2008 November

November 2008

 

VILLE TONI FORTSETTE?

Etter at siste serierunde var unnagjort, begynte spekulasjoner om enkelte spilleres fremtid. Dette dominerte MFK- stoffet i pressen.

5.november var det Toni Koskelas skjebne som opptok Romsdals Budstikke. Han hadde tidligere annonsert at han kunne tenke seg overgang til en annen klubb. Men nå var tydeligvis noe på gang.

- Følelsen min for å fortsette her nå er mer positiv enn tidligere i sesongen. Jeg har spilt mer og trives bra, sa Toni til RB.

MFK- direktøren kunne bekrefte at man hadde samtaler med Toni. Men han understreket at det var et krav at Toni virkelig ønsket å være i klubben, ikke så på et fortsatt opphold i Molde som et tredje - eller fjerdevalg.

MFK var på utkikk etter eventuell erstatter for Toni, og ifølge lokalavisa var Nybergsund-Trysils Mirza Durakovic og Hønefoss-spiller Umaru Bangura spillere som kunne være aktuelle. Finske Juha Hakola kunne også være aktuell ifølge RB- sporten. Thomas Morks fremtid i MFK var heller ikke avklart.

Moss Avis hadde tidligere i uken antydet at MFK var ute for å sikre seg Kenneth Kvalheim, men dette kunne Tarje Nordstrand Jacobsen avkrefte.

- Det er kokt suppe på noe som en gang ikke er en spiker, sa direktøren.

HVEM SKAL ERSTATTE TORE HAGH?

- Vi har ikke kommet så langt at vi er i konkrete samtaler med aktuelle kandidater.

Det sa Tarje Nordstrand Jacobsen til RB da han ble spurt om hvem som skulle erstatte Tore Hagh. Romsdals Budstikke hadde tidligere antydet at Erling Moe var aktuell for oppgaven. MFK- direktøren ville ikke bekrefte at Moe var mannen.

- Erling snakker vi med hver dag, sa direktøren med et smil.

VG:

VEGARD FORREN PÅ ÅRETS LAG.

4.november presenterte VG-sporten ” ÅRETS LAG:” En MFK- spiller var med på laget, og det var ikke noen overraskelse for noen at dette var Vegard Forren med et snitt på 5,28 på VG-børsen. Forsvarsspilleren var den tredje Molde-stopperen som kom på Årets lag. Åge Hareide var der i 1980, og Ulrich Møller var på laget til VG i 1986, 1987 og 1988.

VI VENTER PÅ MOTA

6.november var det ennå ikke klart med kontrakten til Jose Mota. Man ventet Motas personlige rådgiver på besøk. Han snakket dansk og portugisisk, og Jose ville ha ham med på kontraktforhandlingene med Molde. MFK og Aalborg var nå enige om en overgangssum på fire millioner kroner.

MFK- GUTTER PŠ”NORDISK MESTERSKAP”

Fredag 5. november drog MFKs smågutter til ”nordisk mesterskap” i Bærum. Tornekrattet sponset guttene med 10 000 kroner.

Tornekrattet hadde styrevedtak på å støtte talentarbeidet i MFK, og dette var fjerde gangen supporterne støttet yngre lag med 10 000 kroner i 2008. MFK bidro også med 10 000 kroner.

ROMSDALS BUDSTIKKE:

VEGARD FORREN ER ÅRETS SPILLER I MFK!

-Æ har itj nå å klag på, sa Vegard Forren over to sider i Romsdals Budstikke 8.november. Den beskjedne trønderen hadde fått Budstikkas krus som årets beste fotballspiller.. Vegard var den yngste spilleren som hadde fått denne utmerkelsen etter at Jan Berg som 18-åring fikk prisen i 1983..

Resultatene i Budstikkas spillerbørs:

Vegard Forren 5,28, Daniel Berg Hestad 4,92, Thomas Holm 4,83, Øyvind Gjerde 4,64, Jose Mota 4,63, Knut Olav Rindarøy 4,59, Pape Pate Diouf 4,53, Magne Hoseth 4,43, Mame Biram Diouf 4,43, Toni Koskela 4,32, Kristoffer Vatshaug Paulsen 4,08, Mattias Mostrøm 4,06

Tidligere vinnere av RB- kruset: 1983: Jan Berg, 1984 og 1985: Inge Bratteteig, 1986 og 1987: Ulrich Møller, 1988, 1989 og 1990: Thor Andre Olsen, 1991: Øyvind Leonhardsen, 1992: Ulrich Møller, 1993 og 1994: Morten Bakke, 1995: Petter Rudi, 1996: Petter Christian Singsaas, 1997: Morten Bakke, 1998: Trond Andersen, 1999: Andreas Lund, 2000: Odd Inge Olsen, 2001: Daniel Berg Hestad, 2002: Eddie Gustafsson, 2003: Magnus Kihlberg, 2004: Petter Rudi, 2005: Daniel Berg Hestad, 2006: Petter Christian Singsaas, 2007: Daniel Berg Hestad.

ÅRETS SCORING I MFK

8.november var RB- Netts avstemming klar: Øyvind Gjerdes brassespark mot Rosenborg var lesernes førstevalg når det gjaldt årets flottese scoring. Øyvind fikk 28 prosent av stemmene. Jose Motas skudd i vinkelen mot Bodø/Glimt fikk 21 prosent av stemmene, mens Pape Pates brassespark mot Tromsø fikk 20 prosent.

SMÅGUTTENE TIL MFK NR.SEKS

Det ble sjetteplass til småguttelaget til MFK under turneringen i Bærum. I første kamp tapte MFK mot Bærum 0-2. Andre kamp mot svenske Husie endte 1-1 . I tredje kamp ble det 3-0 over Lyn. Dessverre holdt ikke dette til A-sluttspill, og de blå- hvite måtte kjempe om femteplassen. I den første sluttspillkampen vant MFK 5-0 over Larvik Turn. Kampen om femteplassen gikk mot Bjerkealliansen, og der ble det tap for Moldeguttene med 1-3.

Svenske Husie vant finalen 5-3 over Viking.

MFK KAN MISTE MOTA

Det kunne Romsdals Budstikke melde 10.november. Nye lønnskrav fra spilleren hadde satt en stopper for helgas forhandlinger. Ifølge RB var kravet fra Mota ”skyhøyt”, og MFK-direktøren hadde sagt at det var veldig, veldig langt mellom krav og tilbud..

- Per i dag tror jeg ikke dette går i boks, sa Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.

TESTING AV SPILLERE

I uke 46 trente fem spillere med MFK. De var invitert av klubben til treningsopphold og prøvespill for de blå-hvite. Spillerne var Tor Erik Torske, Kjetil Brudeset, Jakob Meidell. Mame Mbar Diouf ( bror til Mame Biram), Jonas Hellgren.

JONEVRET FORBANNET

Kjell Jonevret likte lite at kvalikkampen mot Aalesund om opprykk til 2.divisjon ble flyttet fra lørdag til mandag. Grunnen var at Aalesund FK skulle til Geiranger på sesongavslutning.

- Jeg har aldri hørt om en slik avgjørelse i hele mitt liv, sa MFK- treneren.

Og han fortsatte: - Vi har ventet på denne kampen i to uker, men så flyttes den på denne måten. Jeg har aldri hørt om noe så dumt. Kanskje det er noen sunnmøringer som sitter og bestemmer dette.

HVEM SKAL ERSTATTE TORE HAGH?

Spekulasjonene om hvem som skulle ta over som assistenttrener i MFK var i gang. 13.november kunne Romsdals Budstikke fortelle at Stig Monsen var MFKs førstevalg. Monsen bekreftet overfor RB at MFK hadde vært i kontakt med ham, og han følte seg fristet til å jobbe i Molde..

Tarje Nordstrand Jacobsen hadde følgende kommentar: - Han fyller de kravspesifikasjonene vi har satt. Han er faglig sterk, har erfaring fra toppnivå og er i tillegg lokalt forankret. Det siste er ikke noe krav, men er jo et pluss.

TAP MOT ROSENBORG

Torsdag 13.november møttes Rosenborg og MFK til treningskap på Lerkendal kunstgress. Bare 200 tilskuere så oppgjøret. Trønderne vant 2-1 etter 1-1 ved pause..

Rosenborgs scoringer kom etter 13 og 89 minutter. Mame Biram Diouf scoret for Molde etter 45 minutter.

Dette var sesongens tredje tap mot RBK, men Jonevret var fornøyd med innsatsen.

- Vi burde vunnet kampen og scoret et par- tre mål til. Vi hadde veldig store sjanser til å avgjøre oppgjøret, og spesielt før pause syns jeg vi gjorde en helt OK forestilling, sa Jonevret til RB.

Tor Erik Torske, Kristian Brudeseth, Jacob Meidell og Jonas Hellgren fikk prøve seg på MFK- laget.

Moldes lag: Jan Kjell Larsen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Vidar Giske Henriksen (Jonas Hellgren fra 59.), Daniel Berg Hestad, Souhaieb El Amari, Aksel Berget Skjølsvik (Jacob Meidell fra 46.) Mattias Mostrøm (Kjetil Brudeseth fra 46.), Jose Mota (Tor Erik Torske fra 66.), Mame Biram Diouf.

ØKTE REISEUTGIFTER

Før kvalikkampen for 2.divisjon mot AaFK 19.november kunne Are Lervik fortelle at opprykk ville bety 400 000 kroner mer i reiseutgifter for MFK. I 2008 brukte MFK 50 000 kroner på sine bortekamper, men i 2009 kunne utgiftene kanskje nidobles.

- Dette er en investering for oss, sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

- Vi vil ha best mulig kamparena for spillerne våre og håper selvfølgelig at vi rykker opp, sa Tarje til RB

MOTA KLAR FOR MFK

14.november signerte Jose Mota treårskontrakt med MFK. Brasilianeren ble dermed en av de best betalte spillerne i klubben. MFK hadde jaktet på Jose siden 2006, og nå var endelig den populære brasilianeren kontraktbundet til MFK.

- Jeg er veldig glad for at dette er i orden. Nå har jeg og fansen mange mål å se fram imot i sesongene som kommer, sa Jose Mota.

Ifølge Romsdals Budstikke betalte MFK drøyt fire millioner kroner for spilleren, og dermed hadde klubben brukt det meste av overgangsbeholdningen for neste sesong

REDDET AV LILLEBAKK

Det var Romsdals Budstikkes påstand etter at MFK 2 hadde slått AaFK 2 3-0 på Colorline Stadion 17.november. Hjemmelaget kunne hatt et par scoringer før pause, men Knuts beinparader berget romsdalingene.

- Jeg er fornøyd med min egen innsats, sa en beskjeden Lillebakk etter superredningene.

Selemani Ndikumana scoret etter seks minutters spill. Etter en times spill doblet Rune Ertsås romsdalingenes ledelse. Rune scoret også Moldes tredje mål et kvarter før slutt.

Moldes lag i kvaliken: Knut Dørum Lillebakk, Ronny Farstad Fredriksen, Valter Tomaz jr., Christer Bakken, Thomas Mork, Kristian Strandhagen ( Emil Dahle fra 82.) Souhaieb El Amari, Aksel Berget Skjølsvik, Selemani Ndiukama (Kristoffer Hildrestrand fra 89.), Pape Pate Diouf (Tore Klokseth fra 86.), Rune Ertsås

HONNØR TIL DE FRIVILLIGE.

Det var driftssjef Aadne Orviks kommentar til at MFK var kåret til eliteseriens beste arrangør i 2008. Rosenborg og Aalesund delte andreplassen..

Det var Norges Fotballforbunds delegater under seriekampene som ga en helhetsvurdering av alle arrangement på samtlige arenaer. Man gav poeng fra 1 til 10, og Molde hadde et snitt på 8,92.

For seieren fikk MFK et trofe og 25 000 kroner. Det hadde vært to slike kåringer tidligere, og MFK vant også i 2002.

Aadne Orvik, som selv bruker 40 timer pr.uke i forkant av hjemmekamp, ga ros til alle de frivillige i Stadions Venner gjennom Romsdals Budstikke 19.november..

MFK 2 KLAR FOR 2. DIVISJON

Onsdag 19.november gikk andre kvalikkamp mellom AaFK og MFK på kunstgressbanen i Molde. Oppgjøret endte 0-0. Med seier 3-0 i første kamp på Colorline Stadion var Odd Bergs mannskap klart for innsats i 2.divisjon. Det ble ingen god kamp, og Odd Berg var enig i at de blå-hvite kunne ha ligget under med et par mål i første omgang. I slutten av kampen hadde hjemmelaget mange gode målsjanser, men en dyktig ålesundskeeper sørget for at det endte med 0-0. AaFK stilte med omtrent ren juniorlag, mens MFK stilte med følgende sterke mannskap: Knut Dørum Lillebakk, Ronny Farstad Fredriksen, Valter Tomaz jr., Christer Bakken, Thomas Mork, Kristian Strandhagen, Souhaieb El Amari ( Emil Dahle fra 73.), Aksel Berget Skjølsvik, Pape Pate Diouf ( Fredrik S. Solberg fra 86.), Rune Ertsås, Selemani Ndiukama ( Eirik Neerland fra 63.)

GRATULERER, ØYVIND, VEGARD OG THOMAS

Under MFKs årsfest 22.november ble Øyvind Gjerde kåret til Årets elitespiller. Vegard Forren ble kåret til årets unge spiller (17-23 år). For det fikk han pokalen som er satt opp av Sigurd Moe og Arne Legernes. Thomas Mork ble hedret for 250 A-kamper for klubben.

NÅ KOMMER STORSKJERMENE

21.november kunne Tarje Nordstrand Jacobsen glede MFK- publikum med at to storskjermer skulle være på plass på Aker Stadion til seriestarten i mars. Klubben hadde vedtatt å lease to storskjermer, hver på 41 kvadratmeter. Disse skulle settes opp i svingene. MFK- direktøren regnet med at klubben ville få en kostnad på i overkant av en million kroner for leie, drift og innholdsproduksjon. Inntekter regnet man med å få gjennom reklamesnutter og sponsorplakater på storskjermene. Mye av informasjonen til publikum ville heretter skje gjennom storskjermene. De skulle blant annet erstatte det trykte programmet. Under kampene ville kampbildet ligge ute på skjermene, og man ville også få muligheter til å vise repriser av situasjoner.

ADAM GREEN TIL MOLDE?

I høstens siste treningsuke hadde MFK et par ”gjester” på treningene. En av dem, 24-årige Adam Green, spilte for Fulham i sesongen 2004/2005, og nå spilte han for Woking i Conference League. Han hadde også vært utlånt til Bournemouth, Sheffield Wednesday og Bristol City.

Nå var han sulten på toppfotball igjen, og etter å ha hørt mye positivt om Molde, var han i rosebyen og viste seg fram. Ha var også i kontakt med Kalmar.

20-årige Nickolas Trygve Sparby trente også med Molde denne uken. Han hadde fått med seg noen førstelagskamper for Lillestrøm, blant annet i europacupkamper. I sesongen 2008 var han operert for en lyskeskade.

Sidebacken kjente Per Magne Misund fra hans tid i LSK, og det var grunnen til at han kontaktet Molde.

MAME OG PAPE FORTSETTER

25.november skrev Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf under kontrakt med MFK ut 2013. Det var en bekreftelse på at MFK ville satse på unge spillere og bygge klubbens fremtid rundt dem.

FANTASTISK STØTTE FRA KJELL INGE RØKKE

25.november offentliggjorde MFK de totale utbetalingene fra Prosjekt Tilhørighet for 2008. De totale overføringene var dette året på 7,7 millioner kroner, tre millioner mer enn året før. Gjennom sesongkortsalget hadde for eksempel Sportsklubben Træff tjent 870 000 kroner. Flere andre klubber hadde også hatt store inntekter takket være Prosjekt Tilhørighet..

Mange har derfor stor grunn til å takke Kjell Inge Røkke som har garantert for utbetalinger helt opp til 25 millioner kroner.

Vi gjentar det vi har sagt så mange ganger tidligere: - Den mannen er utrolig!

EN SLITEN VEGARD TAKKET NEI TIL JORDANTUR

- Jeg kjenner at jeg er litt utkjørt for tida, jeg er sliten både i hodet og kroppen. For å være ærlig, er jeg litt lei av hele sesongen. Derfor ble det feil tidspunkt for meg å dra på en lang utenlandstur med tre kamper akkurat nå.

Det sa Vegard Forren til Romsdals Budstikke 28.november, etter at han hadde meldt forfall til U21-kamper i Jordan.

Vegard hadde også slitt med småskader utover høsten, og det var sikkert også med i betraktningen da han takket nei.

Men Vegard kunne berolige tilhengerne med at han gledet seg til full satsing i MFK, og han håpet at sjansen til landslagsspill ville by seg senere

NATURGRESS ELLER KUNSTGRESS?

I fotball-Norge var det stor uenighet om hvor lurt det var å legge kunstgress på banene. Aker hadde fortsatt naturgress, men mange mente kunstgress måtte til om banen skulle kunne utnyttes fullt ut.

28.november hadde sportsredaktøren i Romsdals Budstikke en klar oppfordring til MFK om å legge kunstgress på Aker Stadion. Han viste til fordelene ved at klubbens yngre spillere fikk slippe til, at de voksne spillere fikk trene ”hjemme” i stedet for på bygdene rundt byen og at flere kamper på Aker Stadion ville øke interessen uten blant klubbens tilhengere.

- Klubbsjela og tilhørigheten til MFK trenger et løft dersom klubben skal holde oppe entusiasmen og engasjementet blant medlemmer og tilhengere i framtida, skrev Trond Hustad.

Dagen etter hadde lokalavisa et tosiders oppslag om problemstillingen. I headingen kunne MFK- direktøren røpe at det ville bli kunstgress på Aker Stadion, men ville ikke røpe om det skulle bli om tre elle ti år.. Nytt dekke hadde ikke vært diskutert i klubbens styre eller i styret til Molde Fotball A/S.

Tarje Nordstrand Jacobsen så fordelene ved kunstgress, men viste til kostnadene som ville bli ganske store. Direktøren anslo kostnadene til mellom fem og sju millioner kroner. Når det gjaldt forskningsrapportene om skader, antydet han at resultatene avhang av hvem som hadde bestilt forskningen. Spillernes mening burde også høres, mente han:

- Det er fortsatt veldig mange som ikke ønsker å spille på kunstgress, både norske og utenlandske. Det er et argument for å beholde naturgresset. Spillernes meninger skal selvfølgelig vektlegges i en slik diskusjon, men til sjuende og sist er det styret i klubben som tar denne avgjørelsen, sa Tarje til RB.

Banemester Øyvind Kormeseth sa til RB at han ikke likte lukta av gummi og plastikk, men at han ikke ville sette seg på bakbeina om det skulle bli kunstgress på Aker Stadion. Han mente ellers at sesongen burde utvides i november og ikke i mars..

Sjefen for MFKs støtteapparat, Leif Arne Lystad hadde dette å si til RB: - Jeg er redd det vil vise seg at kunstgress fører til uheldig belastning. Så langt er det ikke noe som tyder på at kunstgress gir flere akutte skader enn naturgress, sa Lyngstad og siktet til vanlige skader på ankel, korsbånd, bånd i kne og leddskader.

- Jeg frykter at vi kan få en økning i skader som går på sener i for eksempel lysk, akilles og kne, sa sjefen for støtteapparatet som ventet på skaderegistreringen i eliteserien som ville komme om ett eller to år.

Kaptein Daniel Berg Hestad så fordelene med bedre anledning til trening for yngre spillere på Aker Stadion, men var glad for at han selv sannsynligvis slapp å spille på kunstgress på MFK-banen.

- Det skal være litt grønske på knærne når kampen er over, sa Daniel.

Annonse fra Eliteserien: