2008 Juli

Juli 2008

MOLDE 2-AVERØYKAMERATENE: 6-0

I årets tiende seriekamp møttes MFK 2 og Averøykameratene. Moldelaget storspilte i perioder, og i følge lokalavisens utsendte kunne de blå- hvite ha vunnet dobbelt s mye. Men så var det dette med effektiviteten foran mål! Aksel Berget Skjølsvik var banens beste. Han scoret tre mål. Valter Tomaz jr. noterte seg for to scoringer, og Pape Pate Diouf satte inn ett mål.

ET UNDER PÅ OVERTID

Det skrev Romsdals Budstikke etter at MFK onsdag 2.juli hadde gått videre i cupen I 4.rundekampen var Kristiansund på Moldebesøk, og det måtte ekstraomganger til for å få avgjort hvem som fortsatt hadde sjansen på cupfinale. 2941 tilskuere så nabooppgjøret.

Det begynte veldig bra for hjemmelaget. Etter fire minutter serverte Toni Koskela et flott innlegg til Øyvind Gjerde, og han headet inn 1-0. Gleden ble kortvarig, for etter 14 minutter utlignet kristiansunderne. Nordmøringene la seg nå i forsvar, men Magne Hoseth og Mame Biram Diouf kom allikevel til målsjanser, men uten å få ballen i nota I andre omgang hadde Kristiansund sjanser til å ta føringen i kampen, men heller ikke de lyktes foran målet

Det måtte ekstraomganger til, og MFK- lederne forberedte seg på et nytt straffedrama. Kjell Jonevret var i ferd med å finne fram til straffeskyttere da Magne Hoseth i det 120 spilleminutt med venstrefoten knuste gjestenes drøm om fortsettelse på cupeventyret.

- Vi vant, og i cupen er det bare det som teller. Måten vi vant på glemmes fort. Det er ikke mange som snakker om at vi måtte ha straffer for å slå ut Steinkjer. Nå er det bare 16 lag igjen, og vi er blant disse, sa en lettet Kjell Jonevret.

Romsdals Budstikkes poengbørs:

4 poeng: Knut Lillebakk, Kristoffer Vatshaug, Vegard Forren, Øyvind Gjerde, Thomas Holm, Magne Hoseth, Mattias Mostrøm, Brian Waltrip.

3 poeng: Valter Tomaz jr., Daniel Berg Hestad, Mame Biram Diouf, Jose Mota

2 poeng: Toni Koskela

Innbyttere: Thomas Mork inn for Valter Tomaz (107.), Mattias Mostrøm inn for Toni Koskela (fra 46.), Brian Waltrip inn for Jose Mota(fra 46.)

Gult kort: Thomas Holm

3.divisjon:

MÅNDALEN-MOLDE 2: 1-6

I sin ellevte seriekamp for året slo MFK 2 til med storseier 6-1 over Måndalen. Måndalen tok ledelsen etter 12 minutter og hang godt med i første omgang. Molde tok etter hvert over, og i andre omgang dominerte moldelaget. RB mente Aksel Berget Skjølsvik var banens beste. Han scoret to av Moldes mål. Ronni Fredriksen, Selemani Ndikumana og Eirik Rundeberg scoret de tre andre målene.

MOLDE 3-BUD: 5-0

Denne kampen dominerte Molde, og seieren burde vært atskillig større. Bud fikk utvist en spiller en halvtime før slutt, og laget hadde følge RB ikke en eneste skikkelig målsjanse i hele kampen. Moldes Magnus Magerøy var banens beste. Han scoret ett av målene, Stian Myklebust scoret to ganger, Truls Løvik gjorde ett mål og ett mål var selvmål.

MOLDE-HAMKAM: 2-0

I sin 12.seriekamp for året møttes MFK og HamKam på Aker Stadion. Og denne gangen fikk publikum oppleve hjemmeseier. 7146 tilskuere var på plass.

” Jublet for favorittrollen” skrev Romsdals Budstikke over seks spalter. Mannen som jublet, var Magne Hoseth som slapp til som offensiv midtbanespiller.

Magne var ifølge RB anføreren da Molde tok tak i kampen mot hedmarkingene.

- Han rystet HamKam med flere gode langskudd, skrev avisens utsendte. Etter 25 minutters spill satte Mame Biram Diouf inn Moldes første scoring etter et flott forarbeid av Knut Olav Rindarøy. Ingen stor prestasjon av hedmarkskeeperen ved scoringen.

Hjemmelaget fikk flere gode målsjanser, men lyktes ikke i å score. Mange på tribunene fryktet utligning.

I det 73.minutt satte Jose Mota inn mål nr.2. Han hadde da vært på banen i ett minutt!

Budstikkas utsendte var i det lyriske hjørnet og slo til med: Innbytter Mota rett i nota!

Budstikka hadde følgende sjansestatistikk for de to omgangene: 4-0 og 5-4.

Dagbladets kortversjon: - Molde var klart bedre hele kampen gjennom. Sjelden var HamKam på visitter som skremte hjemmepublikumet.

Under ”Profilene” skrev Dagbladet:- Magne Hoseth jobbet både offensivt og defensivt, men til tider blandet han seg inn og gjorde spillet tregere.

VG hadde fokus på Magne Hoseths innsats. Ifølge VG stod Magne bak 4 av Moldes sju sjanser.

Jose Mota5---5,00

Innbyttere: Toni Koskela inn for Thomas Holm(fra 76.), Jose Mota inn for Mame Biram Diouf (fra 72.), Pape Pate Diouf inn for Rune Ertsås (fra 67.)

BODØ/GLIMT-MOLDE: 2-2

- Jeg mistet hodet, Det var barnslig, usportslig og idiotisk gjort av meg Jeg ber om unnskyldning til alle på laget.

Dette var Magne Hoseths ord til pressen etter at han fikk rødt kort på grunn av kjefting på dommeren.

Magne får som regel de store overskriftene etter fotballkamper, som regel for hans eminente spill på banen. Overskriftene etter møtet med Bodø/Glimt denne julidagen vil han sikkert helst glemme. Magne var irritert over at MFK ikke fikk straffespark etter at Knut Olav Rindarøy var felt.

Det var for øvrig Magne Hoseth som ga Molde ledelsen i kampen etter 26 minutter, og de blå-hvite ledet 1-0 ved pause. Så slo hjemmelaget tilbake etter 51 minutter. Tre minutter etter gikk Bodø/Glimt opp til 2-1. Hjemmelaget hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men lyktes ikke med å få ballen i mål. Men så var det Jose Motas tur. Fra 25 meter vrengte han ballen opp i motsatt kryss og sørget for poengdeling.

- Det er tross alt herlig å få med seg ett poeng på en slik dag, sa Kjell Jonevret.

Thomas Holm fikk gult kort, og det betydde at både han og Magne måtte stå over kampen mot Vålerengen under Jazzfestivalen.

VG konsentrerte seg om Stig Johansen og Bodø/Glimt. Men VGs Lille Lyserøde fikk med seg utvisningen av Magne Hoseth. Sjansestatistikken til VG viste 7-3 til Glimt.

Dagbladets kortversjon: - Det eksploderte i andre omgang med fine scoringer, store målsjanser og dramatikk i form av Hoseths røde. Vertene var best, men slipper for andre gang i år inn mål på hjemmebane etter at motstanderne er redusert til ti.

Dagbladet ga ros til Hoseth før han pratet på seg to gule kort.

Toni Koskela4---4,00

Innbyttere: Toni Koskela inn for Mattias Mostrøm ( fra 62.)Jose Mota inn for Pape Pate Diouf ( fra 62.), Rune Ertsås inn for Mame Biram Diouf (fra 77.)

JET-TURNERINGA PÅ HAMAR

14.juli tapte MFK- juniorene 1-2 mot Gais. Dagen etter ble det 0-0 mot Stabæk, og dermed lå Moldes juniorer sist i innledningspulja

STJERNETREFFET

Tirsdag 15.juli var ble MFK- veteranenes årlige treff avviklet på Aker Stadion. Det var ikke så veldig mange som hadde møtt fram for å se de gamle heltene kjempe. Otto Trønningsdal var eldstemann på banen, og vi fant også unge Anders Hasselgård blant de kjempende.

Som vanlig delte de gamle heltene seg i et hvitt og et blått lag. Kampen endte uavgjort, og straffespark måtte til for å kåre årets mester.

NY UNGGUTT FRA SENEGAL?

Senegaleseren Marne Serigne Mansour (19) trente med MFK en uke i juli. Marne spilte for Dakar Football Academy. Med seg på Molde-turen hadde han lederen for akademiet, Malick Diop. Han hadde også trent Mame Biram Diouf da han oppdaget ham som talentfull 14-åring. Marne Mansour spilte allerede på Senegals U-20-lag.

MOLDES NYE NASJONALDAG: 19. JULI

MOLDE-VÅLERENGEN: 5-1

19.juli ble en meget spesiell dag i Molde. Det var dagen før lønninga kom, og klokka sju om morgenen var tusenvis av moldensere på plass da Karin Krogh sang ”Break of day in Molde.” Det var avslutningsdagen for Jazzfestivalen, og formsterke Vålerengen kom på Molde-besøk for ” å gi moldenserne bakoversveis”, som det stod i forhåndsomtalene.

Etter at MFK hadde rundspilt gjestene sine, var vi omtrent i sjokktilstand. Hva skulle vi gjøre, og hva skulle vi si?

Kanskje skulle vi si som alle amerikanere når de opplever noe fantastisk: - Oh, my God! Kanskje ville det passe bed re med Heide Steens ” Å, du hildrande du!” For ikke å virke for ”blærete” før østlendingene hadde forlatt jazzbyen, slo vi til med de to sterkeste uttrykkene som var tillatt på Menighetsfakultetet i gamle dager: - Fy druen! Og Fy veldig!

Litt vonbrotne ble vi da gjestene fikk et lettkjøpt mål. Men tribunene var fulle av entusiastiske hjemmesupportere, og de beholdt humøret selv når de blå- hvite lå under.

Stemningen ble naturligvis ikke dårligere da Jose Mota sørget for at vi kunne spise pølser og drikke Ananasbrus på stillingen 1-1.

Og så eksploderte det. Daniel sørget for 2-1, Mame gjorde 3-1, Daniel la på til 4-1, og så slo forsørje meg Jose Mota til med 5-1.

Ikke rart at vi gned oss i øynene og lurte på om vi så rett. Men en dansende Kjell Jonevret i svart dress viste for all verden at laget hans rundspilte Vålerenga.

Når det gjelder fotball, så er det ikke nok å ha sett en kamp. Dagen etter må vi lese hva avisene skriver om det vi har sett. Og naturligvis er vi på jakt etter alle godord om de blå-hvite.

Vi er ikke vant med de helt store oppslagene fra Oslo-avisene, men søndag var Aftenposten, Dagbladet og VG herlig lesning!

- VIFs marerittbilde, skrev Aftenposten og viste sju blåkledde som beundret Jose Motas fot  etter 5-1-scoringen. Aftenposten slo fast at VIF var ydmyket av festspillende Molde, Avisas banens tre beste: Daniel Berg Hestad, Pape Pate Diouf og Jose Mota. ”VIF- dødaren” Daniel ble rost opp i skyene og Aftenposten mente han var arkitekten bak nedsablingen av Vålerenga. Hyggelig var det også for Aksel Berget Skjølsvik som fikk mye ros i sin første kamp fra start.

- Vi har hatt riktig bra fokus på treningene den siste uken. Veldig bra, og det ga resultater, sa Kjell Jonevret til pressen.

VGs ”Lille lyserøde” ofret denne gangen to hele sider på jazzkampen i Molde. Avisens utsendte telte målsjanser: 9-1. Han noterte også antall skudd på mål: 18 for Molde og fem for Vålerengen.

” Jazzet seg til målorgie,” var VGs heading på kampreferatet.

I andre omgang spilte vi totalfotball, sa Kjell Jonevret til VG, og Daniel Berg Hestad mente Molde alltid er gode på byens nasjonal- fotball- dag - jazzfestivalen.. VG skildret en lykkelig MFK- trener, mens Martin Andresen ikke var sint eller deprimert, men bare resignert.. Avisens utsendte slo også fast at VIFs ”landslagstrio” på midtbanen ble overkjørt av trioen Daniel Berg Hestad, Aksel Berget Skjølsvik og Toni Koskela.

- Skjølsvik løp mer enn noen og nøytraliserte Andresen, samtidig som han var bra kreativ. Koskela var glimrende defensivt, bortsett fra da VIF tok ledelsen, og Berg Hestad scoret to mål og var som vanlig tøff og god.

Det skrev VG og utnevnte Aksel Berget Skjølsvik til banens beste og ga ham en åtter på spillerbørsen.

” Briljerte foran Hareide”, skrev Dagbladet, og avisens utsendte siktet til Daniel Berg Hestad som storspilte foran et fullsatt Aker Stadion i festrus.

- Moldekapteinen spilte en av sine beste kamper i karrieren og var banens desidert beste spiller. Han var med på å rive Vålerengas midtbane i filler, scoret to praktmål og gjorde ikke en eneste feil i hele kampen, skrev Dagbladets mann.

I Dagbladets kortversjon heter det at kampen kunne bikket begge veger etter førsteomgangen, men Molde fikk et psykologisk overtak etter utligningen like før pause.

- I andre omgang rundspilte Molde Vålerenga, som ikke kom til en eneste sjanse. Daniel fikk sin velfortjente ros også under ” Profilene” i Dagbladet. Om landslagskapteinen heter det: - - Martin Andresen var ikke en gang synlig i skyggen av Berg Hestad.

” Førte an på MFK- festen, kunne vi lese på RBs forside etter triumfen.

- Banens gigant. Herjet med Vålerengas midtbanestjerner, traff med så å si alt av pasninger, to flotte scoringer på toppen, skrev RB i sin begrunnelse for å gi Daniel 9 på spillerbørsen.

Selv sa Daniel til RB: - Vi har så mange spennende spillere, og når de blir spilt gode, får vi slike opplevelser.

11051 tilskuere fikk oppleve årets fest på Aker Stadion.

Gult kort: Vegard Forren, Daniel Berg Hestad og Aksel Berget Skjølsvik

Innbyttere: Brian Waltrip for Skjølsvik (84.), Mame Biram Diouf for Mattias Mostrøm (27.) Rune Ertsås for Jose Mota (78.)

Romsdals Budstikke hadde en helside om ”debutanten” Aksel Berget Skjølsvik og roste ham opp i skyene:

” Debutanten” kjempet stjernene i senk….han kjempet i stykker Vålerengas landslagsmidtbane og viste en enorm fightervilje.

Kjell Jonevret var også fornøyd: - Aksel gjorde en utmerket jobb i dag. Vi har en god midtbane i utgangspunktet, så han har ikke fått så mange sjanser i år. Da er det veldig bra at han griper den sånn som i dag.

14HamKam132  3  8  9-24  9

Vi begynte med ” Break of day in Molde” Men hva skal vi slutte med når blodet fortsatt bruser i årene etter festforestillingen på kvelden?

Skal vi prøve med” Aftensolen smiler”? før vi håper på en ”Silent night.”? Eller skal vi ganske enkelt sette oss ned og synge ”Heia blåhvit!” ?

Vi sier iallfall: Gratulerer alle sammen, og takk for en feststund på Aker Stadion!

MÅ HA FLERE TILSKUERE

Etter at Aker Stadion var nesen fylt i kampen mot Vålerengen, kom det fram at MFK måtte ha flere fulle hus for å holde det oppsatte budsjettet. Man hadde regnet med et snitt på 8900 tilskuere, mens snittet nå lå på 8388. Tove Berget og Jonny Askestad fa markedsavdelingen til klubben fortalte til Romsdals Budstikke at MFK måtte ha 48600 tilskuere på sine siste fem hjemmekamper.

MOLDE- BRANN: 8-0

”LURTE BRANN TRILL RUNDT.”

Det var headingen på VGs referat fra cupkampen mellom MFK og Brann på Aker Stadion 23.juli. Etter 5-1 over Vålerengen foreslo vi 19.juli som nasjonaldag i Molde. Etter å ha sett cupkampen mot Brann, stryker vi gladelig 19.juli og setter inn 23.juli i stedet.

Etter cupavansement med 8-0 over fjorårets seriemestere, ble det mye ros til MFK.

- Jeg er utrolig stolt over guttene. Vi var riktignok ikke så vanvittig gode i 1.omgang, men vi leder allikevel 3-0. I 2.omgang feier vi jo over Brann. Dette er gøy for hele Molde by, sa en glad trener Kjell Jonevret til VG.

- Kampen i Molde var et fyrverkeri av en fotballkamp fra hjemmelagets side. I 1.omgang ga Kjell Jonevrets mannskap en leksjon i effektiv fotball, skrev VG. Brann- keeper Håkon Oppdal opplevde kampen som et eneste stort mareritt og måtte innrømme at Molde var totalt overlegne.

Vi har aldri sett Romsdals Budstikke bruke så store tall som de gjorde på forsiden torsdag 24.juli.” 8-0!  MFK knuste Brann,” hadde lokalavisen på halve forsiden. Den andre halve siden viste Mame Biram Diouf som fikk 10 på spillerbørsen til RB.

Midtsidene i lokalavisen var viet kaptein Daniel Berg Hestad: - Duket for landslaget? spurte RB over åtte spalter. Og så var det naturligvis bilde av en lykkelig Daniel som ble tatt imot av Kjell Jonevret da han valgte å gå av banen før forestillingen var slutt.  Og så var det naturligvis bilde av Åge Hareide som var mektig imponert over nedsablingen av bergenserne.

Dette var det festforestillingen handlet om:

4.minutt: Jose Mota gir 1-0 på retur etter et skudd fra Daniel.

13.minutt: Toni Koskela slår et presist hjørnespark.  Mota flukter videre, og Mame Biram Diouf gjør 2-0.

33.minutt: Magne Hoseth gjør 3-0 med feil fot!

3-0 ved pause, og folk gnir seg allerede i øynene.

52.minutt: Koskela slår hjørnespark igjen. Mame header ballen i mål. 4-0.

53.minutt: Magne Hoseth gjør 5-0 på skudd helt nede ved stolperota.

55.minutt: Thomas Mork legger inn foran mål. Mame stupheader inn 6-0

62.minutt: Daniel gjør 7-0 på hel volley

85.minutt: Magne Hoseth scorer sitt tredje mål. 8-0.

- I øyeblikket er Daniel landets beste midtbanespiller. Vi kommer til å følge ham nøye framover mot Irland - uttaket, sa Åge Hareide til Romsdals Budstikke.

- Landslaget tenker jeg ikke på, og har heller ikke gjort det på en stund, sa Daniel.

Og kapteinen la til: For meg er det uaktuelt å være i en tropp for å sitte på benken. Skal jeg være med, må jeg spille.

Brannkaptein Mons Ivar Mjelde hadde følgende kommentar til kampen: - På en dag som dette er det flaut å være Brann- trener.

5 poeng: Aksel Berget Skjølsvik, Selemani Ndikumana

” Jazzet ned åtte hakk” skrev Dagbladet og viste Mame Biram Diouf midt i en salto. Ellers handlet Dagbladets kampomtale mest om hvor flaut det var å være Brannspiller eller Branntrener etter kampen i Molde. Og så la man til et rykte om at Mame muligens skulle til Brann..

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa Mame til pressen når det gjaldt Brann- ryktene. Og det var vel det mest fornuftige som var sagt om senegaleserens fremtidsplaner akkurat nå.

” YDMYKELSEN ”skrev Aftenposten over hele sistesiden sin. Som alle andre slo AP fast at Molde vartet opp med festspill og at Brann ble latterliggjort på Aker Stadion.

Om Brann- spillerne skrev Aftenposten:

- Utover i kampen virket det som om spillerne hadde null interesse av å sikre seg videre cupavansement og uttrykte med kropp og spill at de ønsket å komme seg bort fra Aker stadion så fort som mulig..

Sunnmørsposten siterte Kjell Jonevret: - Det ”rollade” bra på, sa treneren til TV 2 etter ydmykelsen av Brann. SP nøyde seg med en halvside om oppgjøret i Molde.  Men et firespalters helblått bilde fortale kanskje mer enn tusen ord.

Klasse C G14: Strømmen-Molde: 3-2

Klasse H (G12-7er): Furuset-Molde 4: 3-4, Molde 3-Ellingsrud: 2-1, KFUM 5- Molde 3: 7-2, Huk- Molde 2: 1-0, Molde 2-Larkollen: 4-2, Molde 1-Korsvoll.: 3-2.

Klasse R (J16):Vind Blå- Molde: 7-0

Klasse 5 (J14):Ullerne- Molde: 1-0

NESTEN SOM VENTET

STRØMSGODSET-MOLDE: 4-0

Det var Romsdals Bustikkes heading på referatet fra Strømsgodset - Molde 27.juli. Etter tap 0-4, slapp RB til MFKs tidligere spiller Stian Ohr: - Det er litt typisk MFK at det kommer en skikkelig nedtur etter noen solide prestasjoner. Det har skjedd tidligere også..

Ikke alle likte Stians bilde: - Det var som å forberede seg på at Liverpool skulle komme på besøk, men så dukket Vestnes Varfjell opp i stedet!

Molde ble hengende etter helt fra start, spillerne var langt fra ballen og løp i et vakum. - - -Midtbanen hang ikke sammen, og spissene fikk det ikke til. Dette var svakt, sa Kjell Jonevret til RB.

5571 tilskuere fikk se Fredrik Winsnes score etter 49 minutter på frispark. Det ble 2-0 etter 55 minutter, og så satte Winsnes inn nok et frispark etter 79 minutter. Det siste målet satte ”buksedrageren” Stian Ohr inn fire minutter før full tid.

Romsdals Budstikkes sjansestatistikk: 3-1 og 6-0 til Strømsgodset. Og RBs utsendte mente Vegard Forren var eneste MFK- spiller som var ”cool” i sommervarmen.

Salt i såret: Daniel Berg Hestad fikk gult kort og måtte stå over mot Aalesund.

Dagbladets kortversjon: - Godset var best i første omgang uten å få uttelling. Hjemmelaget fortsatte kjøret mot Moldes mål i 2.omgang, og det var fullt fortjent da Winsnes sendte hjemmelaget i føringen. Molde slet med i det hele tatt å få låne ballen.

Under ”Profilene”: - Hestad ble løpende etter hos Molde, og Mame Diouf var ikke i nærheten av en målsjanse.

VG kunne sitere Kjell Jonevret: - Flere av spillerne våre har virket slitne de siste dagene. Først jazzkampen mot Vålerenga, så storkampen mot Brann. Nå fantes det ikke kraft i det hele tatt.

- Det er utvilsomt det dårligste vi har prestert i år, sa Magne Hoseth, og VG mente Molde skapte bare en eneste målsjanse mot hjemmelagets åtte. Sjansen kom da Toni Koskelas langskudd havnet i tverrliggeren etter 25 minutter. Deretter ble Moldespillerne statister