2008 August

August 2008

MOLDE- AALESUND: 0-0

Mandag 4.august: Tusenvis av oransjekledde sunnmøringer inntok Rosenes by for å se årets storoppgjør på Aker Stadion. Fullsatte tribuner, blå og oransje kjempet om overtaket fra hver sin sving. De aller fleste av de 11011 tilskuerne regnet nok med en grei match for hjemmelaget, men etter nitti minutter forlot lagene Moldes grønne gress uten scoringer. Molde slet igjen foran mål, og en meget god sunnmørsk burvokter gjorde det ikke lett for Mame & Co. VGs sjansestatistikk: 6-1 til Molde. Skuddstatistikk: 12-6 skudd på mål, 13-8 skudd utenfor mål.

AaFK- trener Søren Åkeby innrømte for VG at laget hans spiller bevisst ikke morsomt borte, og han innrømmet at på bortebane kunne laget hans være kjedelig å se på..

Dagbladets kortversjon: - Den forventede festen kom aldri. Molde ble nok en gang hjemmelaget med sjanser i bøtter og spann, som de ikke maktet å lage mål av.

Mens VG noterte 12-.6 i skudd på mål, hadde Dagbladet bare sett 3-2

- Ikke redd måltørke, men MFK misbrukte muligheten til å ta farvel med bunnstriden, skrev Romsdals Budstikke.

Under ” Oppturen” konsentrerte RB seg om publikum: - Hjemmepublikummet i riktig stemning og i stort antall. Og ingen ”hatet Aalesund”, man er da over pubertetstadiet..

Og ifølge lokalavisen hadde Molde store sjanser. Mame Biram Diouf headet upresset fra noen få meter- og på blank ”kasse” etter Magne Hoseths stolpeskudd. Samme Diouf kom alene med Andreas Lie like før slutt, men skjøt AaFK-  keepeen god i stedet for i mål.

Toni Koskelas langskudd ble så vidt fistet over av keeper Lie, akkurat slik Espen Johnsen gjorde med finnens skudd i Drammen for ei uke siden. Knut Olav Rindarøys langskudd gikk i stanga og ut i stedet for inn. Hoseths innlegg føk forbi Run Ertsås sine målhungrige skruknotter.

Rune Ertsås--4-

Innbyttere: Rune Ertsås  23 min. for Jose Mota, Aksel Berget Skjølsvik 10 min. for Pape Pate Diouf.

UNGDOMSFOND

5.august kunne MFK- direktør Tarje Nordstrand Jacobsen fortelle at klubben nå ville opprette et ungdomsfond i samarbeid med Sparebank 1.Innen 2011 håpet klubben  ha fått inn 3,5 millioner kroner. Rentene skulle brukes til å få frem nye toppspillere i klubben. Samleaksjonen hadde utspring i en hederspris som Odd Berg fikk i 2006. Odd Berg ga nå 50 000 kroner av prisen til oppstarting av det nye fondet. Målgruppen for ungdomsfondet skulle være talenter mellom 16 og 19 år.

3.divisjon:

ELNESVÅGEN- Molde 2: 0-6

Det ble en grei seier for Moldes andrelag da laget møtte Elnesvågen 5.august. Moldes seks mål:

Aksel Berget Skjølsvik (2): (7. og 46.)

Rikard Nerland: (47)

Rune Ertsås (75.)

Kristian Strandhagen (85.)

Mattias Mostrøm (86.)

Banens beste: Rune Ertsås

Rødt kort: Aksel Berget Skjølsvik (takling av keeper)

MOLDE 2 – SUNNDAL: 4-1

Ifølge RB- referatet var Sunndal best i første omgang, og laget kunne ha ledet med flere mål ved pause. Men Keeper Elias Valderhaug holdt MFK inne i kampen. I andre omgang tok Molde over og kunne vunnet enda mer komfortabelt enn 4-1.

Moldes mål: 1-1; Christian Steen( 20), 2-1: Thomas Mork (45), 3-1: Thomas Mork (51),  4-1: Rune Ertsås (65)

RØKKEPENGER ORDNA REKDAL

De var toppoppslaget til Romsdals Budstikke 7.august.  Kjetil startet dagen før på sin ettårige jobb som trenersjef for Akerakademiet. Lønna skulle Kjell Inge Røkke og Aker betale

- Det er en stund siden MFK har hatt spillere på aldersbestemte landslag. Den perioden da Møre og Romsdal foret landslagene med spiller er nesten forbi. Målet er å komme tilbake dit, sa Kjetil til RB.

Kjetil ønsket å komme hjem til ungene sine. En av dem spilte for MFK, og Kjetil ønsket også  å gi noe tilbake til området han kom fra.

Kjetil ble nå sjef for Knut Hallvard Eikrem, Odd Berg, Trond Strande, Stig Arild Råket og Petter Rudi. Kjetil måtte på sin side rapportere til sjefen for Aker Akademiet, Are Lervik.

MFK - SPØRSMÅL KLARE I BOKFORM

Torsdag 7.august kunne Romsdals Budstikke fortelle at en spørrebok om MFK nå ville bli lagt ut til salg. Olaus Brunvoll hadde laget boka om MFK, og en tilsvarene bok var gitt ut av Aller Forlag for alle Tippeligaklubbene.

15 MILLIONER I MINUS

7.august kunne Romsdals Budstikke fortelle at Molde Fotball A/S tapte 15,3 millioner kroner i 2007, hele tre ganger mer enn året før..

Driftsresultatet i 2007 var på minus 22 millioner.

Underskuddet var tredoblet fra 2006, men da spilte MFK i Tippeligaen.

Siste gang man hadde pluss i regnskapet var i mesterligasesongen 1999, da Molde Fotball AS tjente 12 millioner kroner.

TAKK, MFK!

Det sa Oddny Laukholm fa Brønnøysund gjennom Romsdals Budstikke 7.august. . Hun hadde fått en pakke med brukt fotballutstyr fra Molde Fotballklubb, blant annet en signert skjorte som hun nå hadde solgt for 250 000 kroner. Et par av Daniel Berg Hestads fotballsko var gått for 100 000 kroner. Og pengene går til kreftsjuke barn.

- Jeg traff fotballgutta på flyplassen mens jeg ventet på et fly hjem. Da så jeg Daniel Berg Hestad og gikk bort for å a meg en prat, sa Oddny Laukholm til RB. Hun fikk Daniel til å tro på opplegget sitt, og det resulterte i den største forsendelsen damen i Brønnøysund noen gang har mottatt.  Damen hadde så langt samlet inn mellom seks og sju millioner kroner.

MÅNEDENS TALENT I JULI: VEGARD FORREN

8.august fikk Vegard Forren prisen for månedens talent i Eliteserien. Denne prisen ble delt ut av Statoil Hydro i samarbeid med TV2. Og mens ”alle” snakket om Vegard og proffplaner i utlandet, var hovedpersonen overrasket over prisen og sa: - Jeg er i en klubb der jeg utvikler meg i riktig retning, og jeg har ikke noe behov for å bevege meg ennå. Jeg trives godt i Molde og fokuserer bare på MFK og spill i norsk eliteserie.

4.divisjon:

SUNNDAL 2-MOLDE 3: 0-1

Molde scoret på sitt første angrep. Laget hadde mange målsjanser og hadde en fortjent ledelse da lagene gikk til pause.

Etter sidebytte kom hjemmelaget bedre med, men Molde holdt ledelsen kampen ut. Tore Klokset scoret etter tre minutters spill.

ROSENBORG-MOLDE: 3-1

I 17.serierunde 10.august var MFK på Trondheimsbesøk. Vertene, Rosenborg, vant oppgjøret med 3-1. 16393 tilskuere var på Lerkendal. VG var i sitt referat mest opptatt av Rosenborgs Besart Berisha. Men avisen siterte Daniel Berg Hestad  ” som ruslet skuffet og oppgitt ut av Lerkendal i går kveld”:

- Vi er dårlig defensivt gjennom hele kampen. Og 2.omgang er pinlig fra vår side. Vi har tre dårlige kamper på rad, og det holder ikke.

Rosenborg scoret etter 9, 51 og 54 minutter. Rune Ertsås scoret Moldes mål i det 83.minutt.

VGs sjansestatistikk: 10-5 til Rosenborg.

- Det var en stund i andre omgang jeg hadde mest lyst til å gå hjem. Slik kan vi ikke holde på.

Det var en skuffet Kjell Jonevret som uttalte sg til Romsdals Budstikke.

- Det eneste positive i går, var resultatene til lagene bak Molde på tabellen. HamKam tok ett poeng, mens Aalesund og Lillestrøm tapte, skrev avisens utsendte. Og han forstod at Jonevret nå ville kreve at spillerne ville blø for drakta.

Daniel Berg Hestad hadde ligget sjuk døgnet før kampen, og midt i andre omgang måtte han gå av banen.

- Vi skal reise oss og komme tilbake etter dette. Det er ikke krise i leiren foreløpig, sa Daniel.

- Det er mulig at noen spillere tror vi er bedre enn hva vi faktisk er, sa Jonevret.

- Molde falt helt sammen, skrev Dagbladet, og slik var kampen ifølge avisens kortversjon: - RBK startet best, men falt i kvalitet utover i 1.omgang. Etter pause var det aldri noen tvil. Hjemmelaget var best i alt og burde ha scoret flere mål. Molde var tamme i samtlige 90 minutter, selv om de fikk låne ballen en del i 1.omgang.

Under profilene: - Hos Molde kan bare Forren få godkjent. Hestad og Hoseth sløve og slurvete.

Aksel Berget Skjølsvik-3--3,00

Innbyttere: Thomas Holm inn for Daniel Berg Hestad (64.), Aksel Berget Skjølsvik for Pape Pate Diouf (72.), Rune Ertsås for Jose Mota (56.)

14HamKam17  2  4 1112-3210

HamKam-Tromsø hadde spilt utsatt kamp 6.august og tapt 0-1.  Rosenborg tapte 1-2 for Stabæk på Lerkendal .Alle lag hadde nå spilt 17 kamper.

LYN OSLO-MOLDE: 1-3

- Magisk vri. MFK snudde 0-1 til 3-1 i ekstraomgangene, skrev Romsdals Budstikke over hele førstesiden etter at MFK hadde slått Lyn ut av cupen.

- Det var verst de første 44 minuttene. De to siste kom vi oss litt, sa Kjell Joneveret om første omgang i kvartfinalen mot Lyn 15.august.

Romsdals Budstikke mente MFK- spillerne ikke fulgte løpene, og de hang ikke med verken sentralt eller på flankene. Ren uflaks hindret Lyn i å lede 3-0. Molde hadde ifølge RB knapt etablert angrepsspill i det hele tatt.

Men lokalavisens utsendte så at Magne Hoseth sendte Molde i angrep fra første minutt av andre omgang og snudde kampbildet. Kampen jevnet seg ut, og Lyn kom ikke til flere store sjanser. Molde var nærmest scoring.

I ekstraomgangene fikk 2750 tilskuere se Lyn ta ledelsen etter 98 minutter. Pape Pate Diouf utlignet etter 100 minutter, Vegard Forren ga Molde ledelsen etter 104 minutter, og så satte Magne Hoseth ballen i mål etter 119 minutters spill.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

7 poeng: Vegard Forren (BB) og Magne Hoseth

6 poeng: Pape Pate Diouf

5 poeng: Jan Kjell Larsen, Kristoffer P.Vatshaug, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy,

Toni Koskela, Daniel Berg Hestad, Mame Biram Diouf, Jose Mota, Rune Ertsås.

4 poeng: Thomas Holm

4.divisjon 14.august:

GOSSEN- MOLDE 3: 1-2

Ifølge RBs referent var dette en jevn forestilling der to straffspark ble betydningsfulle. Karl Arne Stokkeland ga Molde ledelsen etter47 minutters spill. Fem minutter før slutt utlignet Gossen på straffespark. Etter 92 minutter scoret Christer Bakken på straffe.

Ifølge RB var Kristian Klemetzen Moldes og banens beste.

SURNADAL-MOLDE 2: 1-1

Mandag 25.august var Moldes andrelag i Surnadal og spilte 1-1. Hjemmelaget ledet fortjent 1-0 ved pause, men i andre omgang kom MFK - spillerne sterkt tilbake i stort tempo. Men det ble med bare en scoring av Aksel Berget Skjølsvik etter 55 minutter.

EL AMARI KLAR FOR MFK

29.august var det klart at MFK hadde sikret seg en ny, god utenlandsk spiller. Denne gang var det Souhaib El Mari, en 20-åring fra Tunisia. RB kunne samme dag melde at Fredrik Samdal Solberg ikke ville bli leid ut til KBK, da kristiansunderne ikke ville betale leie for ham. En avtale om Vidar Giske Henriksen så derimot ut til gå i orden.

FINALESEIER FOR PU- LAGET PÅ LILLESTRØM

Siste helga i august var PU- laget til MFK på Lillestrøm og gjorde en flott innsats i landsturneringen.

Trener Tore Boksasp hadde med seg 18 spillere, og de gjorde de skikkelig bra. I gruppespillet ble det 2-2 mot Nessegutten. Så fulgte tap mot Djerv 1919 etter scoring i siste sekund. Så slo MFK ti igjen og vant 2-1 over Fyllingen.

I semifinalen ble Vivil slått 5-3. B-finalen mot Djerv 1919 endte også med seier, en hyggelig revansje for tapet i gruppespillet. Og da laget kom hjem til Molde, ble vimpel og pokal overrakt til breddeavdelingen i MFK.

Laget som vant B-finalen: Odd Einar Gustavsen Staurset, Ole Magnus Oterhals, Sindre Staurset, Per Tore Krohn, Arne Balstad, Kjetil Eivindson, Odd Inge Sjo, Henrik Sørum, Lillian Irene Øie, Helga Marie Hellevik, Lisbeth Nerland, Kristin Austlid, Iselin Mari Andersen, Andreas Helseth og Frode Åndal.

Oppmann for laget: Oddmund Oterhals.

FLOTT OM VEGARD

Fotballspillere må leve med at journalister gir ros og ris. Lørdag 30.august hadde Romsdals Budstikke en flott firesiders presentasjon av Vegard Forren. Og der kom det fram at Moldes nye stjerne ønsket å bli proff i England, og om han ble søkkrik, skulle mamma få nytt kjøkken. Men ”moderen” ville helst være med til England som hushjelp.

Vegard kunne også fortelle at han savnet familien og kompisene sine på Kyrkseterøra..

Etter å ha lest artikkelen, kunne man sitte igjen med inntrykk av at Vegard var fullstendig hjelpesløs utenfor fotballbanen. Men det viktigste: Vegard stod fram som en beskjeden og hyggelig ung mann. Og fotballferdighetene kjente vi til!

4.divisjon:

KFK-MOLDE 3: 3-0

I 16.serierunde var Molde 3 i Kristiansund og tapte 0-3 mot KFK. Kristiansunderne styrte de første 20 minuttene av kampen, før Molde 3 tok helt over, skrev RBs utsendte.

Likevel ledet KFK 2-0 ved pause i en omgang der gjestene var klart best. Etter sidebytte tok KFK tak, og fikk etter hvert full kontroll. Tre fortjente poeng etter en solid arbeidsinnsats av KFK, skrev RB.