2009 Februar

Februar 2009

 

SE OPP, LAFFEN!

- Hvis jeg spiller det meste både i serien, cupen og treningskampene, så er det faktisk mulig.

Det sa Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke 3.februar. Det MFK- kapteinen snakket om, var muligheten for å ta fra pappa Daniel klubbrekorden for flest spilte A-kamper for MFK. Laffen spilte 680 kamper for de blå- hvite. Daniel spilte sin kamp nr. 615 da MFK møtte Vecindario på Gran Canaria. Daniel "mistet" kamper for MFK da han var halvannet år som proff i Heerenveen. Sin første kamp på A-laget til MFK spilte Daniel i 1993. Han hadde to norgesmesterskap som både junior og senior, men nå jaktet han på klubbrekorden til "fattern"

VECINDARIO-MOLDE FK: 1-1

I begynnelsen av februar var MFK på Gran Canaria, og 3.februar spilte Daniel & Co treningskamp mot spanske Vecindario. Kampen gikk på Estadio Maspalomas. Molde hadde godt tak på kampen, men lyktes ikke foran mål.

- Det var rett og slett skitdårlig at vi ikke klarte å gjøre mål på de fem-seks største målsjansene våre. Hvis vi ikke begynner å score snart, kan vi få en vanskelig start på sesongen, sa Kjell Jonevret.

Hjemmelaget ledet 1-0 ved pause. Etter 89 spilleminutter sørget Pape Pate Diouf for utligning. Ifølge Romsdals Budstikkes utsendte slo Thomas Holm en "indrefilet" av en pasning i bakrommet. Diouf lobbet ballen elegant over keeper.

Laget i Maspalomas: Knut Dørum Lillebakk, Kristoffer Vatshaug (Jacob Meidell fra 46.), Marcus Andreasson (Christian Steen fra 46.), Øyvind Gjerde (Vegard Forren fra 46.) Knut Olav Rindarøy (Vidar Giske Henriksen fra 79-), Daniel Berg Hestad (Kristian Strandhagen fra 79.), Magne Hoseth ( Henry Jospeh fra 46.), Brian Waltrip ( Pape Pate Diouf fra 46.), Mame Biram Diouf (Rune Ertsås fra 46.), Mattias Mostrøm ( Emeh Izuchukwu Goddil fra 65.).

Og så merker vi oss at MFK- keeper Elias Valderhaug var linjevakt!

Det som var lite hyggelig, var at flere av MFK- spillerne ble frastjålet verdisaker fra klærne i garderoben under kampen. Rune Ertsås og Knut Dørum Lillebakk mistet begge verdifulle mobiltelefoner.

NY SENEGALESER TIL MFK?

I ukene før seriestart spekulerte man som vanlig på om MFK skulle skaffe flere spillere. 2.februar kunne RB fortelle at klubben var interessert i senegaleseren El Hadji Makhtar Thioune. Midtbanespilleren hadde kontrakt med Sarpsborg.

- Det er en spiller vi har sett i flere år og som vi vet kan holde et godt nivå. Det er også en fordel at han kan spille i flere posisjoner, både på topp, på midtbanen og på flankene, sa Kjell Jonevret.

24-åringen fra Senegal ble kåret til årets spiller i den senegalesiske ligaen i 2005. Han hadde spilt for Linguere St. Louis og Port Autonome Dakar før han kom til Sparta i 2006

SIER CHRISTIAN STEEN ADJØ TIL MFK?

2.februar kunne Romsdals Budstikke fortelle at Christian Steen vurderte klubbskifte. Overfor lokalavisa ga Steen uttrykk for at han ikke var fornøyd med spilletiden i klubben. Men han var innstilt på å kjempe for fullt for å komme på laget. Det var ikke lette motstandere han hadde i kampen om midtstopperplassene: Øyvind Gjerde, Vegard Forren og Marcus Andreasson var harde konkurrenter.

Budstikka kunne også fortelle at Kristian Strandhagen "tygde på" kontraktstilbudet fra MFK. Ifølge Tarje Nordstrand Jacobsen hadde Kristian fått tilbud om en avtale som hospitant med trening med A-troppen.

- Dette er noe annet enn en ordinær A-kontrakt, men vi har fulgt de økonomiske retningslinjene som gjelder for slike kontrakter, sa MFK- direktøren

JAN KJELL LARSEN RYGGSKADET

Under oppholdet på Gran Canaria fikk MFK- keeperen problemer med ryggen, Han fikk smerter, uten å kunne forklare hva som egentlig hadde skjedd.

- Jeg har tro på at dette skal gå relativt fort over. Det er ikke en alvorlig skade, sa Leif Arne Lystad.

Jose Mota var også skadet og måtte drive alternativ trening i Maspalomas.

THOMAS HOLM - 10 KILO VAR SANT

Toppoppslaget i RB- Sporten 3.februar var at Thomas Holm hadde slanket seg. Han hadde tatt av 10 kilo siden han kom til Molde, og dessuten hadde han fått fjernet en visdomstann.

- Denne mannen kan nesten ikke vente til seriestart, skrev RBs utsendte fra Maspalomas.

- Nå spretter 27-åringen rundt på Gran Canaria og rapper ballen fra medspillerne, kunne vi lese i lokalavisa. Hyggelig at Thomas trivdes i Molde og at han så ut til å være i sitt livs form. Var det andre som også hadde behov for en slankekur?

Lokalavisa kunne også fortelle fra Gran Canaria at Jacob Meidell nå var fast inventar i MFKs A-stall. Videre fikk vi vite at MFK også sjekket ut talentet til to unge afrikanere: Henry Joseph fra Tanzania og Emeh Izuchukwu Goddil fra Nigeria.

IDRETTSFESTIVAL I MOLDE

I februar var det klart at nok en festival var på trappene i Molde. Denne gangen skulle alt dreie seg om idrett. Bak den nye festivalen stod Høgskolen i Molde, Idrettskretsen i Møre og Romsdal og Molde Fotballklubb.

- Vi ønsker å legge til rette for at en gjennom mønstring av det beste innenfor idretten i Molde og omegn kan skape oppslutning, begeistring entusiasme og folkefest, sa lederen i Molde Idrettsråd, Ulrik Opdal (nå også som festivalsjef).

Festivalen skulle starte 17.april, og en superlørdag med mange idrettslige aktiviteter skulle avsluttes med fotballkamp mellom MFK og Viking.

MFK SLO KBK PÅ KGB

Lørdag 7.februar møttes Kristiansund og Molde til dyst på Kristiansund kunstgress. Bare 100 tilskuere fikk se MFK vinne 1-0 etter scoring av Magne Hoseth etter 50 minutters spill. Det var tydelig at man savnet Jose Mota i angrepet, for det ble sløst med målsjanser i begge omganger-

- Vi kunne trengt litt mer tyngde fremover. I dag så vi tendenser til bra spill på midtbanen, sa Kjell Jonevret etter treningskampen. På en isete kunstgressbane fikk Henry Joseph og Emeh Izuchukwu forsøke å imponere MFK- trenerne. Reaksjonene etterpå tydet ikke på at de to ville få noe kontrakttilbud fra MFK-

Laget mot Kristiansund: Knut Dørum Lillebakk, Kristoffer Vatshaug (Jacob Meidell fra 75.), Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy, Thomas Holm, Henry Jospeh (Aksel Berget Skjølsvik fra 75.), Magne Hoseth, Brian Waltrip ( Rune Ertsås fra 66.), Mame Biram Diouf (Emeh Izuchukwu)

MOLDE- SOGNDAL: 0-0

Onsdag 11.februar møttes MFK og Sogndal i treningskamp på KGB. Det ble en målløs forestilling, men Kjell Jonevret var godt fornøyd med prestasjonene.

- Det var stort tempo og bra presisjon i flere av de kontringene vi kjørte, men vi skulle hatt et par scoringer, sa MFK- treneren til Romsdals Budstikke

Christian Steen burde ha scoret et par mål, men spilleforholdene var ikke de beste denne februardagen. I andre omgang lavet snøen ned, og kampen ble etter hvert verdiløs for begge lag-

Romsdals Budstikke var ellers mest opptatt av Knut Olav Rindarøy, Det gikk rykter om at "Lyntoget" fra Gossen var ønsket av andre klubber, men Knut Olav forsikret at det var kun MFK for ham nå.

Backen hadde imponert RBs utsendte i kampen mot Sogndal, og mange lurte på hvorfor Knut Olav ikke var aktuell for 1-landslagstroppen. Kjell Jonevret delte lokalavisas forundring over landslagsledelsens utelatelse av Knut Olav.

- De får ansette Kjelle som landslagstrener, så kommer jeg nok på landslaget, fleipet Knut Olav.

Moldebacken hadde så langt spilt sju landskamper for G19 og tre for U21.

Laget som spilte 0-0 mot Sogndal: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Valter Tomaz jr, Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm, Aksel Berget Skjølsvik (Henry Joseph fra 69.), Mattias Mostrøm, Mame Biram Diouf (Pape Pate Diouf fra 55.), Rune Ertsås ( Brian Waltrip fra 69.)

VEGARD FORREN SCORET

10.februar spilte Vegard Forren på U21-landslaget mot Spania, Kampen ble spilt i Cartagena, og Vegard headet inn Norges utligningsmål etter corner.

MAKHTAR THIOUNE PÅ PLASS

13.februar tegnet senegalesiske Makhtar Thioune langtidskontrakt med MFK. Den nye spilleren kjente Mame og Pape fra tidligere. De tre siste årene hadde senegaleseren spilt 1.divisjonsfotball i Sarpsborg. Han kunne brukes på flere plasser på banen, men i Molde var det meningen at han skulle være offensiv midtbanespiller.

MFK LAGER KAMP-TV

14.februar kunne markedsdirektør Jan Byttingsvik fortelle om forandringer på Aker Stadion. MFK ville kjøre direktesendinger på storskjerm på alle kampene på hjemmebanen. Man planla show på storskjermene en halvtime før kampstart. Bildene på storskjermene skulle også vises på 40 mindre skjermer rundt på anlegget. MFK hadde inngått et samarbeid med Molde Videregående skole om produksjon av innholdet i showene. Elevene på medialinja ville gjøre opptak fra treningene forut for kampene.

MFK skulle også ha sitt eget studio der sendingen skulle knyttes sammen. Rune Hoem var aktuell som studiovert. I studio ville man ha lokale eksperter som skulle komme med sine vurderinger. I Produksjonsrommet ville folk fra Tidens Kravs TV sitte og styre kameraene og sette sammen live- sendingen. Hele prosjektet skulle ledes av mediesjef Tove Berget.

MEDIESJEFEN BLE PENDLER

MFKs mediesjef, Tove Berget, satset på å ta mastergrad i opplevelsesledelse. Studiene skulle hun ta ved Roskilde Universitet, og kunnskapene ville komme godt med i arbeidet med de nye mediene på Aker Stadion.

NYTT FRA LA MANGA

Når man ikke refererer fotballkamper fra treningsleire, spekulerer journalister omkring spilleres og treneres fremtid. 16.februar kunne Romsdals Budstikke fortelle at Kjell Jonevret ikke ville be om ny kontrakt i løpet av sesongen. MFK ville ha en tidlig avklaring rundt svenskens kontrakt. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen ville snakke med Jonevret om kontrakt i løpet av våren. Jonevret sa til RB at han ønsket å være trener i Molde så lenge det var moro og han trivdes i Molde.

Thomas Holm ble skadet under trening på La Manga i en duell med Magne Hoseth, men 16.februar var det ikke klart hvor stor skaden var. Øyvind Gjerde og Jose Mota var også skadet og måtte drive alternativ trening i varmen.

17-årige Torjus Aaland var med MFK til La Manga, og han skrytte av måten han var blitt mottatt på i sin nye klubb. Midtstopperen så frem til spill i 2.divisjon, og han håpet å komme på A-laget i løpet av et par sesonger.

VIKING- MOLDE : 1-1

- Det ble mye dueller og en tett match. Men vi får ta med oss et fint resultat, og det bør jo gi oss mer sjøltillit.

Det sa Kjell Jonevret til pressen etter at laget hans hadde spilt 1-1 mot Viking på La Manga 20.februar. Treneren var også fornøyd med det han hadde sett av nykommer El-Hadi Makhtar Thioune. Begge lag manglet sentrale spillere. Viking hadde de største sjansene den første halvtimen, men det var Mame Biram Diouf som ga Molde føringen i kampen etter 39 minutters spill. To minutter var spilt av andre omgang da Viking utlignet etter svakt spill i MFK-forsvaret.

Disse spillerne greide uavgjort mot Viking: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Vatshaug Paulsen, Christian Steen, Marcus Andreasson (Jakob Meidell fra 88.), Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth, Aksel Berget Skjølsvik (El Hadji Makhtar Thioune fra 46.), Pape Pate Diouf (Brian Waltrip fra 46.), Mame Biram Diouf, Mattias Mostrøm (Rune Ertsås fra 72.)

IKKE GODE NOK

Etter at Drillo-assistent Ola Bye Rise hadde sett kampen mellom Viking og Molde på La Manga, kunne han fortelle til Romsdals Budstikke at ingen MFK-spillere var påtenkt noen rolle på A-landslaget.

-Mye kan skje fram til uttaket, men i øyeblikket er det ingen spillere i MFK som er veldig aktuelle, sa assistenttreneren. Han roste Jan Kjell Larsen, men la til:

- Det er sikkert tre-fire foran Jan Kjell i øyeblikket, men vi vet om ham og følger keeperne tett.

SAMARBEID MED UNITED?

MFK håpet på å få leie en eller flere spillere fra Manchester United. Men i slutten av februar kunne Ole Gunnar Solskjær bare beklage:

- Vi har ikke så mange spillere som er "utleiebare" i øyebli8kket. For oss er det lite aktuelt å gi slipp på flere spillere nå.

Petter Rudi sa til Romsdals Budstikke at samtalene med Manchester United så langt hadde vært uformelle. Lokalavisa antydet at 22-årige Lee Martin hadde vært ønsket av både Tromsø og Molde.

Annonse fra Eliteserien: