2009 Januar

Januar 2009

 

SKUFFEDE JUNIORER

3.januar kunne juniortrener Trond Strande fortelle at spillerne hans ikke ville få være med på årets eliteturnerig i Ålesund. Dette var en turnering som MFK- spillerne hadde sett fram til å delta i, men sammen med Sogndal var de uønsket til årets turnering.

- Det kan bare være en grunn til dette: de ser på oss som store konkurrenter. Vi kniver litt om de samme spillerne, og den kampen har de sikkert ikke lyst til å ta med oss. I så fall er det smålig av dem, men vi kan uansett ikke henge oss opp i det, sa Trond til Budstikka. Odd Berg var også overrasket og skuffet over holdningen til Aalesund, men han mente saken ikke ville ha noen betydning for stemningen mellom de to klubbene. Sogndal reagerte med å arrangere sin egen turnering i samme helga, og dit skulle MFK dra sammen med bl.a. Notodden. Sportssjefen i AaFK avviste at utelatelsen av MFK var politisk motivert. Det var plass til bare åtte lag, og det var konkurransen om plassene som gjorde at MFK og Sogndal ikke fikk være med

”MÅ SELGE FOR Å KJØPE”.

Det var Budstikkas storoppslag 6.januar.. Ifølge lokalavisa ville Kjell Jonevret ha en ny midtbanespiller så fort som mulig. Men klubben ville ikke selge noen før laget ble forsterket..

MFK- direktøren ville prøve å få til et salg før man kunne gå inn i større investeringer. Ifølge Tarje Nordstrand Jacobsen var det et signal fra styret i klubb og aksjeselskap.

- Vi er fornøyd med den troppen vi har og forsøker ikke å ”pushe” noen ut av MFK. Men dersom det kommer et riktig bud og spilleren sjøl vil, kan det bli aktuelt å selge, sa Tarje.

På dette tidspunktet var det uklart om Toni Koskela ville tegne kontrakt. Vidar Giske Henriksen var tilbake etter utleie til Kristiansund, og Kristian Strandhagen var tatt opp som fullverdig medlem av A-stallen. Selemani Ndikumana var snart klar for belgiske Lierse. Han var nå på treningsleir med Lierse i Egypt.

MOLDES  GULLGRUVE

I januar ble det brukt mye trykksverte på kjøp og salg i MFK. Lokalavisa spekulerte, og 9.januar kunne RB fortelle at MFK hadde en gullgruve som klubben kunne tjene store penger på. Budstikka hadde vært i kontakt med agent Jim Solbakken, og han kunne fortelle at MFK hadde noen av de spillerne som var mest interessant i det europeiske markedet. Solbakken siktet til Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf, Vegard Forren og Knut Olav Rindarøy.

- MFK har gjort en god jobb med å integrere Mame og Pape og utvikle dem til bedre spillere, sa Solbakken og mente begge senegaleserne kunne ende opp i søreuropeiske klubber før eller senere. Agenten mente ellers at MFK med sine unge spillere ville gjøre det bra i årets sesong, selv om de verken solgte eller kjøpte

FREDRIK SAMDAL SOLBERG TIL STRINDHEIM?

- Jeg synes det høres spennende ut med Strindheim og Trondheim, og er klar til å flytte. Det kan være godt med et miljøskifte nå, sa 18-årige Fredrik Samdal Solberg til RB 13.januar. Det var blitt lite spill på den tidligere Træff- spilleren, og han slapp ikke til i Eliteserien i 2008.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot i Molde av både trenere og spillere, men likevel håper jeg dette kan gjøre at jeg kommer skikkelig i gang igjen, sa Fredrik. 18-åringen hadde 15 landskamper i alderbestemte klasser så langt i karrieren.

HEKTA PÅ FOTBALL

- Ukas høydepunkt, sa tidligere rusmisbrukere som nå spilte fotball for ”Gatelaget” i Molde. Siden oktober 2008 hadde 8-10 menn møttes til fast trening i Akerhallen med Trond Strande som trener. Nå siktet spillerne mot NM i Oslo i juni som eneste representant fra Møre og Romsdal. Enkelte drømte også om plass på landslaget og VM i Italia. Major Kjell Arne Falla i Frelsesarmeen fortalte til Romsdals Budstikke at felles for disse spillerne var at de var faste brukere av varmestua og at de mottok metadonbehandling. ”Gatelaget fikk låne Akerhallen gratis av MFK.

MFK DÅRLIG UT I DEN NYE MEDIEAVTALEN.

MFK- ledelsen var ikke fornøyd med den nye medieavtalen. Det var nemlig klart at det var Brann, Vålerenga, Rosenborg og Viking som ble de store vinnerne i kampen om midler. De kunne regne med dobbelt så mye penger som Molde. En del av midlene skulle fordeles etter hvor mye klubbenes nettside ble brukt Noe urettferdig, mente mange. Lille Molde skulle konkurrere mot store Oslo!

25 000 KRONER TIL MFK

13.januar fikk MFK en flott gave fra Norges Fotballforbund. Fra NFFs barne- og ungdomsfond fikk klubben 25 000 kroner for sin innsats i barne – og ungdomsfotballen i 2008

SUNNMØRING TIL MFK?

15.januar kunne RB fortelle at midtstoppertalentet Torjus Aaland sannsynligvis ville vrake Aalesund til fordel for Molde. Han var ikke fornøyd med de sportslige betingelsene i AaFK. Spilleren hadde forsøkt seg i MFK under juniorturneringen på Hamar, men valgte den gang AaFK framfor MFK da han forlot Stranda. 18 aldersbestemte landskamper kunne han skilte med.

ELITETURNERINGEN I SOGNDAL

MFK- juniorene deltok i juniorturnering i Sogndal i helga 16-18.januar. Molde tapte første kampen mot Sogndal 0-1. Hjemmelaget vant på straffespark etter at moldejuniorene hadde styrt kampen, men mislyktes foran mål. Neste kamp gikk mot Haugesund, og den vant MFK på straffesparkkonkurranse etter 2-2 ved full tid.. Tredje kamp gikk mot Notodden, og her ble det en grei 2-0 seier for MFK. Trener Trond Strande var fornøyd med resultatene i kampene der man eksperimenterte en del med bruken av spillere.

FOTBALLTUR TIL ENGLAND

I januar fikk ti talentfulle romsdalinger tilbud om en drømmeuke i England i februar. De skulle spille et par kamper mot jevnaldrede engelskmenn, og så ville de få oppleve UEFA-cupkampen mellom Manchester City og København.

Fra MFK skulle følgende til England: Daniel Røsok, Ruben Vågen, Espen Outzen, Andreas Hollingen og  Kristine Furø

AALESUND VILLE IKKE MØTE MOLDE

MFK ønsket å benytte oppholdet på Gran Canaria til et oppgjør mot Aalesund.. Det passet ikke inn i Kjetil Rekdals planer. AaFK hadde planer om møte med et lokalt spansk lag, og AaFK- treneren mente ellers at kamper på denne tiden hadde liten verdi.

TORJUS AALAND KLAR FOR MFK

24.januar var det klart at G17-landslagets Torjus Aaland var spilleklar for MFK. I AaFK fikk unggutten ingen avtale om å trene med A-laget. I MFK skulle han få hospitere med førstelaget. Viktig for unggutten var det også at han fikk anledning til å spille 2.divisjonsfotball.

20 MILLIONER TIL MFK

- Hva hadde Molde FK vært uten Kjell Inge Røkke? Vi har hørt mange stille spørsmålet, og vi har hørt svarene. Vi gjentar dem ikke, tør ikke en gang tenke tanken.

Kjell Inge Røkkes bidrag til driften av MFK i 2009 var på 20 millioner kroner. Innbakt i denne summen var to nye millioner til Akerakademiet. Budsjettet for 2009 var satt til 70 millioner kroner. Uten bidraget fra Røkke ville arbeidet med Akerakademiet ligget på et helt annet nivå, sa Are Lervik til Romsdals Budstikke i januar. Han og direktør Nordstrand Jacobsen følte at Aker var fornøyd med satsingen sin på Akademiet.. Bidraget fra Aker gjorde at Akademiet kunne fortsette på samme nivå som året før Are Lervik kunne fortelle at man etter oppstarten hadde involvert over tusen spillere, 300 trenere og over tretti klubber på ett eller annet vis.

SESONGKORTENE LADES OPP FOR 2009

Jonny Askestad i MFK kunne i januar fortelle at sesongkortene fra 2008 også kunne benyttes i 2009. De måtte riktignok ”lades opp” for å kunne brukes. Når man hadde bestilt og betalt for 2009, ville kortene fra året før bli ”gode som nye.” Om noen skulle ha mistet eller kastet fjorårets kort, ville man naturligvis kunne få nytt. Askestad håpet imidlertid at de aller fleste hadde tatt vare på kortene fra 2008. Denne ordningen var ny i klubben, og man ville kjøre en ”generalprøve” på kortbruken i treningskampen mot Aalesund.

UAVGJORT MOT TROMSØ

Under sitt opphold på Gran Canaria i januar, spilte MFK treningskamp mot Tromsø. Oppgjøret på Vecindario stadion 28.januar endte 2-2.. Dette var de blå- hvites første treningskamp for året, mens Tromsø alt hadde to kamper bak seg. Et par dager etter skulle de to lagene møtes igjen med ” rett mannskap.” I den første kampen ville man stille med de spillerne som ikke ville slippe til i det ”alvorlige” oppgjøret.

Ungguttene fra MFK tok ledelsen etter bare fem minutters spill. Årets første mål ble scoret av Rune Ertsås. Fire minutter ut i andre omgang utlignet Tromsø. Daniel Berg Hestad førte MFK på nytt opp i ledelsen tolv minutter før slutt, og så utlignet Tromsø igjen et par minutter senere.

Moldes lag i årets første kamp Elias Valderhaug, Jacob Meidell, Christian Steen (Øyvind Gjerde fra 46.), Valter Tomaz jr., Vidar Giske Henriksen, Aksel Skjølsvik, Vegard Forren (Daniel Berg Hestad fra 69.), Kristian Strandhagen, Knut Olav Rindarøy (Mattias Mostrøm fra 46.) , Pape Pate Diouf (Magne Hoseth fra 46.), Rune Ertsås (Mame Biram Diouf fra 61.)

TAP I ANDRE KAMP MOT TIL

Onsdag 28.januar møttes MFK og Tromsø for andre gang, og denne gangen gikk Tromsø-guttene seirende av banen.  Morten Moldskreds scoring etter en halvtimes spill ble kampens eneste. Begge lag hadde flere sjanser til uttelling uten å lykkes. Kjell Jonevret oppsummerte slik for Romsdals Budstikke: - At vi ikke ligger under med flere mål før pause, skal vi være veldig glade for. 1-0 var faktisk for lite etter spill og sjanser. Etter sidebytte er vi imidlertid langt bedre med, og da burde vi ha scora minst ett..

Moldes lag i årets andre treningskamp:

Jan Kjell Larsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson, Christian Steen ( Vegard Forren fra 45.), Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm, Magne Hoseth ( Aksel Berget Skjølsvik fra 12.), Mattias Mostrøm ( Rune Ertsås fra 70.) Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf.

ERIK BERG INNSTILT SOM NY FORMANN

Oddne Hansen ønsket ikke gjenvalg som formann i MFK etter 7 år, og 29.januar ”lekte det ut” til lokalavisen at Erik Berg ville bli den nye lederen for de blå-hvite. Berg hadde sittet i Molde Fotball sitt AS-styre i to år, og om årsmøtet ville det samme som valgkomiteen, ville han ble enda mer engasjert i arbeidet med byens fotballstolthet som leder for styret..

EN SPILLER FOR DRILLO

30.januar kunne Romsdals Budstikke berette fra Gran Canaria at Kjell Jonevret mente Knut Olav Rindarøy burde være i A-landslagstroppen.

- Jeg er direkte overrasket over at Knut Olav ikke har vært med i betraktningene rundt dette uttaket, sa MFK- treneren til RB. Knut Olav selv konsentrerte seg om spillet i MFK, og så håpet han naturligvis at sjansen på A -landslagsspill  ville komme senere.

Mange var også forbauset over at Vegard Forren heller ikke var aktuell for Drillos landslag.

VILLE JOSE MOTA REKKE FØRSTE SERIEKAMP?

Jose Mota hadde pådratt seg en strekk i lyskemuskulaturen, og MFK- spissen måtte konsentrere seg om alternativ trening. Det ville muligens ta hele seks uker før skaden var leget, og dermed var det fare for at Jose måtte stå over første seriekamp.

Annonse fra Eliteserien: