Første uka i juni var en ung brasilianer i Molde og viste seg fram for MFK. 18-åringen William Manfron kom fra den lille byen Irati i et sørlige Brasil, og han hadde tidligere vært på besøk i Sveits. Petter Rudi hadde fått anbefalt 18-åringen av argentinske Fernando Troiani.

MOLDE 2- TRÆFF: 2-1

Mandag 2.juni var det nabo- oppgjør på Aker Stadion. Moldes andrelag møtte byrival Træff.

- Med laget ”fullt” av juniorer grep MFK 2 sjansen og tok tre meget viktige poeng da Træff dovnet vekk i sommersola, skrev Romsdals Budstikke..

Træff hadde nok regnet med noe lettere spill da de blå-hvite av forskjellige grunner stilte med et ungt og urutinert lag.

Etter 20 minutter stupheadet Erik Nerland inn 1-0, og fem minutter senere doblet Vegard Forren ledelsen.

Træff reduserte og var nær utligning, men oppgjøret endte med en trepoenger til MFK.

- Dette er ikke godt for en gammel mann, sa en engasjert trener Odd Berg etter at forestillingen var over.

STEINKJER-MOLDE: 2-4

I andre runde i cupen 2008 skjedde mye rart. Molde, Aalesund og Brann slet mot lag fra lavere divisjoner, og Lillestrøm og Rosenborg ble slått ut. Stor glede i Kristiansund da RBK ble sendt hjem med tap etter straffekonkurranse.

Men det begynte med Molde. Erfaring fra tidligere oppgjør mot klubber fra lavere divisjoner, fikk MFK- ledelsen til å gå stille i dørene. - Å slå Steinkjer på bortebane ville ikke bli lett, lød advarselen.

Og lett ble det ikke.

VG brukte en helside på bilde av Knut Dørum Lillebakk som ble omfavnet av Jose Mota. Keeperen kom nemlig til å spille hovedrollen i kampen.

” Reddet Molde etter straffebom” var tittelen på bildet.

Molde tok ledelsen i kampen, men Steinkjer utlignet. Det stod 1-1 etter to ekstraomganger, og det ble straffekonkurranse.

Keeper Knut Dørum Lillebakk, en ellers meget solid straffeeksekutør, sendte Moldes første skudd langt over mål.

Etter dette gikk Knut inn i eget mål og reddet to straffespark fra Steinkjer. En gammel håndballmålvakt reddet dagen!

- Molde og Aalesund måtte svette, skrev Dagbladet i en liten notis etter cupoppgjørene: - Aalesund måtte ha ekstraomganger for å beseire Åsane 5-4 i en målfest. Molde måtte ha straffespark før Steinkjer var slått. Pape Pate Diouf, som lørdag ble matchvinner mot Brann i Bergen, kom kraftig ned på jorda og ble utvist..

- Reddet av hemmelighet, skrev Budstikka i sitt dobbeltsidige referat fra straffedramaet. Avisa siktet naturligvis til Per Magne Midsunds hemmelige oppskrift til Knut Dørum Lillebakk.

Nå hadde unge Lillebakk reddet straffer tidligere: I 2002 reddet han tre straffespark i tre seriekamper på rad for Bryne (mot RBK, Brann og Odd)

Moldes fem straffespark- eksekutører på Steinkjer: Knut Dørum Lillebakk, Vegard Forren, Jose Mota, Toni Koskela og Christian Steen.

Kjell Jonevret var ikke helt fornøyd med kampen: - Vi er OK i førsteomgangen og skal avgjøre kampen da, men da vi ble en mindre, ble det litt tungt, sa Kjell til RB.

RBs spillerbørs:

6 p.: Vegard Forren, Rune Ertsås

4 p.: Knut Dørum Lillebakk, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde, Daniel Berg

Hestad, Mame Biram Diouf, Toni Koskela

3 p.: Christian Steen, Valter Tomaz jr., Magne Hoseth, Pape Pate Diouf, Jose Mota.

SONDRE KÅFJORD 60 ÅR

Lørdag 7.juni feiret Sondre Kåfjord sin 60-årsdag, og Romsdals Budstikke hadde et tresiders portrett av fotballpresidenten.

Den tidligere MFK-formannen fortalte omsitt beste øyeblikk i fotballen: Cupfinalen mot Lyn, MFK sier 3-2 og blåhvite norgesmestre.

- Der og da følte jeg en enorm glede, dette var betaling for alt arbeidet og all tida vi hadde brukt på laget.

Sondre mintes også en annen kamp: - En annen minneverdig kamp var bortekampen mot Brann i eliteserien i 1995. Dette var storhetstiden for de tre S-ene, Sundgot, Stavrum og Solskjær. Vi ledet 3-0 før bergenserne hadde fått satt seg, det skulle bli 6-0.

Sondre mintes også cupfinaleseieren mot Lillestrøm i 2005. Da var han president og satt sammen med kong Harald. Bak ham satt Kjell Magne Bondevik, og han sendte en lapp til fotballpresidenten: - Sondre, det er lov å smile!

MAGNUS DEN GODE

Samme dag som fotballpresidenten fikk omtale i Budstikka på sin 60-årsdag, slo lokalavisa til med en tresiders reportasje om Moldes Mann i Manchester United.

- At jeg spiller for verdens største klubb, går kanskje opp for meg seinere, sa Magnus Wolff Eikrem til RB.

Magnus ventet nå på kontrakt med Manchester United når han hadde fylt 18 år. Son kjent debuterte han på Uniteds seniorlag den dagen han fylte 17 år. Det var i en treningskamp mot Dunfermline. Han gikk inn på laget og erstattet selveste Ryan Giggs.

Nå hadde unggutten tatt steget opp blant reservene i United, og fra høsten av ville han få Ole Gunnar Solskjær som sjef.

RBs utsendte antydet at om Magnus ikke lyktes i United, så var det vel bare å komme hjem til MFK.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for et fullsatt Aker Stadion, Hvem vet hva som skjer i framtida, sa en beskjeden Magnus.

Vi syntes Magnus hadde mye tilfelles med Ole Gunnar- både på banen og i sin væremåte utenfor banen. Og det lovet godt!

FORTSATT INGEN HJEMMESEIER

Søndag 8.juni skulle Molde sørge for årets første hjemmeseier i Tippeligaen. Lyn Oslo burde være en grei oppgave, men Oslo-laget drog til hovedstaden med tre poeng etter 1-0 mot Molde.

Dagbladets kortversjon: - Mange sjanser til et ineffektivt hjemmelag som ennå ikke har vunnet hjemme i år. Til tider var kampen like grå og tung som skyene over Aker Stadion. Theodor Bjarnarson får til slutt ballen etter mye klabb og babb i Moldes målgård. Eddie Gustafsson var i det umulige hjørnet og stengte bortelagets mål. Sjanser: 7-4… Hoseth glimtet til med et fantastisk volleyskudd som Gustafsson mesterlig reddet. Berg Hestad spilte en av årets svakeste kamper.

Dagbladet kunne videre over fem spalter fortelle at Eddie ” Fikk nier av Hoseth.” Dagbladet spurte nemlig Eddie hva han ville gitt seg selv på børsen. Magne kom den gamle lagkameraten i forkjøpet og ropte: - Gi ham ni! I dag var han i verdensklasse!

- Det er et mysterium at Eddie ikke er i EM, sa Magne

”VERST PÅ HJEMMEBANE” var Budstikkas dobbeltsidige påstand etter tapet mot Lyn.. Og Trond Hustad var ikke nådig i sin dom: - Molde Fotballklubb er det dårligste hjemmelaget i eliteserien. Det stinker bunnstrid av måltørken på Aker Stadion.

Lokalavisas utsendte merket seg at de blå-hvite ikke scoret på ni feite målsjanser, og han kunne fortelle at det gikk tre timer mellom hver gang Molde scoret på hjemmebane!

Også RBs utsendte berømmet Eddie for stort keeperspill, men han burde vært overlistet ved noen anledninger:

- I tillegg bommet Mota og Diouf på åpent mål, mens Christian Steen bommet på hele ballen fra fem meters hold..

RB siterte trener Jonevret; - Jeg kommer ikke til å kjefte på spillerne for at de skal begynne å score. Hvis de blir redde og engstelige, blir alt bare verre. Det ligger sikkert noe mentalt her, men vi kan ikke bare prate ballen i mål heller. Det må jobbes videre på trening..

VG var mest opptatt av Henning Berg og hans meninger omkring harde taklinger av Ighalo. Spissjuvelen til Lyn fikk ifølge sin trener for tøff behandling av MFK. Men ingen MFK-er fikk kort. Lyn fikk fire gule og ett rødt! Kjell Jonevret kommenterte: - Steen er en tøffing, mens Lyn fikk en hel drøss med gule på grunn av tull. VGs sjansestatistikk: 6-3.

Mame Biram Diouf44644,5

Innbyttere: Knut Olav Rindarøy inn for Øyvind Gjerde fra 77. Pape Pate Diouf inn for Brian Waltrip fra 59. Rune Ertsås inn for Toni Koskela fra 80.

EIDSVÅG-MOLDE 2: 3-4

I sin åttende seriekamp for året kunne Moldes andrelag gå av banen med seier 4-3 over Eidsvåg i 3.divisjon.

MFK stilte med nesten rent juniorlag. Eneste A-spiller var Aksel Berget Skjølsvik. Budstikkas utsendte mente at et aggressivt hjemmelag ga Molde kamp til siste slutt. Ved pause ledet Eidsvåg 2-1. Moldes mål kom alt etter tre minutter ved Eirik Nerland.

Kristian Strandhagen sørget for 2-2 etter 62 minutters spill, men hjemmelaget tok ledelsen igjen et par minutter etter. Eirik Thorseth sørget for MFK- utligning etter 67 minutter, og så sørget Magnus Magerøy for MFK- seier 4-3 ette 73 minutter.

MOLDE 3-DAHLE 2: 3-0

I sin sjuende seriekamp i 4.divisjon, hentet MFK tre nye poeng etter 3-0 over Dahle 2.

Romsdals Budstikkes kampreferat: Kontrollert og fortjent hjemmeseier. Etter 2-0 ledelsen spilte hjemmelaget klokt, og Dahle kom sjelden eller aldri til reelle målsjanser.

INGEN SOMMERHANDEL OG IKKE KUNSTGRESS

I et intervju med Romsdals Budstikke 13.juni kunne direktør Tarje Nordstrand Jacobsen fortelle at det ikke var aktuelt med kunstgress på Aker Stadion foreløpig.

- Vi har fremdeles landets beste gressmatte, sa MFK- direktøren. Brann hadde akkurat bestemt seg for å fortsette med naturgress. Dette var et sterkt ønske blant spillerne.

I samme intervju kunne MFK-direktøren fortelle at man ikke hadde konkrete planer om utvidelse av spillerstallen når overgangsvinduet åpnet 1.august

- Vi er komfortabel med den spillerstallen vi har i øyeblikket og tror vi får jobben gjort med disse spillerne.

Tarje Nordstrand Jacobsen kunne ellers fortelle at man ikke hadde konkrete henvendelser fra andre klubber om leie eller kjøp av MFK- spillere.

K’AN I CUPEN!

12.juni var oppsettet for 3.runde i cupen klar. Det lå an til et interessant møte på Aker Stadion. KBK skulle forsøke å gjøre med Molde som de nettopp hadde gjort med Rosenborg: Nekte dem avansement til 4.runde.

KBK og MFK hadde spilt treningskamp på KGB i februar, og den kampen vant nordmøringene 5-3.

Andre cupmøter: Brann-Valdres, Moss- Start, Lyn- Asker. Stabæk- Manglerud Star, Strømsgodset – Pors, Odd- Sandefjord, Bryne- Løv-Ham, Viking- Eidsvold Turn, Haugesund-Sandnes Ulf, Sogndal- Kongsvinger, Ranheim- Tromsø, Bodø/Glimt-Alta, Sparta-Vålerenga, Ullensaker/Kisa- Fredrikstad, Hødd- Aalesund.

GRY/KÅRVÅG/H/AK 2- MOLDE 3: 2-0

Etter tap i sin 8.seriekamp lå MFK 3 på tredjeplass i 4.divisjon.

Hødd-MFK: 4-2

Lørdag 14.juni var MFK- juniorene i Ulsteinvik for å kjempe seg videre i juniorcupen. Det begynte bra for de blå-hvite. Tore Klokset gjorde 1-0 til MFK et stykke ut i første omgang. Hødd sørget imidlertid for en kjapp utligning. Ronny Fredriksen førte MFK i ledelsen igjen. Men før man gikk til pause, hadde Hødd nok en gang utlignet.

Det stod 2-2 til det var ti minutter igjen av kampen da hjemmelaget slo til. MFK presset fremover på banen og forsøkte å avgjøre kampen. Men det skulle altså bli hjemmelaget som avanserte i cupen etter å ha satt inn to kontringsmål.

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Odd Berg.

NY TRØNDER TIL MFK?

Ifølge Trønderavisa var en ny trønder på veg til MFK. Det var stoppertalentet Sindre Leirbekk avisa siktet til. 19-åringen spilte for Namsos, men skulle ifølge Trønderavisa flytte til Molde til høsten. Avisa beskrev hans innsats i en kamp mot Verdal slik: - Han tettet igjen et vaklevorent Namsos-forsvar på en mesterlig måte. Leirbekk fremstod som rask og ballsikker, teknisk god og sterk i lufta.

Så kanskje?

VEGARD VILLE HA NY KONTRAKT

18.juni kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFKs stortalent Vegard Forren ønsket ny kontrakt med MFK. Mange utenlandske klubber jaktet på 20-åringen, men han ønsket å bli i Molde inntil videre.

- Jeg utvikler meg fortsatt som fotballspiller, og tror jeg kommer til å gjøre det ved å bli her en stund til også, sa Vegard.

Året før hadde han skrevet under en femårskontrakt med MFK. Nå ønsket han reforhandling om kontrakten.

- Jeg synes sjøl jeg har prestert såpass bra at det bør være et aktuelt tema, sa trønderen.

Konkrete henvendelser om kontraktforhandlinger var ikke kommet til klubbledelsen.

- MFK uttaler seg heller ikke om hypoteser før de blir konkrete, skrev RB etter samtale med MFK- direktøren.

MOLDE 3-TRÆFF 2: 0-5

På Kunstgressbanen hadde Træff et solid spillemessig overtak, skapte flest målsjanser og vant fortjent, skrev Budstikkas utsendte 21.juni.

RIVAL-MOLDE 2: 1-4

Det ble en jevnspilt kamp i regn på Rivalbanen 22.juni. I første omgang var Molde best, mens Rival var best i andre omgang. Den store spilleren var MFK- er Aksel Berget Skjølsvik. Han scoret tre av Moldes fire mål. Ett av målene til Aksel kom på et nydelig brassespark. Magne Magerøy scoret Moldes 3.mål

BRANN-MOLDE: 4-1

Søndag 22.juni reiste MFK hjem fra Bergen med tap 1-4 mot Brann. Men det var heldigvis en treningskamp i fotballferien.

” Fellesferie foran målet” skrev Romsdals Budstikke og siktet naturligvis til de blå- hvites udyktighet foran mål. Til tider viste MFK bra spill, men målene var mangelvare.

- Det er et problem igjen for oss at vi ikke gjør mål, det er det dette spillet handler om, sa Kjell Jonevret. 2000 bergensere så Brann score etter 30 og 40 minutter. Mame Biram Diouf reduserte til 1-2 etter 68 minutter, og så slo Brann til igjen med scoringer etter 78 og 80 minutter.

I denne treningskampen fikk tre unge spillere prøve seg for MFK de siste sju minuttene. Det var Bernt Norevik, Tor Arne Dvergsdal og Eirik Fraas.

Disse trente på Brann Stadion: Jan Kjell Larsen (Elias Valderhaug fra 66.), Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy (Magne Hoseth fra 46.) Toni Koskela ( Bernt Norevik fra 85.), Daniel Berg Hestad ( Eirik Fraas fra 85.), Vegard Forren ( Tor Arne Dvergsdal fra 84.). Mame Biram Diouf, Jose Mota(Brian Waltrip fra 46.), Rune Ertsås.

- Vi er dødelig effektive, kontrer godt og vinner klart, sa Mons Ivar Mjelde til Dagbladet

ÅNDALSNES-MOLDE 3: 2-1

Hjemmelaget sikret seg alle poengene i et tøft 4.divisjsonsoppgjør på Øran. Etter 17 minutter scoret Åndalsnes selvmål, og i det 45.minutt scoret hjemmelaget mot ”rett” mål. I det 57.minutt sørget Åndalsnes for hjemmeseier.

AALESUND - MOLDE: 1-1

Lørdag 28.juni gikk de første seriekampene etter ferien. MFK var i Ålesund og fikk med seg ett poeng hjem. Det var stor stemning på Colorline Stadion, ikke minst takket nesten 1000 tilreisende romsdalinger.

Mange savnet Magne Hoseth i dette viktige oppgjøret, men han skadet seg på trening tidlig i uken

VGs lille lyserøde konsentrerte sitt kampreferat om Aalesund, og brukte nesten en hel side på Aalesund- duoen Parr og Aarøy.

Omtalen av MFK var så kort, at vi tar den i sin helhet: - Molde løftet spillet sitt betraktelig i 2.omgang, og ti minutter etter hvilen utnyttet de Aalesunds ømme punkt, nemlig dødballer imot. En corner fra Toni Koskela fant Mame Biram Diouf som stanget inn utligningen.

- Ett poeng borte er vel greit, men jeg fyller år i dag (lørdag), så jeg ønsket meg virkelig tre poeng i gave, fortalte Molde-trener Kjell Jonevret som nå var blitt 46 år.

( Og det fortalte jo mye om kampen i Ålesund!)

VG ga for øvrig dommer Tommy Skjerven 6 poeng…..

Også Dagbladet brukte en helside på oppgjøret i Ålesund, og avisens utsendte konsentrerte seg om ”AaFKs nye scorings- Parr!

Men Dagbladet slo fast at da Molde fikk i gang sin maskin i 2. omgang, ble sunnmøringene kjørt helt av lasset.

Dagbladets kortversjon: - Bortsett fra en timinutters periode midt i omgangen, var AaFK i førersetet i første omgang. Fortjent ledelse ved pause. Molde klart best etter pause og løp sunnmøringene ut av stilen. Poengdeling rettferdig. Profilene (fra Molde): Holm og Berg Hestad kom i gang etter pause. Diouf viste glimt av storhet.

” Trodde han var utleid” var Romsdals Budstikkes dobbeltsidige heading etter møtet på Colorline Stadion. Som enkelte andre aviser, slo RB denne gangen opp en enkeltsak i sitt kampreferat. Avisen siktet til Rune Ertsås som hadde hatt sine tunge stunder i MFK:

- Molde har stadig hentet nye angripere og vegen inn på laget har ofte virket veldig lang for meg. For noen få uker siden var jeg sikker på at jeg var på veg bort, sa Rune til RB.

Nå fikk Rune sjansen fra start mot Aalesund, og gjorde en god jobb. Med litt flaks hadde Rune blitt det riktig store navnet denne dagen, Han skjøt i tverrliggeren, og han ble snytt for et straffespark. RB om dommeren: - Arrogant. Tillot mye, men var konsekvent. Snøt MFK for minst en straffe.