Avtalen løp ut 2013, og den totale ramma var nærmere 20 millioner kroner, eller rundt fire millioner kroner i året. Umbro hadde vært utstyrsleverandør til MFK siden 2002, og daglig leder i Umbro, Geir Tønnesland, sa til Romsdals Budstikke at Umbro var godt fornøyd med den profesjonelle holdningen MFK hadde til sin samarbeidspartner.

LYN, OSLO - MOLDE: 0-1

Det ble en meget hyggelig serieåpning for MFK. Seier og 3 poeng på bortebane smakte virkelig godt for alle fotballinteresserte romsdalinger. Rune Ertsås sin scoring etter 47 minutter førte MFK til tredjeplass på tabellen etter søndagskampene. I utsatt kamp på mandag gikk Sandefjord forbi etter å ha rundjult Brann.

" Vrakgods i hovedrolle" skrev VG og siktet til nykomlingen i MFK, Makhtar Thioune. Flere klubber hadde sjansen til å sikre seg midtbanespilleren fra Sparta Sarpsborg, men det ble Molde som sikret seg spilleren for småpenger.

Kjell Jonevret beskrev Thioune slik: Makhtar er en komplett spiller, kreativ, fysisk sterk og dyktig....han er en annen type enn de midtbanespillerne vi har, og her hos oss skal han få lov til å prøve og feile.

Det er små marginer i fotball, og skal vi tro VGs utsendte, så ble Moldes nye senegaleser bedre i andre omgang etter et skobytte i pausen

Dagbladet var mest opptatt av en trist Mota som felte tårer etter at han ikke kom på scoringslisten. En trist Mota fylte nesten to hele sider i Oslo.avisa. Ifølge Dagbladet kom den utrøstelige brasilianeren ut fra garderoben nesten en time etter kampen.

-Midtbanekrigeren var godt fornøyd med tre bortepoeng i en kamp som var til å grine av, enten man hadde bommet på sjanser eller bare vært uheldig nok til å være på tribunen. Om noen får se verre 45 minutter enn gårsdagens førsteomgang, er det overraskende, skrev Dagbladet.

- Vi bryr oss ikke så mye om vi underholder på bortebane i åpningskampen. Det viktigste er at vi fikk tre poeng, sa Daniel Berg Hestad.

Dagbladet mente noe av det mest minneverdige fra kampen var Gustavinos forsøk på å filme seg til at han ble felt av Vegard Forren.

Dagbladet ga kampen en ener på terningen og skrev i sin kortversjon: -Forferdelig affære. Glem vanntortur, denne kunne blitt spilt inn på DVD og brukt til å få fangene i Guantanamo til å snakke. Ingen dramatikk, ingen underholdning, 90 bortkastede minutter.

Litt ros ble det imidlertid til Vegard: Forren er solid og taper ikke en duell i hele kampen, men blir ikke satt på prøve.

"Scorer på bestilling" skrev Romsdals Budstikke og antydet at det slett ikke var sikkert at Rune Ertsås ville være med fra start mot Bodø/Glimt. Budstikka mente MFK styrte det aller meste av kampen på Ullevaal, men laget skapte bare noen halvsjanser i første omgang. RB fikk ikke oppleve noe fyrverkeri etter pause heller, men noterte at det skjedde litt mer i målfeltene. Jonevret hadde følgende kommentar til lokalavisa: -Kampbildet ble slik vi hadde håpet på, og forsvarsspillet vårt, over hele banen, var det mest gledelige. Vi stengte alle rom for Lyn og fikk mange overgangsmuligheter. Der var vi dyktige, men kunne naturligvis fått mer ut av dem. Kaptein Daniel Berg Hestad skrøt av medspillerne sine, spesielt av Makhtar Thioune.

Spillerbørsen:

 VGDagbladetRBAftenpostenSnitt
Jan Kjell Larsen45554,75
Kristoffer Vatshaug43533,75
Christian Steen6 BB3554,75
Vegard Forren55 BB7 BB55,50
Knut Olav Rindarøy43544,00
Makhtar Thioune53644,50
Thomas Holm54644,75
Daniel Berg Hestad53644,50
Mattias Mostrøm32433,00
Rune Ertsås52544,00
Pape Pate Diouf44644,50
Jose Mota--5-5,00

Innbyttere: Jose Mota 24 min. for Mostrøm, Aksel Berget Skjølsvik 18 minutter for Ertsås.

Gult kort: Kristoffer Vatshaug

Andre kamper:

Rosenborg-Vålerenga3-0
Bodø/Glimt-Fredrikstad1-1
Strømsgodset-Start3-3
Aalesund-Tromsø1-1
Viking-Odd3-0
Stabæk-Lillestrøm(lør)1-1
Sandefjord-Brann (man)3-1

VG-statistikk: Lyn-MFK:

Sjanser: 0-2 Skudd på mål: 1-5 Frispark mot: 13-14 cornere: 4-2

Skudd utenfor: 3-12 Offside: 3-4

Tabellen etter første serieomgang

1Rosenborg11 0 03-0
2Viking11 0 03-0
3Sandefjord11 0 03-1
4Molde11 0 01-0
5Start10 1 03-3
6Strømsgodset10 1 03-3
7Bodø/Glimt10 1 01-1
8Fredrikstad10 1 01-1
9Lillestrøm10 1 01-1
10Stabæk10 1 01-1
11Tromsø10 1 01-1
12Aalesund10 1 01-1
13Lyn10 0 10-1
14Brann10 0 11-3
15Odd10 0 10-3
16Vålerenga10 0 10-3

MOLDE-BODØ/GLIMT: 3-1

JEG BLIR BEDRE....

Dette stod på forsiden av Romsdals Budstikke mandag 23.mars, og det var MFKs nye stjerne, Makhtar Thioune, som ble siterte etter nedsablingen av Bodø/Glimt dagen før.

- Kondisen er ikke hundre prosent ennå. Det er den snart, smilte Makhtar som denne gangen var bestemann på Aker Stadion

Lokalavisa kunne fortelle at kaptein Daniel Berg Hestad hadde det artigere enn noen gang på fotballbanen, og ifølge RBs utsendte hadde kapteinen ståltro på årets utgave av MFK- Samtidig advarte Daniel sine medspillere mot å " ta av". Romsdals Budstikke var mektig imponert over Makhtar: Makhtar Thioune var den mest dominante aktøren på Aker stadion i går. I perioder var han en åpenbaring på midtbanen med frekke brudd, elegante vendinger og kreative løsninger.

På tre dødballer headet tre senegalesere inn tre mål og førte Molde til topps på tabellen.

Kjell Jonevret var enig med RB om sin nye spillers kvaliteter, og han mente Makhtar fortjente all rosen. Treneren innrømte at han hadde vært nervøs og redd for at spillerne hans ikke ville tåle forventninspresset i årets første hjemmekamp, men etter 3-1 var han naturligvis ganske så avslappet:

-Hele laget stod opp og viste seg fram i dag. Og da er det skjønt å ha spillere som Jose Mota, Magne Hoseth og Marcus Andreasson på benken. Det forteller at det blir hard kamp om plassene fremover, sa "Kjelle." til RB

5743 billetter var solgt til de blå-hvites første møte med hjemmepublikum, og det var ikke bare behagelig å sitte i to plussgrader. Men de som hadde trosset surværet, fikk se Makhtar Thioune gi Molde 1-0 etter 26 minutter. Videre serverte Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf flotte scoringer etter 59 og 75 minutter. Bodøs mål kom da det gjenstod fem minutter av kampen.

Budstikkas sjansestatistikk: 4-0 0g 7-4

- Det var lett å benke Hoseth, skal Kjell Jonevret ha sagt til Dagbladet.

Nå tror vi ikke Kjelle har uttrykt seg slik, for det er aldri lett å benke spillere. Lengre nede i teksten heter det " det var enkelt å la Magne starte på benken", og så sier han at han i tiden fremover vil få bruk for Magne i startoppstillingen fremover. Det blir liksom litt annerledes enn inntrykket vi får av overskriften.

Dagbladets kortversjon: Til tross for regn og sur vind greide Molde å varme tilskuerne med underholdende fotball, en drøss sjanser og tre scoringer på dødball. Bodø/Glimt viste lite vilje til å jobbe hardt for å kapre poeng

VG ofret ikke den helt store plassen på tabelleneren mandag. Avisen konsentrerte seg om Makhtar og siterte Kjell Jonevret:- Han er en mer komplett spiller enn jeg trodde. I dag var han glimrende. Men Makhtar må slutte å spille så ofte på små marginer. Det blir for slitsomt for hjertet mitt.

VGs sjansestatistikk: 8-3 Skudd på mål: 16-6

 RBVGDagbladetAftenpostenSnitt
Jan Kjell Larsen65766,00
Kristoffer P. Vatshaug76656,00
Christian Steen65555,25
Vegard Forren65755,75
Knut Olav Rindarøy56766,00
Thomas Holm66565,75
Daniel Berg Hestad65655,50
Makthar Thioune8 BB7 BB8 BB7 BB7,50
Mattias Mostrøm55655,25
Mame Biram Diouf66666,00
Pape Pate Diouf65565,50
Magne Hoseth5---5,00
Jose Mota5---5,00

Innbyttere: Jose Mota 26 min. for Thomas Holm, Magne Hoseth 26 min. for Pape Pate Diouf, Rune Ertsås 7 min. for Mattias Mostrøm.

Andre kamper:

Vålerenga-Aalesund1-1
Fredrikstad-Strømsgodset2-0
Lillestrøm-Viking1-1
Odd Grenland-Sandefjord2-0
Start-Lyn1-1
Brann-Stabæk1-1
Tromsø-Rosenborg (ma)2-4

Tabell etter to serieomganger:

1Rosenborg22 0 07-26
2Molde22 0 04-16
3Viking21 1 04-14
4Fredrikstad21 1 03-14
5Sandefjord21 0 13-33
6Odd Grenland21 0 12-33
7Start20 2 04-42
8Lillestrøm20 2 02-22
9Stabæk20 2 02-22
10Aalesund20 2 02-22
11Lyn Oslo20 1 11-21
12Strømsgodset20 1 13-51
13Tromsø20 1 13-51
14Bodø/Glimt20 1 12-41
15Brann20 1 12-41
16Vålerenga20 1 11-41

VEGARD MØTTE OVERMAKTEN

27.mars var Vegard Forren på U21-laget som møtte England i Sandefjord. Det ble et trist oppgjør for nordmennene. 2014 tilskuere så engeklskmennene vinne 5-0 på en snødekt bane.

Annonse fra Eliteserien: