2008 September

September 2008

3.divisjon:

MOLDE 2- DAHLE: 3-1

I denne kampen mot nordmøringene hadde MFK full kontroll. Thomas Mork ga Molde ledelsen etter 10 minutter. Dahle fikk straffespark, men Elias Valderhaug reddet. Kristian Strandhagen la på til 2-0 etter 31 minutter og Thomas Mork økte til 3-0 tre minutter senere. Dahle reduserte i det 74.minutt. Marcus Andreasson var med igjen, og man ventet på at han snart skulle være klar igjen for førstelaget.. Kristian Strandhagen var følge RB banens beste.

HVA NÅ, KJETIL?

Det gikk ikke mange dager etter at Kjetil Rekdal var tilsatt i MFK, før spekulasjonene om jobb i Aalesund startet i lokalavisen. 3.september kunne Romsdals Budstikke fortelle at Kjetil hadde fått telefon fra nabobyen, men hovedpersonen var taus!

- Jeg forholder meg bare til konkrete tilbud som ligger på min egen pult. Og der ligger det ingenting akkurat nå, sa mannen som var tilsatt for å skape fotballspillere av MFK-ungdommen.

MFK- PROSJEKT I SENEGAL

3.september hadde Romsdals Budstikke stort oppslag om MFKs planer om et akademi i Senegal. Petter Rudi og Are Lervik var på studietur i Senegal. Det var fortsatt snakk om å engasjere seg i Tanzania, men klubbdirektøren understreket at klubben ennå ikke hadde vedtatt om den ville engasjere seg i prosjektene i Afrika. Tarje Nordstrand understreket at et eventuelt engasjement i Afrika ikke ville gå på bekostning av AkerAkademiet.

Enkelte personer kunne ikke forstå hvorfor MFK skulle engasjere seg i Afrika. MFK-direktøren hadde følgende kommentar til skeptikerne: - Fotballen er globalisert og det er  viktig at vi forholder oss til den virkeligheten. Det er også en erkjennelse at vi ikke greier å ha en stall med 24-25 spillere bare fra Møre og Romsdal.

HAR IKKE GITT OPP UTLANDET

Kjetil – saken rullet videre, og 5.september hadde Dagbladet et helsides oppslag om rekdalingen. Han hadde skrevet under en fireårskontrakt med AaFK, men han hevdet overfor Dagbladet at han ikke hadde gitt opp tanken om jobb i utlandet igjen.

- En oppnår ikke noe dersom en ikke setter seg mål. Jeg har mål, sa Kjetil.

- I denne bransjen er det en gang sånn at endringer skjer på uheldige tidspunkt. At noen er skuffet, kan jeg skjønne, dette var ikke noe jeg i utgangspunktet var innstil på heller. Men jeg måtte bare følge magefølelsen min, og med de mulighetene jeg nå ser i Aalesund, ble det for godt å si nei til, fortsatte Kjetil

EN KOMMENDE MFK- SPISS?

Romsdals Budstikke stilte spørsmålet etter at Kjetil Brudeseth fra Elnesvågen hadde trent med MFK noen dager. Odd Berg hadde sett spilleren i Elnesvågen og mente han kunne være aktuell for MFK.

- Vi kommer til å ha besøk av flere spillere i løpet av høsten. Det er viktig å vise at vi følger med det som skjer også i lokalfotballen, og slike besøk skal være inspirerende både for spillerne og oss, sa Tore Hagh

4.divisjon:

MOLDE 3-RIVAL2: 5-4

Rival fikk en pangstart og ledet 2-0 ved pause.. Men det var MFK som styrte matchen spillmessig og produserte de fleste målsjansene. Åtte minutter før full tid sikret Stian Myklebust en fullt fortjent hjemmeserie, skrev lokalavisa.

MFK FØLER SEG LURT AV REKDAL

5.september brukte Romsdals Budstikke omtrent hele første side på Rekdal-saken.. Kvelden før var han presentert som ny AaFK- trener.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg mener Kjetil har brutt tilliten vi ga ham, sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke

TAKK FOR ALT, KJETIL

Det var Romsdals Budstikkes helsides oppslag i Rekdal-saken 6.september. Artikkelen var illustrert med et bilde av en skjeggete Kjetil Rekdal. Artikkelen inneholdt ros av Kjetil som fotballspiller, men også mange sure oppgulp om hans overgang til Aalesund. Og leder av Budstikkas spotsredaksjon avsluttet sin artikkel slik: - Derfor sier jeg takk for alt, Kjetil. Men for første gang på 20 år kan jeg ikke ønske deg lykke til.

3.divisjon:

TRÆFF- MOLDE 2: 3-1

I 17.serieomgang vant Træff 3-1 over Molde 2. Det ble et spennende toppoppgjør da  byrivalene møttes på  kunstgress. Første omgang ble spennene og underholdende. Træff tok ledelsen alt etter to minutters spill. Emil Dahle utlignet for MFK fem minutter etter. Ny ledelse til Træff bare ett minutt senere, og lagene gikk til pause med 2-1 til Træff. Træffs siste mål kom etter 56 minutter.

To rutinerte spillere fra MFK kunne ikke være med da kampen gikk på kunstgress. De skadeforfulgte spillerne hadde forbud mot å spille på kunstgress. Fra A-stallen var Rune Ertsås, Aksel Berget Skjølsvik og Thomas Mork med. Souhaib El Amari fikk også prøve seg i oppgjøret mot de grønn- hvite. Etter denne kampen lå Træff bare to poeng etter serieleder Molde 2.

BRIAN WALTRIP FIT FOR FIGHT

Brian Waltrip scoret to ganger da MFK slo Rauma Mix 9-1 i treningskamp på Åndalsnes 9.sepember. Brian hadde en god sesong i Sogndal før han kom til Molde. I Molde kom  skadene: Akillesplager og armbrudd gjorde at amerikaneren ikke fikk spille så mye som han hadde håpet.  Etter operasjon og tilpasset trening var han nå klar for full innsats igjen for de blå-hvite.

I samarbeid med Åndalsnes, Måndalen og Isfjorden arrangerte MFK fotballskole på Åndalsnes samme dag. 220 barn koste seg på Øra.

Og apropos unger: MFK ville slippe alle under 16 år gratis inn på kampen mot Lillestrøm.

VILLE MOTA BLI FOR DYR?

Fredag 12.september kunne Romsdals Budstikke fortelle at Aalborg ville kreve fem millioner for Jose Mota om MFK ville kjøpe ham. Klubben var interessert i å beholde Jose, men prisen ble kanskje for høy for toppscoreren. Da MFK hentet Jose før seriestart, sikret MFK seg en opsjon på brasilianeren.

Tarje Nordstrand Jacobsen kunne fortelle at man måtte bestemme seg i løpet av september.

- Men det er mange millioner det er snakk om, sa Tarje til RB.

Usikkert var det også med Toni Koskela, Aksel Berget Skjølsvik og Thomas Mork. De hadde alle kontrakter som gikk ut ved årsskiftet. Toni hadde gitt beskjed om at han kunne tenke seg klubbskifte. Aksel og Thomas hadde ifølge RB ikke hørt noe fra MFK- ledelsen om planene for neste år.

DAGBLADET OM PUBLIKUMSSVIKT

Lørdag 13.september hadde Dagbladet en oversikt over publikumstallene på Tippeligaens arenaer. Og dessverre viste det seg at publikumstallet på de fleste arenaene gikk ned.  Lillestrøm var klubben som hadde størst nedgang. Man hadde budsjettert med 10 000 tilskuere pr. kamp. Så langt hadde publikumsbesøket vart 1500 lavere.

Klubbenes publikumssvingninger fra i fjor:

Molde: Opp 2209 ( Adeccoligaen i fjor)

Bodø/Glimt: Opp 1774 ( Adeccoligaen i fjor)

* Snitt i 2008 etter 19 runder: 9920

* Totalt 86.760 færre tilskuere på kampene i år sammenlignet med i fjor på samme tidspunkt.

* Totalt antall besøkende etter 19 serierunder:

2007: 1.406.121

2008: 1.319.361

MOLDE-LILLESTRØM: 1-1

Søndag 14.september ble det registrert 7151 tilskuere på Aker Stadion. De aller fleste av disse håpet på en fin avslutning på helga med en solid hjemmeseier. Men dessverre: Nok en gang spilte de blå- hvite uavgjort og fikk bare ett poeng i den viktige kampen mot Lillestrøm.

Gjestene tok ledelsen etter 32 minutter da et skudd gikk via Marcus Andreasson og inn bak Jan Kjell Larsen. Etter 65 minutter fant Daniel Berg Hestad kollega Aksel Berget Skjølsvik med en pasning, og Aksel sørget for utigning.

VG mente at ”tross alt” så var Lillestrøm det beste laget på Ake Stadion. Avisa var mest opptatt av Vegard Forren og hans tanker omkring A-landslaget.

- Han er en moderne midtstopper med et bra hode og fine føtter. Han vil ikke gjøre seg bort på landslaget, sa Kjell Jonevret til VG.

VGs sjansestatistikk: 4-.2 til LSK. VGs skuddstatistikk (på mål): 12- 6 til Molde

Dagbladet slo til med 1 i sitt terningkast, og sa kort og godt: - Den dårligste og kjedeligste seriekampen som er spilt i Molde de siste ti år.  Dagbladets Erik Hattrem: - Til tider var tempoet og innsatsen hos hjemmelaget så lav, at man kunne spekulere i om laget ønsker å spille på et lavere nivå i seriesystemet. Og Hattrem siterte Jonevet: - Det var enkelte spillere som spilte på en måte som gjør meg utrygg.

Romsdals Budstikke konstaterte at MFK var årets uavgjortspesialist. Nesten halvparten av seriekampene hadde endte uavgjort. Dette var ifølge RB hovedårsaken til at de blåhvite nok en gang satt fast i bunnstriden.

- Jeg savner en matchvinnertype som kan avgjøre de jevne kampene, sa Kjell Jonevret til lokalavisa.

Men Kjell så også noe positivt i poengdelingen: - At vi har ni uavgjorte kamper, betyr også at vi er vanskelig å slå..

- Vi har problemer på midtbanen og fungerer ikke som vi skal. Spillerne arbeider og gjør så godt de kan, men det ble en skral forestilling innrømte treneren.

RBs ”Opptur”: - Tja. Kjekt at Marcus Andreasson er tilbake på banen. Vi tror det er greitt å ha noen flere forsvarsspillere å gå på utover høsten.

RBs ” Nedtur”: - Forunderlig og trist hvordan dette MFK- laget har mistet formen og gløden. Framstod stort sett uten plan, uten struktur, uten fart og uten kvalitet.,

Brian Waltrip-2443,33

Innbyttere: Brian Waltrip 32 min. for Jose Mota, Rune Ertsås 15 min. for Mattias Mostrøm

DAHLE 2-MOLDE 3: 0-2

I sin 18.seriekamp vant MFK 3 bortekampen sin med 2-0 over Dahle. Kampen var jevn, og begge lagene prøvde å spille langs bakken. Foran mål skar det seg. Molde fikk to gavepakker

fra hjemmelaget, scoringene etter 60 og 67 minutters spill. Ifølge RBs korrespondent var Moldes Kasper Thinn banens beste.

MOLDE 2 - EIDSVÅG: 5-0

Mandag 15.september møttes MFK 2 og Eidsvåg på kunstgress i Molde.. Eidsvåg yppet seg i begynnelsen av begge omgangene, men hjemmelaget vant med komfortable 5-0.  Etter dette var MFK på tabelltoppen, og fire kamper gjenstod. Gledelig var det å se Brian Waltrip i kamp igjen etter skade. Han scoret to mål og var nest sist på ballen ved et tredje mål.

MOLDE 3- GRY/KÅRVÅG/HAVØRN/AK2: 3-1

I årets 19.seriekamp leverte Molde 3 årsbeste.  Kampen var jevnspilt før pause, men begge lag hadde sine målsjanser. Ifølge RBs utsendte var bortelaget best før pause, men så tok MFK over etter sidebytte.

Moldes mål: 54.minutt: 1-1 ( Tore Klokset), 59.minutt: 2-1 ( Krister Bakken), 89.minutt: 3-1   ( Håkon Tangen).

AKSEL VISTE SEG FRAM I OSLO

Søndag 21.september var MFK på hovedstadsbesøk og tok med seg tre kjærkomne poeng hjem til Rosenes by.  Dagbladet brukte en helside på Aksel Berget Skjølsvik som ”storspiller på Moldes midtbane, men klubben vet ikke om han fortjener ny kontrakt. Nå jaktes han av flere utenlandske klubber.” Dagbladet kåret Aksel til banens beste i siste hjemmekamp mot Lillestrøm, og han imponerte også denne dagen. Vegard Forren var banens beste ifølge Dagbladet, og avisen kunne melde at det var folk fra Milan som var og kikket på ham.

Dagbladets kortversjon: - Lyn var ikke til å kjenne igjen fra seieren over VIF. Et effektivt Molde-lag slo til på to av fire målsjanser før pause. Jevnere etter hvilen, men Molde kontrollerte hele veien til tross for en liten sluttspurt fra hjemmelaget. Under ”Profilene” skrev Oslo-avisen :- Forren bunnsolid i Molde-forsvaret nok en gang. Biram Diouf jobbet knallhardt på topp.

Det var Aksel Berget Skjølsvik som førte Molde i ledelsen etter 14 minutters spill. Toni Koskela la på til 2-0 på straffespark ette 29 minutter. I det 68.minutt fullførte Mame Biram Diouf Molde-scoringene. Ni minutter senere reduserte Lyn.

- Gi Aksel ny kontrakt, skrev Romsdals Budstikke over to sider etter suksessen.

Daniel Berg Hestad ønsket også at Aksel skulle fortsette. Om kampen sa Daniel: - Vi hadde en plan som vi gjennomførte, og slapp dem nesten ikke til sjanser gjennom hele kampen.

Kjell Jonevret til RB: - Taktisk var dette nesten perfekt, jeg er stolt over at laget opptrer så solid defensivt. Vi tok også de overgangene som kom og kunne fort scoret enda flere mål

VG konsentrerte seg om Vegard Forren: - Snart i storklubb, kunne VGs lille lyserøde fortelle. Avisa kunne fortelle at det var folk fra Milan på plass da MFK slo Lyn, og agenten til Vegard kunne bekrefte at flere storklubber hadde vist interesse for unggutten

Jose Mota-----

Innbyttere: Øyvind Gjerde for Vatshaug fra 40., Magne Hoseth for Brian Waltrip fra 63., Jose Mota for Mattias Mostrøm fra 75.

JOSE MOTA FIKK TO KAMPER

Etter at Joe Mota fikk direkte rødt kort i kampen mot KBK 2. ble han ”belønnet” med to kampers karantene. Han måtte nå stå over to tredjedivisjonskamper, og han kunne heller ikke spille tippeligakamp mot Stabæk.

3.divisjon:

KBK 2- Molde 2:  1-2

Mandag 22.september møttes KBK og MFK i Kristiansund. Dommeren delte ut to røde kort, men ifølge RBs utsendte var det ingen stygg kamp. Molde var best i store deler av kampen og vant en viktig seier. Keeper og straffeekspert Knut Dørum Lillebakk brente et straffespark.

Jose Mota var en av dem som fikk rødt kort, men før han måtte forlate banen ga han MFK føringen etter 48 minutters spill. Rune Ertsås la på til 2-0 etter 60 minutter, og så reduserte hjemmelaget til 1-2 i det 88.minutt

Fra eliteseriestallen hadde MFK med Christian Steen, Valter Tomaz jr., Knut Dørum Lillebakk, Selemani Ndiukama og Souhaieb El Amari.

VEGARD SIGNERTE NY KONTRAKT

Tirsdag 23.september signerte Vegard Forren ny kontrakt med MFK. Rykter hadde gått om at flere klubber var interessert i Vegard, blant andre italienske Milan. Men nå hadde Vegard bestemt seg for å fortsette i MFK. med solid lønnsøkning  Den nye kontrakten. gikk ut sesongen 1913.

- Det er vanskelig å spå noe, men jeg er fornøyd med å spille i MFK, og jeg stresser ikke med utlandet, sa Vegard.

CUPEVENTYRET UTE:

STABÆK-MOLDE: 3-0

Onsdag 24.september hadde MFK sjansen til å sikre seg cupfinale på Ullevaal. Men dessverre, Stabæk ble for sterke og vant 3-0 over de blå- hvite. Mot fotrappe Stabæk- spillere maktet ikke MFK- midtbanen holde følge defensivt - og fremover greide de ikke å løpe fra Stabæk- forsvaret, skrev Romsdals Budstikke.

Magne Hoseth mente det gikk for tregt fremover, og han mente tapet skyldtesspillernes egne feil.

- Vi må ha tydelige linjer for hva vi skal gjøre når vi kjører en overgang, sa en skuffet Magne.

- Vi ville jo så gjerne vinne kampen og gi fansen enda en fest å se frem til. Slik ble det ikke, og det er forferdelig tungt akkurat nå, sa Kjell Jonevret etter tapet Toni Koskela var Moldes beste ifølge RB.

VG hadde to siders dekning av cupkampen, men vi fant ikke ett eneste ord om Molde. Jo, forresten: I ingressen stod det Stabæk- Molde 3-0). Men ellers var det fortjent ros av Stabæk og et digert bilde av en glad Nannskog.

Dagbladet: - 20 minutter var alt Stabæk tillot seg å være rystet etter den vonde smellen i Stavanger. Etter det, og i rettferdighetens navn også en brukbar Molde-mulighet etter et innkast ute til høyre, handlet veien til finalen om alt det som har gjort Stabæk til Norges beste fotballag i 2008.

Romsdals Budstikkes spillerbørs:

6 poeng: Toni Koskela

5 poeng: Marcus Andreasson, Vegard Forren

4 poeng: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Vatshaug, Knut Olav Rindarøy. Daniel Berg Hestad,

Mame Biram Diouf, Magne Hoseth

3 poeng: Aksel Berget Skjølsvik, Mattias Mostrøm, Brian Waltrip, Jose Mota

STABÆK - MOLDE: 4-0

Mandag 29.september var MFK igjen på besøk hos Stabæk. Denne gangen gjaldt det seriepoenger, men alle disse ble igjen hos vertskapet. 5326 tilskuere så Stabæk score etter 34,38, 68 og 79 minutter.

Dagbladets kortversjon: - Lenge tamt og sjansefattig før effektive Stabæk- svensker ordnet to raske. Det var lett å konkludere med at svake Molde aldri kunne slå tilbake, og i andreomgangen var det klasseforskjell. Og mye, mye morsommere Om ”Profilene”: - Alanzinho variabel før pause, briljant etter. Nannskog meget god, både i pasninger og da skuddsjansen kom Herlig mål fra Gunnarsson. Berg Hestad svak for Molde. Hoseth falt bort i andre.

VG ofret mye plass på kampen, men ikke på MFK. – Molde forsøkte - og forsøkte - men mistet ballen i midtbaneleddet. Og når Alanzinho satte fart, fikk de svi. Gang på gang.

Men Kjell Jonevret ble sitert: - Det er ingen andre lag i eliteserien som er så dødelig effektive som Stabæk. Det er faktisk ingen som er i nærheten.

VGs sjansestatistikk: 7-3 til Stabæk, Skudd på mål: 11-3 til Stabæk.

Romsdals Budstikkes utsendte slo fast at Nadderud var Moldes verste bortebane. Ikke rart det, for på de tre siste kampene hadde Molde sluppet inn femten mål mot Stabæk på deres hjemmebane.

RB mente MFK holdt stand en halvtimes tid, men de hadde lite å stille opp med da Stabæk kjørte sine raske overganger. MFK- midtbanen hang ikke med i forflytningene, og forsvarsrekka ble ryggende bakover.

Gult kort: Aksel Berget Skjølsvik og Magne Hoseth

Innbyttere: Rune Ertsås 45 min. for Øyvind Gjerde, Brian Waltrip 16 min. for Toni Koskela, Souhaieb El Amari 16 min. for Kristoffer Vatshaug.

TRÆFF 2-MOLDE 3: 5-2

Romsdals Budstikke mente Træff var best før pause, men Molde presset på i andre del av kampen. Totalt hadde MFK like mange målsjanser som de grønne. Træff ledet 2-0 ved pause, etter scoringer i det 15., og 27.minutt.Eirik Neerland reduserte for Molde etter  68 minutters spill. Så fulgte to Træffscoringer etter  82 og 84 minutter. Molde andre mål satte Kristoffer Indrestrand inn  to minutter før slutt.

MOLDE 2- RIVAL: 8-0

De blåhvite inntok tabelltoppen igjen etter at Rival ble slått 8-0 på Aker Stadion. Kampen, som gikk siste dag i september, var uten spenning.  Rune Ertsås scoret etter to minutters spill. Pape Pate Diouf la på til 2-0 etter 13 minutter, og så var Ertsås frempå igjen med scoring etter 25 minutter. 4-0 sørget Christian Steen for etter en halvtime. Det var stillingen ved pause. To minutter ut i andre omgang var det Selemani Ndikumana som økte til 5-0. Samme mann gjorde 6-0 etter 69 minutter. Mål nr. 7 laget Eirik Neerland etter 88 minutter, og ett minutt etter scoret Tore Eduardo Klokset. Romsdals Budstikke mente Kristian Strandhagen var banens beste.