2009 April

April 2009

 

HVOR ATLANTERHAVET..

1.april kunne Romsdals Budstikke fortelle at Moldesangen skulle fremføres på alle hjemmekampene til MFK. Supporterne hadde allerede vært på øving med Fuglset Mannskor, og håpet var nå at alle på tribunene skulle synge med på Hvor Atlanterhavet. Teksten ville komme opp på de to storskjermene på stadion. Bare første verset skulle synges, og naturligvis skulle publikum reise seg når "nasjonalsangen" ble fremført. Brann har hatt sang på stadion, Vålerenga har hatt det, og nå skulle Molde starte i hjemmekampen mot Sandefjord. Og dette var ingen aprilspøk!

MOLDE-TRÆFF: 8-0

Siste dag i mars møttes Træff og MFK til treningskamp på Reknes kunstgress. Bare 200 tilskuere var på plass, men de få fikk sett mange mål. Træff ble overkjørt, men Moldes første mål kom ikke før i det 31.minutt. Pape Pate Diouf laget det første målet, så fulgte Jose Mota opp med scoringer etter 33 og 35 minutter. Mame Biram Diouf scoret etter 43 og 46 minutters spill. Rune Ertsås gjorde 6-0 etter 66 minutter, Kristian Strandhagen fant målet i det 82.minutt og så var Rune Ertsås frempå igjen og scoret de blå-hvites 8.mål fire minutter før slutt.

Moldes lag: Knut Dørum Lillebakk (Elias Valderhaug fra 46.), Kristoffer Paulsen Vatshaug (Torjus Aaland fra 46.), Christian Steen (Øyvind Gjerde fra 46.), Vegard Forren (Marcus Andreasson fra 46.), Knut Olav Rindarøy (Jacob Falch Meidell fra 46.), Thomas Holm (Magne Hoseth fra 46.), Makhtar Thioune (Kristian Strandhagen fra 53.), Daniel Berg Hestad (Aksel Berget Skjølsvik fra 46., Mame Biram Diouf (Vegard Forren fra 84.), Jose Mota (Brian Waltrip fra 46.), Pape Pate Diouf (Rune Ertsås fra 46.)

60 TRENERE PÅ KURS

Som i 2008 arrangerte Akarakademiet også dette året kurs for trenere. 60 trenere fra 15 klubber deltok på årets opplegg. Daglig leder i Akerakademiet, Are Lervik, var fornøyd med opplegget i 2008, og når man nå hadde økt trenertallet fra 45 til 60, så var Lervik naturligvis ikke mindre glad. Trener Odd Berg hadde følgende kommentar: - For ungene må det være artig å spille fotball, og artig blir det dersom de opplever utvikling og det å bli bedre. I tillegg er det slik at dersom MFK skal forbli en toppserieklubb, er vi avhengig av at det gjøres en god jobb rundt om i klubbene. Vi ønsker å være en klubb med lokal forankring. Trenere i klubbene med glød og kompetanse er viktig for alle.

FLERE SENEGALESERE?

Petter Rudi var stadig på jakt etter nye talenter som kunne knyttes til MFK. Etter å ha fulgt alle 1.divisjonslagene på La Manga, drog Petter videre til Senegal. MFK ønsket å invitere en eller flere 16-17-åringer til treningsopphold i Molde. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen understreket at man ikke bare kunne kjøpe nye spillere, man måtte også selge. Direktøren hadde nok Mame, Pape og Makhtar i tankene som en fantastisk salgsvare. Når det gjaldt kjøp, understreket MFK- direktøren at man lette etter talenter fra Averøya og Elnesvågen like mye som fra Senegal… Nordstrand Jacobsen var for øvrig på rekognoseringstur til Uganda i mars.

STRØMSGODSET-MOLDE: 0-2

Mandag 6.april presenterte Romsdals Budstikke Tippeligatabellen på førstesiden. Molde hadde slått Strømsgodset, og de blå - hvite lå på tabelltoppen etter tre serieomganger. Thomas Holm fikk plass på lokalvisens forside med følgende kommentar: Jeg har aldri spilt på et lag med et så ekstremt tempo i overgangsspillet, og jeg er i tillegg imponert over moralen i laget.

Budstikkas lovprisning av MFK fortsatte over to sider inne i avisa: -MFK blir et topplag. Det var nok et sitat av Thomas Holm. Kaptein Daniel Berg Hestad mante tilhengerne til en smule edruelighet. Daniel minte m at nitti prosent av kampene gjenstod. - Vi må bli enda mer stabile enn vi er og vi må i tillegg være mer kyniske når vi leder kampene, sa kapteinen som imidlertid gledet seg over medgangen.

Molde hadde full kontroll gjennom hele kampen på Marienlyst stadion. Pape Pate Diouf scoret etter 21 minutter, og Mame Biram Diouf la på til 2-0 etter 49 minutter.

Etter seieren over Strømsgodset fikk MFK en helside i VGs lille lyserøde. Avisa konsentrerte seg om Daniel Berg Hestad som ikke hadde opplevd bedre seriestart på 10 år. Målsettingen var nå fire på rad med full pott, og laget hadde spilt på seg selvtillit. Men kapteinen advarte: - Må ikke bli høye på pæra! VG var imponert over Makhtar Thioune og kåret ham til banens beste. Kjell Jonevret uttrykte seg slik til VG: -Det føles kjempeherlig. Men det hadde vært verre om det var Rosenborg og Stabæk i starten av sesongen. VGs sjansestatistikk: 2-5

Dagbladet mente Molde fremstod som et meget solid og komplett fotballag i sesonginnledningen: - I et kompakt og aggressivt 4-3-3-system har trener Kjell Jonevret funnet en ideell miks av spillere, og med senegaleseren Makhtar Thioune i rollen bak landsmannen Mame Briam på topp, har moldenserne virkelig funnet en ny juvel. Dagbladets kortversjon: -Molde hakket bedre enn hjemmelaget gjennom hele kampen. Anført av to blad Diouf og landsmann Thioune var gjestene sylskarpe på kontringer

Spillerbørsen:

SpillereRBVGDagbladetAftenpostenSnitt:
Jan Kjell Larsen56555,25
Kristoffer P. Vatshaug55544,75
Christian Steen65565,50
Vegard Forren76676,50
Knut Olav Rindarøy55544,75
Thomas Holm7 BB5545,25
Daniel Berg Hestad65555,25
Makhtar Thioune67 BB7 BB8 BB7,00
Mattias Mostrøm44454,25
Mame Biram Diouf56776,25
Pape Pate Diouf56655,50

Innbyttere: Magne Hoseth for Thomas Holm fra 77., Rune Ertsås for Mattias Mostrøm fra 85., Jose Mota for Mame Biram Diouf fra 69.

Gult kort: Makhtar Thioune

RBs sjansestatistikk: 0-3 og 1-3

Andre kamper:

Bodø/Glimt- Lyn0-2
Aalesund- Lillestrøm3-1
Sandefjord-Fredrikstad1-1
Stabæk- Odd Grenland3-3
Viking- Start0-1
Rosenborg- Brann1-1
Vålerenga- Tromsø2-4

Tabell:

1Molde33 0 06-19
2Rosenborg32 1 18-37
3Aalesund31 2 05-35
4Fredrikstad31 2 04-25
5Start31 2 05-45
6Viking31 1 14-24
7Lyn Oslo31 1 13-24
8Tromsø31 1 17-74
9Sandefjord31 1 14-44
10Odd Grenland31 1 15-64
11Stabæk30 3 05-53
12Brann30 2 13-52
13Lillestrøm30 2 13-52
14Strømsgodset30 1 23-71
15Bodø/Glimt30 1 22-61
16Vålerenga30 1 23-81

TVANGSSENDT PÅ NORSKKURS

Dagen etter triumfen over Strømsgodset, fikk MFK nok en helside i VG. Denne gangen dreide det seg om klubbens senegalesere som var "tvangssendt " på norskkurs. Kjell Jonevret mente MFK ikke hadde ledet serien om ikke senegaleserne hadde pugget norske gloser. Det hadde vært mye mas og øving med å lære de tre den "norske stilen" på banen. Senegalesernes suksess skyldtes også ifølge Jonevret at de hadde fått lov til å spille en pasning for mye, de var blitt oppmuntret og de hadde fått trygghet til å utvikle det offensive. Humøret var på topp hos Mame, Pape og Makhtar. Sistnevnte ble spurt om han skulle på ski i påska, og han svarte: - Nei, da tror jeg beina brekker.

På VGs "Rundens lag" var det imidlertid plass til bare en av de tre, nemlig Makhtar Thioune.

BLÅ-HVITT PÅ LANDSLAGET?

Etter at Molde hadde tatt tabelltoppen etter tre serieomganger, var naturligvis enkelte av spillerne i landslagsledelsens søkelys. I februar var assistenttrener Ola By Rise klar på at ingen MFK- spillere var gode nok for landslaget. 7.april hadde han følgende kommentar til Romsdals Budstikke: - Per i dag ville ingen fra Molde bli tatt ut til en tropp. Men dersom MFK forblir et topplag og enkeltspillerne fortsetter å prestere på høyt nivå, er det klart at noen kan komme tinn i diskusjonen. Veien er kort for dem som viser stabilitet i eliteserien. RB mente Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy og Jan Kjell Larsen var de mest aktuelle. Ola By Rise var også imponert over Thomas Holm og Daniel Berg Hestad, men for dem ville det bli hard kamp om plassene. Drillos assistent trodde ellers at Molde ville kunne blande seg inn i toppen sammen med lag som Rosenborg, Stabæk og Tromsø

MER ENN FOTBALL PÅ AKER STADION

8.april kunne markedsdirektør Jan Byttingsvik fortelle det romsdalske fotballpublikum at storskjermene var på plass på Aker Stadion. Byttingsvik kunne love et innholdsrikt program på storskjermene fra en time før kampstart. Han håpet nå at publikum ville møte tidligere frem på Aker Stadion. Det var også plassert ut 40 flatskjermer rundt i stadionbygget, og man kunne følge med på kampen selv når man stod i pølsekø. 30 skoleelever skulle sørge for å fylle storskjermene med forskjellig fotballstoff. Spennende ville det bli å se om moldepublikum ville delta på Tornekrattets oppfordring til sang. Nå skulle publikum før kampen reise seg og synge "Hvor Atlanterhavet" sammen med et kor og med teksten på storskjermene. Markedsdirektøren lovet også at publikum skulle få se bakekunstene til Kjell Jonevret og Magne Hoseth! Byttingsvik kunne ellers berette at sponsorene alt hadde vist stor interesse for reklame på storskjermene.

MFK-SANDEFJORD: 1-1

MÅ BLI BEDRE OFFENSIVT

Det sa Daniel Berg Hestad etter at MFK og Sandefjord hadde spilt 1-1 på Aker Stadion 13.april. Daniel var frustrert etter sløsing med målsjanser. VG noterte 7-2 i sjanser til Molde og 11-3 i skudd på mål. VGs utsendte noterte 24 avslutninger på mål for Molde og bare tre for Sandefjord. - Skal vi være et topplag, må vi bli bedre offensivt sa MFK- kapteinen. Vi må være bedre på overgangene, bedre på timing. Vi må vite når vi skal roe ned spillet og når vi skal gå på. Sandefjord tok ledelsen etter bare sju minutters spill. Mame Biram Diouf sørget for utligning for Molde etter 18 minutter. 7806 tilskuere så kampen som Molde dominerte fullstendig, men som altså sløste utilgivelig med sjansene. Ingen fra MFK kom på VGs "Rundens lag." Thioune kom på avisens "Assisttop". Dagbladet fant plass til en spiller fra MFK på "Rundens lag", nemlig Thioune. Begrunnelse: -Skapte målet helt på egen hånd og stod bak ni av lagets ti sjanser. Er som en Petter Rudi på midten av 90-tallet, bare bedre.

Romsdals Budstikke konstaterte at MFK var kommet ned på jorda igjen etter voldsomt sjansesløseri. Ett poeng etter sjansestatistikken 8-2 og 4-2 var for lite, og Kjell Jonevret var naturligvis ikke helt fornøyd, men fant ting å glede seg over: - Jeg kan ikke be om så mye mer enn dette. Vi spiller veldig bra, skaper store sjanser og kan egentlig ikke gjøre så mye annerledes- annet enn å score mer mål, sa Kjelle. – Jeg er kjempeskuffet over resultatet, dette er en kamp vi absolutt skulle ha vunnet, sa MFK- kapteinen.

Dagbladets kortversjon: Førsteomgangen var svært underholdende med nesten dusinet sjanser til Molde. Andreomgangen ble en trist affære i forhold, da Sandefjord flyttet hjem i egen 16-meter. Sjansestatistikk: 10-1. Under Profilene skrev Dagbladets utsendte: -Thioune er en spiller som ikke er vanlig å se på norske arenaer. Han stod bak 90 prosent av Moldes sjanser og sørget på egenhånd å lage angrepet Molde reduserte (?) på. Dioufene viste også at innsatsviljen er der.

Spillerbørsen:

 VGRBDagbladetAftenpostenSnitt
Jan Kjell Larsen44644,50
Kristoffer Vatshaug44654,75
Christian Steen45554,75
Vegard Forren34544,00
Knut Olav Rindarøy35564,75
Makhtar Thioune557 BB65,75
Thomas Holm55565,25
Daniel Berg Hestad45655,25
Mame Biram Diouf6 BB6 BB666,00
Jose Mota54644,75
Pape Pate Diouf44544,25

Innbyttere: Magne Hoseth 15 min. for Pape Pate Diouf, Marcus Andreasson 7 min. for Vegard Forren

Andre kamper:

Brann-Tromsø2-4
Lillestrøm- Vålerenga1-2
Odd- Aalesund4-2
Lyn- Viking0-0
Bodø/Glimt- Strømsgodset1-0
Start-Rosenborg1-2
Fredrikstad- Stabæk0-1

Tabell:

1Rosenborg43 1 010- 410
2Molde43 1 07- 210
3Tromsø42 1 111- 97
4Odd Grenland42 1 19- 87
5Stabæk41 3 06- 56
6Viking41 2 14- 25
7Fredrikstad41 2 14- 35
8Lyn Oslo41 2 13- 25
9Aalesund41 2 17- 75
10Start41 2 16- 65
11Sandefjord41 2 15- 55
12Bodø/Glimt41 1 23- 64
13Vålerenga41 1 25- 94
14Lillestrøm40 2 24- 72
15Brann40 2 25- 92
16Strømsgodset40 1 33- 81

2.Divisjon:

MOLDE 2- BYÅSEN: 0-1

-For dårlig at vi taper hjemme, sa en misfornøyd trener Trond Strande etter tapet på kunstgress 14.april.

Det var ikke rart om Trond var skuffet. MFK stilte med et meget godt lag: Knut Dørum Lillebakk, Jacob Meidell, Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde, Torjus Aaland (Kristoffer Hildrestrand fra 84.), Emil Dahle, Magne Hoseth, Aksel Berget Skjølsvik, Brian Waltrip, Rune Ertsås, Eirik Rundberg (Tore Klokseth fra 77.)

Gjestenes mål kom etter 45 minutters spill. Ifølge RB var moldenserne usedvanlig tafatte offensivt i første omgang, spillerne opererte på egen hånd og laget kom ikke til målsjanser. Knut Lillebakk var god i mål, og han var god å ha da trønderne i første omgang rystet MFK med fysikk og innsats som godt kunne ha gitt trønderne ledelse med et par mål. De blå-hvite hevet seg i andre omgang, og i siste spilleminutt satte Brian Waltrip ballen i tverrliggeren.

-Nivået i 2.divisjon gjør dette til en god arena for dem som skal vise at de vil kjempe om en plass på laget i eliteserien, sa Trond Strande etter oppgjøret som dessverre ga null poeng til hjemmelaget.

MFK pådrog seg tre gule kort: Jacob Meidell, Aksel Berget Skjølsvik og Torjus Aaland

IKKE BEKYMRET FOR PUBLIKUMSNEDGANG

Det sa markedsdirektør Jan Aril Byttingsvik til Romsdals Budstikke 16.april. Bakgrunnen var RBs orientering om publikumssvikt i eliteserien. MFK hadde hatt 1200 færre tilskuere på kamp pr.16.april enn etter tilsvarende antall kamper i 2008. MFK hadde budsjettert med 8900 tilskuere i snitt pr. kamp, og etter fire serierunder var snittet 8819.

-Vi skulle sjølsagt ønske at vi solgte flere billetter og sesongkort, men for oss er det ingen krise. Vi får god drahjelp fra de sportslige resultatene for tida, og tror Viking- kampen kommer til å trekke mange, sa markedsdirektøren i MFK til RB.

OVERSETT AV ALLE

Det var det store sportsoppslaget i Romsdals Budstikke 18.april. Det var Makhtar Thioune Budstikka siktet til, mannen som nå for alvor var kommet i medias søkelys etter flotte prestasjoner i MFK- drakta. Mange av de norske toppklubbene hadde sett på Makhtar, men han havnet altså i Molde. FIFA-agent Jim Solbakken hadde følgende kommentar:- MFK ligger et steg foran de fleste på speiding i Norge, takket være det arbeid Petter Rudi, Erling Moe og andre har gjort det siste året. MFK var den eneste klubben som sjekket Makhtar grundig og fulgte ham skikkelig opp over tid. Det ser jo ut til å være et smart valg.

MFK-DIREKTØREN:"Kjøp av Emeh bare oppspinn."

I april gikk det rykter om at MFK ville kjøpe nigerianeren Emeh Izechukwu. Den 18-årige landslagsspilleren trente med MFK på La Manga i januar, og han var også innbytter i en kamp i forbindelse med prøvespill i Molde. Nå skulle han ifølge ryktene inn i MFK-stallen.

-Dette medfører overhodet ikke riktighet. Ingen avtaler er gjort og ingen avtaler er forespeilet. Dette er helt ukjent for meg, mer er det ikke å si, var Tarje Nordstrand Jacobsens melding til lokalavisa.

Men direktøren la til: - Han var absolutt en interessant spiller og vi får jevnlige rapporter på hvordan han gjør det i Tanzania. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å invitere ham på treningsopphold seinere.

STABÆK-MOLDE: 2-3

19.april spilte MFK sin første kamp under tak i Tippeligaen. Stabæk var favoritter hos ekspertene, men MFK sikret seg førsteplassen på Tippeligatabellen etter 3-2 på innendørs bortebane. Dagbladets kortversjon: -Stabæk med massivt trykk fra start, og skaper fem gode sjanser første 20. Kampbildet endrer seg dramatisk etter pause. Moldes senegalesere- med Thioune i spissen- gir Stabæk store defensive problemer.

Dagbladet kunne ellers fortelle at Kjell Jonevret ikke var fornøyd med alt spillerne hans foretok seg. Han ville ha spillerne sine til å kutte ut tullet. Og tullet var blant annet at Mame "feiret" scoring foran Stabækfansen, at Pape Pate tok seg alt for god tid til å komme på rett banehalvdel etter scoring og at Mame stilte eg i vegen da Stabæk skulle ta frispark. Ikke rart at treneren var irritert over unødvendige gule kort. Det kunne bli skjebnesvangert senere i serien. Jonevret gledet seg - sammen med alle andre - over at Jose Mota igjen kom på scoringslisten: - Dere så vel hva det betydde for ham. Det var ikke en gud i verden han ikke takket etterpå. Mål er viktigere for ham enn for noen andre, smilte Jonevret. Dagenetter kunne for øvrig Romsdals Budstikke forttelle at kona til Jose hadde truet med at han måtte sove ute om han ikke scoret mot Stabæk!

VG spanderte denne gangen to hele sider på Molde med headingen "SKAPEREN AV DET MODERNE MOLDE." Avisen siktet naturligvis til trener Kjell Jonevret som nå hadde ført MFK til tabelltoppen. VG mente Molde ikke hadde hatt et så spennende lag siden Åge Hareide hentet Stavrum, Solskjærog Sundgot til byen. Årets utgave var ifølge VGs Lille Røde minst like bra som laget med de tre S-ene på 90-tallet. VG var tydeligvis også imponert over andre ting enn selve trenerferdigheten til Kjelle: - Jonevret retter på dressen og gjør seg klar til intervjuet. Folk flokker seg rund ham og forlater de medievante Stabæk- spillerne… Det er ingen tvil om at Kjell Jonevret liker seg. Han fikser søkelyset bedre enn de fleste. Han er som skapt for dette, der han briljerer med ord og kroppsspråk…

På VGs "Rundens lag" ble det plass til to MFK- spillere. Makhtar Thioune ( Fikk tid og rom og lov til å vende opp gang etter gang etter pause. Spilte årets omgang av en enkeltspiller i eliteserien) og Mame Biram Diouf ( Senegalesren er så god at det nesten blir skremmende å tenke på at det fortsatt er masse uforløst talent her. Vond å møte for backer).

Hjemmelaget tok ledelsen etter 10 minutters spill. Mame Biram Diouf sørget for utligning etter 28 miunutters spill. To minutter før pause tok Stabæk igjen ledelsen. I det 50.minutt utlignet Makhtar Thioune, og så sørget Jose Mota for 3-2 til Molde i det 65.minutt. Og da Rosenborg greide bare 1-1 hjemme mot Odd, så kunne MFK trone alene på toppen av Tippeligatabellen.

Romsdals Budstikke kunne fortelle at speidere fra mange store tyske klubber satt på tribunen og fulgte prestasjonene til Moldes angrepstrio. Budstikka hadde denne sjansestatistikken: 7-2 og 3-6. Det skulle fortelle mye om det som skjedde i de to helt ulike omgangene. MFK- laget hang ikke på greip gjennom halve kampen, skrev RB. – MFK ga bort enorme rom på midten og åpnet motorveien mot eget mål. Overambisiøse pasninger, slurvete avklaringer og dårlig markering ga Stabæk initiativet og sjansene på et sølvfat.

Budstikka kunne fortelle at Kjell Jonevret var så sint i pausen at han måtte gå ut av garderoben etter at spillerne hadde fått den første skyllebøtta. – Jeg var usaklig. Ingenting av det jeg sa til dem egner seg på trykk. Jeg skjemtes over måten vi oppførte oss på i første omgang. Derfor forlangte jeg at spillerne reiste seg og viste litt stolthet i resten a v kampen. Vi kunne ikke drite oss ut mer enn vi allerede hadde gjort. Jeg har kanskje aldri vært så forbannet før, sa Kjelle til RB. Og heldigvis hjalp tordentalen - Daniel & Co gikk ut på Telenor Arena og gjorde andreomgangen til en festforestilling for Moldesupporterne.

Makhtar toppet også VG-børsen etter fem serierunde, mens Mame måtte nøye seg med fjerdeplassen.

Spillerbørsen:

 DagbladetVGRomsdals BudstikkeAftenpostenSnitt
Jan Kjell Larsen54554,75
Kristoffer P.Vatshaug54454,50
Vegard Forren22242,50
Marcus Andreasson65655,50
Christian Steen55454,75
Knut Olav Rindarøy54554,75
Makhtar Thioune8BB8 BB57 BB7,00
Thomas Holm55454,75
Daniel Berg Hestad46454,75
Pape Pate Diouf55555,00
Jose Mota55444,50
Mame Biram Diouf666 MB66,00

Innbyttere: Marcus Andreasson for Vegard Forren fra 46.) , Aksel Berget Skjølsvik for Jose Mota fra 85.), Magne Hoseth for Pape Pate Diouf fra 79.)

Gult kort: Kristoffer Paulsen Vatshaug,, Pape Pate Diouf, Christian Steen, Vegard Forren, Mame Biram Diouf, Aksel Berget Skjølsvik.

Andre kamper:

Vålerenga- Brann1-1
Rosenborg-Odd1-1
Strømsgodset –Lyn1-1
Sandefjord-Bodø/Glimt1-1
Aalesund-Start1-1
Tromsø-Lillestrøm1-1
Viking-Fredrikstad1-2

Tabell:

1Molde54 1 010- 413
2Rosenborg53 2 011- 511
3Tromsø52 2 112-108
4Fredrikstad52 2 16- 48
5Odd52 2 110- 98
6Lyn51 3 14- 36
7Stabæk51 3 18- 86
8Aalesund51 3 18- 86
9Start51 3 17- 76
10Sandefjord51 3 16- 66
11Viking51 2 25- 45
12Bodø/Glimt51 2 24- 75
13Vålerenga51 2 26-105
14Lillestrøm50 3 25- 83
15Brann50 3 26-103
16Strømsgodset50 2 34- 92

GULL ELLER GRÅSTEIN

To dager etter at MFK inntok tabelltoppen, hadde Geir Juva denne kommentaren i VG:- De historiske tall gir Molde en brukbar sjanse til gull, og god sjanse til medalje. Men de viser også at det er fullt mulig å ende opp tomhendt tross en kanonstart på sesongen. Molde er tilfelle nummer 28 siden 1963 som har åpnet med fire seire og en uavgjort, eller bedre på de fem første kampene. Av de 27 foregående tilfellene er så mange som 17 blitt mester, og hele 23 har tatt medalje. Tre av de fire som endte opp utenfor medaljeplass, er alle av nyere dato. Sogndal i 2003, Tromsø i 2004 og Lillestrøm i 2007 åpnet som Molde, med fire seire og en uavgjort. Tromsø og LSK endte på fjerdeplass, mens Sogndal ble nummer åtte. Bryne i 1986 var første lag som sviktet med en så god start. Jærbuene kom på sjetteplass. Molde anno 1995 hadde en enda bedre start enn årets utgave. Ole Gunnar Solskjær & Co vant de seks første kampene, men måtte nøye seg med sølv- 15 poeng bak Rosenborg.

FORTSETTER JONEVRET I MFK?

Etter MFKs flotte sesongstart ble trener Kjell Jonevret gjenstand for stor interesse blant sportsjournalistene. De oppdaget at Kjelles kontrakt med MFK gikk ut til høsten, og dermed begynte spekulasjonene i TV og aviser. Ifølge VG var Kjelle åpen for tilbud fra andre klubber, men han ville helst fortsette i Molde. MFK- direktøren kunne fortelle at klubben hadde vært i dialog med Kjelle siden januar, og at de skulle forhandle på forsommeren.

OG SÅ VAR DET TID FOR LEK

Et par dager etter basketaket mot Stabæk, stilte MFK-spillerne opp til lek på Sellanrå skole. Skolen markerte starten på "Petter Puls", en kampanje som skulle få elevene i bedre form gjennom tauhopping. Det var naturligvis populært at MFK- stjernene stilte opp og viste sine ferdigheter.

LØRENSKOG-MOLDE 2: 2-0

20.april tapte MFK 2 sin andre kamp for året. På Rolvsrud kunstgress fikk de blå- hvite et fortjent tap. Ti av spillerne som startet kampen, kom fra Moldes A-stall. Trener Odd Berg var lite glad: - Det hjelper lite hvilket mannskap vi har når spillerne spiller for seg sjøl---det er skremmende at vi produserer så lite--- det var ingen rytme i spillet vårt, vi hadde dårlig press på ballfører og spillet fremover var tilfeldig.

Laget som ble slått av Lørenskog: Elias Valderhaug, Vidar Giske Henriksen, Øyvind Gjerde, Jacob Meidell, Torjus Haaland, Kristian Strandhagen, Aksel Berget Skjølsvik (Emil Dahle fra 71.) , Magne Hoseth, Brian Waltrip (Tore Klokset fra 55.)Rune Ertsås, Ronny Fredriksen (Kristoffer Hildrestrand fra 65.)

Tabell 2.div.avd.2 pr. 21.april:

1Hødd22 0 08-06
2Skarbøvik22 0 07-26
3Follo22 0 04-06
4Byåsen22 0 04-16
5Kristiansund22 0 04-26
6RBK 221 1 06-04
7Drøbak Frogn21 0 14-33
8Lørenskog21 0 13-23
9Nardo20 1 10-31
10Molde 220 0 20-30
11Strindheim20 0 21-50
12Ullerne20 0 22-70
13Steinkjer20 0 20-70
14Levanger20 0 20-80

4.divisjon:

MALMEFJORDEN-MOLDE 3: 1-2

Molde 3 sikret seg tre poeng i møtet med Malmefjorden 21.april. Kristoffer Hildrestrand ga Molde ledelsen etter 26 minutters spill. Malmefjorden utlignet ni minutter senere. I det 71.minutt sikret Emil Dahle tre poeng til gjestene.

Romsdals Budstikkes referat:- Kampen eksploderte noen minutter før pause da Moldes Kristoffer Hildrestrand ble stygt taklet av Robin Bratseth. Han fikk rødt kort for nedsparkinga, det samme fikk Moldes Tore Klokseth som dyttet Bratseth i tumultene som oppsto. Ellers var det få sjanser og lite finspill i en kamp der tekniske Molde-spillere til slutt overvant fysiske Malmefjorden- spillere og tok med seg tre poeng hjem.

JEG KOMMER TILBAKE!

Det sa Magne Hoseth til Romsdals Budstikke 23.april. Ifølge avisa mente Magne at reservebenken gjorde ham mer skjerpet på treningene.

-Jeg har ikke noen problemer med å akseptere laguttaket slik situasjonen er nå. Laget vinner og spiller god fotball. Da er det greit at de elleve som starter får sjansen igjen. Slik må det være, sa Magne til lokalavisa.

RYKTEBØRSEN

Det er ikke så enkelt å være fotballtrener, enten det går godt eller dårlig. Går det dårlig for laget, går ryktene ganske raskt om at treneren får sparken. Går det godt med laget, kan ryktene fortelle at treneren er ute etter nye oppgaver!

23.april kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK vurderte Åge Hareide som trener og at klubben ville ha en avklaring om Kjell Jonevrets planer i løpet av en uke.

Kjell avviste ryktene om planer for retur til Allsvenskan: - Det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg trives fantastisk bra her og har overhodet ingen lengsel etter å komme hjem til Allsvenskan, hvis det er det du tenker på, sa han til TV2-sporten.

Dagen etter sa MFK- treneren til lokalavisa: - Jeg vil ikke holde på med diskusjoner om min trenerfremtid nå, jeg vil bruke tida på å trene laget og vinne flere fotballkamper. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsens kommentar: - Kjell er vårt førstevalg og vi har ingen andre kandidater som lurer i kulissene. Vi har heller ikke gitt Kjell en frist på en uke på å svare oss. Det er mulig vi nå vil ta en innledende prat i løpet av ei uke eller to, men dette er en prosess som vil ta tid.

Kjell roste sine medarbeidere i trenerkorpset, Erling Moe og Per Magne Misund på fotballdelen og Stig Aambø, Leif Arne Lystad og Arild Bakke som tok seg av de fysiske treningsbiten:

-Den trenergjengen vi har nå er veldig bra. Faglig dyktige og kreative. Det er mye av årsaken til at jeg trives så godt og til at vi har lykkes så bra på banen. Når det går bra, er det jeg som får mest "kred", men det er hele teamet som står bak, og jeg deler rosen med dem.

Lederen av Romsdals Budstikkes sportsredaksjon, Trond Hustad, kommenterte MFKs luksusproblem- hvem burde trene Molde? En optimistisk redaktør avsluttet sin artikkel slik: --Men jeg er temmelig sikker på at Kjell Jonevret trener Molde Fotballklubb også neste sesong. Det blir spennende å se om han klarer å forsvare medaljen fra 2009. . .

UNNSKYLDNINGENES VÅR

Før 6.serierunde ble sparket i gang hadde VG noen tanker omkring treneres unnskyldninger når lagene deres tapte: Drillo skyldte på lang reise til Sør-Afrika, og dessuten var ikke ballen bra nok. I den hjemlige serien begynte det med klager på gress/kunstgress. Etter kampen mot Aalesund mente Henning berg at vinden, dommeren og Aarøy ødela for LSK. Berg ment Aalesund timet vinden bedre! Vålerenga tapte mot Lillestrøm, og det var knottenes skyld.

VG anbefalte trenerne følgende: - Vi var for dårlige, og vi tapte fortjent.

Nå kunne artikkelforfatteren minne om en unnskyldning som til nå ikke var brukt i Norge. United-trener Ferguson skylte på draktene. Spillerne så hverandre for dårlig, så United måte skifte drakter i pausen! Og heldigvis: VG hadde ingen unnskyldninger fra Kjell Jonevret.

EN HERLIG KRYSNING!

Under headingen "HOT" presenterte VG Makhtar Thioune: - Det koker i Molde; byen er invadert av pressen denne uken og nå får vi se hvor mye energi som tappes før møtet med Viking. Best av alle så langt har vært Makhtar Thioune, en blanding av Mike Tyson og Petter Rudi på midtbanen.

Under SITATET hadde VG også historien om Jose Mota som ble truet med å måtte sove ute om han ikke scoret mot Stabæk. - Enten scorer du i kveld, eller så sover du ute i natt.

-Kanskje ikke så rart at Jose Mota hos Molde ble så glad da han scoret mot Stabæk. Kona (Rosa Mota?) hadde allerede sendt bud på låsesmeden da mannen endelig traff mål, skrev VG.

SKAL KNOCKE UT VIKING

Det skrev Dagbladet i en helsides omtale av MFK et par dager før Viking ankom Molde Stadion.

Henriette Birkeland Kittel var på besøk i hjembyen Molde, og bokseverdensmesteren ga MFK- gutta en leksjon i boksing. Etter å ha studert guttas fysikk og koordinasjon under treningen, hadde hun følgende å si til pressen: - Jeg kunne tenke meg, helt seriøst, å trene dem to måneder på vinteren. Lagt vekt på basisstyrke og koordinasjon. Gutta er temmelig stive, men jeg er overbevist om at de med min trening ville opplevd at de ikke ble så lett skadet.

VI ER SOM EN FAMILIE

Moldes tre senegalesere figurerte ofte i pressen, spesielt etter at Molde tok over tabelltoppen. Mest omtale fikk nykomlingen, Makhtar Thioune. VG besøkte de tre hjemme i Molde, og avisens utsendte møtte tre glade spillere.

-Vi har det så gøy sammen. Vi er ikke bare venner. Vi er som en familie, sa Makhtar Thioune. -Vi blir aldri ensomme når vi er tre.

Snorre Strand hadde følgende å si om de tre senegaleserne: - Vi har hatt tålmodighet. Uansett hvor gode de er når de kommer hit, trenger de tid til å bli kjent med alt det norske.

Oslo-arkitekten som hentet senegaleserne til Norge, Jon Thorstensen, roste MFK:

-Molde har vist vei. Mange steder må utenlandske spillere levere med en gang. Molde ga guttene god tid. Det får de betalt for nå.

JEG VAR EN DRITTSEKK

MOLDE-VIKING: 1-2

- Ikke noe spesielt spennende eller underholdende. Vikings mål kom når Molde var på det mest uorganiserte. Kjempedrama i kampens to siste minutter da Molde våknet for fullt. Sentimetre fra utligning rett før avblåsning.

Det skrev Dagbladet i sin kortversjon om møtet mellom MFK og Viking 25.april. Viking tok ledelsen etter 38 minutters spill, og i det 65.minutt økte rogalendingene til 2-0. Dette var ikke hva de vel 8000 tilskuerne i solskinnet på tribunene hadde ønsket eller ventet seg. Det hjalp lite at Mame Biram Diouf pyntet på resultatet med scoring i det 90.minutt.

Dagbladets utsendte kunne konstatere at nok en gang hadde Molde nok sjanser til å kunne vinne:- Det siste kvarteret var de flere ganger skummelt nære å putte ballen bak Myhre…rett før kampen ble avblåst, mente Molde seg snytt for straffe. Viking- keeper Myhre var ikke sikker når det gjaldt denne episoden, men ifølge Dagbladet hadde han dette å si om en annen episode: -I første omgang ble Molde snytt for en klar straffe når Skogseid brukte hånda ulovlig.

VG var mest opptatt av det seirende laget, men hadde følgende å si om Molde: -Molde bandt seg også i går. Trener Kjell Jonevret innrømmer at alt fokuset på laget den siste uken kan være en medvirkende årsak: - Vi håper jo på mange sånne uker. Men jo, men det kan ha virket litt inn på noen spillere. Enkelte så litt tunge ut i starten, sier Jonevret. Så sprekker han i et stort smil: - Men vi leder jo serien… Jonevret vil ikke som han sier "ta en Rekdal", så han nevner ikke navn. Men: - Det var noen unødvendige forsvarsfeil som førte til scoringene, sier Jonevret, som mener at Molde lett kunne fått med seg et poeng etter stort trykk mot slutten.

Romsdals Budstikke kunne fortelle at kapteinen til MFK var bekymret over uttellinga på hjemmebane, og at han mente klubben trengte Vegard Forrens venstrefot for å vinne vanskelige hjemmekamper. Men dette var ikke noen kritikk av trenerens laguttak: - Jeg synes begge midtstopperne våre var solide defensivt, og begge kunne faktisk scoret på slutten. Jeg sier bare at vi manglet noe konstruktivt bakfra slik som kampbildet utviklet seg. Ifølge RB skapte ikke MFK noe som helst før Daniel skjøt like utenfor på overtid i første omgang. Lillestrøm scoret på to av tre sjanser! RB: - Molde skapte fem enorme sjanser de siste tjue minuttene. Bare Mame Birams tverrvending på overtid førte til nettkjenning. Moldespillerne mente de var snytt for to straffespark. Treneren var oppgitt over hvordan baklengsmålene kom: - Det første var et unødvendig frispark etter dårlig forsvarsspill fra flere. Så slurvet vi til en dødball til og var ikke gode nok inne i feltet. Jeg skal ikke ta en Kjetil Rekdal og skjelle ut noen, men dette er ganske enkelt for dårlig, sa Kjelle til RB

Spillerbørsen:

NavnDagbladetVGRBAftenpostenSnitt
Jan Kjell Larsen45344,00
Kristoffer P. Vatshaug34443,75
Christian Steen44454,25
Marcus Andreasson65555,25
Knut Olav Rindarøy44444,00
Vegard Forren44454,25
Makhtar Thioune57655,75
Thomas Holm56465,25
Daniel Berg Hestad64454,75
Mame Biram Diouf46565,25
Jose Mota43343,50
Pape Pate Diouf44354,00
Magne Hoseth--4-4,00

Innbyttere: Vegard Forren 33 min. for Knut Olav Rindarøy, Rune Ertsås 11 min. for Jose Mota, Magne Hoseth 28 min. for Pape Pate Diouf.

Andre kamper:

Lillestrøm-Rosenborg1-2
Fredrikstad- Aalesund0-1
Lyn- Sandefjord1-2
Odd- Vålerenga2-2
Start- Tromsø3-1
Strømsgodset- Stabæk1-0
Bodø/Glimt- Brann0-2

Tabell:

1Rosenborg64 2 013- 614
2Molde64 1 111- 613
3Start62 3 110- 89
4Odd62 3 112-119
5Aalesund62 3 19- 89
6Sandefjord62 3 18- 79
7Viking62 2 27- 58
8Fredrikstad62 2 26- 58
9Tromsø62 2 213-138
10Lyn61 3 25- 56
11Stabæk61 3 28- 96
12Brann61 3 28-106
13Vålerenga61 3 28-126
14Strømsgodset61 2 35- 95
15Bodø/Glimt61 2 34- 95
16Lillestrøm60 3 36-103

JUNIORENE VIDERE I CUPEN

25 april kom MFK- juniorene seg lett gjennom første runde i cupen. På kunstgresset på Lubbenes utklasset de blå- hvite Sunndal med hele 11-1. Hjemmelaget scoret 10 ganger før gjestene fikk sitt ene mål. MFK hadde flere store sjanser, og ved pause stod det 5-0. Oppmann Frode Lund var fornøyd og mente at seieren i alle fall ikke var for stor-

Målene: Emil Dahle 4, Kristian Røv 2, Tore Klokseth 2, Christer Bakken 1, Kristoffer Hildrestrand 1, Stian Myklebust 1.

MOLDE 2-STRINDHEIM: 0-1

27.april så 100 tilskuere MFK 2s tredje seriekamp for året. De blå- hvite lyktes ikke denne gangen heller og sto med tre tap på tre forsøk. Trønderne vant 1-0 etter et selvmål av Øyvind Gjerde etter 37 minutters spill. Molde hadde også denne gangen et godt lag på papiret. Fra A-troppen stilte Knut Dørum Lillebakk, Øyvind Gjerde, Magne Hoseth, Aksel Berget Skjølsvik og Rune Ertsås. Mange mente for øvrig at Skjølsvik ble snytt for et straffespark, og Ertsås kunne fort ha scoret et par mål. RB: - Magne Hoseth viste vilje, vendinger og langpasninger uten å få hjelp av lagkameratene. Dermed ble det noe halvhjertet over MFKs angrepsforsøk.

Foruten de ovennevnte A-spillerne stilte Vidar Giske Henriksen (Christer Bakken fra 86.), Jacob Meidell, Torjus Aaland, Kristian Strandhagen, Emil Dahle ( fra 64), Tore Klokseth, Ronny Fredriksen (Kristoffer Hildrestrand fra 53.)

På Strindheim spilte 18-årige Gjermund Åsen, en spiller som både Rosenborg og Molde var interessert i. Åsen hadde også prøvespilt i Nederland.

Gult kort: Kristian Strandhagen og Ronny Fredriksen

Tabell 2.divisjon avd.2

1Kristiansund33 0 09-29
2Follo33 0 06-09
3Skarbøvik32 1 08-37
4Hødd32 0 18-56
5Lørenskog32 0 14-26
6Byåsen32 0 16-56
7RBK 231 1 16-24
8Drøbak Frogn31 1 15-44
9Strindheim31 0 22-53
10Steinkjer31 0 24-93
11Levanger31 0 21-83
12Nardo30 1 20-41
13Molde 230 0 30-40
14Ullern30 0 32-80

EIKREM TIL EM-KVALIK

Magnus Wolff Eikrem fikk plass i G19-troppen som skulle spille EM-kvalifisering i Frankrike. Magnus var den eneste fra Møre og Romsdal som ble tatt ut til møtet med Frankrike, Romania og Latvia.

Annonse fra Eliteserien: