2008 Mars

Mars 2008

 

KANSKJE KOMMER WALTRIP

6.mars kunne lokalavisen fortelle at MFK var interessert i å sikre seg Sogndals Brian Waltrip.

30-åringen fra Florida var ifølge Kjell Jonevret en offensiv spiller som Molde kunne ha nytte av..

- Vi er i samtaler med klubben og agenten. Tarje Nordstrand Jacobsen har kontakten med Sogndal, og jeg utelukker ikke at vi setter oss ned med spilleren en av de nærmeste dagenes, sa Snorre Strand til RB.

Dagen etter kunne Romsdals Budstikke fortelle at det var brudd i forhandlingene med Brian Waltrip, men forhandlingene ble gjenopptatt senere på dagen. Det hadde også vært ny kontakt med LSK om Arild Sundgot, men kravet fra LSK lå langt over det MFK kunne betale.

13.mars signerte Brian Waltrip kontrakt med Molde, og han ville dermed være klar til seriestarten!

MOLDE-BODØ/GLIMT: 2-2

Under oppholdet på La Manga møtte MFK Tippeliga- konkurrent Bodø/Glimt. Kampen gikk 7.mars, og den endte med to scoringer til hvert av lagene.

Bodø/Glimt tok ledelsen på straffespark etter seks minutters spill. Pape Pate Diouf utlignet i det 45.minutt. Fem minutter ut i andre omgang ga Mame Biram Diouf Molde ledelsen. I det 90.minutt utlignet Bodø/Glimt.

Magne Hoseth roste Mame Biram og mente han i løpet av 2008 ville bli en bedre spiss enn Arild Sundgot. Mame var nå Moldes førstevalg på topp. Mot Bodø/Glimt scoret han et flott mål, men burde hatt flere nettkjenninger. Ti minutter før slutt ble Mame hjulpet av banen etter kollisjon med en motspiller.

- Vi burde vunnet denne kampen med tre-fire mål. Vi er et bedre lag enn Bodø/Glimt, sa Moldes bestemann, Magne Hoseth.

UTLENDINGER FØLGER VEGARD

Vegard Forrens kometkarriere ble lagt merke til også i utlandet. Under MFKs opphold på La Manga var det speidere fra Tottenham og Heerenveen og kikket på moldespilleren. Han leverte storspill mot MyPŠ og Bodø/Glimt, og han fikk ros også av medspillerne for måten han stod fram på.

Spillerutvikler Erling Moe håpet klubben skulle få nytte av Vegard i mange år, men trodde ikke den unge trønderen ville bli i Norge i hele karrieren.

U-21-landslagssjef Øystein Gåre var på La Manga. Og han lot seg også imponere av Vegard.

11.mars kom så beskjeden om at Vegard var tatt ut på U21-landslaget

SELEMANI NDIKUMANA KLAR FOR MFK

12.mars drog Selemani hjem til Burundi for å tenke gjennom forslaget om kontrakt med MFK. Selemani fra Inter Star Football Club hadde prøvespilt for de blå-hvite den siste måneden, og nå hadde MFK bestemt seg for å satse på mannen fra Burundi.

Sannsynligvis ville Brian Waltrip også være klar for MFK, og Arild Sundgot var fortsatt ønsket til Molde.

JUNIORENE SCORET 15!

12.mars spilte MFKs juniorer kamp mot Frei for å kvalifisere seg til NM-spill. På bortebane vant MFK- juniorene med hele 15-0.

Scorerne i målkalaset: Kristoffer Hildrestrand (3), Kristoffer Folland (3) Ronny Fredriksen (2), Eirik Torseth (2), Kristian Strandhagen(2), Tore Boksasp, Alexander Bjørnevik og Karl Arne Stokkeland.

KORMESETH TIL VÅLERENGA?

18.mars kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFKs banemester Øyvind Kormeseth var ønsket av Vålerenga. Martin Andresen hadde ringt til Øyvind for å høre om han ville flytte til Oslo. Etter 10 år i MFKs tjeneste vurderte Kormeseth ifølge RB å flytte på seg. Noe skriftlig tilbud var imidlertid ikke kommet fra Oslo-klubben.

DANIEL NR.46

22.mars hadde Dagbladet kåret Norges 50 beste fotballspillere. Ikke uventet var John Carew på topp, fulgt av John Arne Riise, Brede Hangeland, Martin Andresen og Morten Gamst Pedersen. Vi måtte helt ned på 46.plass for å finne en MFK- spiller. Det var heller ikke uventet at det var Daniel Berg Hestad. På plassen foran Daniel lå for øvrig Azar Karadas. En så god spiller som Runar Berg inntok 49.plassen.

Tja!?

MOLDE- SOGNDAL: 4-1

24.mars møttes MFK og Sogndal til treningskamp på Aker Stadion. Det gikk en halvtime før de 1100 tilskuerne fikk sett mål. Men så sørget Pape Pate Diouf for to scoringer på to minutter! Etter 37 minutter reduserte Sogndal, men etter 52 minutter scoret Pape sitt tredje mål. Moldes fjerde mål satte Mame Biram Diouf inn tre minutter senere. Det ble mye skryt av Pape etter kampen, og trener Kjell Jonevret hadde følgende kommentar om tremålscoreren: - Pape har fortsatt en del å lære når det gjelder taktiske valg, og han gjør ikke alltid den defensive jobben like godt som andre. Men hvis han scorer tre mål i hver kamp, skal han få lov til å slurve så mye han vil defensivt, smilte "Kjelle."

SPILLERE PÅ UTLEIE

I slutten av mars gikk to MFK- spillere på utleie til Kristiansund Ballklubb. Det var Peter Berg Hestad og Vidar G. Henriksen. MFK- direktør Tarje Nordstrand Jacobsen mente spillerne ville ha bedre av å spille i nabobyen enn å spille på reservelaget i Molde: - Det er en helt annen kamparena enn å spille 3.divisjosfotball for Molde 2, sa Tarje til RB.

MILLIARDLIGAEN

Dette var headingen på Dagbladets omtale av klubbenes budsjetter for 2008. Slik var listen:

Rosenborg: 191 millioner, Brann: 152,5 millioner, Lillestrøm: 130 millioner, Vålerenga: 123 millioner, Viking: 120 millioner, Fredrikstad: 92,5 millioner, Tromsø: 76 millioner,, Aalesund: 75 millioner, Lyn: 75 millioner, Molde: 60 millioner, Strømsgodset: 60 millioner, Stabæk: 53 millioner, HamKam: 52,5 millioner, Bodø/Glimt: 52 millioner

JOSE MOTA KLAR FOR MOLDE

26.mars signerte brasilianske Jose Mota for MFK. Han skulle være på utleie fra Aalborg resten av året. Den tidligere Rosenborg-stjernen Fredrik Wisnes hadde spilt sammen med Mota, og han mente spissen ville bli en fin forsterkning for MFK- laget. Mota hadde vist seg som en nyttig målscorer både i Randers og Viborg, men i Aalborg ble det mye benksliting. Aalborg hadde nemlig Danmarks beste spisspar i Jeppe Curth og Rade Prica.

MØSTER TIL BRYNE

Like før seriestart ble det kjent at Tommy Eide Møster ville forlate MFK og gå til Bryne. Jærklubben ønsket en leieavtale, men klubbene ble enige om en permanent overgang. Tommy skulle skrive under en toårskontrakt, og han ville ifølge agenten få bedre økonomiske betingelser enn i MFK.

Tommy ville nå få spille i Adeccoligaen sammen med Christian Gauseth.

Samme dag ble papirarbeidet rundt Brian Waltrip og Jose Mota sluttført, og begge var spilleklare for MFK.

MOLDE FK-STAB®K:0-0

2008-sesongen begynte meget bra for nyopprykkede Molde. En av fotballekspertenes gullfavoritter var på besøk på Aker Stadion søndag 30.mars. Scoringsvante Stabæk- spillere maktet ikke å score og måtte reise hjem med bare ett poeng.

Mandag 31.mars må ha vært en hyggelig avislesingsdag for spillerne, spesielt for unge Vegard Forren.

Romsdals Budstikke siterte en talentspeider fra Tottenham: - En interessant spiller.

Åge Hareide ble også sitert: - Banens bestemann. Og ifølge Budstikka mente Kjell Jonevret at Vegard hadde en "jævlig bra debut."

Romsdals Budstikke noterte seks målsjanser for Molde og fire for Stabæk, og skrev følgende i sin kortversjon om førsteomgangen: - MFK var aggressive, bestemte og offensive, men manglet nødvendig presisjon i de avgjørende øyeblikkene. Nektet Stabæk rom og plass til sitt kjappe spill.

Budstikka om andreomgangen: - Stabæk bedre med, spesielt siste halvtimen. Slitne spillere ga store rom og strekk i begge lag- men uten tellende resultat.

Kaptein Daniel Berg Hestads kommentar til lokalavisa - Vi løp på rått og røte før pause. Skal vi stå kampene bedre, må vi bli flinkere til å holde igjen når det er nødvendig. I dag gikk vi tom for krefter et stykke ut i andreomgangen..

Molde hadde sine målsjanser: Etter 10 minutter fyrte Pape Pate Diouf av et bananskudd.

Mame Biram Diouf serverte et brassespark fra 16 meter, men keeper reddet. Dagens fineste Moldeangrep så vi etter en drøy times spill: Pape Pate Diouf spilte opp Hoseth, og han flikket videre til Mame Biram Diouf. Mames pasning gikk til Daniel Berg Hestad som fyrte av, men skuddet gikk en halvmeter utenfor.

Gjestenes største sjanser: Etter et kvarter spill holdt Daniel Nannskog på å kontre inn Stabæk- ledelse etter å ha lurt Moldes offsidefelle. I andre omgang var Pall Gunnarsson alene med Jan Kjell Larsen, men forsvaret hindret scoring.

Alanzinho fikk sjansen mot slutten av kampen da han snappet ballen fra Marcus Andreasson som forsøkte å skjerme ballen tilbake til egen keeper. Men Marcus avverget scoring med en strålende takling.

"STJERNER UTEN GLØD" var headingen på Aftenpostens referat. Avisens utsendte slo fast at Stabæk skuffet stort, og at en etter en sviktet Stabæk- stjernene i jakten på tre poeng.

Om Molde: - Molde, og særlig anført av en periodevis underholdende Pape Pate Diouf, bød på et par gode angrep i førsteomgangen. "PP", og etternavnebror Mame Biram, er på langt nær eliteseriens giftigste spissduo, men de er i alle fall hissige på grøten og serverte flere gode skuddforsøk fra distanse etter pause. Morsomst av dem alle var Mames brassespark like utenfor tidlig i andreomgangen.

Aftenposten mente kampen tok seg opp i andre omgang, men det tok aldri helt av På Aker Stadion. Ifølge AP viste Molde at laget ikke ville bli noen kasteball, men mente at man savnet en giftig spiss.

VG brukte en helside på kampen i Molde, men det aller meste dreide seg om Stabæk. De sju siste linjene i kampomtalen var viet Molde: - I går hadde Marcus Andreasson og Vegard Forren i Molde-forsvaret bra kontroll på eliteseriens giftigste spisspar. Men sjansene kom, uten at Nannskog og Gunnarsson tok vare på dem.

Og så fikk VG med et par ord fra Daniel Berg Hestad som mente man burde vinne på hjemmebane, og Daniel Nannskog mente mange ville tape poeng på Ake Stadion.

Dagbladets kortversjon: - Molde startet best og hadde alt etter et kvarter indikasjoner på at de ville mest. Men kreftene holdt aldri til å gi det lille ekstra som skulle til for å bli hakket bedre enn Stabæk. Bare i små perioder var Molde beste laget på banen.

- Berg Hestad viser sin rutine og enorme spillforståelse, skrev moldenseren Erik Hattrem.

SPILLERBØRSEN:

NavnRBDagbladetVGAften-
posten
Snitt
Jan Kjell Larsen53564,7
Kristoffer P.Vatshaug53464,5
Marcus Andreasson52554,2
Vegard Forren74665,2
Knut Olav Rindarøy53564,7
Daniel Berg Hestad647 BB76,0
Thomas Holm63544,5
Magne Hoseth55454,7
Mattias Mostrøm63464,7
Mame Biram Diouf54565,0
Pape Pate Diouf65 BB575,7
Jose Mota5--55,0
Toni Koskela5---5,0
Øyvind Gjerde5---5,0

Bytter: Jose Mota for Mame Biram Diouf (64.), Toni Koskela for Mattias Mostrøm ( 71.), Øyvind Gjerde for Marcus Andreasson ( 71.)

Gult kort: Pape Pate Diouf

Andre resultat:

Vålerenga- Aalesund1-0
Bodø/Glimt-HamKam2-0
Brann-Fredrikstad4-2
Lillestrøm-Tromsø1-1
Viking-Strømsgodset1-0
Rosenborg-Lyn2-1

TABELL ETTER 1.SERIERUNDE:

1Brann11 0 04-23
2Bodø/Glimt11 0 02-03
3Rosenborg11 0 02-13
4Viking11 0 01-03
5Vålerenga11 0 01-03
6Lillestrøm10 1 01-11
7Tromsø10 1 01-11
8Molde10 1 00-01
9Stabæk10 1 00-01
10Strømsgodset10 0 10-10
11Lyn10 0 11-20
12Aalesund10 0 10-10
13Fredrikstad10 0 12-40
14HamKam10 0 10-20

 

Annonse fra Eliteserien: